П'ятниця, 29.03.2024, 15:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 14

«Гра - це величезне світле вікно, через яке в духовний світ дитини вливається цілющий потік уявлень, понять про навколишнє».

/В.О. Сухомлинський/

Гра посідає чільне місце в системі фізичного, морального, трудового та естетичного виховання дошкільнят. Вона активізує дитину, сприяє підвищенню її життєвого тонусу, задовольняє особисті інтереси та соціальні потреби.

На сучасному етапі оновлення дошкільної освіти увага акцентується на вихованні всебічно розвиненої дитини, яка має бути повністю підготовлена до самостійного життя в суспільстві, що потребує життєздатних, самостійних, комунікабельних особистостей.

Ігрова діяльність - найприродніша й водночас найважливіша діяльність дитини, вона є ефективним виховним засобом та забезпечує розвиток соціалізації дітей дошкільного віку.

Перша і найнеобхідніша умова розвитку ігрової діяльності - наявність у дітей потрібних знань та вмінь. Тож першочергове завдання вихователя- допомогти дітям набути доступні знання і вміння, надавши процесові певного емоційного спрямування.

14 березня на базі Старововчинецького ДНЗ відбувся районний семінар вихователів закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів з проблеми: «Гра як ефективний засіб соціалізації дошкільників».

У даному заході взяли участь методист РМЦ Л. Петрик, керівник методичного об’єднання Д. Балан та вихователі дошкільних закладів району.

Під час практичної роботи з дітьми, учасники семінару мали змогу ознайомитися із здобутками колег та переглянути сюжетно-рольові ігри «Весела ферма» (молодша група, вихователь Горечко Л.М.) та «Салон краси» (старша група, вихователь Топало І.В., розвагу у середній групі «Віночок народних ігор» (вихователь Тодорюк В.С.), а також гру-драматизацію «Ось вам казочка така про нового Колобка» (старша група, вихователь Кушнір Т.І.).

Вихователь-методист Черепковецького ДНЗ Наталя Чорней презентувала інноваційну методику «Persona Dolls» (Лялька як персона). Педагоги мали змогу переконатися, що лялька-персона це не іграшки для дітей, а інструмент для педагога. Це практична методика, яка сприяє розвитку малюків, виховує емпатію, вдосконалює навички вирішення проблемних ситуацій, допомагає організувати розмову серед дітей про складні питання розмаїття у соціумі.

Чергове засідання пройшло в творчій атмосфері, педагоги мали змогу переконатись, що під час ігрової діяльності, у дітей формується соціально-комунікативна компетентність так як, завдяки ігровому наслідуванню та рольовому перевтіленню малюки у вільному спілкуванні знайомиться з нормами й моделями людської діяльності та взаємовідносин, які стають зразками для їх власної поведінки.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1121 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2018 | Комментарії (0)

    У середу,  14.03.2018р. відбувся День відкритих дверей в Опришенській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Навчальний заклад відвідала методист РМЦ управління освіти Глибоцької РДА – Леонтій Е.М.

Адміністрацією школи і методистом РМЦ Леонтієм Е.М. було відвідані такі уроки:

Урок з української літератури провела Попович Н.М. у 7 класі на тему: «В. Симоненко. Вірш «Лебеді материнства». Урок був сповнений духовною любовю до творчості Симоненка. Учні захоплено читали вірш «Лебеді материнства», працюючи в групах та індивідуально. Емоційно обговорювали проблему твору, жваво брати участь у роботі над прислівями.

Вчитель інформатики Жижиян М.П. з учнями 5-Б класу на уроці працювали над темою: «Виконавці алгоритмів та їхні системи команд». Вчителька на протязі уроку працювала з медіа презентацією та методичними додатками, формуючи у учнів ключові та предметні компетентності «виконавець алгоритму», вміння складати алгоритми , вміння розв’язувати задачі з повсякденного життя учнів.

Вчителі початкових класів: Петрович Т.Р, провела урок з румунської мови в 4 класі на тему: «Timpurile verbului» та Русу К.Г. – провела відкритий урок з румунської мови (читання) в 3-Б класі на тему: «Scrisoare catre primăvară». Вчительки використовували у своїх роботах інтерактивні методи навчання за концепцією «Нової української школи», демонструючи в учнях творчу активність та розвиток логічного мислення.

Торончук С.В. – провела урок з математики в 3-Б класі на тему: «Властивості множення на один, і одиниці на число, множення на нуль, нуля на число. Складені задачі на дві-три дії». Вчителька зуміла захопити увагу учнів, використовуючи різні методи навчання: ігри, групові завдання і т.д.

