Субота, 27.04.2024, 04:35















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 08

    27 років тому Глибоцький центр туризму і краєзнавства вперше в області ініціював проведення районної олімпіади юних краєзнавців. Щороку вдосконалювалась організація та методика проведення цього заходу, підвищувалась в просторі й часі значимість учнівської краєзнавчої олімпіади. Досвід засвідчив, що краєзнавчі олімпіади є ефективною пізнавальною й виховною педагогічною технологією, бо має потужний потенціал для формування в учнів національно-патріотичних цінностей та краєзнавчої компетентності. Адже кожна дитина живе в конкретному природному й соціальному середовищі. Вивчати свій рідний край, уміти пояснити кожен факт, подію, явище в місцевому житті, знати етнічні, родинні звичаї, обряди, традиції, матеріальну й духовну спадщину – все це збагачує людину, робить її соціально повноцінною, активізує інтелектуальну діяльність та патріотичну гідність й громадську відповідальність. Воістину знання місцевого краєзнавчого матеріалу стають первинними генераторами культивування в людині любові, поваги до держави, нації.

Методисти нашого закладу позашкільної освіти складають різноманітні змістовні й цікаві питання для учасників заходу. Цьогоріч в районній олімпіаді взяли участь команди 33 закладів загальної середньої освіти району. Це майже 100 учасників. Один учень відповідав на питання з географічного та екологічного краєзнавства, другий – з історичного та етнографічного краєзнавства Чернівецької області, третій – з правил спортивного туризму.

Краєзнавчу й туристську компетентність в усіх напрямках олімпіади продемонстрували учні Карапчівського, Глибоцького, Старововчинецького ліцеїв, Глибоцької гімназії, Камянської, Корчівецької, Тереблеченської, Волоківської, Сучевенської, Чагорської ЗОШ І-ІІІст, Йорданештської ЗОШ І-ІІст. У цих навчальних закладах учителі історії, географії, біології, українознавства, керівники туристсько-краєзнавчих гуртків приділяють належну увагу вивченню важливих, актуальних та локальних тем рідного краю.

В окремих напрямках хороші знання з краєзнавства показали учні з Коровійської ЗОШ І-ІІІст., Турятського НВК, Тереблеченської ЗОШ І-ІІІст., Волоківської ЗОШ І-ІІІст., Опришенської ЗОШ І-ІІІст., Тарашанської ЗОШ І-ІІІст., Горбівецької ЗОШ І-ІІст., Валякузьминської ЗОШ І-ІІст., Червонодібровського НВК.

За результатами олімпіади найкращі знання за напрямками краєзнавства показали:

  • з географічного краєзнавства Павло Дудка з Глибоцького ліцею та Анна Дручук з Корчівецької ЗОШ І-ІІІст.;
  • з історичного краєзнавства: Андріяна Костинян з Карапчівського ліцею та Жанна Сідак з Корчівецької ЗОШ І-ІІІст.
  • з екологічного краєзнавства: Павло Дудка з Глибоцького ліцею;
  • з етнографічного краєзнавства: Нікіта Андріан з Коровійської ЗОШ І-ІІІст., Сучеван Олександріна з Сучевенської ЗОШ І-ІІІст., Жанна Сідак з Корчівецької ЗОШ І-ІІІст., Ганна Захотій з Чагорської ЗОШ І-ІІІст., Крістіна Карп з Глибоцького ліцею, Микитюк Богдан з Глибоцької гімназії, Андріана Костинян з Карапчівського ліцею, Олеся Куделько з Кам’янської ЗОШ І-ІІІст., Анастасія Броска з Старововчинецького ліцею, Дмитро Пуюл з Горбівецької ЗОШ І-ІІст.

Серед знавців з правил змагань зі спортивного туризму найобізнанішими були капітани шкільних команд: Юрій Стрілак з Кам’янської ЗОШ І-ІІІст., Олександра Качуляк з Старововчинецького ліцею, Ірина Флюндра з Коровійської ЗОШ І-ІІІст., Анастасія Гушул з Глибоцького ліцею, Світлана Храновська з Луковицької ЗОШ І-ІІІст.

Не взяли участь у інтелектуальних змаганнях з краєзнавства представники Михайлівського НВК та Привороцької ЗОШ І-ІІст.

Щільність результатів у юних краєзнавці здивувала навіть членів журі. Тож у загальнокомандному заліку перемогли команди Глибоцького ліцею та Корчівецької ЗОШ І-ІІІст. Друге місце посіли учні Коровійської, Кам’янської ЗОШ І-ІІІст., Старововчинецького ліцею. Третє мі ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.03.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024