Четвер, 28.03.2024, 21:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 30

    У суботу 31 березня в усіх регіонах України відбудеться друга сесія пробного зовнішнього незалежного оцінювання, в ході якої її учасники матимуть можливість скласти пробні тести з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії, а також з англійської, німецької, іспанської та французької мов.

Кожен із зареєстрованих учасників матиме можливість скласти один з пробних тестів, який вони обрали при реєстрації.

Найбільшою популярністю серед учасників пробного ЗНО користуються пробні тести з англійської мови, математики та історії України.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО створені інформаційні сторінки, де розміщена інформація про час і місце проходження тестування. Також на цих сторінках згодом будуть опубліковані результати проходження тестування.

Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію та не будуть використовуватись для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти.

Проглядів матеріалу: 431 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

     Малеча також з нетерпінням чекає на світле свято - Великдень. Змалку дітям прищеплюють любов до традицій свого народу вдома батьки, а в школі – педагоги.

Напередодні Великодніх свят розмальовували крашанки та писанки й у Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. Тут відбувся справжній святковий захід, де діткам-учням 1-х кл. вчителі розповідали про це свято Великодня, а малеча власними руками створювала візерунки на пасхальних яйцях. Діти своїми руками вчилися малювати писанки! Уже розмальовані писанки вони використали для гри – за допомогою пасхальної лічилки обирали хлопчика чи дівчинку, а ті вже по колу з кожним віталися.

Проглядів матеріалу: 412 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

    У багатьох куточках нашої країни великодні традиції та обряди дотримуються практично в незмінному вигляді, такими, якими вони дійшли до нас з найдавніших часів. Особливо колоритно відбуваються святкування на Буковині, цей край особливо багатий традиціями.

У кожного з нас свято Великдень асоціюється з хресним ходом зі свічками, червоними ризами церковнослужителів, радісним співом і взаємними привітаннями: «Христос воскрес!» — «Воістину воскрес!».

27 березня 2018р. на базі Глибоцького РБТДЮ підведено підсумки районного етапу обласного фестивалю-конкурсу «Розквітай, писанко!»

Учні 23 шкіл району та вихованці Глибоцького РБТДЮ взяли участь у ІІ етапі фестивалю-конкурсу. Учасники презентували роботи у таких номінаціях: «Великоднє дерево», «Великодня писанка» та «Великодній рушник».

В результаті роботи компетентного журі визначено переможців районного етапу фестивалю-конкурсу, які представлятимуть наш район на обласному рівні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 427 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

“Христос воскрес!” – десь пролунало,
І на душі святково стало.
Ось кошики із рушниками
Несуть до церкви із пасками.

Святково свічки засвітились,
І всі частунки освятились.
“Христос воскрес” – лунають дзвони.
Хай зникнуть всякі перепони!

Одним із давніх, весняних, найбільш радісних та урочистих свят у християн – є Воскресіння Христове (Світла Пасха). Важко собі уявити свято без писанок, крашанок.

Напередодні світлого дня Пасхи 26 та 29 березня 2018р. у гуртках «Прикладне мистецтво», «Бісероплетіння» та «Образотворче мистецтво» Глибоцького РБТДЮ відбулись майстер-класи "Великодня писанка".

Своїми знаннями та умінням писати Великодню писанку поділилися методист декоративно-прикладного відділу Воробець Валентина Даріївна та керівник гуртків Федорук Валентина Миколаївна. Валентина Миколаївна пояснила принцип написання писанок, розкрила особливості розпису великоднього яйця.

Керівник гуртків Фруцька Ірина Мирославівна разом з вихованцями виготовляли пасхальні писанки у техніках декупаж, а також художній розпис писанок.

Спостерігаючи за процесом варто зазначити, що навіть ті, хто вперше взяв писачок до рук надзвичайно вміло та майстерно використовували його. Майстер-клас приніс багато позитивних емоцій, збагатив загальний розвиток вихованців.

 

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

   Напередодні Великодніх свят учні Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району взяли активну участь у майстер-класах із розпису писанок.

Приємним є те, що наших учнів цікавлять традиції, а це – історія наших предків. І чим більше ми про традиції знаємо, тим ми маємо право бути гідними українцями своєї справи.

Писанка, яка символізує нове життя й оновлення світу, стала традиційним елементом до свята Воскресіння Христового, яке теж символізує появу нового життя, щоправда в іншому вимірі.

Знаки, які зображають на писанках, мають своє символічне значення й несуть фактично закодовану інформацію.

Під час цього заходу діти дізнались про історію писанки, чим вона відрізняється від крашанки, дряпанки, крапанки. А також ознайомились із технікою виконання цього виробу.

Захоплювало подив від того, настільки трепетно учні, хто і навіть вперше, розписували свої писанки, використовуючи ту техніку, яка їм була до вподоби.

 

Проглядів матеріалу: 391 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

    Міністерство молоді та спорту України спільно з Державною прикордонною службою України 27-29 березня 2018 року провели Всеукраїнський семінар з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «Український кордон – 2018».

