Субота, 20.04.2024, 08:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Лютий » 21

Поки вже світить сонце в небесах,

Поки живі, ми будем пам’ятати –

 Героям славу ми несемо у серцях!

  І Україну будем пославляти!

                                   Т.М.Василиненко

   Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Люди висвітлюють свої почуття через картини, пісні, вірші. 

   20 лютого учні Петричанського НВК запалили свічу пам’яті і хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!                                                

   Діти старшого дошкільного віку розглянули світлини тих днів, послухали розповідь вихователя про Майдан, сповнену болю і жалю.

   Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схиляємо голови. 

   Герої не вмирають!

 

                                                                             Директор Петричанського НВК   Катренюк Марія

 

Проглядів матеріалу: 454 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2015 | Комментарії (0)

Сьогоднішній день в Турятському НВК для 5-11 класів почався лінійкою присвяченою Героям Небесної Сотні.

В   кабінеті  історії біля стенду «Небесна сотня» пройшли інформаційні п’ятихвилинки для учнів 1 – 4 класів.

Уроки пам’яті «Вклоняємось доземно всім солдатам» у  9 – 11 класах та «З Україною у серці» у 8 класі повели класні керівники Блуй С.Г., Троєцька М.А., Копилець О.Г., Чорней О.С.

  На великих перервах учні переглядали  відеоматеріали «Події з майдану», «Мамо, не плач, я повернусь весною….»;

А об 11 годині відбулась лінійка, яку провели учні 10-А класу, де були запалені свічки Пам’яті та вшановано загиблих на Майдані.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2015 | Комментарії (0)

    Cьогодні,   разом з усією Україною і учні Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ступенів  вшанували пам"ять  Небесної Сотні. В  центрі спортивного залу була розміщена  фото-виставка світлин Героїв, статті та інші матеріали періодики присвячені цим трагічним подіям.  Весь учнівський та педагогічний колектив школи брав участь у  загальношкільному уроці «Вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні». Перед учнями виступала вчитель історії Габор Ганна Іванівна. ЇЇ розповідь не залишила байдужим жодного з присутніх.    Габор Вероніка декламувала вірш, присвячений подвигу Героїв  та о 14.00  більшість з учнів запалили свічі пам’яті Небесної Сотні.

Жертовність Героїв Небесної Сотні має назавжди закарбуватися у свідомості кожного з нас, адже саме ці події змінили хід історії України…

ЗДВР Чупрун В.Л.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 425 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2015 | Комментарії (0)

   Події, які відбулися у лютому місяці 2014 року не лишили  нікого байдужим. Померли невинні люди, які боролися за волю своєї країни. Тому в Йорданештській ЗОШ №2 відбулася лінійка - пам'яті  «Небесна Сотня у вирій полетіла»,  присвячена подіям Майдану, метою якої було виховання  в учнів  гідності за тих, хто віддали своє життя за волю країни.  Проведена була  педагог-організатором. На початок була запалена свічка в пам’ять  Героям. Продовжили  прозовими розповідями про загиблих, віршами пам’яті Небесній Сотні та  фільмами про невинну загибель, тих молодих чоловіків та юнаків,  які своє життя віддали заради нас, заради нашого кращого майбутнього. Вірш дівчинки, яка була в ролі матері загиблого сина на Майдані викликав у багатьох вчителів та учнів сльози – сльози душевного болю…

         Закінчили лінійку такими словами: " Будьмо ж гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо "Герої не вмирають"!"

                      Ці події нас дуже змінили. Ми сподіваємось, що вони змінили і частину нашої країни. Хотілося б, щоб кожен зміг зрозуміти, що не можна залишатися байдужим у наш час. Хотілося б, щоб кожен зміг збагнути, що він може впливати на події і простір довкола себе. А коли таких людей багато і вони рухаються в одному напрямку – то вони переможуть. І всі ми маємо прожити життя так, щоб ці втрати не були марними.

Опаіць Марія Іванівна

 

Проглядів матеріалу: 431 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

     Події 2013-2014 років не залишили байдужими учнів школи  Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тому 20 лютого у День Героїв Небесної Сотні всі діти запалили свічі пам’яті. Вчителі предметники, класні керівники та класоводи провели єдиний урок «Вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні». Силами вчителів та учнів виготовлено стенд «Герої Небесної Сотні». Учні 11 класу змістовно провели лінійку присвячену цій події. Завершенням Дня Героїв Небесної Сотні був перегляд кінофільму – «Зима, що нас змінила».

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

    Добре кажуть, що «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.

     20 лютого учні, вчителі Стерченської ЗОШ І-ІІІст. зібрались на лінійку –реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились» приуроченій вшануванню пам’яті Небесної Сотні, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. І саме тут, сьогодні, сказати «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!»

 По класам пройшов  єдиний  урок на тему: «Вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні». Учні запалили свічу пам’яті і вшанували Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

 Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.

