П'ятниця, 26.04.2024, 01:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 23

Учасник 5.

Навчально-методичний посібник

для дітей дошкільного віку

«Потяг знайомств» - тисни тут

Автори: педагогічний колектив Молодійського дошкільного навчального закладу

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Венера | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 749 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

   22 березня 2018 року на базі комунального закладу «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу експериментально-дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник». Учасниками конкурсу стали діти віком 9-11 років, які завжди дуже допитливі, цілеспрямовані та надзвичайно творчі.

Метою проведення заходу був пошук і підтримка вихованців, які виявили здібності до експериментальної та дослідницької роботи в напрямі природознавства; формування первинних екологічних знань; залучення дітей до активної пізнавальної, трудової та суспільно-корисної роботи.

Конкурс проводився за 5-ма номінаціями: «Я і природа», «Рослини навколо нас», «Тваринний світ», «Охорона здоров’я» та «Народознавство. Краєзнавство».

Оцінювало роботи дітей компетентне журі у складі науковців ЧНУ імені Юрія Федьковича, працівників Обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Чернівецького краєзнавчого музею, педагогів обласних позашкільних навчальних закладів.

Глибоцький район представляли учні Молодійської ЗОШ, Глибоцького ліцею та Глибоцької гімназії.

Тож, за підсумками роботи журі:

ІІІ місце - Молоч Серафім, учень Молодійської ЗОШ, керівник Верозуб М. Г. (номінація «Рослини навколо нас»).

ІІІ місце - Биховець Євгенй, учен Глибоцького ліцею, керівник Мушій В. М. (номінація «Охорона здоров¢я»).

Коваль Анна, учениця Глибоцької гімназії, керівник Крайська Д. Г. нагороджена грамотою за цікавий зміст роботи, актуальну тематику і вдало підібраний об′єкт дослідження.

Щиро дякуємо нашим учасникам та їх керівникам за любов до природи, науки, завзятість, наполегливість, віру у себе і бажаємо подальших успіхів і натхненних перемог!!!

 

Проглядів матеріалу: 481 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

   Радісним і веселим видався сьогоднішній день для учнів 2-го класу Турятського НВК. Адже саме сьогодні, 22.03.18 р., проводились змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я», організаторами якого стали класний керівник Валентина Петрівна Гулей, вчитель фізичного виховання Іван Васильович Дудуц та батьки учнів.

В змаганнях приймали участь родини Андрія Гулея з Турятки, Миколи Партіки, Дмитра Постевки та Замфіри Ганчер з Станівців разом з їх дітками.

Під час змагань проведено ряд естафет, які потребували від батьків витримки, спритності, гнучкості, вправності. Але найбільше переживали малюки і намагалися бути найкращими.

Переможцем змагань стала родина Гулей з Турятки. Другу сходинку посіла родина Партіки зі Станівців, третє місце зайняла родина Постевки.

Всі учасники змагань нагороджені грамотами і медалями, переможці отримали кубок, а найменші спортсмени ще й солодкі подарунки.

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 662 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

    20 березня 2018 року в Глибоцькій гімназії проведено День інформатики. Метою дня є популяризація і поглиблення знань з інформатики, інформаційних та комп’ютерних технологій, програмування серед учнів.

