Четвер, 28.03.2024, 13:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Лютий » 23

 З метою профілактики алкогольної та наркотичної залежності серед підлітків та підвищення рівня усвідомлення негативних наслідків цього явища, психологічною службою Старововчинецького ліцею, відповідно до листа Управління освіти Глибоцької РДА у лютому 2015 року було організовано перегляд фільму "Чорно-біле кіно"для учнів 9-11-х  кл.

 Проект всеукраїнського масштабу «Чорно-біле кіно», фільм про шкоду наркотиків та алкоголю у підлітковому віці унікальний тим, що його творцями є самі ж підлітки,
 ідея фільму полягає у тому, щоб показати школярам дві сторони медалі та дати можливість зробити свій вибір.


 По завершенню перегляду учні мали змогу поділитися своїми думками, враженнями та емоціями. Школярі відзначили, що сюжет фільму побудований на грі контрастів. У чорному-білому кольорі показано до чого призводить вживання алкоголю і наркотиків, а у  
 різнокольорових барвах – як могло би бути, якщо підлітки не спокусяться на шкідливі звички та зроблять вибір у бік здорового способу життя.

Проглядів матеріалу: 580 | Завантажив: Жанет | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

    Як неодноразово було сказано,  біда ніколи не є чужою. Як може не боліти серце коли інших болить? Як можемо бути спокійними, коли неспокійними є ночі батьків, які живуть і моляться за рідну кровиночку? Як лишитися байдужими, коли "маленькі квіточки"  потребують життєвої  енергії?

Ми, вчителі та учні Йорданештської ЗОШ №2 завжди відкликаємось на чужу біду. На протязі минулого тижня  влаштували  благодійний ярмарок і зібрали кошти для двох дітей хворих на рак - чотирирічної Глущенко Варвари з м. Чернівці, якій передали, ще в грудні зібрані кошти  в рамках акції "Щастя на крилах". Дівчинка разом з батьками  виїхала на операцію в Польщу. Ще вирішили допомогти  дворічному  Алукі Адріану  з с.Молніца, Герцаївський р-н, який теж потребує інтенсивного лікування.

Діти разом з батьками приготували  неймовірно смачні солодощі , за що ми їм дуже вдячні. З таким натхненням взяли участь у ярмарку і з таким відкритим серцем!... Блиск в очах дітей посадив і в наших дорослих серцях надію на краще майбутнє. 

Допомога виховує, а віра в Бога дає надію. Допоможемо тим, що потребують допомоги і помолимось за них і Бог відплатить нам сповна!

         Опаіць М.І.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (1)

   Плекай добро, воно повернеться до тебе,

Чини добро, і будеш ти в раю...

 Роби добро. Господь сказав: так треба!

 Я здалека добро розпізнаю...

       « Милосердя та доброта — це крила, на яких тримається людство». Милосердя та доброта ще з давніх часів були традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділиться шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старих, немічених, порятувати хворого, захистити скривдженого. Потреба людей у доброті повсякчасна. Милосердя та доброта — це крила, на яких тримається людство. Добро починається з кожного із нас!

        У Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. 20 лютого був організований благодійний ярмарок  «З добротою в серці». У цій благодійній акції взяли участь усі учні школи. На зібрані кошти (750 грн. ) придбатимуть харчі та одяг для малозабезпеченої сім'ї.

            ЗДВР Кирчу О.Г.  

  Педагог-організатор Малеон Л.І.

Проглядів матеріалу: 501 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (1)

     Уже традиційно у лютому в нашій школі урочисто проходить Тиждень румунської мови, приурочений до Міжнародного Дня рідної мови, який всі люди світу відзначають 21 лютого.
Найрізноманітніші заходи присвячені рідній мові тривали упродовж тижня. Це і конкурси, виставки, концертні програми, змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години. 
Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, вшанувати пам'яті видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. 
Метою всіх проведених заходів було: 
- донести до учнів красу і багатство румунської мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Учителі румунської мови і літератури  Попеску О.Г., Скутарь В.І. та Бічер О.Ф. не тільки бездоганно підготувалися до Тижня, але й проявили творчу ініціативу та заохочували учнів всіх класів до участі у виховних заходах.

      14 лютого бібліотекар Ганна Овачук оформила тематичну виставку  художньої, наукової, публіцистичної літератури присвячену 80-ої річниці від дня народження видатного румунського поета Гр. Вієру.

      16  лютого  пройшла загальношкільна лінійка, на якій заступник директора з виховної роботи  Скутарь В.І. урочисто оголосила про відкриття Тижня румунської мови, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів. А також, учні 5-11-х класів прочитали власні твори та ессе   присвячені  рідній мові.

