Вівторок, 19.03.2024, 09:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 16

   З 7 по 9 жовтня в Києві проходив фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6–8 класів. Конкурс, оголошений Національним центром «Мала академія наук України», проводився в чотирьох номінаціях: «Екологія», «Біота», «Рекреація» і «Господарське використання». Для участі у фінальному етапі змагань від обласних територіальних відділень МАН надійшло понад 100 робіт з різних куточків України.

    Глибоцький ліцей представляв на конкурсі дослідження «Господарське використання і охорона природних ресурсів річки Сірет», яке виконав  Митранюк Ярослав, учень 8 філологічного класу, під керівництвом вчителя географії Опаєць Катерини Костянтинівни.

 Урочисте відкриття конкурсу відбулося 7 жовтня у просторому залі Національного музею Тараса Шевченка. Місце, де вітали юних дослідників, було обрано не випадково. Тарас Шевченко своїм прикладом вчив інших не тільки патріотизму, а й давав розуміння того, що кожен українець може і має самоствердитись. До привітального слова долучилися директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен ЛІСОВИЙ, український письменник, літературознавець, редактор, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро СТУС, професор кафедри ландшафтної екології та заповідної справи Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор біологічних наук Володимир СТАРОДУБЦЕВ. Завершив урочисте відкриття виступ гурту «Хорея Козацька», який пропонував до уваги стародавню українську музику, що звучить по-новому, а завідувач відділу організаційно-масової роботи Національного центру «Мала академія наук України» Людмила ГАЙДАЙ побажала успіху і творчої наснаги всім учасникам конкурсу і ознайомила з правилами проведення захисту робіт.

 В день відкриття юних конкурсантів порадували екскурсіями до Національного музею Тараса Шевченка і Зоологічного музею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Наступного дня культурна програма продовжилася оглядовою екскурсією «Історична Пріорка» з відвідуванням літературно-меморіального будинку-музею Тараса Шевченка «Хата на Пріорці».

 Другий день конкурсу був присвячений захисту дослідницьких робіт у всіх секціях. До складу експертної комісії фінального етапу конкурсу були залучені наукові співробітники Національного університету біоресурсів і природокористування та Інституту гідробіології НАН України. Роботи учасників оцінювали за такими критеріями: актуальність дослідження; системність і повнота розкриття теми; дослідницький характер роботи; доцільність і коректність використаних методів дослідження; обґрунтованість поданих висновків, їх відповідність поставленим завданням і меті дослідження; грамотність викладу та культура оформлення.

 Члени журі відзначили роботу Митранюка Ярослава, який у своєму дослідженні систематизував розрізнені відомості про природні ресурси річки Сірет, рекреаційні зони та подав рекомендації щодо їх раціонального використання і охорони.

 Увечері другого дня були оголошені переможці. Для багатьох дівчат і хлопців цей конкурс став першим досвідом наукової діяльності, а для восьмикласника Ярослава вдалим кроком у науку і заслуженою перемогою - другим місцем у секції «Господарське використання»

 Центральною подією останнього дня конкурсу можна сміливо визнати лекцію «Екологічні проблеми сьогодення» професора, доктора біологічних наук Володимира СТАРОДУБЦЕВА, яка запам’яталася усім присутнім. По закінченні Володимир Михайлович високо оцінив представлені роботи школярів.

 На урочистому закритті конкурсу теплі слова і найкращі побажання молоді фіналісти почули від наукового співробітника лабораторії біологічно активних сполук Інституту гідробіології НАН України, кандидата біологічних наук Мирослава МАРДАРЕВИЧА. До речі, Мирослав Григорович є нашим земляком і з радістю згодився допомагати юним буковинцям у наступних дослідженнях.

  Гучними оплесками зустріли конкурсанти члена-кореспондента НАНУ, доктора фізико-математичних наук, президента Малої академії наук Станіслава ДОВГОГО. Зокрема він зауважив, що дуже добре, що такий конкурс проводиться для учнів шостих – восьмих класів, але науковці  вже запізнюються. Його треба проводити ще раніше, змалку залучати до такої роботи.

 Сонячний день ставав ще світлішим від сяйва радісних усмішок і теплих слів під час урочистого вручення дипломів переможцям. Були і спеціальні призи, а також схвальні вигуки тих, хто зайняв перші та другі місця – їм очільники Малої академії разом з дипломами вручали планшети і мобільні телефони. Крім книжок і сувенірів, усі учасники отримали нові знання, нових друзів, нові можливості для самореалізації. І це було головною перемогою нового конкурсу МАН.

Проглядів матеріалу: 618 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 16.10.2014 | Комментарії (2)

   У Міністерстві освіти і науки підписано наказ, яким унормовано деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які у 2015 році виявлять бажання вступати до вищих навчальних закладів України.

Зокрема, документом затверджено перелік навчальних предметів, з яких буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання абітурієнтів, які вони здобули на основі повної загальної середньої освіти.

Враховуючи те, що Міністерство освіти відмовилося від проведення тестування з всесвітньої історії та світової літератури, зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році буде проведено з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, німецької , французької, іспанської та російської мов.

Наказом освітнього відомства передбачено, що кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

ЗНО з української мови і літератури традиційно буде обов’язковим для усіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту за ступенем молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста) та бакалавра (спеціаліста або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

Також документом передбачено, що результати базового рівня ЗНО з української мови і літератури будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів.

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році проводитиметься у квітні – липні, конкретні дати проведення тестування будуть визначені пізніше.

osvita.ua

Проглядів матеріалу: 611 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2014 | Комментарії (0)

    15 жовтня  2014 року у Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ  ступенів  відбувся І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики. Відповідно до Положення, участь у ньому взяли учні 6-11 класів. Організували  і  провели вчителі  математики Строїч К.Д., Азоїцей Л.В. та Сташеску В.В.

 

 

 



 

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2014 | Комментарії (0)

Солдате український, я за тебе
 щодня благаю Бога і молю, 
щоб захистив ти жовте поле, синє небо
і щоб живим лишився у бою.
    У Валякузьминському ДНЗ відбулася зворушлива зустріч із вихідцем села - учасником АТО М.М.Гаврилюком. Малята дитсадка під керівництвом вихователів заздалегідь приготували подарунки Миколі Миколайовичу: малюнки, аплікації, ляльки - мотанки.Також створили плакат " Ми за мир"- на блакитно-жовтих сердечках вихованці старшої групи відобразили своє бажання жити в мирі у єдиній Україні!  Найщиріші побажання валякузьминському герою вихованці висловили у віршах, піснях і танцях. Перед присутніми виступила сільський голова Гронік Н.О., яка щиро подякувала солдату - захиснику за щасливе дитинство малечі, за мужність та відвагу, за рідну неньку -Україну.
Проглядів матеріалу: 557 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024