П'ятниця, 26.04.2024, 18:23















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Січень » 31

   30 січня 2018 р. у Коровійську школу завітали гості з виставкою мінералів. Учні 1-8 класів ознайомилися з унікальними та напівдорогоцінними каменями та металами, метеоритами та астероїдами різної форми та величини. Тепер вони знатимуть, що таке "гребінь Венери", граніт, пірит, зуб тринозавра, яшва, кварц, лимоні, аметист, церин, гірський кришталь, перо акули, кальцит та інші. Діти дізналися про походження рідкісних мінералів та їх властивості. Камені заворожували присутніх своєю красою. За зовнішніми характеристиками деякі з них були схожими на звичні дітям продукти харчування, що також підвищило зацікавленість учнів, адже їх, як справжніх гостей, запросила до "сервірованого столу". Учні отримали не тільки пізнавальну та цікаву інформацію, а й незабутні нові враження.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 463 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

     День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання українських земель традиційно відзначається у Сучевенській ЗОШ.

Цьогоріч у навчальному закладі проведено виховні години на теми: «Соборна Україна», «Україна – єдина суверенна держава», «Однині воєдино зливаються землі України».

Учитель історії Сучеван Г. І. провів тематичні уроки «Одна єдина Соборна Україна» у 7-му класі та «Соборність українських земель» у 9-му класі.

У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку книг та матеріалів, які розповідають про події далекого 1919 року, розкривають панораму історичних сторінок нашої країни. Шкільний бібліотекар М. Д. Борош дібрала добірку художньої та публіцистичної літератури, яка дала змогу учням дізнатися більше про історію возз'єднання українських земель.

29 січня в школі відзначено сторіччя пам'яті Героїв Крут. З нагоди цієї пам’ятної дати було підготовлено і проведено ряд виховних годин: «Герої Крут – ніхто не забутий», «За Україну, славу, честь, багатство – життя юнацьке віддано».

Серед старшокласників проведено конкурс читців вірша Павла Тичини «Пам'яті тридцяти», а також перегляд презентації «Бій під Крутами – що то було?»

Учні разом з шкільним бібліотекарем підготували літературну виставку, вивчаючи матеріали про далекі історичні події, дізналися чимало про студентів, які віддали життя за Україну.

Проглядів матеріалу: 400 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

   Сьогодні, 31 січня в приміщенні конференц-зали РМЦ відбувся районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи закладів освіти на тему: "РЕАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПЦІЇ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ ЗАСОБАМИ ВИХОВНОЇ РОБОТИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ".

В ході семінару були обговорені актуальні питання:

  • Про хід виконання Стратегії виховання особистості в системі освіти Чернівецької області на 2016-2021 роки.
  • Відзначення знаменних дат як засіб формування особистості.
  • Нормативно-правова база з питань виховної роботи закладів освіти.
  • Формування ключових компетентностей випускника  НУШ в процесі виховної роботи.
  • Про методичну роботу з питань забезпечення виховного процесу в закладах освіти.
  • Робота учнівського самоврядування. Реалізація проекту «Народжені захищати Україну».
  • Про хід реалізації соціального учнівського проекту «Історико-краєзнавчий портрет Чернівецької області».
  • Моніторинг стану організації виховної роботи в закладах освіти Глибоцького району.

Завданням семінару було зорієнтувати заступників директорів у формуванні ключових компетенцій у процесі реалізації концепції «Нової української школи». Надати практичну допомогу в оновленні вистеми виховної роботи освітніх закладів та удосконаленні фахової майстерності, підвищенні фахового рівня кожного педагога.

По завершенні семінару-наради заступники директорів отримали доручення та рекомендації, котрі спрямовані на оновлення освітнього процесу та покращення роботи закладів освіти району.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 596 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

На Аскольдовій могилі

Поховали їх -

Тридцять мучнів українців

Славних, молодих...

На Аскольдовій могилі

Український цвіт! -

По кривавій по дорозі

Нам іти у світ.

   100 років тому нерівний бій біля невеликого містечка на Чернігівщині Крути став символом самопожертви українських юнаків.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 біля залізничної станції Крути (між Бахмачем та Ніжином). Українські сили під командуванням сотника Аверкія Гончаренка нараховували близько 1000 осіб та складалися із старшин та курсантів старших курсів 1-ої Київської військової школи ім. Б.Хмельницького, що мали бойовий досвід, набутий на фронтах Першої світової війни.

Біля 30-ти студентів під час відступу у темряві потрапили до рук більшовиків. Розлючені великими втратами «червоні» катували і стратили студентів. Гімназист Пипський перед розстрілом заспівав гімн «Ще не вмерла Україна», інші студенти його підтримали.

