П'ятниця, 26.04.2024, 12:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 26

  Сьогодні, 26 січня, в приміщенні конференц-зали РМЦ відбувся  районний семінар заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи на тему: "НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: територія змін".

В ході семінару завучі обговорили актуальні питання:

  •  Методична робота у ЗНЗ (ЗЗСО).
  • Сучасний вчитель як провідник змін.
  • Нові ролі вчителя у контексті сучасних змін.
  • Інноваційна діяльність вчителя в умовах реформування сучасної системи освіти.
  • Психологічна готовність вчителя до роботи за новими держстандартами.
  • Підприємливість як одна з ключових компетенцій випускника НУШ.

Також  відбулася презентація освітнього проекту "Підвищення компетентності вчителів щодо підготовки учнів до розв'язання тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання на 2018-2020 роки."

Зав.РМЦ О.С.Намака запропонувала завучам, як агентам змін у системі освіти, презентацію "Нові ролі вчителя". Начальник управління освіти В.І.Барарюк наголосив на важливості підвищення фахового рівня кожного педагога, на необхідності змін у самому підході до процесу навчання, на активності та небайдужості кожного вчителя задля успішної реформи школи. "Вчитель має почуватись вільним у виборі форм і методів навчання, але відповідальним за його якість і результат, тому завуч школи має стати агентом змін, порадником і наставником для кожного вчителя задля забезпечення успішного впровадження ідей Нової української школи ",- ось основне завдання керівникам методичної роботи шкіл-від керівництва освіти району.

Заступник директора Глибоцького ліцею О.О.Бабина провела презентацію "Підприємливість як одна з ключових компетенцій випускника НУШ", докладно розповіла про участь у семінарі з даної проблеми, який  для завучів закладів освіти області було проведено ІППО ЧО. Олена Олександрівна-авторитетний педагог у районі, тож переконливо довела кожному на семінарі, що   впровадження у зміст шкільної освіти основ фінансової грамотності, основ економічних знань та підприємництва-вимога часу і одна з найважливіших компетенцій сучасної людини.

Голова райкому профспілки освітян С.І.Лазурко відповіла на актуальні питання щодо  оплати праці педагогів, розповіла про зміни у законодавстві.

Заступник начальника управління освіти І.Ю. Цуркан провела невеличку лекцію-навчання ЗНО-2018, надавши завучам всі необхідні інформаційно-роз`яснювальні матеріали. 

По завершенні семінару-наради керівники шкіл отримали доручення та рекомендації, котрі спрямовані на оновлення освітнього процесу та покращення роботи закладів освіти району.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 852 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.01.2018 | Комментарії (0)

    Співробітник Глибоцького відділення поліції старший дільничий офіцер поліції Щербань Володимир Дмитрович, курсант Національної Академії внутрішніх справ м.Києва Білоус Анастасія Валеріївна, випускниця Глибоцької гімназії 2017 року та курсант 2 курсу Львівського Державного Університету внутрішніх справ Карпюк Іван Петрович, випускник Камянської ЗОШ І-ІІІ ст. завітали до Глибоцької гімназії. Вони підготували ознайомлювальне профорієнтаційне заняття дляучнів 10-11-х класів, яке стало прикладом доброго взаємодії поліцейських і молоді. Співробітники поліції провели змістовний і продуманий діалог на заплановану тему.

У доступній і цікавій формі юнакам і дівчатам розповіли про вимоги до кандидатів на службу в поліцію. Відповідали на питання, пов'язані з специфікою служби і з організацією заходів з убезпечення майна і життя.

Навіть ті, хто ніколи і не думав про службу в поліції змогли відчути наскільки потрібно бути фізично розвиненим, терплячим, відповідальним і врівноваженим. Учасникам заходу стало зрозуміло, що гості пишаються своєю службою і виконують роботу з задоволенням.

Проглядів матеріалу: 377 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.01.2018 | Комментарії (0)

    24 січня  2018 року Йорданештська ЗОШ І-ІІІ ступенів приймала курсантів ІППОЧО вчителів історії та правознавства. Адміністрація школи організувала екскурсію по школі. Курсанти, на чолі із методистом ІППОЧО Федораком В.Ф., були приємно вражені методичним наповненням класів, відмітили бездоганне оформлення актової зали. Директор школи Шапка Ф.А. поділилися секретами управлінської діяльності щодо організації забезпечення методичної бази школи.

У роботі практики прийняв участь та виступив перед курсантами методист методичного центру управління освіти Глибоцької РДА Швець В.Г.

Також директор школи презентував програму спецкурсу для учнів 10-11 класів «Історія румунського народу» та посібника «Оповідання з історії румунського народу».

Крім того, слухачі курсів мали можливість відвідати садибу – музей О. Кобилянської у с. Димка.

Курсантам було представлено майстер-клас вчителя  історії та правознавства Димківського НВК Постевки Д. Д.

Взагалом обмін досвідом між курсантами ІППОЧО та вчителями Глибоцького району пройшов вдало та продуктивно.

 

 

Проглядів матеріалу: 384 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.01.2018 | Комментарії (0)

     25 січня 2018 року на базі районного методичного центру управління освіти відбулась робота методичної студії у формі тренінгу з питання впровадження нового програмно-методичного комплекту для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», яку провели методист НМЦ БПО ІППО ЧО Олена Савчук та методист РМЦ Лариса Петрик. У навчанні взяли участь вихователі-методисти та вихователі закладів дошкільної освіти Глибоцького району та ОТГ.

     Учасники мали можливість детально ознайомитися з особливостями програми та можливостями її реалізації за допомогою розробленого навчально-методичного комплекту «Впевнений старт». У ході тренінгу педагоги опрацювали та отримали авторські роз’яснення щодо використання всіх складових НМК (Книга для вихователя, Книга для дошкільника, Альбом з художньо-творчої діяльності, Книга для батьків та сайт); змоделювали та продемонстрували на основі планування «Книги для вихователя» різні форми роботи з дітьми упродовж дня за певними темами.

Педагоги відмітили значні переваги програмно-методичного комплекту «Впевнений старт», зокрема:

  • цілісність, доступність, естетичне оформлення навчально-методичного комплекту;
  • зручність у використанні, оскільки Книга для вихователя є готовим перспективно-календарним планом роботи з дітьми;
  • структурованість та сучасність інформації;
  • можливість працювати педагогам різного кваліфікаційного рівня: від початківця до майстра;
  • наявність порталу, де розміщуються додаткові навчальні матеріали та відео-поради від авторів;
  • сучасний підбір тем на основі філософського підходу на відміну від традиційного лексичного;
  • діяльнісний підхід до організації освітнього процесу з дітьми старшого дошкільного віку;
  • можливість активного залучення до освітнього процесу батьків вихованців.
  • Під час заходу панувала творча невимушена доброзичлива атмосфера, яка сприяла плідній роботі.

 

Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024