П'ятниця, 19.04.2024, 11:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Лютий » 20

    Сьогодні вся країна схиляє голову перед героями України, які загинули на Майдані під час кривавих сутичок у Києві. Вони поклали своє життя на вівтар справедливості і свободи, виборюючи гідне майбутнє для українського народу.

З метою вшанування пам’яті загиблих під час мирних акцій протесту в Україні 20 лютого 2015 року вчителі та учні нашого ліцею провели години спілкування,  інформаційні хвилини, лінійку, де запалили свічку пам’яті,  схиливши голови у жалобі, хвилиною мочання вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя за гідне майбутнє та свободу українського народу.

У шкільній бібліотеці оформлено інформаційно-тематичну виставку на тему : « Герої Небесної сотні».

Левчук Аліна Георгіївна – педагог – організатор Карапчівського ліцею

 

 

Проглядів матеріалу: 511 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.

   Події 2013-2014 років не залишили байдужим нікого в Україні та потребують осмислення. Але безперечним залишається одне – мужність громадян, які вийшли на Майдан Незалежності в Києві аби відстояти право українського народу на самовизначення.
Досі невідомо, скільки людей входить до Небесної сотні, адже це не тільки ті, кого вбили в центрі Києва в кінці лютого. З початку Євромайдану багато людей пропали без вісті чи були замордовані у різних куточках України. Але термін Небесна сотня з'явився саме після найзапекліших боїв на Майдані Незалежності.

Проведення єдиного уроку «Вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні» відбулося в Червонодібровському НВК 19 лютого. Діти вшанували пам`ять загиблих героїв хвилиною мовчання, під запалені свічі памяті декламували вірші, також було переглянуто відео,присвячене пам`яті героям та тим трагічним подіям.

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 930 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

Небесна Сотня –

То в серцях вогонь.

Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой

Ти, земле рідная,

Свою дитину.

   18 лютого у Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася лінійка  вшанування пам'яті Небесної Сотні. Директор школи Шапка Флоря Аурелович виступив з промовою про Героїв Майдану, які полягли за світле майбутнє України.

Небесній Сотні, впавшим мертвими за світле майбутнє України, учні присвятили  хвилину мовчання.

В цей же день, в рамках шанування Героїв Небесної Сотні була проведена відкрита виховна година : «Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину!» у якій брали участь учні з 5 по 11 класів. Вони закликали згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведучий запалив свічку і передав її учням по колу. Світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради  справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!
                                                   

                                                                     Педагог-організатор Малеон Л.І.

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

Учитель наче диригент,

Його оркестр – це його діти,

Урок – це чарівний момент,

Де можна щиро порадіти.

Бо діти, ніби мудреці

Працюють і відповідають

І радісні хвилини ці,

Що так частенько випадають.

Учитель! Твій оркестр звучить!

І буде жити поки й віку,

Яке це щастя – просто жить…

То ж хай оркестр звучить без ліку!...

   19 лютого  в Нижньосиньовецькій  ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся День відкритих дверей. Відвідала заклад методист управління освіти Глибоцької РДА Колесник Альона Іванівна. Девізом цього заходу стали слова Єжи Леца: «Дитина – це єдиний геній серед сірих буденних людей».   Вчителі, що готуються до атестації у цьому навчальному році творчо підійшли до вирішення усіх проблем, якими переповнене шкільне життя  та провели цікаві відкриті уроки :

 - з румунського читання  в 2 класі, вчитель- спеціаліст Романюк Ольга Георгіївна;

  - з української мови  в 8 класі,вчитель- спеціаліст І категорії Педурару Алла Георгіївна;

   - з  біології в 9 класі,вчитель - спеціаліст вищої категорії  Дамаскін Лариса Георгіївна ;

   - з всесвітньої історії в 11  класі вчитель-спеціаліст І категорії Дамаскін Віталій Іванович;

  -  позакласний захід - інсценізація уривку з п’єси   В.Александрі «Rusaliile»- вчитель-спеціаліст вищої категорії, «Відмінник освіти»   Атодиресі Віоріка Василівна.

 Педагоги продемонстрували  уміння створювати для кожного учня ситуацію успіху, показали присутнім, що кожна дитина унікальна, неповторна і має особливе призначення на Землі. Вони  уміло використали у своїй діяльності цілий калейдоскоп різних цікавих форм та методів роботи, як традиційних, так і інноваційних із застосуванням ІКТ.