Останнім часом ми спостерігаємо переорієнтацію шкільної інформатики в бік вивчення офісних технологій та роботи в Інтернеті. Та поряд з цим спостерігається зменшення кількості годин на вивчення розділу «Основи алгоритмізації та програмування». Окрім того , в учнів досить часто відсутня мотивація щодо вивчення основ програмування, оскільки більшість існуючих практичних завдань обчислювального змісту, що потребує в учнів знань та вміння володіти певними математичними знаннями. Але програмування ніхто не віднімає – просто воно стало існувати на іншому рівні. Scratch (Скретч) – інтерпретована динамічна візуальна мова програмування основана і реалізована на Squeak. Завдяки динамічності, вона дає змогу змінювати код навіть під час виконання. Мова має за мету навчити дітей поняттю програмування і дає змогу створювати ігри, анімації чи музику. Scratch (Скретч) – середовище програмування, яке дозволяє дітям створювати власні анімовані та інтерактивні історії, ігри та інші витвори. Коли учні створюють проекти в даному середовищі, вони опановують навички 21 сторіччя, які їм будуть необхідні для успішної самореалізації та майбутньому успіху: творче мислення, ясне спілкування, системний аналіз, використання технологій, ефективна взаємодія, проектування, постійне навчання. Саме тому популяризація програмного середовища Scratch (Скретч) стало основою Дня інформатики в навчальному закладі.

Вчителі інформатики Білоус Інна Василівна та Дудка Олена Остапівна спільно з учнями 8-А класу Челеняком Андрієм, Писаруком Віктором та Микитюком Богданом провели майстер – клас для учнів 5-х класів по роботі з даною програмою.

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

   Амаріца Мікаела Ніколасівна, вихованка гуртка «Біологія людини» та Євчук Паула Олександрівна, вихованка гуртка «Фотонатуралісти» Глибоцького РБТДЮ на базі Димківського НВК Глибоцького району (керівники: Гумельник Р.Р., Головата М.Л.) стали переможцями Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток» (І місце - 98 балів). Вони нагороджені грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за пошук нових підходів та шляхів до виховання патріотизму. Частина надісланих матеріалів буде опублікована у щорічне видання збірки-літопису «Юні патріоти». Також вихованки гуртків влітку отримають безкоштовні путівки до Всеукраїнського профільного оздоровчого табору "Юннат" Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Вітаємо наших переможниць та бажаємо їм успіхів та подальших перемог!

Головата М.Л., керівник гуртка «Фотонатуралісти»

 

Проглядів матеріалу: 481 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

   Anual în luna martie, când marcăm ziua de naștere al marelui clasic al literaturii ucrainene T.Gh. Șevcenko, în școli, licee, biblioteci, cămine culturale, redacții, au loc diferite manifestări - prezentări de carte, expoziții, lecturi literare, seri comemorative, întâlniri cu scriitori și ziariști etc.

Anual la CIE Cupca au loc felurite măsuri dedicate Cobzarului ucrainean. Am relatat deja despre expozițiile de ziare, cărți, despre relatările privind traducerea operei șevcenkiene de către poetul sucevean Ion Cozmei, despre tematica lecțiilor susținute...

Recent a avut loc un montaj-literar susținut de elevii claselor a 5-ea și a 10-ea despre viața și opera poetului. Elevii au citit și au înscenat fragmente din viața și copilăria sa, au declamat versuri, iar elevii clasei a 5-ea Vasile Alerguș și Maxim Țugui au interpretat la saxofon o melodie pe versurile lui Taras Șevcenko.

La pregătirea acestei măsuri a contribuit nemijlocit profesoara de limba și literatura ucraineană și ucrainologie, doamna Mariana Alerguș.

Sincere mulțumiri părinților acestor copii care au avut grijă de costumația lor.

Asemenea măsuri educă la elevi dragostea față de marii înaintași ai literaturii clasice, dar și cunoașterea perfectă a vieții și operei lor.

Eleonora Schipor

 

Проглядів матеріалу: 356 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

    22 березня вдень Сорока Святих, учні 5 класу Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів провели «Свято зустрічі птахів», адже в цей день птахи масово починають повертатися додому. Розпочалося воно усним журналом, на якому діти розповідали про птахів, читали вірші, загадки, називали весняні прикмети, впізнавали пернатих за співом та малюнками. Багато цікавинок про птахів підготували учні разом з класним керівником та учителем біології Хаю О.В. На свято школярі принесли подарунки - пташині будиночки «шпаківні». Працювали над їх створенням вдома з батьками. Кожна хатинка була особливою, важко навіть визначити кращу. Діти уважно і прискіпливо обирали місця для шпаківень: і сонечко щоб гарно освітлювало, і гілки не заважали. Прикрашають тепер будиночки дерева біля школи, чекають з нетерпінням своїх крилатих господарів.

