Вівторок, 19.03.2024, 08:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 24

     Районний методичний центр - це школа для вчителів, де успішно проводяться семінари, наради, майстер – класи, тренінги, навчання тощо.

На базі методичного центру управління освіти Глибоцької РДА протягом жовтня проведено ряд заходів, спрямованих на підвищення фахового рівня педагогів.
У рамках роботи Школи молодого фахівця психологічнї служби відбувся семінар-практикум «Особистісне зростання працівника психологічної служби – запорука професійного успіху». В роботі семінару взяли участь 20 молодих фахівців. Серед них нещодавно призначені практичні психологи та соціальні педагоги . Організували і провели засідання ШМППС – методист-психолог РМЦ Колесник А.І. та практичний психолог Тереблеченської ЗОШ№1 Аурите М.В. Основною метою семінару було введення молодих фахівців в професійне середовище, сприяння їх особистісному та професійному зростанню, допомога в подоланні проблем, з якими вони зустрілися на початку своєї професійної діяльності. Також на базі Червонодібровського НВК відбувся районний семінар практичних психологів ДНЗ, ЗНЗ та НВК, який працював над проблемою: «Психологічний супровід та організація роботи з дітьми в період переживання соціально-політичних конфліктних та постконфліктних ситуацій».
Було проведено семінар-нараду із відповідальними за роботу з обдарованими учнями з питань удосконалення системи підготовки школярів до участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін. Розпочала нараду завідувач районного методичного центру – Намака Олеся Сидорівна, котра наголосила на якісній організації І та ІІ етапів учнівських інтелектуальних змагань, проаналізувала актуальні проблеми використання варіативної складової робочих навчальних планів, ведення шкільної документації. Методист РМЦ Герчак А.І. ознайомила присутніх із результатами вступної кампанії в БМАНУМ. На нараді було розглянуто питання про організацію та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2014/2015 н.р.
Методист РМЦ Леонтій Е.М. провела засідання МО вчителів української мови, які викладають в початкових класах ( шкіл з румунською мовою навчання) з проблеми «Інноваційні технології мовленнєвого розвитку молодших школярів».
Для вчителів основ здоров'я був проведений майстер-клас на тему «Формування культури здоров’я учнів в умовах сучасної школи». Розпочала семінар завідувач РМЦ О.С. Намака, яка закцентувала увагу присутніх на ролі вчителя у формуванні здорової особистості та побажала всім учасникам плідної праці. Методист РМЦ А.І. Герчак ознайомила присутніх з планом роботи. 
Вчитель Тереблеченської ЗОШ №1 Крижак В.І. провела пристендовий урок на тему «Поживні речовини. Значення води і харчування для розвитку і здоров’я людини». Далі естафету перейняла вчитель Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ст. Чупрун В.Л., яка провела з присутніми урок-тренінг «Хвороби цивілізації». Вчителі мали змогу відчути себе учнями та виконувати завдання, запропоновані вчителем.
Технологічній культурі планування педагогічної діяльності вчителя було присвячено районний семінар-практикум вчителів англійської мови. Під час семінару вчителям англійської мови методист з іноземних мов Віра Заяц розповіла про технологічну культуру педагогічної діяльності вчителя, її складові, підготовку вчителя до уроку, ведення шкільної документації тощо; керівник районного методичного об'єднання Валентина Чобан, говорячи про професійне вдосконалення кожного вчителя, наголосила на постійній роботі над підвищенням фахової компетентності педагогів; вчителі – учасники семінару мали змогу взяти участь у тренінгу зі складання календарно-тематичного планування та розробки плану уроку. Також вчителі англійської мови Луковицької ЗОШ Вікторія Гушуляк та Юліана Сафрюк презентували відкритий відео урок на тему «Україна – єдина країна, моя Батьківщина». 
Змістовним було засідання районної «Школи становлення педагога-дошкільника». У роботі школи взяли участь: Лариса Петрик – методист РМЦ, Олена Ропчан – керівник школи, вихователь-методист Молодійського ДНЗ, Олімпія Загудалова – вихователь Глибоцького ДНЗ та молоді вихователі дошкільних навчальних закладів району. Школа молодого вихователя покликана формувати життєву компетентність у молодих спеціалістів, які мають бути гарними послідовниками своїх наставників. 
Районний методичний центр пропонує вчителям різні форми підвищення фахового рівня і працює як школа для вчителів.

 

Методичний центр управління освіти Глибоцької РДА - районна школа для вчителів

Проглядів матеріалу: 699 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.10.2014 | Комментарії (0)

    Осінь за вікном дощить .А у Молодійській ЗОШ І-ІІІ ступенів затишно і ошатно, адже сьогодні – традиційне свято квітів – «Осінній вернісаж». Учні створили сонячний настрій за допомогою барвистих осінніх композицій із природного матеріалу.  Учасники здивували гостей, батьків та суддів своєю винахідливістю, творчістю, оригінальністю та майстерністю.

За гарну роботу – висока оцінка

І місце – 6-Б, 6-А.        І місце – 10-А, 10-Б.

ІІ місце – 5-Б, 8-А.      ІІ місце – 11 клас.

ІІІ місце – 7-Б.             ІІІ місце – 9-А.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

            

 

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.10.2014 | Комментарії (0)

    Мова йде про відомого буковинця, науковця, ювіляра  Іллю Попеску. Він завітав до учнів та вчителів Купського НВК. Спочатку  Ілля Васильович читав цікаву лекцію учням середніх класів про значення та роль мови у світі, а ще коротенько презентував свої власні книги.  

Потім відбулася зустріч шановного гостя з учнями старших класів та з вчителями. Багато цікавого він розповідав про літературу, життя, творчість, презентував свої книги, розповідав про свою діяльність на громадській посаді голови обласного товариства для репресованих «Голгофа». Ілля Васильович відповідав на запитання присутніх, подарував членам літгуртка «Лемиіца» та вчителям свої книги з автографом.

Ми дуже вдячні шановному гостю за цікавий виступ.

                                      ЕЛЕОНОРА СКІПОР

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 604 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.10.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024