Бій під Крутами мав вагоме історичне значення, бо затримав більшовиків на декілька днів, чим дозволив урядові УНР вперше за понад 150 років (з часів скасування Гетьманщини) добитися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.

Саме цим доленосним подіям було присвячено Урок мужності у 10-11 класах Волоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. До підготовки заходу активно долучилися учні школи та вчителі історії (Голунга В.І) та інформатики (Зінкевіч В.І.). Варто відзначити відповідальну підготовку учнів 11-их класів: Глопіни Івана, Головача Дмитра, Дьякону Михаїла, Лунгоча Андріана, Головач Коріни, Кулюк Наталії, Горди Данієли та Онуфрійчук Данієли.

Інформаційна частина заходу містила історичну хронологію подій, було ознайомлено зі змістом Універсалу Центральної Ради (від 9 січня 1918 р.). Учасників зацікавило перегляд документального відеофільму, а також літературні твори, вірші присвячені цим подіям.

У шкільній бібліотеці для учнів 3-4-х класів була організована тематична виставка літератури, документів про історичний Бій під Крутами, де бібліотекар Павленко Ольга Михайлівна провела цікавий Урок-розповідь про події 1917-1918 рр. Дітям було дуже цікаво, вони змістовно провели час у шкільній бібліотеці і дізналися багато цікавого.

Не розчаровуйсь в Україні!

Вір, що мине важка пора,

Розквітне пишний цвіт калини

В садах достатку і добра!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 421 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

    У середу, 31.01.2018р. на базі РМЦ управління освіти Глибоцької РДА відбулося чергове засідання Клубу новаторства та фахової майстерності працівників психологічної служби району.

На порядок денний винесено та розглянуто ряд важливих питань, серед яких:

  1. розгляд психодіагностичного інструментарію для подачі та затвердження Експертною радою ЧОІППО ( корекційно-розвивальні програми, тести, опитувальники та відеоролики);
  2. про особливості вивчення стану правовиховної роботи психологів та соціальних педагогів в закладах світи в 2018р.;
  3. про реалізацію та впровадження в освітні заклади району програми виховної роботи з учнями «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»
  4. про планування роботи методичної студії: «Психолого-педагогічний супровід профілактики ситуацій насилля».

Учасники КНФМ мали змогу розглянути та обговорити дані питання, а також розробити оптимальні шляхи вирішення даних трудових задач.

Наступне засідання Клубу новаторства та фахової майстерності працівників психологічної служби відбудеться 23.04.2018р.

Методист РМЦ А.І. Колесник

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

    22 січня 1919 року – важлива подія в історії українського народу. У цей день здійснилася віковічна мрія українців об’єднатися в єдину державу, злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.

У рамках відзначення Дня Соборності України в Глибоцькому ліцеї пройшла загальношкільна лінійка «Україна – моя молитва». Ця подія пройшла у святковій атмосфері. Ліцеїсти виконали Гімн України, потім вшанували хвилиною мовчання національних героїв, продекламували багато патріотичної лірики.

Підготували свято учні 9 філологічного класу під керівництвом класного керівника Поліщук Н.М. Увесь клас був зодягнений у вишиванки, що додавало урочистості та святкового настрою.

У патріотичному заході взяли участь учні 8-11 класів. Ведучі Колотило Олексій, Чорней Катерина, Німачук Ростислав та Бочар Ірина ознайомили присутніх із історичними подіями українського державотворення.

Під час лінійки до ліцеїстів звернулася заступник директора з виховної роботи Максимюк Валентина Василівна, яка зазначила, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети: збудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, забезпечити добробут нинішніх і наступних поколінь українців.

Україна змінюється. Якою наша країна буде завтра? Це залежить від кожного з нас. Необхідно щодня виховувати дітей в дусі патріотизму, з любов’ю займатися своєю справою, бути прикладом для учнів. Хочеться, щоб Україна була в серці кожного з нас. Тож давайте вірити в майбутнє нашої держави!

Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

    Відбулося засідання журі обласного етапу конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої!..» у номінації «Історія України і державотворення». Члени журі уважно вивчили усі подані на конкурс роботи та оцінили їх. Всього на обласний етап конкурсу було подано 34 учнівські роботи, з яких 12 – представляли об’єднані територіальні громади, а 10 – школи нового типу. Члени журі відзначили належний науковий рівень учнівських робіт, їхню практичну актуальність та значимість. Позитивно, що роботи проілюстрували зацікавленість учнів та учителів історико-краєзнавчою проблематикою. Серед кращих робіт відзначені роботи учнів м. Чернівці, Глибоцького, Новоселицького, Вижницького районів та Вашковецької ОТГ Сокирянського району.