      17 лютого проводився конкурс декламаторів творів письменників класиків М.Ємінеску, В. Александрі, І. Крянге, а також віршів про рідну мову. У цьому конкурсі відзначились учні:  Дулгер Анна-Рената – 5 класу, Петрюк Діана-6 класу, Тарица Маріана- 7 класу, Дуган Аліса - 11 класу, а також  Цибуляк Роберт- 3 класу.

    18 лютого класний керівник 4-ого класу Тарица С.Л. проводила відкриту виховну годину «Зима- чарівна, прощавай!». Вчителька румунської мови Попеску О.Г. провела  мовознавчу вікторину   між учнями 8 - 10 -их класів «Хто знає – перемагає». Перемогу отримала команда 8 класу показавши гарні та грунтовні знання з предмету.

  19 лютого вчитель Скутарь В.І. провела відкритий урок з румунської літератури у 7 класі на тему: «Алексей Матеевич – співак рідної мови», а учні першого класу під керівництвом вчительки Богданюк М.Р. презентували неймовірно цікаву виставу «Прощавай, Букварику!». Присутні отримали приємні враження та гарний настрій.

   20 лютого учні 5-7 класів презентували літературно-музичну композицію «Рідна мова солов’їна!», присвячену Міжнародному  Дню рідної мови, а також , цього дня у рамках закриття Тижня румунської  мови на черговій лінійці відбулася й церемонія нагородження переможців різних конкурсів та  змагань.  Грамоти і подарунки отримали найактивніші учасники та переможці.

  Бічер О.Ф. наголосила на тому, що мова – це душа нації, у її глибинах народилося багато того, чим може пишатися наш народ. Вона закликала учнів пишатися тим, що ми розмовляємо румунською мовою, але з повагою і любові відносимося і вивчаємо нашу державну  українську мову. Ми повинні  берегти, плекати її і передати у спадок своїм нащадкам цінний скарб – рідну мову.

                                 Заступник з виховної роботи :   Скутарь В.І.

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

брейн-ринг   19 лютого в рамках декади іноземних мов в Глибоцькому ліцеї відбувся брейн-ринг, змагалися найкращі учні восьмих класів.
У брейн-ринзі брали участь дві команди "Tulip" та "Big Ben". Обидві команди показали відмінні знання англійської мови .

 

 

 

Проглядів матеріалу: 590 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

 У п'ятницю 20 лютого соціальним педагогом Старововчинецького ліцею Каменюк В.В. спільно з класоводом 4 класу Каменюк С.І. було проведено заняття з елементами тренінгу на тему "Ми різні - ми рівні"

 

 


 
Мета заняття: розкрити поняття «толерантність», показати певні рівні толерантної поведінки людини; виховувати спостережливість, уважність до інших людей, здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, вчити встановлювати стосунки на доброзичливій основі; виховувати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість; сприяти формуванню ціннісних установок на толерантне спілкування та навичок толерантної поведінки, звичок.
На занятті діти були дуже активними, ставили багато запитань та з цікавістю виконували вправи: "Чоловічок "Бінго", "Чим ми схожі?", "Квітка толерантності", "Асоціативний ряд" та "Намалюй настрій".

Дізнатись більше - Тисніть тут

Проглядів матеріалу: 505 | Завантажив: Жанет | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

І найдорожча рідна мова
Джерельцем радісно дзвенить…

       Рідне слово… Воно бринить, хвилює душу. Бо мова українська – то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата.

       За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови . В Україні цей день започаткували з 2002 року. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі пам’ять народу, оберігає й передає із покоління в покоління духовні скарби.

       З 16 по 20 лютого у Петричанському НВК проходив Тиждень української мови.  Тиждень розпочався святковою лінійкою, яку підготувала класовод 1 класу Стругарь Л. П. Школярі  закладу під керівництвом вчителя Воробець Л. А. творчо працювали над створенням малюнків  для тематичної виставки, декламували вірші українських поетів про мову.

Вчителі початкових класів на уроках української мови та літературного читання, проводячи інформаційні та поетичні хвилинки, донесли до учнів, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна як держава.     

Музичний керівник Паламарюк М.В. показала красу і багатство української мови під час музичного конкурсу «Знавці української пісні».

   Класовод 3 класу Піцул А.М. підібрала матеріал до виставки «О, мово моя, як спів солов’я!». Діти читали вірші українських письменників, знайомилися із розмаїттям української літератури.

