Вівторок, 19.03.2024, 09:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 31

       На виконання наказу МОНУ від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», наказу ДОНМС від 19.09.2013 №849 «Про затвердження Програми розвитку психологічної служби Чернівецької області на період до 2017 року» та рішення  Вченої ради ІППОЧО від 13.03.2014 , у конференц-залі  управління освіти Глибоцької РДА, 31.10.2014р. відбувся  ІІІ етап реалізації Програми розвитку психологічної компетентності керівників ЗНЗ у формі семінару-практикуму.

  Відкрила семінар заступник начальника управління освіти Глибоцької РДА – І.Ю. Цуркан, з доповіддю «Психологічна компетенція директорів ЗНЗ – запорука успішності сучасного керівника», в якій наголосила проте що, професійна взаємодія психолога з директором ЗНЗ є однією з найважливіших умов успішної психологізації навчально-виховного процесу в тому числі розвитку психологічної компетентності педагогів.

Методист-психолог РМЦ – А.І. Колесник, продовжила роботу семінару-практикуму з презентації результатів діагностики керівників навчальних закладів та розповіла про подальші шляхи реалізації Програми розвитку психологічної компетентності директорів ЗНЗ.

 Наступним етапом семінару  була   інтерактивна лекція: «Нормативно-правове забезпечення працівників психологічної служби та професійна етика як ознака компетентності практичного психолога \ соціального-педагога», яка включала в себе  психологічний практикум «Моральні принципи у роботі працівників психологічної служби», яку провела соціальний педагог Старововчинецького ліцею – Каменюк В.В.

 Слід зазначити, що під час семінару – практикуму були застосовані як теоретичні так і практичні методи та форми роботи, адже основною метою реалізації даної програми є оволодіння керівниками ЗНЗ навичками та знаннями саме з практичної психології.

Соціально-психологічні проблеми, шляхи та відповідні їм стратегії психологічної допомоги  учням, батькам, педагогам, продемонструвала психолог Карапчівського ліцею – Товарницька І.Є. та спільно з директорами ЗНЗ за допомогою директорів ЗНЗ створювали структурно-функціональні моделі взаємодії психолога/соціального педагога з учасниками навчально-виховного процесу (робота в групах).

 Унгурян А.І. ознайомила учасників семінару з основними факторами, які впливають на формування стилю керівництва, а за допомогою тесту «Ваш стиль управління», директори дізналися про свій стиль управління, маючи змогу протестувати себе самостійно та обрахувати свої результати.

Психолог Купського НВК – Ванзуряк А.В. в основі свого виступу висвітлила основні фактори формування позитивного мікроклімату та розповіла про те, як уникати конфліктів в педагогічному колективі, а за допомогою ділової гри «Моделювання стилю поведінки керівника в конфліктій ситуації», директори закріпили отримані знання.

Родзинкою семінару-практикуму послугувала релаксаційна вправа «Чарівна подорож», яку провела методист-психолог РМЦ – Колесник А.І. Слід зазначити, що релаксаційні вправи завжди сприймаються в директорському колі позитивно, адже дозволити собі розслабитися і трішки відпочити керівники не завжди встигають.

Заключним етапом семінару-практикуму був зворотній зв'язок, вручення пам’яток  щодо правил розв’язання конфліктних ситуацій, а також вироблення стратегій роботи в подальших зустрічах.

 

 Методист-психолог РМЦ  управління освіти Глибоцької РДА      А.І. Колесник

Проглядів матеріалу: 933 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.10.2014 | Комментарії (1)

    Сьогодні, 31 жовтня на базі РМЦ педагоги району взяли  участь у  веб-семінарі з проблеми: «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти». Метою  семінару є забезпечення якості організації навчально-виховного процесу та підвищення ефективності засвоєння дітьми дошкільного і шкільного віку 1-6 класів різноманітної інформації, не перевантажуючи при цьому дитину та зберігаючи її здоров’я. І етап довгострокового навчально-методичного семінару  відбувся за участі автора інноваційних методів мнемотехніки Геннадія Анатолійовича Чепурного, доктора педагогічних наук РАІ, президента Асоціації розвитку творчої особистості «Варто», керівника Центру освітніх технологій «Школа ейдотехніки», голови оргкомітету Міжнародного психолого-педагогічного фестивалю «ПЕРСПЕКТИВА».

 

Відеозапис вебінару 31.10.2014 "Мнемотехніка:технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти"

Проглядів матеріалу: 839 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.10.2014 | Комментарії (0)

    Традиційно під час осінніх канікул в рамках тижня педагогічної майстерності на базі райметодцентру проходять науково-практичні семінари вчителів початкових класів. З 27 по 30 жовтня у професійному колі успішно працювали вчителі 1–4 класів району з проблем: «Здоров’язберігаючі технології» та «Розвиток творчих здібностей учнів». На семінарах  обговорено важливість використання інноваційних технологій навчання, мультимедійної техніки для успішної реалізації нового Державного стандарту початкової освіти. Методист райметодцентру Микитюк Т.О запропонувала педагогам до обговорення актуальні теми здоров’язбереження, розвитку творчих здібностей учнів початкових класів. Заівдуюча райметодцентру Намака О.С у вступному слові підкреслила, що професійна майстерність вчителя, творчий підхід до роботи та постійне самовдосконалення – запорука успішності навчально - виховного процесу, а початкова ланка навчання – фундамент, на якому формується особистість. На високому рівні продемонстровано пристендові  уроки вчителями Скрипкару А.В.( Молодійська ЗОШ І-ІІІ ст. ), Городник М.В.

