Середа, 24.04.2024, 20:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 26

  У рамках проведення дня відкритих дверей у Чернівецькому багатопрофільному ліцеї, учнівське самоврядування Коровійської школи урочисто отримали диплом, який засвідчує, що учнівський, педагогічний та батьківський колективи відзначенні «Прапором доброчинності» за волонтерські здобутки.

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.03.2018 | Комментарії (0)

Я знаю представників багатьох спеціальностей, але немає – я в цьому переконаний – людей більш допитливих, більш невгамовних, більш одержимих думками про творчість, як учителі.

В. Сухомлинський

    У сучасних умовах розвитку освіти кожен педагог, що усвідомлює потреби сучасного суспільства і власну відповідальність за якість надання освітніх послуг не тільки перед державними органами, а перш за все своїми учнями, їхніми батьками та колегами-педагогами, намагається впроваджувати у свою роботу нові освітні технології.

Ми часто запитували себе, яким має бути сучасний вчитель? Яка його роль у суспільстві сьогодні?

Отже, вчитель нового покоління – це:

  • Людина, яка розуміє та приймає відмінності учнів та їхніх потреб, життєрадісний та цілісний, вміє створити позитив у навчанні, толерантний, справедливий, розуміє свій внутрішній світ та приймає помилки (свої та інших).
  • Лідер і менеджер. Це людина, яка бере відповідальність за успіх свого учня, добре працює у команді з іншими вчителями, є порадником, другом та помічником для дітей, постійно вчиться та різнобічно розвивається, носій високих етичних стандартів (тобто навчає прикладом).
  • Звільнений від стереотипів та успішний. Тобто вчитель вміє створити середовище для ефективного навчання та розкриття таланту дитини, знаходить цікавий матеріал для уроків, досліджує, любить свою роботу, успішно реалізовує себе через роботу, творчий, проактивний, звільнений від стереотипів, гнучкий (швидко реагує на зміни у зовнішньому середовищі).
  • Володіє презентаційними навичками. Ефективний комунікатор та фасилітатор. Вчитель є мовознавчо компетентним, тобто чітко та зрозуміло висловлюється, використовує різні методи та практики викладання матеріалу, використовує ІКТ у навчальному процесі, підтримує принцип спільної відповідальності – учитель+батьки.- -
  • Формує знання та навички потрібні у сучасному світі. Навчає учнів лідерству та командній роботі, розвиває в учнях критичне мислення і навички вирішення проблем, дає право вибору та вчить брати відповідальність за свій вибір, а також своїм прикладом демонструє навики для успіху в майбутньому.

З метою вивчення роботи вчителів, які атестуються упровадження в навчально-виховний процес ефективних форм і методів роботи з учнями як засобу розвитку творчості педагога з 19 по 23 березня 2018 року у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ступенів проводився Тиждень педагогічної майстерності.

Своїм досвідом та творчістю з учителями школи ділилася Олеся Сидорівна Намака, завідуюча районного методичного центру управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації.

Вчителі Волоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів уміють продукувати оригінальні, нетрадиційні ідеї застосовувати нестандартні форми проведення уроків, активно впроваджувати форми і методи організації навчально-виховного процесу, що забезпечують максимальну самостійність навчання учнів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 475 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.03.2018 | Комментарії (0)

     Атестаційний період – це надзвичайно важливий етап діяльності школи. Під час атестації вивчаються професійні якості вчителя, рівень загальної культури, створюються оптимальні умови для вивчення і впровадження передового педагогічного досвіду кращих учителів району. Атестація сприяє вдосконаленню навчально-виховного процесу, активізації творчої професійної діяльності освітян, підвищенню відповідальності за кінцеві результати навчання та виховання.
У 2017/2018 навчальному році в Слобідському навчально-виховному комплексі атестації підлягало 7 педагогічних працівників.
Педагогічні працівники, які підлягали атестації провели відкриті уроки, позакласні заходи. Їхні заняття відзначалися продуманістю, оригінальністю, творчим підходом, вмілим використанням елементів інтерактивного, розвивального, особистісно орієнтованого навчання, інформаційно-комп'ютерних технологій.
В рамках методичної проблеми, над якою працює навчальний заклад «Формування в учнів української національної самосвідомості через культуру, звичаї, традиції, обряди» всі педагогічні працівники, які атестувалися, презентували свої педагогічні надбання за міжатестаційний період.
Атестація базувалася на принципах демократичності, доступності, гласності, безперервної освіти і самовдосконалення, моральної зацікавленості.