Семінар відбувся у м. Великі мости Львівської області на базі Кінологічного навчального центру державної прикордонної служби України і був спрямований на підготовку тренерів-вихователів, які залучаються до проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за додатковим напрямком «Джура-Прикордонник».

Глибоцький район на семінарі представляли Швець Василь Григорович, Щур Руслан Васильович – методисти районного методичного центру управління освіти та Чапля Дмитро Петрович – директор Старововчинецького ліцею.

Учасників заходу привітав державний секретар Мінмолодьспорту Олег Немчінов, заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович, представники Державної прикордонної служби Юрій Шидлюх, Костянтин Безпалько та Андрій Квартирук.

Було організовано відвідування музею, ознайомлення з історією навчального кінологічного центру та доведенні історичні факти формування Окремого корпусу кордонної охорони УНР, ознайомлено з видатними прикордонниками минулого та сьогодення.

Учасники семінару активно обговорювали проект постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання дитячо-юнацького військово-патріотичного виховання», розробленого Міністерством освіти і науки України, метою якого є затвердження Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»). Велика увага надавалась необхідності виховання провідників, а також ролі учнівського самоврядування у дитячо-юнацькому військово-патріотичному вихованні.

Метою семінару було напрацювати зміст, напрямки та форми роботи Всеукраїнського вишколу «Джура – Прикордонник», який відбудеться 10-20 серпня 2018 року на території кінологічного центру Держприкордонслужби.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 671 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

    Предметні тижні у школі — одна з найцікавіших форм організації навчально-виховного процесу, можливість і для вчителя, і для учня проявити свої багатогранні здібності. Тиждень французької мови – це завжди цікаво, пізнавально, захоплююче.

З 19 по 23 березня учителями французької мови Урсу К.М., Атодиресі В.В., Костенюк М.І. було проведено тиждень французької мови.
Вивчення французької мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Але варто замислитись, що саме іноземна мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземною мовою є потребою часу. Під час вивчення французької мови ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури.
Метою проведення тижня є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховувати інтерес до вивчення французької мови.
У понеділок на загальношкільній лінійці учнів ознайомили з планом проведення тижня.

До міжнародного дня франкофонїї було проведено конкурс «Мій найкращий малюнок » та інтелектуально-пошукова гра «Ма France» для учнів 6 та 8 класів.
Відкритий урок у 3 класі на тему «Voyage au cirque» відбувся у середу.

У четвер була проведена вікторина «Найкращий знавець французької мови».

У п’ятницю були підведені підсумки тижня .Учні мали можливість демонструвати свої таланти, а саме :

-співали пісні французькою мовою,

-читали вірші французьких письменників

-інсценізували уривок з казки Charles Perrault ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 388 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

    Згідно плану роботи НВК на 2017/2018 н.р. в Купському НВК №2 з 26 по 30 березня був проведений тиждень математики. Під час якого були проведені різноманітні ігри, конкурси та змагання, в яких були задіяні усі учні школи.

Мета тижня:

  • розкрити творчі здібності учнів при вивченні математики та відкрити художній талант школярів у баченні навколишнього світу з математичної точки зору.
  • формувати пізнавальний інтерес учнів до вивчення математики;
  • ​розкрити красу математичних понять;
  • ​поглибити здобуті на уроках знання, показати способи їх використання на практиці;
  • ​ознайомити учнів із життям відомих вчених-математиків;
  • ​виховувати колективізм, відповідальність за виконану справу

Ні для кого не є секретом, що сучасна школа має плекати учнів – майбутніх лідерів з активною життєвою позицією, із знанням іноземних мов, інформаційно-комунікаційних технологій, економічно грамотних; креативну молодь, здатну мислити творчо, критично, логічно. Тому таким наукам, як математика, в Купському НВК №2 приділяється значна увага, а місія наших вчителів точних наук рухатись вперед, пробувати інноваційні методи навчання. Нестандартні форми проведення позакласної роботи в рамках тижня математики надихають учнів на самовираження та самостійно-пошукову. Учні , які з різних причин не змогли себе проявити та реалізувати на уроці, мали змогу розкрити свої можливості та приховані таланти саме під час подорожі країною цариці математики невипадково девізом предметного тижня стали слова: «Найдавніша на планеті, всіх наук Цариця: Математика, ти наша вірна помічниця!»

Тиждень пройшов на належному рівні. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметом, навички та творчі здібності. Сподіваємось, що шкільне життя дітей цього тижня було більш цікавим і запам'ятається надовго.

Заступник директора з НВР Кирстюк О. М.

Проглядів матеріалу: 377 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

Людина починається з добра,

Із ласки і великої любові.

Із батьківської хати і двора,

З поваги, що звучить у кожнім слові.

Людина починається з добра,

З уміння співчувати, захистити

Це зрозуміти всім давно пора,

Бо ми прийшли у світ добро творити.