За уявленнями наших предків, пташки – вісники радості, їх завжди цінували і оберігали. Тому Свято зустрічі птахів має велике виховне і екологічне значення. Шпаківня, зроблена власноруч, крихти у годівничці і є проявами поваги до природи, любові до рідної землі. Зустріч птахів була дійсно святковою. Сподіваємося, що завдяки щирим дитячим турботам, птахів у нашому краї буде все більше і більше.

Проглядів матеріалу: 401 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

   23 березня у Грушівському НВК відбувся День відкритих дверей. Навчальний заклад відвідала методист РМЦ – А.І. Колесник.

Слід відмітити, що у 2018р.- атестуються 3 педагоги : Токар Л.І. – вчитель біології та хімії (підтвердження І категорії), Доготар К.В. – вчитель математики та фізики (старший вчитель), Вільчак Д.Д. – вчитель історії (встановлення І категорії).

День відкритих дверей – це свято педагогічних знань, це час, коли педагоги демонструють свої знання, педагогічну майстерність та хист.

Саме на уроці історії у 7 класі учні під керівництвом педагога Вільчака Д.Д., мандрували до середньовічної школи та університету, вивчали життя середньовічних студентів, їх побут та інтереси.

Під час уроку застосовувалися такі методи і прийоми: диспут, робота в групах, перегляд відеофільму, презентації і т.д..

На уроці біології у 8 класі, який провела вчитель Токар Л.І., учні розглядали тему: «Профілактика хвороб нервової системи». За допомогою методів дослідження, порівняння та роботи в групах , робота з картками учні засвоювали новий матеріал легко та з цікавістю.

Вчитель фізики та математики Доготар К.В. у 5 класі працювала над проблемою : Розв'язання задач на тему «Дія над дробами». Під час уроку використовувалися такі методи роботи як: математичний диктант, робота з роздатковим матеріалом, творча робота в групах та ін. Учні з захопленням розв’язували запропоновані завдання.

Слід зазначити, що День відкритих дверей у Грушівському НВК відбувся у творчій, плідній і святковій атмосфері.

 

 

Проглядів матеріалу: 367 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

Чого хвилюються народи

І люди замишляють зло?

Хто їм сказав: "Вінець природи"?

Хіба для них її чоло?

(Л. Костенко)

     І, здається, Земля надсилала людству вже багато застережень: Хіросима та Нагасакі, Чорнобильська катастрофа... Зараз відбувається руйнування озонового шару, людству (і всій Землі) загрожує глобальне потепління, і все це неминуче відіб'ється на кожному з нас. Ми не можемо не помічати, що з кожним роком збільшується кількість людей, які страждають на смертельні хвороби, такі, як рак та СНІД, та помирають від них, а лікарі та вчені досі не виявили причин виникнення цих хвороб і способів їх лікування. То невже і це не може припинити нашого недбалого ставлення до природи?!

З метою раціонального природокористування та збереження природи прекрасної Матінки Землі тиждень 19-23 березня у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов під назвою :«Земля у нас одна».

Ці дні були дуже цікавими та змістовними, різноманітними за своєю тематикою та змістом проведених заходів.

Дуже цікавим видався виховний захід проведений у 2-Б класі на тему: «Природа просить допомоги». На протязі заняття дітки ознайомились з весняними квітами, які занесені до Червоної Книги. Створюючи групи, вони розказували віршики про ту чи іншу квітку(пролісок, конвалія, тюльпан), презентуючи її за допомогою фотографій. Потім, вчителька ніби отримала хвилюючий лист від природи, в якому вона просить допомоги. Кожен з учнів висловив свої думки, пояснюючи яким чином зберіг би природу рідної Землі,допоміг би їй. Під час цього заходу вчителькою були використані різні інноваційні методи та форми роботи з дітьми.

