П'ятниця, 26.04.2024, 12:12















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 17

     В приміщенні Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини» триває робота круглого столу «Внесок буковинців у створення Української соборної держави. Висвітлення поборницьких змагань краян у навчальних програмах з історії України».

З вітальним словом виступила Оксана Палійчук, директор Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, кандидат педагогічних наук, доцент: « Думки, які сьогодні тут пролунають будуть творити наше завтра, нашу систему освіти, тому важливо говорити не просто про історію, а як вона перегукується з сьогоденням, щоб не допустити таких же помилок. Ми мусимо глобально мислити не лише буковинським патріотизмом, а українським. Мета у нас одна і кожен як той гвинтик, механізм у непростий революційний час, переосмислюючи минуле повинен зробити більше для сьогодення». Завершила Оксана Михайлівна словами Омельяна Поповича «У нас думка, гадка одна, ціль мета одна – свята соборна Україна».
Присутніх привітали також Олександр Добржанський, декан факультету історії політологій та міжнародних відносин, доктор історичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, голова Чернівецької обласної організації Національної спілки краєзнавців України; Григорій Білянін, директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, кандидат педагогічних наук, доцент; Олена Затуловська, директор Чернівецького обласного краєзнавчого музею, Заслужений працівник культури України.
Засідання працює у 3 секціях:
- Маловідомі факти про внесок буковинців у створення Української соборної держави.
- Висвітлення соборницьких змагань буковинців у шкільному курсі історії України відповідно до Державного стандарту та діючих навчальних програм.
- Екскурсія до Чернівецького обласного краєзнавчого музею.
Наразі робота круглого столу триває.
Проглядів матеріалу: 537 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.01.2018 | Комментарії (0)

      В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. За 2017 рік зафіксовано 4782 випадки захворювання на кір. Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація. Разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спеціалісти МОЗ відповідають на найбільш поширені питання про кір.

Спалах кору в Україні: цифри і факти

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями. 2016-го року менше половини українських дітей отримали щеплення від кору за графіком. Із вересня 2017 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоб захистити якомога більше дітей.

За 2017 рік в Україні зафіксували 4782 випадки захворювання на кір. Найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській області – 1344, Одеській – 1256, та Закарпатській – 637. 5 людей в Одеській області померли, з них – 3 дітей. Уже в січні 2018 року в Одеській області померла ще одна дитина. Відтак, від кору померли вже 6 людей.

Станом на 11 січня 2018 року в Києві на кір захворіли 66 людей, із них 54 – діти.

МОЗ продовжує посилені заходи з вакцинації проти цього небезпечного захворювання, щоби запобігти епідемії.

Як передається вірус кору

Morbillivirus — вірус кору — надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

  • Кір — одне з найбільш заразних захворювань, відомих у світі

9 з 10 неімунізованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені.

Кір – одна з головних причин дитячої смертності в світі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі 30—40 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Це означає 314 смертей на день, 13 смертей щогодини.

  • Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг

Інкубаційний період кору (тобто період, коли симптоми ще не проявляються) становить 6—21 днів. Далі починається період захворювання з такими симптомами: висока температура, головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, гнійні виділення), пронос та блювота. На 4—5 день хвороби з’являється червоний висип, який починається зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджується на все тіло. Хвороба із симптомами триває до 4 тижнів і більше.

  • Кір має серйозні ускладнення

Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті.

  • Усі діти та дорослі, які не робили щеплення, під загрозою

На сьогодні існує високий ризик захворювання на кір серед дітей, які не отримали щеплення. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли на кір і не робили щеплення, також залишаються вразливими до захворювання. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

Невакциновані медичні працівники найбільше наражаються на ризик захворіти.

  • Ліків від кору не існує

Специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти.

Вакцинація проти ко ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 457 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.01.2018 | Комментарії (0)

Підготовка вчителів – це ключове в реформі освіти. Тому “Нова українська школа” підготувала другу добірку можливостей для вчителів.

