Вівторок, 19.03.2024, 13:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 23

У сучасному суспільстві життя та здоров’я людини визначаються як найвищі людські цінності. Батьків і педагогів сьогодні надзвичайно хвилює таке питання: як допомогти дітям бути здоровими, сильними, витривалими? І саме перед педагогами стоїть завдання формувати в учнів культуру здоров’я.

 Культура здоров’я школяра виявляється в мотиваційній, теоретичній і практичній підготовці особистості до формування, збереження та зміцнення свого здоров’я у всіх його аспектах (духовному, психічному й фізичному) та розумінні здоров’я як цінності.

23 жовтня 2014 року на базі районного методичного центру, відбувся майстер-клас вчителів основ здоров’я на тему «Формування культури здоров’я учнів в умовах сучасної школи».  Розпочала семінар завідувач РМЦ О.С. Намака, яка закцентувала увагу присутніх на ролі вчителя у формуванні здорової особистості та побажала всім учасникам плідної праці. Методист РМЦ А.І. Герчак ознайомила присутніх з планом роботи.

Вчитель Тереблеченської ЗОШ №1 Крижак В.І. провела пристендовий урок на тему «Поживні речовини. Значення води і харчування для розвитку і здоров’я людини» - тисни тут! . Далі естафету перейняла вчитель Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ст. Чупрун В.Л., яка провела з присутніми урок-тренінг «Хвороби цивілізації»-тисни тут! . Вчителі мали змогу відчути себе учнями та виконувати завдання, запропоновані вчителем.

По завершенні учасники майстер-класу за круглим столом обмінялися думками та виробили методичні рекомендації.

 

 

Проглядів матеріалу: 712 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 23.10.2014 | Комментарії (0)

  

    Різноманітні екологічні акції, конкурс малюнків та аплікацій, участь у загальноліцейному конкурсі моделей "Осінній дивограй" - це частина виховних заходів, які відбувалися в рамках проекту "Барви золотої осені", активними учасниками якого стали   учні 2 класу Старововчинецького ліцею. І ось заключний етап - свято прощання з цією чудовою порою року. Олена Іванівна Музичук (класовод) разом з батьками та учнями організували яскраве та захоплююче дійство. Чудово оформлена актова зала, добре продуманий сценарій, враховані вікові особливості учасників заходу, майстерно зіграні ролі, продекламовані вірші та виконані пісні не дозволили глядачам відвести погляду від дійства, що відбувалося на сцені. 
Проглядів матеріалу: 502 | Завантажив: Жанет | Дата: 23.10.2014 | Комментарії (0)

     У середу, 22 жовтня на базі Червонодібровського НВК відбувся районний семінар практичних психологів ДНЗ, ЗНЗ та НВК, який працював над проблемою: «Психологічний супровід та організація роботи з дітьми в період переживання соціально-політичних конфліктних та постконфліктних ситуацій».

Відкрила семінар-практикум директор НВК – Маник І.Г. з презентацією та візиткою даного закладу, а також розповіла про історію села та закладу.

Наступним етапом семінару була мультимедійна презентація психолога НВК Сиротюк С.В. – «Основні напрямки психологічної реабілітації усіх учасників навчально-виховного процесу в умовах конфліктних та постконфліктних ситуацій», в якій психолог наголосила про основні аспекти психологічного супроводу учнів під час внутрішньої кризи та переживань. Приєдналася з арсеналом своїх методичних ідей та розробок з даного напрямку роботи  практичний психолог Глибоцького ліцею – Колесник В.М. з презентацією  своїх напрацювань - «Основні прийоми психологічної роботи з дітьми в умовах травматичної кризи», продемонструвавши практичні прийоми роботи з учнями, батьками та педагогами.

Відбувся також і виховний захід за участі та виступу із засновником Червонодібровської Січі, волонтером та поетом – Чоботарем В.Г., який ознайомив психологів з історичними подіями формування Січі, її традиціями та особливостями.

Учасники семінару переглядали трейлер до документального фільму, який відзняли добровольці, члени Червонодібровської Січі,  під час перебування в АТО. Розповів  також поет про  свої волонтерські  поїздки на територію АТО, про свою практичну допомогу біженцям та переселенцям.

Психологічний практикум районного семінару психологів містив в собі корекційно-розвивальне заняття з учнями 8-9 класів «Профілактика надмірної тривожності та емоційної нестабільності в конфліктний та постконфліктний період», який на високому рівні, згідно методичних вимог, презентувала психолог Червонодібровського НВК – Сиротюк С.В.

Закінчився семінар психологів підведенням підсумків та виробленням методичних рекомендацій, які психологи будуть використовувати у практичній діяльності за даною тематикою.

 

Методист-психолог РМЦ    Колесник А.І.  

Проглядів матеріалу: 644 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2014 | Комментарії (0)

        Осінь – пора активізації стартів у спортсменів, які займаються корисним та захоплюючим видом – спортивним орієнтуванням.

11 жовтня Глибоцький центру туризму та краєзнавства провів Кубок зі спортивного орієнтування серед школярів Глибоцького району. Ці змагання є традиційними і присвячені річниці визначної історичної події - Буковинського Віче, яке відбулося у Чернівцях 3 листопада 1918 року.