   Шелепюк С.М. зі своїми вихованцями, учнями другого класу, провела годину спілкування на тему: «Солов’їна, барвінкова українська мова». Педагог виховувала почуття національної гідності, глибокої поваги до своєї держави, до своїх рідних, близьких.

   Вихователь-методист Козачук А.П. провела з дошкільнятами вікторину « На гостинах у казки». Дітям найбільше сподобалось виконувати ролі казкових героїв.

 

   Лети у світ, мелодійна і чарівна наша мово! Ти неоціненний наш скарб, бо доки ти є, ми — українці!

 

Директор Петричанського НВК Катренюк Марія

Проглядів матеріалу: 417 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

        До  особистості  педагога завжди ставили низку вимог і як до людини, яка  повинна орієнтуватися на високі морально-етичні  ідеали, і як до професіонала,  який має володіти та віртуозно застосовувати педагогічні  та психологічні знання. Хай там  що, а педагог завжди має бути людяним, добрим, чуйним, терплячим і оптимістичним. А  щоб  досягти вершин педагогічної майстерності, йому постійно треба знаходитись у стані активного пошуку та напруженої роботи над собою, докладати неабияких душевних зусиль до самовдосконалення.

       Звісно, така праця призводить до виснаження. А педагог, який переживає негативні психологічні стани, не здатен ефективно виховувати та навчати дітей, адекватно спілкуватися з батьками та колегами.

      Щоб підвищити психологічну компетентність педагогів 19.02 2015 практичним психологом Продан О.М. було проведено тренінг  «Психологічне самопочуття вихователя» з  педагогами Молодійського ДНЗ, який дав змогу покращити їхнє емоційне та фізичне самопочуття, попередити у них прояви синдрому емоційного вигорання.

      Мета тренінгу:

  • зниження негативних переживань і трансформацію їх у позитивні емоційні стани;
  • розвиток адекватного розуміння педагогом самого себе;
  • формування навичок вольової регуляції.

     Під час тренінгу практичний  психолог використала різні засоби: вправи  «Установка», «Мої цінності», «Ми творимо», «Торбинка асоціацій», комунікативні ігри та релаксаційні методи.

    Вкотре педагоги Молодійського  дошкільного закладу переконалися, що краще «прожити» тренінг самому і пересвідчитися, що групова робота є захоплюючою подорожжю для розуму і душі. Навчання в тренінгових групах дарує учасникам радість, конструктивне спілкування, навички співпраці, відкриває нові перспективи.

 

     Продан Оксана, практичний психолог

Проглядів матеріалу: 690 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 893 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

     20 лютого   в приміщенні Чагорської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася зворушлива зустріч учнів  з випускником школи Сафрюком Олександром, воїном АТО 24-окремої  механізованої бригади, який служить розвідником .

         Боєць поділився враженнями від пережитого, адже  нелегкий  час випав на  його 19-річний вік. Розповідав  про воєнні будні, про дорогих і близьких йому друзів,які несуть службу в зоні АТО разом із ним. Він-скромна і глибокої душі людина, яка не хизується важливістю своєї служби, хоча добре було видно його біль і щем у душі від подій на сході України. Сашко поділився враженнями від пережитого, бо довелося хлопцеві побувати під обстрілом сумнозвісних «Градів»  і  зазнати гіркоти втрати бойових побратимів. Важко було йому говорити  про війну і смерть, легко – про військову дружбу і про друзів-побратимів. А ще юнак закликав молодь виховувати  патріотизм у серці ще зі шкільної парти та вірити в перемогу. Своїм прикладом Олександр показав, що не тільки словами можна любити  свою Батьківщину, але й вчинками  доводити це. Боєць охоче відповів на запитання учнів. І кожен із школярів хотів дізнатися про щось важливе, хвилюючись про нашихвоїнів-захисників, які воюють на сході за волю, цілісність і незалежність Вітчизни. У словах Воїна-жага до перемоги. До сліз розхвилювали рядки, які написав Олександр :

Це все пройде,-нам обіцяють командири,

Ви всі повернетесь до своїх матерів ,

Нам витримати ще дня з чотири,

Лиш кулі ,щоб минали наших славних пацанів!

         Всі присутні висловили подяку і шану бійцю, побажання миру в Україні.Такі заходи допоможуть дітям на прикладі своїх земляків відчути, що «патріот» – це не просто слово, а також навчитися шанобливому ставленню до Батьківщини, відчути гордість за наших захисників Вітчизни.

         Невдовзі  Олександр  повернеться знову в зону АТО. З собою він повезе вишиванку, яку подарували йому вчителі та учні школи . Нехай же вона його захистить та оберігає далеко від рідної землі!