( Корчівецька ЗОШ І-ІІІ ст.), Косташ О.М.( Чагорська ЗОШ І- ІІІ ст.), Музичук О.І.( Старововчинецький ліцей), Богдан В.Д. ( Глибоцький ліцей), Откуль Г.В.

( Глибоцький ліцей), Паладій А.В. ( Коровійська ЗОШ І-ІІІ ст.), Вакарюк С.І.

( Старововчинецький ліцей), Гулей В.П.( Турятський НВК). В рамках майстер-класу проведено ділові ігри вчителями Панцир І.Г. ( Глибоцька ЗОШ І-ІІІст.), Тодорюк С.І. ( Глибоцька ЗОШ І-ІІІст.), колективом вчителів Кам'янської ЗОШ І-ІІІст. Царик М.М.(Глибоцька ЗОШ І-ІІІст.) продемонструвала виставку творчих  учнівських робіт.

     Презентували власний  досвід роботи вчителі Забуль Н.І. ( Валякузьминська ЗОШ І-ІІст.), Семенюк О.В. ( Чагорська ЗОШ І-ІІІ ст.), Білійчук О.В.

(Глибоцький ліцей), Челеняк І.А. (Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ст.). Керівники районних методоб'єднань надали рекомендації з вищезазначених проблем та шляхи їх вирішення. До роботи семінару долучилися практичний психолог Стрільчук О.В.( Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ст.) та методист інформатики та ІКТ Бабій М.Г., які провели з педагогами тренінгові навчання.

Таким чином, кожен вчитель початкових класів протягом Тижня майстерності мав змогу поспілкуватись з колегами, методистами та збагатитися новими ідеями.

                  Методист РМЦ Т.О. Микитюк

1. Матеріали семінару вчителів початкових класів (1 клас) проведеного на базі РМЦ 27.10.2014

2. Матеріали семінару вчителів початкових класів (2 клас) проведеного на базі РМЦ 28.10.2014

3. Матеріали семінару вчителів початкових класів (3 клас) проведеного на базі РМЦ 29.10.2014

4. Матеріали семінару вчителів початкових класів (4 клас) проведеного на базі РМЦ 30.10.2014

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 727 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.10.2014 | Комментарії (0)

   Хоча осінні канікули цього року нетривалі, проте для вихованців Глибоцького центру туризму і краєзнавства вони були насиченими та цікавими.

Наші гуртківці брали участь у Чемпіонаті Чернівецької області зі спортивного орієнтування «Парки Буковини». І, незважаючи на примхи жовтневої погоди, вони долали складні дистанції у лісопарковій зоні поблизу села Біла та у житлових кварталах міста Чернівці.

А вже наступного дня вирушили до Івано-Франківська. Готуючись до подорожі, ми поставили собі за мету дізнатись про заснування та розвиток цього міста, познайомитись з його історичними та архітектурними пам’ятками, дізнатись про видатних людей краю тощо.

Під час пішохідної екскурсії Івано-Франківськом екскурсовод Назар Розлуцький розповів нам багато цікавого про своє рідне місто. Засновник міста, польський шляхтич Анжей Потоцький назвав його на честь свого сина. Тож перша назва Івано-Франківська – Станіслав. Ми відвідали улюблені сквери та вулиці містян, любувалися архітектурою вірменської церкви, костелу Єзуїтів та храму Пресвятої Діви Марії, пройшлися широкими коридорами старого бастіону, побачили чимало кованих виробів, які були виготовлені і подаровані місту з нагоди щорічного свята ковалів.

Назар не оминув увагою також один з найвизначніших будинків у нашій державі (нині там функціонує готель «Дністер»). У період, коли Станіслав був столицею Західноукраїнської Народної Республіки, там працював уряд. І саме в цій будівлі у січні 1919 року перша сесія Української Народної Ради проголосила об'єднання ЗУНР та УНР в єдину державу.

Івано-Франківська ратуша подивувала нас неординарним архітектурним рішенням та історією: за час існування міста це вже четверта будівля ратуші – попередні три згоріли під час пожеж. На відміну від інших міст, у будівлі ратуші знаходиться не міська влада, а краєзнавчий музей.

Наша група відвідала також унікальні музеї. У своєму творі про осінні канікули Павло Дудка написав: «У музеї визвольного руху на Прикарпатті імені Степана Бандери нам розповіли, як постала та діяла Українська Повстанська Армія, якою зброєю користувались вояки, про їх помешкання та Головних командирів. Найбільше мене вразила сила духу, незламність, волелюбність українців та їх жертовність заради своєї держави України.

А в музеї Олекси Довбуша ми дізнались, що опришки – борці за справедливість. І щоб стати одним із них, потрібно було пройти три випробування: на спритність, хоробрість та чесність».

Наша подорож відбулася за сприяння Івано-Франківської станиці Національної скаутської організації України Пласт, яка гостинно прийняла нас на ночівлю у своїй домівці, за що ми їм щиро вдячні.

Повернувшись додому, діти ділилися своїми враженнями з друзями та батьками. Тож ми вже тепер плануємо наступні подорожі – на зимових та весняних шкільних канікулах. Адже такі екскурсії збагачують світогляд, примножують знання з історії та географії України, сприяють адаптації дитини в соціумі та формуванню міцного колективу гуртка.

 

Оксана Меленко методист, керівник гуртка Глибоцького ЦТКСЕУМ

Проглядів матеріалу: 595 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024