Проглядів матеріалу: 523 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

У середу, 31 січня завершується реєстрація учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Як і в попередні роки, пробне ЗНО проводитиметься з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу учасників до пункту тестування та робочого місця.

За інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, що здійснюють реєстрацію, для участі у пробному тестуванні вже зареєстровано понад 100 тисяч осіб.

Більшість учасників пробного незалежного оцінювання мають намір скласти тести з двох навчальних предметів.

Цього року вартість складання одного пробного тесту коливатиметься від 129 до 137 грн в залежності від регіону проживання учасника.

Регіональні центри оцінювання якості освіти:

Більше про ЗНО в Україні

Проглядів матеріалу: 485 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

       1 лютого на онлайн платформі EdEra стартує навчання на обов’язковому «Онлайн-курсі для вчителів початкової школи», які навчатимуть 1-й клас з вересня 2018 року. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації онлайн-курсу.

За словами міністра, онлайн-курс, що є частиною змішаного навчання, дозволить підвищити кваліфікацію вчителів в обмежені терміни.

«У реформі Нова українська школа багато рішень народжуються вперше та вперше застосовуються в нашій системі освіти. Використання сучасних технологій – дистанційного курсу – одне з таких рішень. Воно формувалося з урахуванням величини завдання – перепідготувати 22 тисячі вчителів початкової школи, які повинні пройти підвищення кваліфікації в обмежені терміни часу. Забрати таку кількість людей з роботи, забрати їх з класів і відправити на тривалі курси підвищення кваліфікації фізично неможливо. Тому було вирішено використовувати формат змішаного навчання. Тобто навчальних 60 годин вчитель має пройти в межах дистанційного курсу, а ще 60 годин будуть спрямовані на очне навчання», – розповіла Гриневич.

Міністр також наголосила, що курс надасть учителям можливість ознайомитись з новим Державним стандартом початкової освіти, отримати практичні навички управління класом, навчитися методикам компетентнісного та інтегрованого навчання, ознайомитися з іншими сучасними методиками викладання в 1-му класі.

«Важливою частиною курсу є розділи, присвячені інклюзивній освіті та основам нейропсихології – науці, що дозволяє зрозуміти особливості функціонування мозку дитини, виявити причини труднощів у навчанні й усунути їх», – підкреслила міністр.

Як відомо, минулого тижня Міністерством освіти була затверджена типова освітня програма організації і проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Раніше, Кабінетом Міністрів разом із Міністерством освіти було визначено категорії педагогічних працівників початкової школи, які у 2018 році мають пройти підвищення кваліфікації.

Проглядів матеріалу: 487 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (1)

    Якщо учні розповідають вам неймовірні фантастичні історії про те, куди зникла їхня домашня робота, якщо у вашому класі є юні письменницькі таланти, чиї історії варті того, аби бути надрукованими у виданні, що читатиме весь світ, то конкурс історій від Cambridge University Press саме для вас!

Переможці отримають офіційні сертифікати від видавництва (як діти, так і вчителі), корисні та цікаві подарунки.

І найголовніше - їхні історії будуть надруковані в окремій спеціальній книзі!

 Подробиці та умови конкурсу

Проглядів матеріалу: 383 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)

Педагог повинен бути сам вихованою і

освіченою людиною.

Тому підготовка педагога починається

з його власного виховання і освіти.

П. Блонський

     30.01.2018 року на базі районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА відбувся семінар – практикум для вчителів англійської мови з проблеми «Рамка безперервного професійного розвитку вчителів. Складові професійної діяльності вчителів.»

Під час семінару методист з іноземних мов Віра Заяц ознайомила вчителів з Рамкою безперервного професійного розвитку вчителів та її основними складовими. В ході семінару вчителі обговорили основні професійні цінності педагога, ідеї Нової Української Школи, самоосвіти та самовдосконалення, окреслили шляхи розв'язання професійної кризи та вигорання вчителя, ділилися досвідом.

Дійшли висновку, що основними шляхами професійного розвитку є професійне навчання, розвиток кар'єри і самоосвіта педагога. Професійний розвиток веде до принципово нового способу життєдіяльності вчителя - творчої самореалізації в професії, яка дає змогу виявити свої індивідуальні і професійні можливості. Найкоротша формула професійної діяльності педагога - постійна праця, творчість, гармонія знань, почуттів і поведінки.

Всі учасники семінару отримали сертифікат.

 

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 31.01.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024