Відчувається, що кожний педагог працює над підвищенням свого фахового рівня, постійно вдосконалюється, адже вчитель, який зупинився – вже відстав.

День відкритих дверей завершився, але, як сказала Л.Костенко, «кожний фініш – це, по суті, старт». У нас попереду ще чимало показових уроків, моменти яких вже народжуються в наших душах.

Учителем не кожен може бути,

Не кожне серце вміє говорить…

Учитель лише той, хто вміє чути,

Окрилити, навчити і любить!

                      Заступник директора з навчально-виховної роботи  Лерка О.Є.

 

Проглядів матеріалу: 462 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

      Тиждень педагогічної майстерності в Турятському НВК проходив 16-20 лютого. Дирекція НВК, методична рада, атестаційна комісія, тісно співпрацюючи, постійно звертають увагу на підвищення професійної якості педагога, його сильні та слабкі сторони, рівень загальної культури.          Враховуючи  можливості кожного вчителя, вихователя, бібліотекаря, були створені  умови для того, щоб педпрацівники показали свій професійний рівень. Відкриті уроки, виховні заходи, заняття в групах продовженого дня та дошкільної ланки показали, що кожен відповідає займаній посаді, категоріям та  заслуговує їх підвищення.

Атестується в цьому році Амоші М.Д., педагогічна майстерність якої висока. Марія Дмитрівна  є наставником молодої вчительки української мови і літератури  Громей Ю.В., яка атестується вперше. Її урок «Жіноча доля в творчості Т.Г.Шевченка. Поема «Катерина» в 9-Б відповідає усім вимогам сучасності.

 Вчителі початкової ланки Бока Т.М., Суружіу О.С. провели відкриті уроки у 4-Б і 1-Б класах, вихователь ГПД Дудуц В.В.  та бібліотекар Кіфірюк С.Г. – виховні заходи у 1-х і 6-Б класах,  молода вчителька світової літератури Троєцька Н.І. – інтегрований урок у 7 класі, вихователі дошкільної ланки – заняття - Тарабас В.Д. в старшій групі «Птахи – наші друзі», Корсей Л.І. в середній групі «Найдорожча в світі Україна», Гуштюк І.Г.  в молодшій підгрупі «Машина».

 Також проводилися анкетування, співбесіди з вчителями, які атестуються, засідання шкільних методичних об’єднань.

Закінчується тиждень засіданням методичної ради.

                                        

Проглядів матеріалу: 512 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

       Патріотизм починається з малого - з любові до місця, де ти народився, де живеш, з любові до своїх батьків, до своєї історії, до рідної мови, до справи, яку ти виконуєш. Кожна людина не залежно від віку, статі, посади повинна бути патріотом, і не має значення, чи ти президент країни, чи учень школи - твій патріотизм - у якості виконання тієї справи, якою ти займаєшся.

Конкурс «Патріот»є дуже популярним в Україні. Кожного року в ньому беруть участь учні з усіх областей України. Цьогоріч конкурс «Патріот» відбувся у четвер, 12 лютого 2015 року. Стати учасниками конкурсу мали можливість всі бажаючі учні 2-11 класів, без будь-якого попереднього відбору, які змагатимуться у десяти вікових категоріях: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 та 11 класи. Конкурсні завдання цікаві, веселі й доступні дітям з різним рівнем підготовки. Вони містять запитання з багатьох напрямків знань: мови, країнознавства, літератури та відображають різнобічну інформацію про Україну. Цей конкурс дає можливість дітям з різних міст та селищ змагатися один з одним, не виходячи зі свого навчального закладу. Конкурс проводиться в школах за місцем навчання, не вимагає від учителя особливих зусиль.

 Учні Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів також долучилися до участі у конкурсі.

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

       Навіщо ми ходимо в театр, навіщо ми так любимо театр? Тому що він освіжає нашу душу ... потужними і різноманітними враженнями ... і відкриває нам новий і дивний світ пристрастей і життя!