Таким чином, дітки засвоїли важливий для них урок: природа – беззахисна, вона потребує нашої допомоги, ми зобов’язані любити та оберігати її всіма можливими для нас способами, і тоді вона взамін нам подарує свою красу, свою любов, свої різноманітні барви, якими ми милуємося щодня.

У вівторок (20.03) для учнів 7-х класів був організований та проведений брейн - ринг «Найкращий географ», під час якого члени обох команд були дуже активними, вони постаралися максимально використати свої знання з географії, змагаючись один з одним. Вкінці всі члени команд були нагороджені солодкими преміями.

«Ліси-легені планети» - під такою темою пройшли дні 21-22 березня. До Міжнародного дня лісів була організована інформаційна хвилинка, під час якої учні дізналися багато нової інформації, ознайомилися із статистичними даними та цікавими фактами, що стосуються лісів. Також, для них був організований перегляд відеофільму про те, як ліси зцілюють людей. Вкінці, діти зрозуміли одну дуже важливу річ: ліси – легені нашої планети, це чисте повітря та здорове майбутнє, і саме тому, ми маємо їх берегти, ми повинні посадити якомога більше дерев, бо це – наш обов’язок перед природою і перед нами самими.

7 клас взяв участь у конкурсі «Малюємо на дошці» на тему: «Земля у нас одна. День рівнодення». За допомогою крейди учні виражали на дошці свої думки, враження. Для них це було дуже цікавим та захоплюючим заняттям .

Підсумовуючим заходом тижня «Земля у нас одна» була екологічна конференція, підготовлена учнями 11-го класу на тему «Сучасні глобальні проблеми людства», під час якої учні висловили свої думки з проблем народонаселення, парникового ефекту, кислотних дощів та озонових дір, повної утилізації відходів промисловості, екологічно безпечної енергетики, дехімізац ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 422 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

   З 21 по 23 березня учні Купського НВК № 2 взяли активну участь в акції «Допоможи воїну». Для військовослужбовців, які сьогодні захищають нашу землю від агресора, школярі написали щирі та теплі слова подяки за те, що над їхнім селом мирне синє небо, що їх сон тривожать лише співи пташок, що вони можуть спокійно ходити до школи. Також школярі зібрали для наших захисників продукти харчування, консервацію та солодощів. Українські воїни повинні відчувати нашу підтримку, тепло щирих сердець, те, що вони не самотні, що ми думаємо і переживаємо за них.

ЗДВР Скутарь В.   І.

Проглядів матеріалу: 370 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 615 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 716 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

    21 березня 2018 року у Валякузьминській ЗОШ проходив семінар бібліотекарів району . Проблема над якою працювали учасників семінару : «Розвиток соціально – адаптованої та національно – патріотичної особистості засобами шкільної бібліотеки».

В першому класі був проведений бібліотечний урок : «Від сьогодні я – читач». Казкові герої, Попелюшка – Робу Яна, Незнайко – Богданюк Олег,Червона Шапочка – Слободян Євгенія, Грайлик – Читайлик – Врабіе Олександр, Казкар – Грінчук Євгеній проводили з дітьми різноманітні вікторини, тести , загадували загадки, бібліотекар школи Котик Домніка Іллівна дітям загадала цікаву казочку – загадочку, а діти показували відгадки на тематичних картинках. Королева Книга – Стрілецька Юлія прийняла обіцянку першокласників на шанобливе ставлення до книги. Учні , а від сьогодні офіційні користувачі бібліотеки – країни Читалії отримали подаруночки.

Був проведений також захід для учнів 5 – 9 класів, а саме, «Літературно – музична вітальня Івана Бажанського» присвячена присвячена 155- річчю з дня народження Івана Бажанського.

