Вівторок, 19.03.2024, 13:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 07

   «Україна – єдина країна»! Це гасло вкотре підтвердили юні туристи, які з’їхалися з 20 регіонів України до Буковинського краю, на Вижниччину, для участі в 43-му чемпіонаті України серед юніорів з пішохідного туризму і 3-му чемпіонаті України серед юніорів з водного туризму. 

Чемпіонати проводилися Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з Чернівецьким обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Розпочався захід вшануванням пам’яті Героїв, які загинули на Майдані під час Революції Гідності. Далі учасників змагань вітали представники Міністерства освіти і науки України, керівництво департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Вижницької районної державної адміністрації та Вижницької районної ради.

Відповідно до програми чемпіонату відбулися командні змагання на дистанціях «Крос-похід», «Смуга перешкод» та особисто-командні змагання на дистанції «Смуга перешкод». Учасники долали підйоми, спускалися крутими схилами, переправлялися по колоді через яр, транспортували «потерпілого». Юні туристи продемонстрували високий рівень спортивно-технічної, фізичної та морально-вольової підготовки. 49 учасників змагань виконали та підтвердили звання кандидата у майстри спорту, 28 – I спортивний розряд та 13 – II спортивний розряд зі спортивного туризму.

У напруженій боротьбі команда Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді виборола перші місця в загальнокомандному заліку та на усіх дистанціях змагань. Перемога команди Херсонської області в командних та особисто-командних змаганнях на дистанції «Смуга перешкод» та у командних змаганнях на дистанції „Крос-похід” забезпечила їй ІІ місце у загальнокомандному заліку чемпіонату. III місце посіла команда Миколаївської області. А команди Полтавської області та м. Києва вибороли треті місця відповідно у командних та особисто-командних змаганнях на дистанції «Смуга перешкод».

13 команд виборювали першість на гірській бурхливій річці Черемош.  Юні туристи-водники демонстрували спортивну вправність у класах двомісних і чотиримісних катамаранів на комплексній дистанції, яка включала в свою чергу змагання на дистанціях «Спринт», «Ралі» та «Рятувальні роботи».

Злагоджена суддівська колегія визнала переможцем у загальнокомандному заліку на двомісних катамаранах команди Рівненської (І місце), Вінницької (ІІ місце) областей та  команду Глибоцького районного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Чернівецької області (ІІІ місце).

У змаганнях на комплексній дистанції кращими були команди Новоселицького районного центру спортивного туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Чернівецької області (І місце), Рівненської (ІІ місце) та Вінницької (ІІІ місце) областей.

У змаганнях на чотиримісних катамаранах переможцем стала команда Глибоцького районного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді  Чернівецької області, призерами – команди Рівненської (ІІ місце) та Житомирської (ІІІ місце) областей.

Команди-переможниці обох чемпіонатів нагороджені кубками та дипломами організаторів, їх учасники та тренери – дипломами  та медалями.  

У перервах між змаганнями діти відвідали Музей-садибу народного артиста України Назарія Яремчука, створену в батьківському домі, де пройшли дитинство і юність співака. Юні спортсмени ознайомилися з сімейними реліквіями родини Яремчуків,   побачили його листи, фотографії, вишиванки, сценічні костюми та святкову сорочку, вишиту маминою рукою старовинною технікою низинки.

Учасники чемпіонатів здружилися та повернулися додому з гарними  враженнями про мальовничу і гостинну Буковину. А ще у спілкуванні діти показали, що не байдужі до ситуації на сході країни і хочуть найшвидшого встановлення миру у нашій державі, адже дружба, єдність, спільна справа, розуміння один одного існують, незважаючи на мову спілкування.

http://mon.gov.ua/ua/news/37731-na-bukovini-yuni-turisti-zmagalisya-odrazu-v-dvoh-chempionatah

 

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.10.2014 | Комментарії (0)

    З метою стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку, задоволення потреб дітей у творчості та самореалізації, розвитку та популяризації дитячої фото-, відео творчості  з 03 по 05 жовтня 2014 р. за адресою: м. Чернівці, вул. Кошового, 30 (ОЦ НТТУМ) проходив відкритий  Міжрегіональний  фото-, відеофестиваль „Осінні барви Буковини”.

