Вівторок, 19.03.2024, 11:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 30

      За народним переказом, Осінь – старша дочка Сонця, вона останньою залишила батьківський дім і стала на Землі четвертою порою року. Посилаючи Осінь на Землю, Сонце сказало їй: « Забирай все моє багатство, віддаю тобі все моє золото. Будь щедрою і люди полюблять тебе».

Осінь, виконує наказ Сонця і щороку дарує нам щедрі дарунки полів і садів, чарує нас своїм осіннім золотом.

І до нас в  Черепковецький дошкільний навчальний заклад завітала золота осінь. Діти радо привітали її, продекламували для неї вірші, грали з нею в ігри, а також діти старшої  групи зіграли казку.

 

Проглядів матеріалу: 677 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2014 | Комментарії (0)

    Глибоцький район днями поповнив ще один шкільний музей – Михайлівський історико – етнографічний. Основним завданням його є формування у гуртківців та школярів національної самосвідомості, любові до рідної землі. Ідея створення музею належить вчительці початкових класів Д. Г. Григорович та випускникам 2005 року, які перші принесли різні експонати. На святі відкриття нового закладу були присутні гості з Глибоки та Чернівців, яких хлібом і сіллю зустріли учні. Музейний фонд вже налічує понад 200 експонатів, що розміщені в шести експозиціях.
Наш історико – етнографічний музей щиро дякує за своє народження всім, хто зробив для цього внесок, і гостинно запрошує відвідати заклад.
Ірина Семенюк – Федоренко, громадський директор Михайлівського історико – етнографічного музею.
Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2014 | Комментарії (0)

У жовтні для учнів 6-8 класів була проведена виїзна екскурсія в с.Товтри, що в Заставнівському районі.  

       Приїхавши на підприємство, учнів радо зустрів пан Олександр, який провів для дітей екскурсію по території. Усім присутнім розповіли, як через трубопостачання вони видобувають воду, під сильним натиском заливаючи її в пляшки та закорковуючи  під дією великого тиску повітря. Всі були досить зацікавлені  цією розповіддю, також їх захопив сам процес виробництва.

      Всіх дітей пригостили водою, яка була взята з спеціально облаштованого джерела, мабуть, тому вона здавалася нам смачнішою, аніж зазвичай! На завершення цієї екскурсії, ми сфотографувалися на фоні вантажівки, яка перевозить воду, а також мали нагоду погодувати рибок (форель).

     Заставна... Мальовничий куточок зеленої Буковини. Славиться вона не тільки своїми людьми, але й джерельною водою. Саме на північно-східній околиці села Товтри, на місці колишньої водокачки, розташоване мале підприємство «Супутник». Воно виготовляє воду для жителів, що проживають у зонах екологічного неблагополуччя та інших сіл району. Ця вода особлива тим, що має лікувальні властивості. Назва води, яку випускає «Супутник» - «Долина» відповідає місцю його знаходження.

      Свою діяльність  підприємство розпочало в 1992  році. В той час головним завданням було вирощування рослини ехінацеї, з якої виготовляли настоянку для компанії «Оболонь», а саме для напою «Живчик» (чим займаються і сьогодні).

       Але згодом вони почали розмірковувати над тим, якої якості воду люди вживають у містах? Чи відповідає вона стандартам? Тому  в 1999 році вони вирішили випускати воду «Долина плюс». Заради того, щоб кожен мешканець міста був переконаний в тому. Що він п’є воду, яка не шкодить його здоров’ю, а навпаки дає можливість піклуватися про своє здоров’я без зайвих зусиль.

     Вода випробувалась на клінічній базі кафедри терапії внутрішніх хвороб Буковинської державної медичної академії та третьої міської клінічної лікарні м. Чернівці. Вода «Долина» використовується при лікуванні хворих на хронічні гастрити, виразкову хворобу, захворювання жовчних шляхів та печінки, коліти, ентероколіти, та хвороби сечовивідних шляхів.

             Учні та вчителі  Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів щиро вдячні організаторам поїздки, насамперед власнику автобуса Веренка Петру Дмитровичу. Повернувшись додому усі учасники екскурсії із захватом розповідали про неї батькам, учителям, учням та своїм друзям, адже це неабиякі враження на все життя.

   

Проглядів матеріалу: 514 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.10.2014 | Комментарії (0)

 28 жовтня 2014 року відбувся районний семінар – практикум вчителів хімії та біології Глибоцького району з теми «Технологічна культура планування педагогічної діяльності вчителя». Відповідальними за його проведення були вчителі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а саме : Рюхтіна Ю.В., Цехмістир А.І., Паладій Н.В.  (вчителі біології) та Худак І.І. вчитель хімії.

     У ході семінару була проведена екскурсія до музею патологічної анатомії Буковинського державного медичного університету. У музеї нараховується півтора тисячі мікропрепаратів. Це зразки печінки, легень, шлунка, людського ембріону… Експонатам, які розміщенні в музеї, понад сто років. Інформація про шкідливість куріння краще сприймається, якщо наочно продемонструвати органи, які постраждали внаслідок пагубної звички. У музеї патологічної анатомії  вчителям хімії та біології продемонстрували наслідки, до яких призводять шкідливі  звички, а саме які зміни відбуваються в легенях, якщо людина палить, в печінці – за надмірного вживання алкоголю, при вживанні наркотичних засобів – зміни в головному мозку та центральній нервовій системі.