 

Проглядів матеріалу: 388 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

Дружба, дружба над усе,

Дружба радість нам несе.

Дружба всім нам дорога,

Дружба жити помага.

Якщо друг у тебе є,

Життя радісним стає.

Разом можна все зробити,

Тож без друга не прожити.

 

    21 березня на базі Купського НВК №2, класний керівник 7 класу, Бойко М. І. провела відкриту виховну годину з учнями на тему:«Дружба-найцінніший скарб!».

 

Мета проведення: розкрити значення дружби в житті людини; навчити дітей правильно вибирати друзів, знайомитися, спілкуватись і товаришувати; сприймати різні життєві ситуації, аналізувати їх і знаходити шляхи виходу з них; виховувати правильне ставлення до таких понять, як «друг», «дружба»; розвивати в учнів загальнолюдські чесноти.

Про значення дружби в житті людини, про те, як правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати, цінувати дружбу, говорила вчитель зі своїми учнями. А діти читали вірші, розглядали різні життєві ситуації, звертались до народної творчості (прислів’я, приказки, легенди), де йдеться про дружбу. Потім визначили особливу категорію дружби – шкільну, дружбу однокласників, яка залишається з людьми на все життя. Комфортно і затишно навчатися у дружному колективі, де всі поважають і підтримують один одного та вміють співчувати.

Тему підняли дуже цікаву, байдужих в класі не було. «Дружба» – одне з найдивовижніших і прекрасних почуттів, притаманних людському серцю. Дуже важливо в житті мати товариша, подругу, з якими можна розділити свою радість і горе. Той, хто позбавлений дружнього спілкування, не може бути по-справжньому щасливим.

"Бережіть своїх друзів, не сваріться через дрібниці. Бажаю вам міцної дружби, щирості у стосунках із друзями", – такими словами Марія Іванівна закінчила виховну годину.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 388 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

    День поезії весь світ відзначає світлого березневого дня, 21 березня. День поезії відзначається в цей день невипадково. Адже це ще і період рівнодення, символічного оновлення природи і творчого злету людського духу. Свято було засновано ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. І вперше Всесвітній день поезії пройшов у 2000 році в Парижі. В Україні всесвітній день поезії почав відзначатися з 2004 року.

Сьогодні, відзначила цей День і наша школа. Учні 3 та 4 кл., під керівництвом класоводів Божеску М. Ф. та Шапки О.І. провели конкурси на знання румунської поезії. Діти були поділені на дві групи: 3 клас – «Mărțișor» та 4 клас «Ghiocel».

Були проведені багато конкурсів.Учні мали змогу продемонструвати свої знання на доповнення останніх рядків з відомих для них віршів, розпізнавання на слайдах відомих румунських поетів.

Діти справились на відмінно, і в кінці все ж таки перемогла - дружба.

Проглядів матеріалу: 378 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

    Міжнародний День Франкофонії «Journee Internationale de la francophonie» – свято усіх людей, які говорять французькою мовою, а також вивчають і люблять її , яке святкується 20 березня!

У Йорданештській ЗОШ I-III ст. стало традицією проведення цього свята. Карп Є.Р. разом з 6 та 7 кл. провела виховний захід присвячений цьому дню. Учні продемонстрували свої знання про мальовничу країну - Францію та її культуру. Вони декламували вірші цією мелодійною мовою, лунали пісні у їхньому виконанні: ”Voage, voyage”, ”Le bonheur”, ”Manchester et Liverpool”, ”Parle a mon pere”.

Сподіваємось, що все це сприяє підвищенню зацікавленості учнів у вивчення французької мови.

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

    До Всесвітнього дня поезії у Купському НВК № 2 була проведена низка заходів. З ранку і протягом дня учні мали змогу на перервах подивитись відеоролики «Ліна Костенко – «І все на світі треба пережити», «До Всесвітнього дня поезії» та інші; На уроках літератури пройшли хвилинки поезії рідного краю. Учні декламували вірші, поринаючи у світ поетичного слова. Всі учасники і слухачі отримали задоволення від спілкування із прекрасним.