Перелік, що нижче, – не повний. Першу частину можливостей для вчителів можна подивитися за цим посиланням. Також ви можете стежити за анонсами подій у нашій “Афіші“ - тисни тут

Проглядів матеріалу: 510 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.01.2018 | Комментарії (1)

     Усі дуже люблять зимові канікули, хоч вони й значно коротші за літні, зате завжди проходять весело та яскраво. Адже вони припадають на свята – Новий рік та Різдво. Усі дві тижні відпочинку від занять панує святкова атмосфера.

Зимові канікули дають змогу перепочити від навчання, поспілкуватися з близькими та присвятити час улюбленим заняттям. Коли випадає сніг, то всі йдуть гуляти на вулицю. Так гарно навкруги! Можна покататися на ковзанках чи злетіти на санчатах з гірки, або навіть пограти в сніжки та зробити снігову бабу. Це завжди весело для всіх: і дітей, і дорослих.

Учні Привороцької ЗОШ І-ІІ ст. разом з педагогом організатором Романюк Лакраміорою Іллівною 3 січня відвідали новорічну красуню-ялинку та Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича.

Буковина - край, де варто жити! А її перлиною є ЧНУ ім. Ю.Федьковича. Жити на Буковині і не бачити такої краси - недопустимо. Резиденція буковинських митрополитів - духовний символ толерантності нашого краю. Чернівці - одне з наймальовничіших міст України. Воно притягує тією дивовижною цілісністю, тією єдністю, яка притаманна містам, що сформувалися у недалекому минулому, виросли ніби несподівано, стараннями багатьох поколінь зодчих, що майстерно втілили архітектурні смаки свого часу.

Екскурсовод провів цікаву екскурсію архітектурним ансамблем ЧНУ, розповів про історію створення, архітектуру та будівництво Резиденції митрополитів Буковини, а також сучасне життя університету.

Учні з захопленням слухали екскурсовода, розглядали унікальне оздоблення споруди та інтер'єру, а краса та велич Мармурової, Червоної та Блакитної зали вразили учнів.

Зимові канікули – чудова пора. Вони швидко закінчуються, і ми знову повертаємося до школи. Але яскраві враження від добре проведеного часу допомагають у навчанні.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 429 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.01.2018 | Комментарії (0)

    La Cupca tradițiile de iarnă sunt deosebite.

Anul acesta ele au debutat mai întâi pe scena școlii locale, unde elevii tuturor claselor au prezentat un adevărat spectacol folcloric specific zonei date.

Ca și în anii precedenți un grup de colindatori cupceni, copii, dar și vârstnici am colindat pe la câteva mănăstiri din zonă, dar și la Mitropolia Cernăuților și a Bucovinei, unde ÎPSS Mitropolitul Meletie, ne-a întâmpinat cu multă căldură și dragoste. O primire deosebită am avut la Consulatul General al României la Cernăuți, unde o echipă a Consulatului în frunte cu domnul Consul Edmond Neagoe și soția sa doamna Carmen Neagoe de asemenea au dat o apreciere înaltă măiestriei artistice a colindătorilor.

Pentru prima dată am colindat-o chiar la primăria din Mahala pe vrednica doamnă primar Elena Nandriș, care împreună cu echipa sa au rămas plăcut surprinși de colindele cupcenești.

Și în satul meu de baștină Pătrăuții de Jos a avut loc în aceste zile ale sărbătorilor de iarnă un spectacol de zile mari cu colinde, urături, cântece de iarnă, dansuri. El a fost susținut de două colective deosebite – ansamblul MUGUREL al căminului cultural local și ansamblul «Ai lui Ștefan noi oșteni», de la liceul din Vicovu de Sus. Sincere mulțumiri celor doi conducători ai acestor minunate colective, doamnei Larisa Popescu-Chedic, directoarea căminului cultural din Pătrăuții de Jos și domnului profesor de religie Vasile Schipor de la liceul din Vicovu de Sus pentru munca depusă și pentru promavarea acestor colective.

Atât timp cât avem asemenea tradiții de iarnă aici pe Valea Siretului neamul nostru va dăinui peste veacuri.

Eleonora Schipor

 

Проглядів матеріалу: 391 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024