 Наш район представляла  команда  комунального закладу „Глибоцький будинок творчості дітей та юнацтва”  у складі  вихованців  гуртка «Об’єктив» під керівництвом Балан Наталії Володимирівни:

  • Балан Юлія  -   учениця 8-го кл. Глибоцького ліцею;
  • Козачук Олена -  учениця 5-А кл. Глибоцького ліцею;
  • Безушко Меліса -  учениця   8-го класу  Глибоцького ліцею.

За результатами фестивалю наші учасники зайняли:

- Балан Юлія - ІІІ місце –  документальний фільм «Марш миру в  смт.Глибока», ІІІ місце – відео-бліц «Швидкість»;

- Козачук Олени - ІІІ місце – жанрове фото  «Нюх-нюх»;

- Безушко Меліса -   І місце – навчальний фільм «Майстер-клас різьби по дереву», ІІ місце –  макрозйомка «Комашка»,  ІІ місце – жанрове фото – бліц; ІІІ місце – жанрове фото «Україна молода».

Вітаємо переможців і бажаємо цікавих, неповторних моментів висвітлених у фото, відео роботах.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 673 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.10.2014 | Комментарії (0)

    Доброю традицією стало в Глибоцькому ліцеї напередодні Дня вчителя проводити День самоврядування. У цьому році день самоврядування відбувся 3 жовтня. Члени Президентської служби мали змогу спробувати себе в ролі педагога, зрозуміти і відчути, як це – бути вчителем. Кожен, хто був у ролі вчителя, зрозумів, що це дуже нелегка справа. Адже справжній вчитель повинен не тільки досконало знати свій предмет, але ще й дітей зацікавити ним, тримати дисципліну та увагу всього класу. А це завдання не з простих.

Весь навчальний процес Глибоцького ліцею 3 жовтня проходив під чітким контролем міністерства з питань дисципліни та порядку. І для того, щоб уроки пройшли на високому рівні, потрібна була ретельна підготовка. Заздалегідь вчителі-дублери ознайомилися з навчальним матеріалом, який вони повинні подати учням. Самостійно склали конспекти уроків, підібрали цікавий матеріал. Отже, «майбутні вчителі» проявили неабияку наполегливість і старанність, щоб підготуватися до уроків. Вся підготовка до дня самоврядування проходила під керівництвом заступника директора з виховної роботи Максимюк Валентини Василівна та педагога організатора Кристини Іллівни.
Після закінчення уроків весь учнівський та педагогічний колективи зібралися в учительській на педраду. «Вчителі» ділилися враженнями від пережитого в цей день – День самоврядування. Одні розповідали про успішність своїх учнів, інші взагалі про уроки, про важкість і складність професії вчителя. А в декого були і кумедні випадки, над якими ми разом посміялися. А вчителі початкових класів розповіли про те, як малеча дякувала їм за цікаві уроки. Отже, старшокласники зробили висновок: «Професія вчителя дуже важка і відповідальна».
Після педради в актовій залі відбувся святковий концерт учнів 6 класів під керівництвом Лупуляк Р.П., Поліщук Н.М., Гаврилюк Н.І.
А також, Міністерством добрих справ була проведена акція "Допопожи українському воєну".

Проглядів матеріалу: 583 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.10.2014 | Комментарії (0)

    
   У другій половині дня, після завершення всіх уроків,  ліцеїсти провели урочистості з нагоди Міжнародного Дня вчителя.  Своїми словами діти дякували вчителям за сумлінну працю, недоспані ночі, підкресливши велич професії, яка є початком усіх професій.

      

   
 

Дізнатись більше

Проглядів матеріалу: 739 | Завантажив: Жанет | Дата: 07.10.2014 | Комментарії (0)

        Упродовж усього життя ми стикаємося із проблемою адаптації. Дитина йде до дитячого садка, дошкільник починає навчання в школі, молодший школяр переходить до середньої ланки, випускник вступає до вищого навчального закладу, людина просто змінює місце проживання…

       Від того, наскільки успішним буде період адаптації, залежать подальше навчання та кар’єрні успіхи – тому, на наш погляд, цій проблемі слід приділити найбільшу увагу і з цією метою психологічною службою Димківського НВК 01 жовтня 2014 року було проведено заняття з елементами тренінгу «Мій клас – моя сім’я» для надання ефективної підтримки учням 5-го класу у період адаптації до середньої ланки школи та сприяння формуванню дружніх стосунків у класі.