 

Проглядів матеріалу: 363 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.03.2018 | Комментарії (0)

    Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив правильні відповіді на завдання тесту пробного ЗНО з української мови та літератури.

Учасники, які брали участь у пробному тестуванні, можуть перевірити правильність виконання завдань і вирахувати кількість набраних тестових балів.

Максимальна кількість балів, яку можна отримати, виконавши всі завдання, – 104, із них 20 балів за написання власного висловлення і 84 – за виконання завдань закритої форми.

Для тих, хто скористається сервісом «Визначити результати пробного ЗНО», інформація про кількість набраних балів буде розміщена в персональному кабінеті учасника пробного тестування 30 березня. Можливість внесення відповідей на завдання тесту буде відкрита до 26 березня включно.

ЗАВАНТАЖИТИ ВІДПОВІДІ

Проглядів матеріалу: 424 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.03.2018 | Комментарії (0)

   23 березня 2018 року на базі закладів освіти міста Чернівці та Коровійської ЗОШ I-III ст. Глибоцького району відбувся обласний семінар-практикум з проблеми «Оновлення змісту освітнього процесу в контексті Нової української школи в умовах викликів сучасності».

Мета заходу – удосконалити управлінські компетенції керівників органів управління освітою, методичних служб, керівників закладів освіти, голів профспілкових комітетів щодо реалізації компетентнісного підходу та наскрізних змістових ліній Концепції Нової української школи.

У семінарі взяли участь начальники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій/міських рад/ОТГ, завідувачі районних/міських методичних кабінетів, голови профспілкових комітетів, представники Ради директорів закладів загальної середньої освіти, а також керівний склад Департаменту освіти і науки ЧОДА та Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Захід проходив у два етапи: практичний і теоретичний. Практичний модуль відбувався на базі чернівецьких ЗОШ №8, №27 і №28 і Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. Глибоцького району.

У ЗОШ №8 І-ІІІ ст. Чернівецької міської ради директор школи Ірина Іванівна Савчук ознайомила гостей з освітнім середовищем закладу. Також освітяни відвідали інтегровані заняття «Я досліджую світ» з теми «Вода», які провели вчителі початкових класів Анастасія Юріївна Донська та Майя Романівна Воронка, і переглянули фрагменти пристендового проекту «Спільними зусиллями будуємо Нову українську школу» і педагогічного вікенду «Пріоритетні кроки в підготовці вчителя до роботи в умовах Нової української школи», організовані Оленою Федорівною Сидоровою, заступником директора з НВР у початкових класах ЗОШ №8, і Анастасією Юріївною Донською, тренером Нової української школи.

Очільники органів управління освітою, які відвідали ЗОШ №27 І-ІІІ ст. Чернівецької міської ради (директор – Віктор Михайлович Томяк), узяли участь у віртуальній екскурсії школою, завітали на уроки «Я досліджую світ» з теми «Як керувати часом» до першокласників, яких навчають Руслана Михайлівна Сікорська та Алла В’ячеславівна Головатюк, та подивилися фрагменти пристендового проекту «Спільними зусиллями будуємо Нову українську школу» і педагогічного вікенду «Пріоритетні кроки в підготовці вчителя до роботи в умовах Нової української школи», які провели Алла Пилипівна Кобевка, заступник директора з НВР ЗОШ I-III ст. №27, і Сікорська Руслана Михайлівна, тренер НУШ.

Гостям ЗОШ №28 директор Олексій Володимирович Килинич коротко розповів про особливості роботи закладу та запросив їх відвідати заняття «Я досліджую світ» з теми «Весна» в перших класах (учителі – Інна Володимирівна Веренько й Оксана Орестівна Віщак) та фрагменти пристендового проекту «Спільними зусиллями будуємо Нову українську школу» і педагогічного вікенду «Пріоритетні кроки в підготовці вчителя до роботи в умовах Нової української школи», презентовані Світланою Іванівною Політанською, заступником директора з НВР ЗОШ № 28, й Оксаною Орестівною Віщак, тренером НУШ.

У Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. Глибоцького району колег-освітян радо зустріла директор школи Ольга Георгіївна Лупуляк. Гості переглянули відеоролик про діяльність освітнього закладу й вирушили на інтегровані заняття «Я досліджую світ» з теми «Здорове харчування», які провели вчителі початкових класів Ірина Михайлівна Алексейчук і Олеся Іванівна Баланюк. Також Ірина Корнеліївна Унгурян, тренер НУШ, викладач кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою ІППОЧО, представила фрагмент педагогічного вікенду «Пріоритетні кроки у підготовці учителя до роботи в умовах Нової української школи».