                                           В.Г. Белінський

        У наш складний, насичений проблемами час, вкрай необхідно відволіктися від буденного життя, отримати позитивні емоції, нові враження.  Саме з цією метою у суботу, 14 лютого, члени профспілкової організації управління освіти  відвідали Чернівецький академічний музично-драматичний театр ім. О.Кобилянської та насолоджувалися  виставою «Срібний павук». Впродовж всієї вистави події, які відбувалися на сцені заворожували , тим паче вони щільно переплітаються з подіями сьогодення.

        Поїздка до театру ще раз підтвердила, що мистецтво покликане дарувати людині насолоду. Адже похід у театр дав можливість всім нам переживати найрізноманітніші події разом з акторами та їх персонажами: сміятися і плакати, відчувати емоційне піднесення та просто отримувати насолоду від акторської гри.

       

Проглядів матеріалу: 588 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

        Відвідування театру – це свято, яке вносить у наше життя різноманітність і красу. Саме такою була неділя, 15 лютого, для нас, учнів 9-го класу Димківського НВК. В цей день вчителем художньої культури та класним керівником для нас була організована поїздка в Чернівецький академічний музично-драматичний театр ім. О.Кобилянської на виставу «Різдвяна ніч» за М.Гоголем.

       Після перегляду вистави було помітно, що гра акторів справила незабутнє враження на нас, школярів, які вперше поринули в атмосферу театрального дійства. Тому ми хочемо поділитися своїми враженнями.

        Івана та Ігоря вразила будівля театру з вишуканим інтер’єром, одягненим у позолоту, запам’ятається надовго і сама поїздка, в колі найкращих друзів. Костя Андрієш із захопленням поділився, що вистава була дуже цікавою і пізнавальною. Особливе враження справили талановиті актори, які на сцені проживали життя своїх героїв.

      Барбаза Василь: « Мені запам’яталися такі персонажі як Вакула і чорт, яких майстерно і захоплююче  зіграли актори театру. Перегляд вистави додав нам всім веселого настрою, позитивних емоцій і бажання повернутися ще в театр».

    Паламарюк Міхаєла: «… було дуже цікаво , особливо сподобалась гра акторів. Під час антракту ми з друзями обмінялися своїми враженнями. Я переконана, що при першій же нагоді з радістю погоджуся ще відвідати театр».

    Савчук Аліна: « Коли ми переступили поріг театру всіх переповнило почуття радості, бо сама  будівля надзвичайно гарна і велична. Мені дуже сподобалася ця поїздка. Сподіваюся, що  не остання.»

 

      Пізнання театрального мистецтва – це можливість доторкнутися до прекрасного . Нові емоції, незабутні враження і, врешті-решт, можливість такого необхідного спілкування з друзями за межами школи спонукають нас до нового пізнання і навчання.

                                                                        Учні 9-го класу Димківського НВК

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

      «Пізнай себе, свій рід, свій нарід – і ти побачиш свій шлях у житті…» - такий заповіт залишив своїм нащадкам видатний український філософ Григорій Савич Сковорода. І ці його слова залишаються актуальними понад два століття. Тільки пізнаючи свою країну, її народ, історію, культуру, традиції ми можемо ідентифікувати себе українцями.

У рамках всеукраїнської краєзнавчої експедиції «Пізнай свою країну» вихованці Глибоцького Центру туризму і краєзнавства провели триденну екскурсійну подорож на Волині. До складу групи увійшли учні Глибоцького ліцею та Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст., всього 19 осіб.

Неабияке враження у юних краєзнавців викликало знайомство зі столицею Волині – древнім Луцьком. Про те, що мешканці міста з пошаною і гордістю відносяться до своєї історії та самобутності, свідчать назви ошатних вулиць та майданів, встановлені чимало пам’ятників видатним діячам краю. Шанують волиняни пам’ять про своїх земляків - сучасних героїв та патріотів України, які віддали своє життя за майбутнє нашої держави під час революції гідності на Майдані в Києві та загинули на Сході України. Про це свідчать безліч свічок, лампадок і квітів, які приносять люди до портретів загиблих героїв на площах та у храмах. Про минулорічні події розповіли нам під час знайомства з виставкою «Герої не вмирають» у Луцькому краєзнавчому музею, де представлені особисті речі волинських героїв: шоломи, щити, книги, фотографії тощо.

