Вівторок, 19.03.2024, 06:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 10

   Відповідно до Положення про проведення обласного фестивалю-конкурсу дитячої творчості «Буковинська зіронька», затвердженого наказом управління освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації від 15.01.2008 №15, зареєстрованого в Головному управлінні юстиції в Чернівецькій області від 30.01.2008р.  № 4/1959, на виконання плану роботи Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації  на 2014 рік, наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації від 07.10.2014р. №134, виконання плану виховної роботи Старововчинецького ліцею та з метою пошуку й підтримки обдарованих дітей у стінах рідного ліцею відбувя перший шкільний етап "Буковинської зіроньки - 2014". Учасниками цього дійства стали учениці 5-11 класів. Змагалися дівчатка у двох номінаціях - "Художнє читання" та "Вокальне мистецтво". Тема виконуваних творів цьогоріч була обмеженою - любов до рідної Батьківщини.

Переможцями стали усі!
Дізнатись більше

Проглядів матеріалу: 481 | Завантажив: Жанет | Дата: 10.10.2014 | Комментарії (0)

У творчому пошуку психолог завжди

Впевнено йде до своєї мети:

Розуму вчить, відкриває світи,
Прагне здоров'я дітей зберегти.

 

      Здоров'я – це найвище благо, дароване людині Природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. На сьогоднішній день проблема збереження психічного здоров'я школярів є актуальною та ключовою в організації навчально-виховного процесу. Досить відповідальним періодом у формуванні психічного здоров'я є період навчання у початковій школі. Це час інтенсивного росту, розвитку значних функціональних перебудов, підвищення чутливості організму до дії факторів зовнішнього середовища. Відомо, що ефективним шляхом збереження та зміцнення здоров'я є профілактика.

10 жовтня в рамках відзначення Всесвітнього дня психічного здоров’я практичним психологом Михайлівського НВК Анастасією Іванівною Унгурян було проведене профілактичне заняття з учнями початкової школи «Я здоров’я своє бережу, в щасті й радості завжди живу».Розпочалося заняття з традиційних вправ «Знайомства» та «Очікувань». Наступною була гра «Веселі плями», де діти розвивали свою увагу та креативність, розфарбовуючи сірі плями у веселі  кольори.

За допомогою вправи «Позитив - Негатив» учні, об’єднавшись у дві групи створили колажі, де детально описали всі чинники, які можуть позитивно та негативно впливати  на психічне здоров’я дітей.

Зняти напруження та повеселитися допомогла релаксація «Австралійський дощ», а завершальна вправа під назвою «Я – здоровий, і це – класно!!!»  Анастасія Іванівна налаштувала усіх присутніх на стан душевного благополуччя, емоційного комфорту та впевненості у своєму «Я».

  Василь Сухомлинський наголошував: "Я не боюся ще й ще раз повторити: турбота про здоров'я – це найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили".

Проглядів матеріалу: 894 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.10.2014 | Комментарії (1)

    1 вересня  ми писали листи нашим хлопцям - солдатам, які знаходяться в АТО. А 9 жовтня до нас в школу завітав  колишній учень Москалюк Андрій. Тепер він учасник АТО в Луганській області, який захищав цілісність нашої держави 5 місяців і тільки тепер приїхав додому у 10-денну відпустку. Андрій  був у складі частини, яка обороняла  Луганський аеропорт. Ми його запросили до себе в клас і він поділився з нами своїми враженнями і думками. Учні задавали питання  як і чим він стріляв, скільки вони могли не спати, яку підготовку  потрібно мати солдату. Ось, що розповів Андрій:  " По перше - треба мати велику силу і витривалість -т учням завжди треба тренуватись, не пропускати фізкультуру і хлопцям і дівчатам, тому що в АТО є також і  дівчата медики. Уміння швидко бігати не раз рятувало життя хлопцям.  Бути уважним, зібраним, обережним, не відволікатися - ось що потрібно тренувати з дитинства. Чуйність і доброта допомагали рятувати життя іншим людям, і цивільним теж, яких ми захищали від обстрілів і переховували в окопах доки немали змоги їх вивезти з зони військових дій.  Але людина до всього звикає - ми теж звикли до обстрілів, вже по звуку ми визначали, що стріляє, куди летить, чи далеко чи близько. Важко було покидати території, які ми довго обороняли, але ще важче було втрачати друзів і побратимів з якими ділили  останній хліб і патрон." Ми вдячні Андрію, бажаємо йому здоров'я, щоб він живим і не ушкодженим повернувся з війни і щоб скоріше у нашій державі панував Мир.

Проглядів матеріалу: 915 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.10.2014 | Комментарії (1)

На ярмарку нашім веселім, багатім

Є чим дивуватись і є що придбати.

Тут щедрі дарунки із саду, городу.

Тут речі умільців не з чим не зрівнянні.

На ярмарок просимо, гуртом, по одинці,

Чекають на вас там чудові гостинці!

 

    З таких прекрасних слів, 9 жовтня 2014 року в стінах Грушівського НВК, розпочався благодійний ярмарок «Дари природи та умілі руки…» організований ЗДВР, інспектором з охорони дитинства та соціальним-педагогом закладу. До підготовки благодійної справи залучили учнів 4-9 класів, а також їх батьків. Кожен клас представляв свій стіл з різноманітними стравами. Продавці запрошували усіх охочих придбати у них солодощі, домашнє печиво, кекси, пиріжки з яблуками,  ватрушки та інші кондитерські вироби, спечені дітьми за активної допомоги батьків.

Гостями ярмарки стали учні 1 - 3 класів, вихованці дошкільного підрозділу Грушівського НВК, учителі та батьки.

До організації ярмарки учні готувалися з усією відповідальністю, адже усім хотілося долучитися до благодійної акції – збору коштів на  придбання необхідних речей дітям позбавленим батьківського піклування та дітям з малозабезпечених сімей закладу.

За активну участь у проведенні ярмарки усі класи були відзначені грамотами. А за зібрану найбільшу кількість виручених коштів грамотою було нагороджено учнів 4 класу. Було зібрано кошти у сумі 770 гривень.

Сподіваємося, що ця допомога не буде марною, а наш благодійний ярмарок стане поштовхом для інших небайдужих вчителів, школярів та батьків допомагати соціально-незахищеним категоріям дітей свого навчального закладу.

Адміністрація НВК висловлює велику вдячність дітям та їхнім батькам за проявлену доброту та милосердя.

           Заступник директора з ВР                                                         Зінкевич Д.В.

 

Проглядів матеріалу: 601 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.10.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024