П'ятниця, 26.04.2024, 01:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 12

    Український народ, як і кожен народ світу, має свої святині. Однією з таких святинь, національною гордістю нашого народу є творчість Тараса Григоровича Шевченка. Він уперше заявив про себе як поета, видавши невелику збірку поезій, що мала назву "Кобзар", яка стала символічною і дала друге ім'я поетові.

Із полум'яних творів Кобзаря весь світ дізнався, що є така прекрасна країна — Україна, з чудовим, добрим, роботящим народом, прекрасною мовою, піснями, героїчною і трагічною історією. Тарас Шевченко підніс українську мову, поезію до світового рівня.

Наша мова — то чудовий діамант, що лежав на дорозі, прибитий пилом, ніким не поміченим. Але знайшлася людина, яка підняла той скарб, витерла його від пилу і вставила у коштовний вінець. І сталося диво — камінь той засіяв ясним промінням, дивуючи весь світ своєю красою. Людина та — Тарас Шевченко, а коштовний діамант — то наша мова.

Син своєї землі, великий поет із болем і співчуттям писав про рабське становище покріпаченого рідного народу і свій талант присвятив боротьбі за його визволення:

...Возвеличу

Малих отих рабів німих,

Я на сторожі коло їх

Поставлю слово.

З нагоди відзначення дня народження Т.Г. Шевченка у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. були заплановані та проведені ряд заходів, а саме: тематична виставка «Т. Г. Шевченко – великий син незламного народу», тематичні години спілкування: «Шевченко в наших серцях». Кульмінацією свята був флешмоб, у якому брали участь учні 6-го та 4-го класів. Діти з любов’ю та пошаною декламували вірші Т. Г. Шевченка. Це ще раз довело той факт, що великий Т. Г. Шевченко живе і буде жити в наших серцях, поки будуть лунати його вірші…

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2018 | Комментарії (0)

    Згідно плану заходів з практичної реалізації положень Концепції  «Нова українська школа», наказу управління освіти від 05.02.2018р., № 94 Глибоцької РДА 07 березня 2018.р. в Димківському НВК проводився семінар – діалог «Інноваційна діяльність і нові ролі вчителя у контексті сучасних змін в освіті».

Мета семінару: удосконалення науково-методичного супроводу для професійного зростання та фахової майстерності педагогічних працівників в умовах реалізації заходів Концепції НУШ.

Під час проведення заходу присутні мали змогу обмінятися думками з приводу проблеми щодо переорієнтації професійної діяльності вчителя.

Семінар почався виступом заступника директора з навчально-виховної роботи Світик О. Ф. про нові ролі педагога Нової української школи. Здатність педагога організувати навчальну роботу з вирішення творчих завдань, проявлення ініціативи, самостійності є новим професійним орієнтиром у роботі вчителя. Базовим принципом нової української школи має стати педагогіка партнерства: повага до особистості; доброзичливість і позитивне ставлення; довіра у відносинах, стосунках; діалог-взаємодія-взаємоповага; принципи соціального партнерства. Все це передбачає й зміну традиційної ролі педагога.

Вчителі початкової ланки поділилися досвідом про введення інновацій на уроках. Вчитель Ванзуряк О.П., яка в наступному році працюватиме з першокласниками, ознайомила колег із сучасними вимогами щодо організації навчання першокласників відповідно до Концепції Нової української школи: актуалізувати знання про особливості розвитку дітей 6-7-річного віку; сформувати уявлення про шляхи організації розвивального освітнього середовища, ефективні стратегії розвитку критичного мислення учнів, форми і методи реалізації інтегративного та діяльнісного підходів у навчанні молодших школярів за новим Державним стандартом початкової освіти.

Вчитель першого класу Магас Г. І. розповіла, що вона докладно ознайомилася з положеннями реформи школи і дійшла висновку, що вже працює за новою концепцією і готова поділитися досвідом своєю роботи.

Вчитель української мови та літератури Гладкова В.А. розказала про відвідування майстер-класу О.М.Авраменка, який відбувся 02.03.2018 р. для педагогів області.

На ньому було висвітлено питання про реформу загальної середньої освіти, про перехід до НУШ. Нова українська школа передбачає впровадження компетентнісного підходу в навчанні: підвищення мотивації і максимальну наближеність до життя.

Було відмічено, що у сучасних дітей розвинена найкраще емоційна сфера, яка поєднана з образним мисленням. Тому на уроках треба створювати таблиці, схеми, діаграми, підбирати рисунки, малюнки, що сприяє кращому засвоєнню матеріалу. Завдання мають мати творчий характер, бути різнорівневими, що допоможе розвинути критичне мислення дітей. Вчителю треба переглянути форми і методи навчання, підбирати саме ті, які найбільш ефективно дадуть знання сучасній дитині.

Таким чином, педагогам треба постійно працювати над підвищенням фахового рівня, самовдосконалюватися, вивчати досвід передових вчителів.

Вчитель історії Постевка Д. Д. продемонструвала електронну презентацію на тему «Формування ключових та спеціальних історичних компетенцій учнів на уроках і в позаурочний час з допомогою ІКТ». Вона розказала про сучасні форми та м ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 940 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2018 | Комментарії (0)

Людина народжується на світ

Не для того щоб зникнути

безвісною пилинкою.

Людина народжується, щоб

лишити по собі слід вічний.