Проглядів матеріалу: 425 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

    Ще рік тому такі вигуки, як «Слава Україні! Героям слава!» були просто вітальними словами… лише словами, якими розпочинали свою промову численні оратори зі сцен Майданів не лише на теренах нашої держави. Але наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – Небесна Сотня. «Слава Україні! Героям Слава!» перестало бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим синам української нації, котрі у найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради кращого життя усіх у цій країні, а також є свідченням справжнього патріотичного подвигу.

 19 лютого учнями Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст. спільно з працівниками культури була організована година пам’яті  «Герої не вмирають» на яку була запрошена  місцева поетеса Олександра Григорівна Возняк-Приходько. Олександра Григорівна поділилася з присутніми добіркою віршів на тему подій на Майдані 2013-2014 рр. Екскурс  у події 2013 року розпочав вчитель історії М.М. Возняк. Після чого  хвилиною мовчання та запалюванням свічок, під звуки старої лемківської пісні «Гей, пливе кача…» у виконанні сім’ї Тихон,  присутні пригадали всіх героїв Небесної Сотні поіменно, для яких пісня стала гімном.

Коли перед очима зринають кадри із по-

раненими та вбитими героями, проглядаю-

чи фотографії Небесної Сотні, дивлячись їм

у вічі, ми розуміємо, що вислів «душу й тіло

ми положим за нашу свободу» став для су-

часної історії української нації не просто

словами з гімну.

Небесна Сотня віддала життя за кожного

з нас, за нашу гідність! Не забуваймо про це!

Вічна пам’ять!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

 Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок до нового життя, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж останього року, не залишили байдужими. Цей рік переписав сторінки історії України. Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Але якою ціною?

20 лютого   учні Димківського НВК вшанували пам'ять Небесної сотні під гаслом «Герої не вмирають»: провели  урочисту лінійку-реквієм, тематичний урок для старшокласників та організували патріотичний флеш-моб. Патріотичне дійство відбувалося біля «Зеленої Криниці Людяності» пам’яті Небесної Сотні.

Головата Крістіна, учениця 10-го класу, підготувала доповідь про мрію українського народу про вступ до ЄС, про початок акцій непокори та про головні події Євромайдану. Попович Лаура, учениця 10-го, класу прочитала присутнім свій вірш, присвячений мужнім героям України. П’ятикласники продекламували уривки з віршів про славних учасників Революції Гідності учениці 6-го класу Сандуляк Аделіни, в пам’ять про них запалили свічки. Старшокласниці виконали «Молитву за Україну». Організувала лінійку заступник директора з навчально-виховної роботи Світик О.Ф.

На уроці учні переглянули відеоролик "Всім полеглим героям Майдану й АТО".

Тримаючись за руки учні помолились й попросили у Господа миру в Україні. В кінці запалили свічку пам'яті та вшанували ГЕРОЇВ Небесної сотні хвилиною мовчання...

Мільйони українців віддали життя за свою націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга захистити рідну землю, бо Україна – єдина країна!

 
СЛАВА УКРАЇНІ!
 

Постевка Д.Д. -

вчитель історії та правознавства

Димківського НВК

 

 

Проглядів матеріалу: 501 | Завантажив: margareta | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)

    Колись це буде сторінка історії у підручниках. Майдан. Це слово тепер звучить не на папері. Ні в телевізійних передачах. Це слово звучить в наших серцях та в нашій пам’яті.

Майдан! Небесна Сотня! Україна! Герої не вмирають! Ці слова стали символом гідності, мужності, пам’яті, героїзму…

 У зв’язку з річницею подій на Майдані у всіх закладах країни проводились та проводяться ряд заходів присвяченим цим подіям.

         У Купському НВК на протязі тижня провели різні заходи. Насамперед ми підготували виставку газет, журналів, буклетів, малюнків, фотографій з цієї тематики. Всі учні школи мали можливість з нею ознайомитись. У всіх класах були проведенні так названі Уроки пам’яті. Класоводи та класні керівники провели бесіди та дискусії. У всіх класних куточках є патріотичний розділ,  де розміщенні різні дані (фото, інформації, повідомлення, символічні стрічки, вірші та пісні). Учні вивчили та декламували під час проведення класних годин вірші на патріотичну  тему. На початку кожного робочого дня на протязі  тижня перед початком першого уроку ми вшановували пам'ять Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Цими днями ми згадали ту незабутню зустріч з майором міліцій патрульної служби, нашого односельця та колишнього учня нашої школи Петра Цибуляка. Фотографії що ми зробили тоді на пам'ять та ті матеріали що були надруковані у засобах масової інформації а також прапор привезений з зони АТО всі зберігаються в нашій школі поруч з нашим патріотичним стендом. Всі учні та вчителі школи переглянули фільм про події Майдану 2014 року.

        Елеонора Скіпор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024