         Також вчителі побували у Сторожине́цькому  дендропарку, у місті Сторожинці  Чернівецької  області.  Це пам'ятка природи загальнодержавного  значення площею 17,5 га, підпорядкована  Сторожинецькому  лісовому технікуму. Основне завдання і призначення заповідника після надання дендропарку статусу державного(1983р.) — науково-дослідницька робота в галузі інтродукції та акліматизації рослин

         Заснований парк (1912 р) з благословення та трудів власника панського багатого помістя, був  гордістю родини Оренштейнів. Первісно був природнім лісовим масивом. З приходом радянської влади перейшов у відання Міністерства лісової промисловості. На його базі почав діяти навчальний заклад. Парк став навчальним полігоном для студентів, адже вже тоді налічував чимало цінних порід дерев, чагарників, квітів. На території парку 980 різних видів і форм дерев чагарів. Понад 70% — екзотичних. Сьогодні відбувається постійне поновлення парку, його омолодження. Обмін насінням здійснюється за 170 адресами у різних кінцях світу. У відкритих вольєрах безпечно почуваються представники фауни.

У роботі семінару взяла участь Блисенко О.В., методист районного методичного кабінету відділу освіти, яка у своєму виступі наголосила на  важливості технологічної культури планування педагогічної діяльності вчителя. На завершення­ провели круглий стіл, де обмінялися­ досвідом природоохо­ронної роботи, поділилися­ враженнями­ від екскурсії та висловили свої побажання організато­рам, а результатом спільної роботи учасників семінарів стала розробка методичних рекомендацій.

   

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 625 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.10.2014 | Комментарії (0)

    29 жовтня на базі Глибоцького ДНЗ «Сонечко» та Глибоцької ЗОШ I-III ст. відбувся спільний семінар вихователів старших груп та вчителів перших класів з проблеми: ««Сучасні проблеми наступності дошкільної та початкової ланок освіти, шляхи їх вирішення».

      Учасники семінару ознайомилися з роботою вихователів старших груп щодо формування мовленнєвої компетентності майбутніх першокласників. Інтегроване  заняття з розвитку мови провела вихователь Жижиян Світлана Костянтинівна. У другій групі ( вихователь Горпиняк Ольга Іванівна) під час проведення досліду діти мали змогу простежити за виверженням вулкану.

    Далі естафету перейняла Глибоцька ЗОШ I-III ст., де гостей зустрів директор Блисенко Юрій Дмитрович та заступник з навчально-виховної роботи Побережна Надія Олександрівна.

    Було переглянуто урок у першому класі з писемного мовлення, який провела вчитель Крайська Дарина Григорівна  на високому методичному рівні та поділилась з педагогами умінням, майстерністю та власним досвідом роботи.

 Завідуюча Глибоцьким ДНЗ Букатар В.Г.  завуч Побережна Н.О. , педагог Крайська Д.Г, презентували спільний  проект щодо здійснення наступності між початковою та дошкільними ланками освіти. Практичний психолог  Стрільчук О.В. розповіла про роботу, яка здійснюється для забезпечення психолого-педагогічного супроводу процесу адаптації дитини під час переходу  від дошкільного закладу в загальноосвітній навчальний заклад.

  За круглим столом, учасники семінару обговорювали актуальні проблеми наступності між двома ланками освіти, обмінялися досвідом роботи з даної проблеми.

   Всі учасники погодились з думкою, що головною умовою забезпечення наступності є тісна взаємодія педагогічних і батьківських колективів дошкільного та загальноосвітнього навчального закладів, а  основою такого зв’язку є довіра, взаємоповага, любов до дитини, увага до її індивідуальних особливостей, турбота про її гармонійний розвиток.

 

Петрик Л.В.    методист РМЦ

 

Проглядів матеріалу: 774 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2014 | Комментарії (0)

     З метою виявлення обдарованих дітей і сприяння інтересу учнів до поглибленого вивчення комп’ютерних наук, зростання науково-технічної майстерності учнівської молоді 28 жовтня 2014 року на базі ОЦ НТТУМ було проведено обласний конкурс “Байт” на кращу комп'ютерну програму серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Переможці районного етапу: Тарица Олександр, Нікора Марія та Сидоряк Юрій були учасниками і стали переможцями обласного конкурсу «Байт» на кращу комп’ютерну програму серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

У номінації ігрові програми та бази даних (створення анімації з використанням графічних можливостей мови програмування Pascal) Тарица Олександр, учень Купського НВК, кер Плеван І.В. нагороджений  грамотою за  ІІІ місце.

У номінації графічний редактор (Paint) – Нікора Марія, учениця Опришенської ЗОШ, кер. Жижиян М.П. нагороджена грамотою за  ІІ місце.

У номінації навчально-демонстраційні програми, які можна використовувати при вивченні предметів шкільного курсу (Power Point) Сидоряк Юрій, учень Старововчинецького ліцею, кер. Білійчук Ж.В. нагороджений  грамотою за  ІІ місце.


Проглядів матеріалу: 831 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024