Також гарний виховний захід підготувала вчителька початкових класів Ниміжан С.І. з учнями 2-А класу на тему: «Правила дорожнього руху», де творчо, доступно та цікаво були обговоренні правила дорожнього руху з різними завданнями. Особливо учням сподобались інтерактивні вправи «мозкова атака», різні тести з кольоровими картками і т.д.

Ініціативно демонструвала свої методи навчання і вчителька біології Тудосій А.В. на відкритому уроці узагальнення системи тварин, яка добре підібрала цікавий матеріал, яким зацікавилися учні. Учням 7 класу було цікаво брати участь у бесідах та іграх.

Серед найдосвідченіших педагогів школи вчитель історії Боднарюк М.І. з учнями 7-11 класів підготував шкільний симпозіум на тему: «Опришени – 600р. від першої письмової згадки». Своїм педагогічним знанням, вмінням та професіоналізмом вчитель зумів доторкнутися до сердець всіх присутніх, демонструючи давню історію села Опришени.

День відкритих дверей був насиченим і цікавим, сповненим відкритих уроків і виховних заходів. Учителі нашого закладу творчі та ініціативні, у своїх роботах використовують інноваційні методи, форми та прийоми навчання, як і девіз нашої школи :«Від творчого вчителя – до всебічно розвиненого учня».

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2018 | Комментарії (0)

   Профілактика будь-яких форм та видів насилля в учнівському середовищі – одне із першочергових завдань працівників психологічної служби.

Саме тому, 14.03.2018р. на базі конференц-зали управління освіти Глибоцької РДА відбулося чергове засідання методичної студії психологів та соціальних педагогів, яке працювала над проблемою:«Психолого- педагогічний супровід профілактики насилля в учнівському колективі».

Під час засідання МС застосовувалися такі форми роботи як: діагностика, психолого-педагогічний консиліум, уривки тренінгових занять (для педагогів, учнів та батьків), мультимедійні презентації, ознайомлення з методичними розробками та рекомендаціями, дихальна гімнастика іт.ін., які додаються в програмі методичної студії.

Слід зазначити, що робота методичної студії пройшла в дружній та творчій атмосфері, в кінці якої психологи та соціальні отримали сертифікати слухачів методичної студії працівників психологічної служби з даної проблематики

Профілактика будь-яких форм та видів насилля в учнівському середовищі – одне із першочергових завдань працівників психологічної служби.

Саме тому, 14.03.2018р. на базі конференц-зали управління освіти Глибоцької РДА відбулося чергове засідання методичної студії психологів та соціальних педагогів, яке працювала над проблемою:«Психолого- педагогічний супровід профілактики насилля в учнівському колективі».

Під час засідання МС застосовувалися такі форми роботи як: діагностика, психолого-педагогічний консиліум, уривки тренінгових занять (для педагогів, учнів та батьків), мультимедійні презентації, ознайомлення з методичними розробками та рекомендаціями, дихальна гімнастика іт.ін., які додаються в програмі методичної студії.

Слід зазначити, що робота методичної студії пройшла в дружній та творчій атмосфері, в кінці якої психологи та соціальні отримали сертифікати слухачів методичної студії працівників психологічної служби з даної проблематики.

План роботи засідання методичної студії працівників психологічної служби району- тисни тут.

< ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 514 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2018 | Комментарії (0)

   До Шевченківських днів у школі було проведено різноманітні заходи. Учителі та учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. не могли залишитись осторонь цієї епохальної події.

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка.

З метою вшанування геніального поета, Глибоцькою кіномережею було здійснено показ фільму «Як умру, то поховайте…» для учнів середньої та старшої ланок закладу. Сьогодні, майже через півтора століття від його, Т.Шевченка, смерті, твори, написані великим Кобзарем, тривожать кожного з нас. Щиро сподіваємося, що дивлячись фільм про життєвий шлях Тараса, у душах дітей запалився вогонь патріотизму та любові до України.

Проглядів матеріалу: 395 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2018 | Комментарії (0)

   Мерцішор — традиційне свято зустрічі весни, яке святкується 1 березня. В цей день прийнято дарувати бутоньєрки у вигляді квіточок із білих та червоних ниток. Ця прикраса має назву «Мерцішор».