За короткий час ми відвідали десять музеїв. Більшість з них є особливими не тільки для західних регіонів, але і для всієї України. У музеї Волинської ікони нам представили унікальну колекцію волинського іконопису, основу якої складають ікони XVI – XVIII століть. Перлиною музею є унікальна пам’ятка візантійського мистецтва Холмська Чудотворна ікона Божої Матері ХІ-ХІІ століть. Ікона зберігається у окремій кімнаті, обладнаній як каплиця, і біля неї часто проводяться Богослужіння та молебні. Тож і наша група молилася до Матері Божої за нашу Україну, за її народ, мир і злагоду у нашій державі.

Змістовною та пізнавальною була екскурсія до Луцького замку, який у списку семи чудес України посідає перше місце. Замок Любарта, як його ще називають, збудований у другій половині XIV ст., до наших днів виглядає надзвичайно гарним та поважним. У 1429 році саме у стінах цього замку відбувся з’їзд монархів Європи – подія, яка залишається однією з найцікавіших сторінок історії не тільки Луцька, але і всієї України. У замку зібрана колекція дзвонів, виставлені експонати бойової техніки середньовіччя, у галереях В’їзної вежі знаходяться виставки «Старожитності Луцька», «Старовинні карти Луцька та Волині», «Плитниця». Про перебування у замку першодрукаря Івана Федорова розповіли нам у музеї книги. Тут ми побачили унікальні стародруки, які датуються XVIІ-ХХ ст., та реконструйований друкарський верстат, якому понад чотириста років. У приміщенні луцького суду, що на території замку, свою діяльність розпочав майбутній гетьман України Іван Виговський. Неабияку естетичну насолоду викликало у нас знайомство із шедеврами мистецтва, представленими у художньому музеї. Закінчили знайомство з Луцьким замком, спустившись у підземелля, де археологами законсервовані залишки церкви Іоанна Богослова – одного з найдавніших храмів України, збудованого у другій половині ХІІ століття.

Екскурсія до регіонального музею військової техніки викликала жвавий інтерес у наших юнаків. Працівник музею ознайомив нас з з чималою колекцією, зібраною на території: танки, бронетранспортери, гармати, зенітні установки, військові вантажівки, а також літаки і гелікоптери. Майбутні захисники України спробували розбирати і збирати автомати і пістолети.

У музею Луцького братства ми дізналися про історію виникнення та діяльність однієї з найвизначніших громадсько-релігійних та культурно-освітніх організацій українського народу – Хрестовоздвиженського братства шляхтичів Волині. Екскурсовод Олена Бірюліна розповіла про шляхетність, патріотизм, любов до України луцьких братчиків, які боролися за збереження національної православної віри, мови, культури й письма, коли Україна не мала своєї незалежності. Луцькими братчиками були свого часу митрополит Петро Могила, гетьман Петро Конашевич, поет і громадський діяч Данило Братковський, засновниця київської школи братчиків Галшка Гулевичівна, батько Лесі Українки Петро Косач, мати гетьмана Мазепи.

Перлиною екскурсійної поїздки було відвідування музею – садиби видатної української поетеси Лесі Українки у селі Колодяжне, де понад 50 років прожила родина Косачів. Тут все нам розповідало про Лесю: «білий» будиночок, у якому вона жила, її рояль, письмовий стіл, дзеркало, книжкова поличка з улюбленими книжками і навіть букетик із засушених квітів, які Леся привезла з Криму. Після знайомства з меморіальною та літературною експозицією музею, ми мали змогу пройтися доріжками, якими любила гуляти Леся Українка, помилуватися ставком у родинному саду, відпочити під розлогим кущем дерену, який посадила поетеса.

У вечорі учасників подорожі чекала приємна зустріч із героями славнозвісної комедії Михайла Старицького - у Луцькому драматичному театрі ім. Тараса Шевченка ми відвідали виставу «За двома зайцями», присвячену 130-ій річниці з дня написання твору.

Знайомство з «синьоокою» Волинню залишило чимало приємних спогадів. Натхненні такою красою, школярі повернулися додому, щоб поділитися враженнями зі своїми батьками, друзями, однокласниками. А тому хочу подякувати працівникам і директору Волинського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді за сприяння та організацію екскурсійної подорожі для наших вихованців.

На черзі нові мандри та знайомство з визначними пам’ятками України. Саме таке завдання ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 492 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024