ЗДВР Скутарь В. І.

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

„Книга – ключ до знань”

    Книга — одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань. Ми багато знаємо про те, як народилася перша книга, який шлях вона пройшла до сучасного вигляду, про бережливе відношення до неї, як до свого товариша, порадника, тому що недаремно кажуть: Книга - мудрий друг, який не вміючи говорити розказує вам про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.

З 12 по 16 березня у Йорданештській ЗОШ №2 І-ІІ ступенів проходив тиждень книги. Цей традиційний захід уже вкотре доводить, що шкільна бібліотека є важливою, невід’ємною ланкою навчально – виховного процесу. Тож метою тижня стали популяризація книги, культури читання учнів, бібліотечні знання школярів. У шкільній бібліотеці щоденно демонструвались нові виставки книжок, розраховані на різні вікові категорії учнів.

Учні 3-го класу разом з бібліотекарем Мамоля О.С. здійснили захоплюючу подорож у минуле. Діти познайомилися з історією виникнення книги, порівняли сучасну книгу із старовинною, довідалися про професії, які потрібні для створення сучасних книг. На бібліотечному уроці школярі відгадували загадки та відповідали на цікаві запитання,

Протягом тижня організовано рейди-перевірки збереження підручників «Живи, книго».

Тиждень дитячої та юнацької книги був насиченим, змістовним та цікавим. Усі заходи, які були проведені сприяли активізації творчої діяльності дітей, любові і поваги до книг.

Бібліотекар Мамоля Олена Степанівна

Проглядів матеріалу: 381 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2018 | Комментарії (0)

«Воді була дана чарівна влада

стати соком життя на Землі»

Леонардо да Вінчі

22 березня Всесвітній день водних ресурсів, тому вихователь старшої групи Пензар О.В. разом з своїми вихованцями провела дуже цікаве заняття «Де вода – там життя», в ході якого націлювала дітей на те, що вода – основа життя, без неї ніщо не може обійтись. Також розповіла дошкільникам про унікальність води, ознайомила з її властивостями. Провела досліди-експеременти «Фокуси з водою». Цікавою, для вихованців, була гра «Де живе вода?», діти із задоволенням розглядали зображення, називали їх та визначали стан води.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

 

Проглядів матеріалу: 435 | Завантажив: Венера | Дата: 22.03.2018 | Комментарії (0)

 "Патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності" семінар-практикум в Черепковецькому ДНЗ.

20 березня в Черепковецькому ДНЗ для педагогів закладу був проведений семінар-практикум «Патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності».

Мета семінару-практикуму: підвищити рівень теоретичної підготовки педагогів щодо питань патріотичного виховання дошкільників в умовах сьогодення; розкрити необхідність посилення громадянського виховання у ДНЗ; удосконалити знання педагогів щодо змісту, принципів, закономірностей, методів та організаційних форм громадянського виховання дітей дошкільного віку.

В ході семінару вихователі визначали важливість патріотичного виховання починаючи з раннього віку, обмінювались думками щодо патріотичного виховання як інтегрованої системи (у контексті розумового, правового, естетичного, фізичного, екологічного, трудового, патріотичного виховання). Одним із завдань для педагогів було визначення принципів патріотичного виховання та роз’яснення їх суті. Заключною частиною семінару-практикуму була інтерактивна вправа «Валіза – кошик – м’ясорубка». Провела семінар-практикум вихователь-методист Наталя Чорней, яка і підготувала презентацію з даної теми.

Підводячи підсумок заходу, педагоги закладу визначили, що лише спільними зусиллями педагогічного колективу та батьків можна виховати справжнього патріота своєї країни.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Венера | Дата: 22.03.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024