Мерцішори носять на одягу протягом всього місяця, а 31 березня знімають і розвішують на квітучих фруктових деревах. Вважається, що завдяки цьому людям буде сприяти успіх протягом всього року. За повір'ям, якщо загадати бажання коли вішаєш мерцішор на дерево, то воно обов'язково збудеться.

Гурток «Умілі ручки» під керівництвом Волкової Ірини Олександрівни започаткував традицію виготовляти на різні свята сувеніри, маленькі презенти, подаруночки для нашої школи.

І цього року, вони також привітали наших вчителів мерцішорами і гарними привітаннями з першим Днем Весни.

Опаіць Л.Г.

Проглядів матеріалу: 435 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2018 | Комментарії (0)

    І знов прийшла весна, і знов повітря пахне квітами та свіжістю. На небі сонечко сяє золотими промінчиками, які лагідно пестять наші обличчя. У серцях наших знову оживає надія на краще, а в душі цвіте прекрасна, неповторна весна.

Прийшла весна і в нашій школі, сповнена позитивними емоціями та щирими усмішками учнів 8-го класу, які підготували для всіх урочисту лінійку, присвячену приходу весни. Дівчатка і хлопці прочитали всім незабутню легенду про Весну, про мерцішор потім привітали своїх дорогих вчителів з весною, подарувавши всім різнобарвні мерцішори, відкривши таким чином всю свою душу.

З нагоди Дня Весни у школі також була проведена виставка дитячого малюнку на тему : «Весняні барви», у якій взяли участь учні 3-х класів. Дітки мали змогу показати всім свій талант, розвинути свої творчі здібності. Через різноманітні малюнки вони показали нам наскільки прекрасна та різнобарвна весна, скільки чар та дивовижних моментів вона нам приносить.

З великою любов’ю учні 1- Б класу разом зі своїм класним керівником провели сьогодні майстер-клас:виготовляли для своїх дорогих матусь чарівні листівки, у які вони вклали частинку своєї душі.

Цей день у школі був дуже цікавим та змістовним, сповнений радістю та приємними почуттями.

Ми вітаємо всіх з приходом весни і бажаємо щоб у душі завжди розквітали проліски, на обличчі сяяла усмішка, а в серцях панувала надія, віра і любов!!!!

 

Проглядів матеріалу: 441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2018 | Комментарії (0)

    Усі ми живі творіння природи на планеті, і кому як не нам берегти свою Землю, вона така одна, і ніхто не знає, чи є ще якась планета, де процвітає життя, подібне на наше. Людина — розумна істота, яка наділена великими можливостями, тому саме на нас з вами покладаються великі надії у збереженні довкілля.

І саме з метою збереження довкілля 12 березня у гостинній актовій залі Глибоцького ліцею відбувся районний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім».

У Конкурсі взяли участь агітбригади з 5 шкіл району, а саме: Багринівської ЗОШ І-ІІІ ст., Старововчинецького ліцею, Луковицької ЗОШ І-ІІІ ст., Димківського НВК та Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст.

Творчі виступи були присвячені темі: «Раціональне природокористування».

Колективи презентували еколого-просвітницьку та природоохоронну діяльність проведену протягом навчального року, її результативність з використанням плакатів, малюнків, фотографій, відеосюжетів (у довільній формі), а також конкурсний виступ, в якому поєднувались різні жанри, стилі і напрями мистецтва, демонстрували власні досягнення в просвітницькій та природоохоронній діяльності.

Виступи колективів оцінювало журі, а саме:

  1. Цуркан Інна Юріївна – заступник начальника управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації – голова журі;
  2. Шородок Надія Миколаївна – методист природничого відділу Глибоцького районного будинку творчості дітей та юнацтва – секретар журі;
  3. Стрельчук Оксана Костянтинівна – директор районного будинку творчості дітей та юнацтва – член журі;
  4. Ванзуряк Наталія Василівна – завідувач відділу організаційно-масового Глибоцького РБТДЮ;
  5. Шова Домніка Лазорівна. – методист Глибоцького районного будинку творчості дітей та юнацтва - член журі.

Отож, оцінивши виступи колективів журі ухвалило визнати переможцями І районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» та нагородити грамотами управління освіти Глибоцької РДА:

І місце – агітбригаду «Екоюнь» Старововчинецького ліцею, кер.Сидоряк Т.Д.;

ІІ місце – агітбригаду «Green» Коровійської ЗОШ I-IIIст., кер. Цехмістир А.І., Чимчинська О.І., Скутар К. Д.;

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 528 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2018 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024