Четвер, 25.04.2024, 09:37















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Лютий » 07

   7 лютого 2015і відбувся ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики, російської мови і літератури  та економіки. В олімпіаді з інформатики прийняло участь 31 учасник з загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району (з 10 класів – 16, з 11 класів – 15), з російської мови та літератури – 7 учнів, з економіки – 15 учасників.

    ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з даних предметів відбувся в відповідності до вимог до Положення про ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад, пройшов без порушень та в спокійній обстановці.

 

     

Посилання на протоколи ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад:

з російської мови та літератури: 

11 клас

10 клас

9 клас

8 клас 

з економіки:

Тисни тут

з інформатики:

11 клас           

10 клас

Завдання ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади х ІКТ 7.02.2015

Проглядів матеріалу: 663 | Завантажив: Микола | Дата: 07.02.2015 | Комментарії (1)

Школа – центр освітнього життя громади     6 лютого 2015 року на базі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки відбулася вебінар-нарада  з начальниками органів управління освітою міських рад, райдержадміністрацій, керівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Чернівецької області.  Відкрила нараду директор Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації Палійчук Оксана Михайлівна.

   Висвітлюючи питання «Про особливості організації освітнього процесу в умовах сьогодення», директор Департаменту зупинилася на проблемах, що стосуються ролі освітян у формуванні нового громадянського суспільства,  роботи директора навчального закладу як менеджера освітнього простору, окремих питань забезпечення якості навчального процесу. Оксана Михайлівна зазначила: «У тих умовах, в яких ми сьогодні працюємо, ми зобов’язані визначати пріоритети. Основними для нас мають стати чітка громадянська, патріотична, державницька позиція, активна просвітницька робота, моральний авторитет у громаді, злагода у педагогічному колективі. У ці нелегкі часи школярі перебувають у дуже складному, тривожному стані, особливо ті діти, чиї батько чи будь-який інший член родини перебуває на сході або ж чиї рідні додому вже не повернуться. Саме тому за будь-якої ситуації ми маємо сіяти у душах дітей дітей світло віри і надії в наступний день. Як говорив Василь Пачовський: «Учитель має бути більше ніж учителем, а громадянином на весь ріст!» Школа – центр освітнього життя громади. Ми повинні сформувати чітку просвітницьку позицію керівників і педагогів. Найважливіше завдання кожного вчителя – бути авторитетом, прикладом у всьому. Ми часто нарікаємо на якість освітнього процесу, але забуваємо, що вона залежить в першу чергу  від нас самих». 
   Аналізуючи специфіку діяльності навчального закладу в умовах режиму підвищеної готовності, Оксана Михайлівна вкотре наголосила на необхідності посиленого пропускного режиму, неприпустимості політичної та релігійної пропаганди в школі.  Окрім того, висвітлюючи питання проблем виховного потенціалу педагогічного процесу та  шляхів їх вирішення, Оксана Михайлівна наголосила на пріоритетності національно-патріотичного та морального виховання, яке повинно системно, ненав’язливо реалізовуватися у «канві» навчального-виховного процесу. Директор Департаменту зауважила, що кожен урок повинен мати чітко сформовану виховну мету. Кожен педагог повинен працювати так, щоб яскраво простежувався особистісний контекст у викладенні матеріалу. Окрім того, директор Департаменту підкреслила необхідність запровадження практики виховної ідеї кожного дня, яка буде ідеологічною основою побудови навчально-виховного процесу з кожного навчального предмета. Оксана Михайлівна закцентувала увагу на спрямованість роботи кожного педагога на «очищення» освітнього простору і наголосила: «Будь-яке примусове збирання коштів – неприпустиме; збір батьківських коштів – справа рук самих батьків; проведення семінарів, які перетворюються у бенкети, категоричного заборонене!» Зауважила директор Департаменту і на неприпустимості створення «театральних постановок» замість відкритих уроків, підкресливши, що внутрішньошкільний контроль має бути об’єктивним та реалістичним.
   З питання про «Основні аспекти організації та проведення ЗНО-2015» виступила завідуюча відділом тестових технологій та ЗНО Групи моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області Якименко Любов Володимирівна.  Основними в ЗНО-2015 є такі нововведення: для всіх випускників ЗНЗ результати ЗНО з української мови та літератури зараховуватимуться як результати ДПА; змінено прохідний бал зі 124 до 101; термін дії Сертифіката – один рік; кожен учасник ЗНО матиме можливість подавати документи до п’яти вузів на 3 спеціальності; всесвітню історію та світову літературу вилучено з переліку предметів для тестування; виділено окремі дні для проведення тестувань з іноземних мов та ін.
   Із проміжними підсумками проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін у 2014/2015 н.р. ознайомила учасників вебінару заступник директора ІППОЧО Богачик Тамара Степанівна. Вона проінформувала, що у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін взяли участь 863 учні, що складає 95,4% від кількості заявлених учасників. Відповідно до рішень журі та оргкомітету переможцями було визначено 391 учня. Варто зазначити, що цьогоріч оргкомітетом з проведення олімпіад було прийнято рішення щодо збільшення чисельності представництва учнівських команд на ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад. Із проведеного аналізу видно – чимало переможців ІІ (районного, міського) етапу здобули перемогу і на ІІІ етапі олімпіад.
Начальник Групи моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області Прінько Світлана Іванівна повідомила, що впродовж лютого – березня 2015 року буде здійснено перевірку стану організації роботи з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та профілактики дитячого травматизму органів управління освітою, сім’єю, молоддю та спортом райдержадміністрацій, міських рад, а також закладів освіти області згідно з графіком. 
   Про особливості проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» проінформувала учасників наради заступник директора ІППОЧО Богачик Тамара Степанівна. Вона зазначила, що Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2015» буде проведено з чотирьох номінацій: «Українська мова та література», «Хімія», «Образотворче мистецтво», «Правознавство». Також Тамара Степанівна зазначила, що ІІ тур Всеу ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 617 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.02.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024