В.О. Сухомлинський

    На виконання рішення 39-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО про відзначення 100-річчя від дня народження видатного поета, вчителя, письменника та просто прекрасної людини Василя Сухомлинського

7 березня в Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся круглий стіл, присвячений Василю Сухомлинському на тему:

"Гасло всього життя педагога –новатора В. Сухомлинського - серце віддаю дітям!"

З презентаціями «Життя і творчість В. О. Сухомлинського» та «Сто порад вчителю – актуальність сьогодення» виступили вчителі початкових класів Опаець О. К. та Шапка О. І. В підсумковому слові до круглого столу директор школи Шапка Ф. А. висловив думку, що в умовах створення НУШ педагогічна спадщина В. А.Сухомлинськоко актуальна як ніколи.

Вчитель-новатор особливу увагу приділяв патріотичному вихованню дітей і молоді, проблемам розумового, морального, естетичного та трудового виховання школярів. У багатьох своїх творах педагог радив учителям, батькам брати в користування усе цінне, створене народною педагогікою і створювати умови правильного виховання дітей, які століттями діяли в українських родинах.

Мудрі поради надихнули наш педагогічний колектив до створення нових ідей для нашої школи, дітей, вчителів. Особливу увагу ми приділили ідеї зробити і нам акцент на такі напрямки роботи, як «Школа під блакитним небом» та «Батьківська школа».

Педагог-організатор Шапка В. Д.

 

Проглядів матеріалу: 365 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2018 | Комментарії (0)

     19 березня завершується реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2018 року.

Для успішної реєстрації для участі у ЗНО, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Реєстраційну картку необхідно сформувати за допомогою спеціального онлайн-сервісу, що функціонує на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Цього року учасник ЗНО може обрати не більше чотирьох навчальних предметів.

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи надсилаються особам, які проходять державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання за адресою навчального закладу, у якому вони навчаються, іншим категоріям – за адресою, вказаною під час реєстрації.

Усунути причини відмови в реєстрації або внести зміни до персональних даних майбутні учасники ЗНО зможуть до 2 квітня 2018 року.

Внести зміни до реєстраційних даних можна за допомогою спеціального сервісу, який доступний на сайті УЦОЯО.

Для того щоб усунути причини відмови в реєстрації, необхідно повторно скористатися сервісом «Зареєструватися» та сформувати новий комплект документів.

Станом на 6 березня для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні вже зареєстровано понад 176 тисяч осіб.

Матеріали для реєстрації на ЗНО-2018

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2018 | Комментарії (0)

     В Турятському НВК проходив методичний тиждень на тему: «Від креативної особистості вчителя – до креативної особистості учня» з 19 по 23 лютого. В ході тижня було проведено:

 Відкриття тижня. Ознайомлення з планом роботи, співбесіди з вчителями, що атестуються (дирекція НВК).

Другий день. Порадувала нас педагогічна вітрина «Майстерність без меж» перегляд сторінок сайтів вчителів, що атестуються, розробок уроків та презентацій. Наступного дня провели анкетування вчителів, яке дало позитивний результат. А також відвідали відкриті уроки: математика в 1-Б класі на тему: «Письмова нумерація чисел 11-20. Записування чисел під диктовку. Порівняння чисел. Задачі на знаходження невідомого доданка» - Дудкович О.Г., інформатика в 4-А класі «Алгоритми з циклами» - Олару Т.І., українська література в 11 класі «Роман у віршах «Маруся Чурай»- найпомітніше явище в українській літературі кінця ХХ століття» - Гімчинска О.Г., зарубіжна література у 8-Б класі «Франческо Петрарка – видатний італійський поет-гуманіст» - Троєцька М.О.

Четвертого дня відбувся творчий звіт вчителів, що атестуються та відкриті уроки: українська мова в 5-А класі «Види речень з метою висловлювання» - Чоботару О.Д., математика в 5-Б класі «Додавання і віднімання десяткових дробів» - Дудуц Н.К., трудове навчання в 6 класі «Остаточна обробка виробу. Захист проектів» - Гімчинський В.Г. та відкрите засідання малої ради учнівського самоврядування «Звіт комісій культури та дозвілля, преси та інформації» - Тарабас А.І.

У п’ятницю на МО обговорювали проведені уроки. Завершився методичний тиждень тренінгом «Я – людина, моє життя прекрасне!», який провела практичний психолог Громей Л.К.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2018 | Комментарії (0)

З Міжнародним днем Жінок!

Нехай життя буде вічною весною,

а настрій, як сонячне літо!

Нехай в душі ніколи не буде місця розчаруванням,

а на серці завжди буде спокійно і тепло!

      Промінчики сонця зігрівають наші посмішки, щебечуть птахи, дзюрчать швидкі струмочки – прийшла ВЕСНА. В Черепковецькому ЗДО 6 березня відбулося свято весни, на якому лунали щирі привітання у віршах, піснях для матусь, бабусь і сестричок. Запальні танці старшої групи «Малесенькі долоньки», «Веселі діти», «Рушничок» та «Бджілка» не залишили без посмішки жодного обличчя. Цікавою була подорож в 3D казку вихованців середньої групи, в якій вони разом з Червоною шапочкою завітали на галявину танцюючих ромашок та веселих джентльменів. Найменші дошкільники разом з лялькою Катею та котиком створили свято для своїх матусь, в ході якого дивували найрідніших своїми вже дорослими вміннями. Вихованці всіх груп, по закінченні свята, подарували присутнім жінкам власноруч зроблені подарунки. Гарно прикрашена зала створювала атмосферу весняної казки.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 386 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.03.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024