Людина починається з добра

Із світла, що серця переповняє.

Ця істина, як світ, така стара,

А й досі на добро нас надихає.

   Сьогодення потребує не лише добрих справ, а й милосердя, чуйності, толерантності, співчуття. Саме такі якості намагаються виховувати в учнів школи наші педагоги. Це стане для дитини одним з головних уроків для отримання високого звання – “ЛЮДИНА”, щоб достойно пройти складний життєвий шлях.

В нашій школі з 26 по 30 березня пройшов «Тиждень милосердя й доброти» під час якого були проведені наступні заходи:

- конкурс творчих робіт «Доброта врятує світ» для учнів 6-7 класів;

- акція «Долоньки доброти»;

- виховні заходи «Співчуття і милосердя» (1-4 класи), «Добро починається з тебе» (5-8 класи), «Милосердя й доброта – людства два крила» (9-11 класи);

  • конкурс плакатів «Доброта і милосердя»;
  • практичним психологом школи проведено тренінгове заняття «Поспішай робити добро»;
  • учнями 3-х класів була створена Скарбничка добрих справ;
  • Членами УР школи був проведений Урок добра: «Добро починається з тебе», під час якого вони виготовляли з дітками янголяток добра, пояснювали їм у чому полягає суть доброти, як робити добрі справи, які будуть результати т. і.

Учні 5-го класу разом з класним керівником реалізували проект «Твори добро,бо ти - Людина». Під час цього проекту вони постаралися зробити якомога більше добрих та корисних справ, а саме: доглядали за квітами у школі, поливали їх, відвідали шкільну бібліотеку та допомагали бібліо ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 487 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

    Яке це щастя – бути дитиною, коли про тебе піклуються, тебе оберігають і поруч із тобою – твоя родина. Батьки завжди зайняті, а бабуся і дідусь – поруч. Вони - вірні порадники, друзі, що розуміють і підтримують.

29 березня 2018 року учні 3-А класу, разом з класоводом Марією Миколаївною Падурару, запросили до школи своїх бабусь на свято «Моя бабуся - найкраща». У своїх виступах школярі говорили теплі та щирі слова рідним людям, а також ділилися з іншими гостями школи радістю сімейного затишку. Дітки готувались до цього свята: розучували пісні, танці, написали твір «За що я люблю свою бабусю?» Гарний і ніжний танок «Ніжність» подарували бабусям дівчатка, а разом з хлопчиками протанцювали жартівливий танець «Черевички».

Разом з бабусями учні проводили уроки: основ здоров'я «Відгадай онука», читання «Склади казку», трудового навчання «Трудовий десант», хореографії «Веселий танець», робота в групах «Веселий вареник».

Свято закінчилось і діти залишились дуже задоволеними, що подарували усім присутнім радісні хвилини – а це так дорого коштує у нинішньому світі.

Щиро дякуємо Марії Миколаївні за проведене свято.

Марія Олійник – бабуся Олійника Дмитра

Проглядів матеріалу: 394 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

      Є чимало різних свят, які святкуються, але мало хто згадує і взагалі знає про таке рідкісне свято, як день Бабусь. Це по-справжньому особливе свято і по особливому підготували учні 4-Б класу Коровійської школи разом з класним керівником Усатою Оксаною Володимирівною. На святі звучали теплі слова вітань, лунали пісні. Окрім того, було чимало цікавих конкурсів, та приємні хвилини спілкування. Дивлячись у бабусині очі, які наповненні щирістю добра та любові, не побачиш ні лукавості, ні хитрування. З особливим блиском і сльозами світилися коли їхні онучата дарували подарунки, які виготовили самі. Приємні враження у бабусь, задоволених виступами дітей залишаться у кожного ще на довгий час і будуть тішити згадками до наступного свята Бабусь.

Хай онуки найкращі, найрідніші приносять Вам лише радість і втіху!

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)

Munca naște lumină

Lumina-adevărul

Adevărul-cinstea

Cinstea-frăția

Frăția-fericirea.

Paștele este sărbătoarea iubirii, bucuriei și binecuvântării sufletului. În ajunul acestei minunate sărbători la CIE 2 Cupca elevii clasei a șasea împreună cu diriginta lor Elena Popescu, au desfășurat o manifestare întitulată «Lumina Învierii».

Copiii le-au prezentat oaspeților obiceiurile de Paști ale poporului român, au cântat, au povestit legende, tradiții, au demonstrat un film despre arta încondeierii ouălor.

Au fost expuse ștergare brodate și coșuri pascale.

La Sărbătoarea Sfintelor Paști să coboare liniștea și pacea, minunea Învierii lui Isus să dăinuie în inimile tuturor, să vă lumineze viața și să vă aducă renașterea credinței, a speranței, a bucuriei cu bunătate și căldură în suflete.

Hristos a Înviat!

Elena Popescu,profesoară de limba și literatura română.

Проглядів матеріалу: 428 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024