Практичний модуль мав на меті презентувати роботу пілотних закладів загальної середньої освіти Чернівецької області, які впроваджують Концепцію Нової української школи. Це завдання вдалося реалізувати на високому рівні.

    https://photos.app.goo.gl/kgTDBh2oHzBBx5822

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 572 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.03.2018 | Комментарії (0)

    Трудове виховання, – говорив В.Сухомлинський – це образно кажучи, гармонія трьох понять: треба, важко та прекрасно. Вчитель, який має прагнення працювати творчо, розвиває у себе здібності до творчої педагогічної діяльності, самовдосконалюється в цій діяльності, так необхідний сьогоднішній школі, яка на потребу нашого часу має готувати своїх випускників розвинутими творчими особистостями. Створити необхідні умови для розвитку педагогічної творчості вчителів, відповідну позитивну атмосферу, надихнути педагогів на творчу діяльність і підтримати своїх колег у їхніх творчих педагогічних пошуках було метою семінару для вчителів з трудового навчання (технічна праця), який відбувся 22 березня 2017 року на базі РМЦ, на тему: " Сучасний урок трудового навчання ". 

Учасники семінару заочно побували на уроці у 6 класі з теми «Остаточна обробка виробу. Захист проектів».

Під час практичної роботи  семінару Карпюк І.І. та Карпюк Ю.І., провели майстер-класи для учителів технічної праці «Ліплення з глини».
Вчитель трудового навчання Кирилюк В.В. розповів про реалізацію творчого проекту- панно "Символи України".
 
За круглим столом проведено «калейдоскоп педагогічних ідей», де  вчителі висловили свої думки з приводу проблемних питань семінару-практикуму. У підсумку відмітили практичність проведеного заходу та можливість використання навичок показаних майстер-класом у навчально-виховному процесі.  Учасникам семінару запропоновано теоретичні матеріали для використання у подальшій роботі.
 
 
 
Проглядів матеріалу: 415 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.03.2018 | Комментарії (0)

     Оприлюднений текст нового стандарту початкової освіти. Документ визначає вимоги до результатів навчання та компетентностей здобувачів освіти, загальний обсяг їх навчального навантаження у базовому навчальному плані та форму державної атестації.

Учасники ЗНО можуть внести зміни до своїх даних. У разі необхідності, учасники тестування можуть внести зміни до своїх реєстраційних даних або усунути причини, що стали підставою для відмови в реєстрації. Відповідні зміни можна внести до 2 квітня.

МОН затвердило список тренерів для учителів перших класів. Визначені тренери займатимуться навчанням учителів, які працюватимуть з учнями перших класів у 2018/19 і 2019/20 навчальних роках. Навчання відбуватиметься відповідно до Концепції «Нова українська школа».

У Держслужбі якості освіти обіцяють школам підтримку. За словами керівника установи Руслана Гурака, необхідно змінити ідеологію Держслужби якості освіти через нові підходи. Зокрема, трансформувати систему «контролю та покарання» в систему «довіри та допомоги».

В МОН розробили концепцію професійно-технічної освіти. Документ містить опис нової моделі фінансування та управління професійно-технічними навчальними закладами, шляхів покращення якості освіти та розвитку державно-приватного партнерства.

В МОН пропонують по-іншому навчати вчителів. Відомство розпочало регіональні презентації проекту Концепції розвитку педагогічної освіти. Документ передбачає кроки з підвищення престижу педагогічних спеціальностей, професійного розвитку вчителів, створення порталу покращення педагогічної майстерності.

МОН придбає підручники для 5-го класу без конкурсу. Інституту модернізації змісту освіти доручено забезпечити придбання шкільних підручників у 2018 році без проведення конкурсу. Причиною рішення у МОН називають необхідність своєчасного забезпечення дітей підручниками.

МОН впровадить ЗНО для студентів-іноземців. Через недостатній рівень володіння мовою навчання іноземними студентами, Міністерство освіти має намір впровадити зовнішнє оцінювання з мови навчання для студентів-іноземців після першого курсу.

Усі першачки отримають набори LEGO безкоштовно. Учні перших класів, які навчатимуться з 1 вересня 2018 року, безкоштовно отримають набори LEGO. Планується, що вони допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес.

Відкрито конкурс для участі в EdCamp Ukraine 2018. EdCamp Ukraine запрошує освітян для участі в Четвертій національній (не)конференції, що цього року відбудеться у Харкові 2 і 3 липня. Подати заявку на участь у заході можна до 20 квітня.

Проглядів матеріалу: 395 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.03.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024