Змагання проводились у лісовому масиві поблизу села Грушівка на карті для спортивного орієнтування, виготовленій у 2014 році відомим орієнтувальником, у минулому президентом федерації спортивного орієнтування Чернівецької області Юхимом Ароновичем Штемплером. Це вже шістнадцята карта для спортивного орієнтування, виготовлена на території Глибоцького району на замовлення Центру туризму. Велика кількість карт дозволяє проводити змагання зі спортивного орієнтування щоразу в інших масивах та населених пунктах, а також сприяє активізації навчально-тренувального процесу з вихованцями.

Одночасно з Кубком Глибоцького району проходив Чемпіонат Чернівецької області на коротких дистанціях – спринт. Тож глибоцькі орієнтувальники демонстрували свою майстерність поряд зі спортсменами із міста Чернівці та ще трьох районів області.

Варто відзначити популярність та масовість цього виду спорту у нашому районі. Адже у змаганнях взяли участь 246 учнів, які представляли 30 загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району. А всього стартувало 308 учасників.

На лісовій галявині в урочищі «Городище» під час урочистої лінійки відкриття змагань майорів прапор та звучав гімн України, була проведена бліц-вікторина на знання про Буковинське віче. Перемогла і отримала солодкий приз учениця Корчівецької ЗОШ Цибуляк Кармен. Приємним сюрпризом було вітання іменинників – педагогів. Спортсменів-орєнтувальників привітав президент ФСО Чернівецької області Тумак Іван Дмитрович, видатні орієнтувальники Буковини Бордіян Георгій Васильович, Штемплер Юхим Аронович та Ліпка Володимир Миколайович.

Учасники змагалися в окремих вікових категоріях відповідно до статі. Наймолодші спортсмени – до 10 років, найстарші – 55-60 років.

Підсумок підводився як особистий, так і командний. Для кожної команди визначався загальнокомандний залік за сумою балів п’яти кращих спортсменів, які її представляли, у вікових групах 12,14,16,18 років. Так як ці змагання є рейтинговими, то підсумок проводився окремо серед загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ст. та І-ІІ ст.

Абсолютним переможцем Кубку зі спортивного орієнтування Глибоцького району стала команда Червонодібровського НВК. Це не було несподіванкою – на базі цього навчального закладу діє гурток «Спортивне орієнтування» від Глибоцького ЦТКСЕУМ, а його учні є постійними членами збірних команд Глибоцького району. Четверо учасників команди стали переможцями та призерами у відповідних групах: Солом’ян Анастасія, Карча Андрій, Гушул Анастасія та Гушул Андрій. Тренером команди є керівник гуртка Баранюк Володимир Арсенійович, який подає приклад своїм вихованців, постійно беручи участь у таких стартах особисто.

Перемогу серед ЗНЗ І-ІІІ ст. здобула команда Корчівецької ЗОШ (тренер Дуган Олена Петрівна, кандидат у майстри спорту зі спортивного орієнтування). На рахунку цієї команди двоє переможців: Овачук Руслан і Пожога Яна та один призер – Дручук Дмитро.

Наполегливість учнів Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. (тренери Ванхала Мар’яна Костянтинівна, Блисенко Юрій Дмитрович) принесли команді друге місце. Серед її учасників перемогу здобула Писарук Ірина, призерами стали Ткачук Олександра та Горобець Наталія.

Команда Глибоцького ліцею стала бронзовим призером. А учні цього навчального закладу Лупуляк Роман та Ткач Дмитро вибороли відповідно перше та друге місце серед хлопчиків до 12 років. Тренерує команду Сандул Дмитро Вікторович – переможець Чемпіонату України зі спортивного орієнтування Рогейн.

Маючи двох призерів (Шапку Наталію та Бурлу Дениса), команда Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст. посіла друге місце серед ЗНЗ І-ІІ ст. Вдалий дебют тренера-початківця команди є молодий педагог Бостан Міхаєли Іллівни.

Третє місце виборола команда Михайлівського НВК (тренер Гушул Василь Іванович). Учасниця команди Рожок Каріна зайняла друге місце серед дівчаток до 12 років.

Вдалими були виступи спортсменів: Чорней Юлії з Турятського НВК, Паладія Павла з Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст., Ватаманюк Маріанни з Тереблеченська ЗОШ І-ІІІ ст., Попеску Олени з Тереблеченської ЗОШ №1, Банческу Маріанна з Карапчівського ліцею, Садагурського Івана та Баша Михайла з Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст., Бегіної Анни зі Слобідського НВК, Калинюка Степана з Горбівецької ЗОШ І-ІІ ст., які зайняли призові місця в особистому заліку.

Ці старти – важливий етап підготовки юних спортсменів до Чемпіонату Чернівецької області зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді «Парки Буковини», що проходитиме 25-26 жовтня у місті Чернівці. Кращі орієнтувальники представлятимуть збірну Глибоцького району на цих змаганнях. Побажаємо їм успіху.

 

Оксана Меленко,

методист Глибоцького ЦТКСЕУМ

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 848 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.10.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024