 

 

Проглядів матеріалу: 770 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.10.2014 | Комментарії (0)

   Вчитель - це той вогник, який має запалити у кожному серці  любов до всього прекрасного, а ці серця,  в якості маленьких вогників мають світити "яскравими промінчиками краси". Всю велич, повагу  та любов до вчителів  проявили  випускники Йорданештської ЗОШ №2 напередодні Свята працівників освіти .

         Ми, вчителі були приємно вражені всіма  сюрпризами, які вони разом з класним керівником  - Гушулей Родікою Василівною та головою батьківського комітету їхнього класу - Костинян Марією Іллівною підготували для нас, щоб ми почувалися немов у казці у прямому розумінні цього слова. По перше, випускники теплим  словом зустріли нас біля воріт школи, організували шивий коридор, які оплесками провели нас аж до дверей вчительської, а там...  - гарно прикрашена кімната, запалені свічки у формі сердець, листівка з привітаннями, та щ,е їхня була  ініціатива, щоб вони, як активні лідери учнівського самоврядування, беруть на собі зобов'язання провести уроки замість нас. Як відмовити таким щирим і прекрасним діточкам...

         Весь день у школі панував порядок, уроки були організовані якнайкраще, а з ініціативи педагога-організатора та за підтримки класного керівника та батьків, вчительська праця  була оцінена учнівськими грамотами : грамотою "Першої зорі"   нагороджені   добрі, милі; перші Вчителі  - вчителі початкових класів; грамотою "Мудрої книги і Чарівного пера"- мудрі, справедливі зорі – учителі мовники; грамотою "Трудової слави" -  вчитель трудового навчання; грамотою "Історичної слави"  -  вчитель історії; грамотою "Хімічного дива" -  вчитеь хімії;  грамотою "Палкого серця" -  вчитель біології; грамотою "Закордонної зорі" -  вчителі іноземних мов; грамотою "Олімпійської слави"  -  вчителі фізкультури;  грамотою "Геометричної професії" - вчителі математики; грамотою "Безмежного простору душі" -  вчителі географії.   А наприкінці дня  гурт "Моштеніторій" закрили  тиждень  шкільної родини "Молитвою" за мир в усьому світі, щоб всі  - і вчителі, і учні, і батьки, і брати, і сестри наші,  змогли б  радіти  в подальшому таким святам.                                                     

         Шкільне свято було організоване якнайкраще. За це весь колектив дякує нашим випускникам, класному керівнику та батьківському комітету, які завжди -  і словом, і  серцем з нами.

Опаіць М.І. - педагог - організатор та вчитель румунської мови

Проглядів матеріалу: 509 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.10.2014 | Комментарії (0)

                             Вчитель наш — він найкращий у світі,

                             Допоможе в хвилину важку,

                             І нехай тільки посмішки й квіти,

                             Він знайде на своєму шляху.

   Учнівське самоврядування Карапчівського ліцею зробили цей день особливим. У цей святковий день навіть стіни навчального закладу вітали вчителів – квітами, різнокольоровими кульками.
         Директор ліцею Є. В. Товарницький та сільський голова Іонець В. Г. привітали всіх  працівників ліцею з професійним святом. У дружній, теплій атмосфері пройшли виступи учнів 11 класів. Кожен поспішав висловити слова подяки своїм вчителям. Адже вчитель – сіяч, невтомний мудрий садівник, лікар, котрий лікує душі. Учитель заглядає у минуле, живе у сьогоденні, прокладає місток у майбутнє.

Комісія з питань преси та інформації друкувала спеціальний випуск шкільної газети. Відпочивши, набравшись позитивних вражень і сил, повернулись до щоденних справ.
 

Левчук Аліна Георгіївна  ­-  педагог -організатор  Карапчівського ліцею

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.10.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024