 

Проглядів матеріалу: 488 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

Забути кров святу не маєм права! –
Лишила слід безсмертний і терпкий…
Героям України – Слава! Слава! Слава!!!
І наша пам’ять – на усі віки!

  На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

Підтвердженням цього стало вшанування героїв Небесної Сотні у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. 

20 лютого учні  запалили свічу пам’яті і хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!                                               

Проглядів матеріалу: 403 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

Під прапором стояли – під прапором столичним.

Прийми, о Господи, своїх синів!

За України волю їх убили.

В шалений жар тривожних див.

   20 лютого у Кам’янській ЗОШ було проведено ряд заходів присвячених річниці завершального етапу Революції гідності та подій на Майдані: інформаційна 5-хвилинка   та виховний захід на тему: “Мамо, я не вернусь” . Учні вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та учасників АТО, розказуючи вірші, преглядаючи фільми: “Молитва за Україну”, “Пробач мені мамо, за чорну хустинку; запалили вогонь –частинку вічного під гімн небасної сотні “Пливе кача”.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 534 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

      20 лютого вся Україна сумно зітхала, проливаючи гіркі сльози за душі тих, кого забрало небо… Забрало несправедливо і невблаганно… Забрало справжніх патріотів, справжніх героїв своєї держави. Це День Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

   До учнів Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. завітали працівники дитячої бібліотеки, які нагадали про мужність громадян, що вийшли на Майдан Незалежності в Києві, аби відстояти право українського народу на самовизначення. Не залишила байдужим жодного з присутніх, розповідь учасника тих подій - Григорчука Володимира Назаровича. Ми запалили свічу пам’яті та хвилиною мовчання вшанували загиблих на майдані справжніх патріотів. Зі сльзами на очах переглядали фільм про ті страшні події. За допомогою створених учнями декорацій (автошини, "коктейлі Молотова", бейсбольні бити, каска, тротуарна бруківка) у залі відчувалась атмосфера революційного майдану.

   Але революція на Майдані не закінчилась рік потому, вона переросла у справжню війну на сході нашої держави.

   Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Нехай пам'ять про героїзм усіх невинно убитих гуртує нас, нехай вона дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для боротьби за Незалежність та Суверенність України. У жалобі всі схиляємо голови...

                                                                                                                            В.М.Романюк, А.М.Стрільчук

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

Небесній сотні шана й молитви

За чисті душі, що злетіли в небо

Їм шлях високий Боже освяти

І в мирі Господи прийми до себе.

    Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не можуть  залишити байдужими нікого.

18 лютого у ЧагорськійЗОШ І-ІІІ ступенів  відбувся бібліотечний урок  “Майдан. Революція духу”, присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні,який провів бібліотекар школи Возняк Микола Миколайович .Захід розпочався переглядом відеокліпу на пісню «Гей, пливе кача по Тисині», запалюванням лампадок та хвилиною мовчання.

Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Але якою ціною? Своїми спогадами й емоціями поділилася відома поетеса  Буковини Олександра Григорівна Приходько -Возняк.Наша гостя-активна учасниця Євромайдану. Вона розповіла присутнім про буремні події,які пережив наш народ минулого року, презентувала свою добірку поезій . Її вірші, присвячені незалежності України , Небесній Сотні ,неабияк схвилювали учнів. У їхніх поглядах можна було побачити безмежну, невичерпну, всеперемагаючу любов до своєї Батьківщини, людей. Школярі серцем і душею були з тими, хто боронив і у ці дні боронить нашу свободу, пам’ятають тих, хто віддав своє життя задля нашого щасливого майбутнього.

Учні школи Бердар А.,Захотій А,Козачок В.  декламували поезії, присвячені подіям на Майдані .Присутніх вразив своїм виступом наймолодший учасник уроку , шестикласник Володимир Козачок,  який продекламував вірш Oксани Максимишин-Корабель«Розмова з Шевченком».

Світла пам’ять тим, хто зробив нашу країну іншою. Їх вчинки не будуть забуті ніколи. Країна змінилася. Настала нова історична віха. Це віха, що направляє Україну в цивілізаційне русло. У нову історію.І нам ,українцям ,бути творцями свого майбутнього.

Проглядів матеріалу: 461 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

… витає дух нескореної волі,
гримлять щити, молитви і пісні,
рядами рівними між нас ідуть герої,
усі, хто голову поклав в ці темні дні.

            20 лютого в Чагорській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулась лінійка – реквієм  в пам'ять героїв Небесної сотні «Дух нескореної волі».  Події Майдану сколихнули весь світ, не залишили байдужою жодної душі. Ще довго з покоління в покоління будуть передавати батьки дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Учні школи з великою повагою і увагою слухали виступ семикласників. Звучали «Молитва за Україною», Державний Гімн; під пісню Павла Дворського «Ангели Майдану» запалено свічі памʼяті.

