Субота, 27.04.2024, 03:14















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 24

   23 січня в Йорданештській ЗОШ І – ІІІ ст. відбулося велике свято. Не минуло 2 тижня після відкриття нашої школи як ми вже вирішили освятити нашу домівку. На нашому святі були присутні багато шанованих гостей: священики нашого села, Костинян Л.І., сільський голова- Лютик Г. Ф., вчителі, батьки та діти.  Під час освячення співав чоловічий хор  церкви «Фиий Арбороасей». Приємним подарунком для нас було те, що наш священик Ніцу Марчел разом з Костинян Людмилою подарували ікони.

Цей день був для нас особливий, діти і ми отримали багато вражень і позитивних емоцій.

 

Проглядів матеріалу: 485 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)

     Пропонуємо Вашій увазі підбірку інформаційних матеріалів про події столітньої давності в Україні для використання у роботі з молоддю.

ВОНИ АКТУАЛЬНІ СЬОГОДНІ ЯК НІКОЛИ.

Як і 100 років тому імперська Росія не може змиритися з існуванням незалежної України.

Як і 100 років тому вона веде проти нас гібридну війну.

Як і 100 років тому першою на захист  України піднялася молодь.

Різниця лише у тому, що 100 років тому наша Перша незалежність була потоплена у крові, а тепер ми вистоїмо іще й тому, що нашу незалежність визнав увесь світ, а його демократична частина підтримує Україну.

Та ГОЛОВНЕ У ТОМУ, ЩО ЗА РОКИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ У НАС ВИРОСЛО ПОКОЛІННЯ ГРОМАДЯН, ЯКІ НІКОЛИ І НІКОМУ НЕ ВІДДАДУТЬ СВОБОДУ Завантажити

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)

      6 лютого розпочнеться реєстрація на цьогорічне Зовнішнє незалежне оцінювання і триватиме до 19 березня. Змінити реєстраційні дані буде можливо до 2 квітня.

Кожен учасник ЗНО має право обрати для складання максимум 4 предмети з 11 доступних. Обов’язково — "Українська мова і література”, а також на вибір: "Математика” або "Історія України”. У цьому році для вступу до вишу абітурієнти зможуть подавати сертифкіати ЗНО за 2016 та 2017 роки (окрім іноземної мови) та 2018 років.
Водночас учні професійно-технічних навчальних закладів та ВНЗ, які складатимуть ДПА цього року, здаватимуть ЗНО поки що лише з одного предмета – української мови та літератури. У майбутньому цей перелік планують розширити.
З 22 травня до 13 червня триватиме основна сесія ЗНО, а додаткова – з 2 до 11 липня.
Нагадуємо, що найсуттєвішими нововведеннями у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році стали:
- запровадження ДПА з української мови у формі ЗНО для учнів (студентів) закладів професійної та вищої освіти;
- визначення результатів ДПА з іноземних мов за двома рівнями (стандарт і профільний);
- запровадження перевірки розуміння мови на слух у тестах з іноземних мов;
- апробація технології проведення ЗНО для осіб з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання шрифт Брайля.
Проглядів матеріалу: 322 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)

    22 січня цього року Україна відзначає 99-у річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України».

День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років. Це свято нагадує нам, що український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.

З нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України в Глибоцькій гімназії було проведено тематичну лінійку, де представники учнівського самоврядування не лише розповіли про історію зародження свята, але й згадали про героїчний подвиг учасників АТО.

Також учні мали змогу переглянути історичний відеоматеріал «Акт з’єднання УНР та ЗУНР», який представили співробітники кіновідеомережі.

У приміщенні шкільної бібліотеки було презентовано матеріали, в яких висвітлено Акт з’єднання УНР та ЗУНР, та проведено вікторину « Україна є, була і буде».

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель.

Проглядів матеріалу: 397 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)

     Сьогодні, 24 січня проведена Рада РМЦ. Члени методичної ради разом з запрошеними розглянули ряд актуальних питань.

Згідно плану було обговорено питання:

  • Про підсумки районних семінарів, проведених у I семестрі.

-затвердження графіку районних семінарів та методичних заходів на II семестр.

  • Про забезпечення надання висококваліфікованих сервісних послуг на базі РМЦ.
  • Про підсумки І та ІІ етапів олімпіад, І етапу конкурсу-захисту НДР
  • Про проведення методичних тижнів, днів у ЗНЗ району ( у рамках атестації протягом лютого-березня) Погодження графіку.
  • Про якісну роботу з підготовки учнів району до ЗНО.
  • Про вивчення стану викладання та рівня навчальних досягнень учнів. (згідно графіку- у 2017/2018 н.р.: укр. мова та література (К), історія і правознавство (Н), хімія (К), вих.робота (Н), румунська мова та література (Н), стан розвитку дошкілля, стан реалізації програми "Впевнений старт" (К)
  • Про методичний супровід пілотного впровадження Нового держстандарту початкової школи. Підсумки за І семестр
  • Розгляд та затвердження методичних напрацювань методистів, педагогів

Методичною радою були ухвалені відповідні рішення та визначені конкретні доручення.

 

 

Проглядів матеріалу: 397 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)

    Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання можна до 31 січня на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Наразі вже подано близько 149 тис. заявок для участі в пробному тестуванні. Найбільше осіб виявили бажання скласти пробний тест з української мови і літератури – понад 83,5 тис, на другій сходинці англійська мова – понад 20,5 тис, на третій – математика – понад 17 тис. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.
 
У 2018 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 24 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов – 31 березня.
 
Більше дізнатися про пробне ЗНО та дізнатися контакти регіональних центрів можна за посиланням http://testportal.gov.ua/probzno/
Проглядів матеріалу: 386 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)

     99 років тому (1919 р.) Директорія Української Народної Республіки проголосила на Софійській площі в Києві Акт злуки всіх українських земель (західних і східних) в єдину соборну Українську Державу.

Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу.

Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.

З нагоди свята в нашій школі на з учнями 1-9 класів було проведено урочисту лінійку. На лінійці учні 7 класу читали тематичні вірші та розгорнули український прапор.

На початку лінійки прозвучав гімн України, а після її завершення всі присутні учні та адміністрація взялись за руки, символізуючи об’єднання заходу та сходу України. Вчитель історії Возняк М.М. разом із педагогом-організатором Загарюк-Дамян К.С. розповіли про значення цього дня для кожного з нас та висловили побажання найшвидшого повернення миру в усій Україні.

У шкільній бібліотеці бібліотекарем Котик Д.І. була представлена книжкова виставка.

Вчителем образотворчого мистецтва Галак Л.І. організовано виставку учнівських робіт "Єдина навіки рідна країна", "Україна – одна на всіх як оберег" із нагоди свята. Цікавим та повчальним було організований перегляд документальних фільмів, зокрема «Собор на крові».

На уроках та виховних годинах діти висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про Незалежну, Соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України, яку розбудовувати молодому поколінню патріотів своєї держави.

К.С. Загарюк-Дамян, педагог-організатор

 

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece.

     Poezia Glossă i-a adus succes elevei clasei a 8-a CIE № 2 Cupca Dulgher Anna – Renata de care a obținut locul II la Concursul de declamare a versurilor eminesciene, ce s-a desfăşurat ieri, 21 ianuarie , la Gimnaziul românesc „Alexandru cel Bun" din Cernăuţi, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naţionale şi zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu.

Prof. Veronica Scutari

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024