 Апогеєм заходу став виступ учасника бойових дій в зоні АТО Сафрюка Олександра Олександровича, випускника школи, який вкотре показав силу духу українського народу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 495 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

     20 лютого у Тереблеченський ЗОШ №1 в приміщенні шкільної бібліотеки бібліотекар Кожокарь О.В. представила  виставку документів та фотоматеріалів «Майдан Незалежності», приурочену Дню Героїв Небесної Сотні.  У День вшанування Героїв Небесної Сотні, був  відкритий перегляд відеофільму «Небесна Сотня Євромайдану – герої не вмирають» (вч. Історії Пічалка А.В.), «Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» - уроки, години спілкування, які провели всі класні керівники.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 391 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

         «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!»
Саме під таким гаслом у Купському НВК №2 було проведено годину пам’яті, приурочену Героям Небесної сотні.

 У скорботній тиші завмерла зала, коли її огорнуло полум’я запалених свічок, пам’яті про невинно убитих жертв Небесної сотні. Учасники лінійки-реквієму мали змогу пригадати хронологію подій 18-20 лютого 2014р., спостерігаючи за кадрами документальних відеозаписів.    В перегляді кадрів найбільш знакових етапів революції вмонтовувались виступи учасників сценічного дійства.

Особливо емоційною була та частина години пам’яті, коли відеозапис нагадав про перші жертви Майдану – Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Юрія Вербицького.

Кульмінацією лінійки-реквієму став спогад про найтрагічніший етап революції – події на Інститутській 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень було травмовано. Коли на екрані транслювалися кадри тих кривавих подій, скорботну тишу зали заповнив «Реквієм». І вже ніхто не соромився сліз, болю і жалю  - ні учні, ні вчителі.

 Під композицію «Плине кача…» запалену свічу передавали по колу, щоб  кожен з учнів торкнувся пам’яттю того священного вогню-частинки вічного. А світло тієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради  справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Педагог-організатор       Нікорич О.Ю.


 

Проглядів матеріалу: 440 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

     Події 2013-2014 років не залишили байдужим нікого в Україні та потребують осмислення. Але безперечним залишається одне – мужність громадян, які вийшли на Майдан Незалежності в Києві аби відстояти право українського народу на самовизначення.

Досі невідомо, скільки людей входить до Небесної сотні, адже це не тільки ті, кого вбили в центрі Києва в кінці лютого. З початку Євромайдану багато людей пропали без вісті чи були замордовані у різних куточках України. Але термін Небесна сотня з'явився саме після найзапекліших боїв на Майдані Незалежності.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

     Минув рік з часу трагічних подій на Майдані в Києві. Тоді у масових протистояннях, відстоюючи прагнення жити у вільній європейській країні, загинули Герої Небесної Сотні.

Події 2013-2014 років не залишили байдужим нікого в Україні та потребують осмислення. Але безперечним залишається одне – мужність громадян, які вийшли на Майдан Незалежності в Києві аби відстояти право українського народу на самовизначення. 

20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, у Грушівському НВК було проведено ряд заходів присвячені героям, які віддали своє життя задля нашого благополуччя, а саме:

  • декламування віршів присвячених подвигу Героїв Небесної Сотні;
  • була запалена свіча пам’яті загиблим;
  • мужність громадян України вшановано хвилиною мовчання;
  • проведений єдиний урок «Вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні» (вчитель історії Вільчак Д.Д.);
  • круглий стіл «Подвиг Героїв Небесної Сотні у нашій пам’яті завжди» організований учнівським самоврядуванням закладу.

Герої Небесної сотні − теперішній голос нашого сумління та сторожі нашої громадянської поведінки. Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас (Блаженніший Святослав).

Заступник директора з ВР Зінкевич Д.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)

     20 лютого 2015 року у Станівецькому НВК  учні та учителі школи відзначили День Героїв Небесної Сотні.

Розпочався день загальношкільною лінійкою. Було проведено єдиний урок «Вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні», виховні класні години, зокрема, «Майдан – українська форма демократії»   Учні 10- го класу розповіли історію виникнення свята, яке увібрало в себе дві визначні події: День Свободи і Революцію Гідності. Ці події майже співпали у часі, тому їх об’єднання є доречним.

Біля стенду, присвяченому пам’яті  Небесної Сотні діти запалили свічки і вшанували полеглих хвилиною мовчання.

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024