Четвер, 25.04.2024, 15:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 03

    В Україні 26 квітня виповнюється 33 роки з моменту трагічної аварії на Чорнобильській атомній електростанції.У 1986 році сталася найбільша в історії світової атомної енергетики техногенна катастрофа.Тієї суботньої ночі в 1:23:47 на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух. Після аварії реактора вогонь вирував на станції 10 днів, заражаючи величезною кількістю радіоактивних частинок навколишнє середовище. В радіусі 30-кілометрової зони від станції були евакуйовані понад 115 тис. осіб. У ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь більше півмільйона людей.

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

В Глибоцькій гімназії було проведено ряд заходів . Зокрема, інформаційні хвилинки «У Чорнобиля немає часу», в шкільній бібліотеці оформлена книжкова - ілюстративна виставка «Ймення зорі-Чорнобиль», перегляд документального фільму «За хвилину до катастрофи». Діти мали змогу ознайомитися з подіями 1986 року, переглянути відео сюжети про героїзм і мужність ліквідаторів наслідків страшної катастрофи. Особливо зворушила учнів розповідь про пожежників, які ціною власного життя і здоров’я захищали Україну від наслідків аварії.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, чиє життя обірвав смертоносний атом, безневинна смерть яких назавжди залишиться незагоєною раною нації.

/Files/images/чорнобиль 1.jpg/Files/images/чорнобиль.jpg

Проглядів матеріалу: 323 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.05.2019 | Комментарії (0)

     23 квітня 2019 року у Глибоцькій районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості провели День відкритих дверей для учнів Глибоцької гімназії. Екскурсію центром зайнятості для учнів провела провідний фахівець з профорієнтації Інна Сливка. Школярі ознайомилися просторовими секторами, роботою кожного відділу, їх функціями та основними завданнями. Також діти дізналися, які послуги надає служба зайнятості, стан ринку праці міста та району, професії та спеціальності, що мають попит на місцевому ринку праці.
Діти із зацікавленістю слухали про професії, що користуються попитом на місцевому ринку праці, дискутували, цікавилися інформацією про навчальні заклади, які готують відповідних кваліфікованих фахівців та робітників.
«Ми впевнені, що цей захід допоможе школярам більш серйозно та відповідально поставитися до професійного вибору, замислитися про необхідність від мрій та фантазій про майбутнє переходити до реальних дій, пов’язаних з професійним самовизначенням, вибором напрямку подальшого навчання та підготовкою до дорослого самостійного життя», зазначила директор Глибоцької районної філії Ліля Гринчешена.

Проглядів матеріалу: 352 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.05.2019 | Комментарії (0)

     Вивчаємо місяці й пори року. Це завдання допоможе дитині вивчити правильну послідовність місяців року та запам’ятати, які з них належать до календарних весни, літа, осені й зими, а також запам’ятати, за яким порядком змінюють одна одну різні пори року.

Анаграми «Зашифровані місяці: літо». Працюючи над цим завданням, дитина дізнається, що таке анаграми та навчиться їх розшифровувати, закріпить знання про місяці року, збагатить словниковий запас. Дитині пропонується розташувати предмети від більшого до меншого та, використовуючи потрібні літери, записати назви літніх місяців.

Доповни речення: розвиток навичок письмового мовлення. Цей комплект завдань спрямований на розвиток мовленнєвої компетенції дитини та допоможе розвинути навички читання та письма, навчитися правильно вживати слова в реченнях. Кожне з шести завдань містить 5 речень різноманітної тематики, в яких пропущено від одного до трьох слів. Поряд з реченнями є малюнки, що позначають ці слова. Дитині потрібно вписати в пропуски слова згідно з малюнками.

Знайди риму (українська мова). Цей комплект з 8 завдань допоможе дитині зрозуміти, яким чином римуються слова і розвинути почуття рими. У кожному завданні комплекту дитині пропонується знайти і з'єднати лініями пари слів, що римуються, і зображення до них. Також, в кожному завданні дитині пропонується самостійно придумати і записати риму до певного слова.

Розмальовка «12 місяців»: червень. Це завдання-розмальовка не тільки допоможе потренувати дрібну моторику, увагу, покращити вміння підбирати різні кольори й навіть покращити навички читання, а й познайомить дитину з характерними особливостями червня, відповідними народними прислів’ями та приказками, а також зі щорічними святами, що припадають на цей місяць.

Розмальовка «12 місяців»: липень. Це завдання-розмальовка присвячене окремо липню і зображає його відмінності, дитина зможе потренувати уяву й асоціативне мислення. Також дитина зможе залучити творче мислення, адже їй треба буде розмалювати все на власний розсуд.

Розмальовка «12 місяців»: серпень. Це завдання-розмальовка не тільки допоможе потренувати дрібну моторику, увагу, покращити вміння підбирати різні кольори й навіть покращити навички читання, а й познайомить дитину з характерними особливостями серпня, відповідними народними прислів’ями та приказками, а також зі щорічними святами, що припадають на цей місяць.

Читаємо прислів'я по складах (українська мова). Цей комплект завдань допоможе дитині покращити навички читання по складах, розвиваючи при цьому всі функції уваги, пам’ять і мислення, а також збагачуючи словниковий запас і кругозір. У завданнях дитині пропонуються пронумеровані кубики, на кожному з яких написаний певний склад, а разом вони утворюють речення (прислів’я). Дитині треба прочитати всі склади, користуючись нумерацією кубиків, і написати отримане прислів’я.

Загублені знаки: вивчаємо правила пунктуації. Це завдання сприятиме формуванню мовленнєвої компетентності, розвитку вміння розрізняти види речень за метою висловлювання та інтонувати їх. Дитині пропонується наприкінці кожного речення поставити правильний знак пунктуації, підкреслити деякі слова в певних рядках, записати їх в потрібній послідовності, щоб утворилось речення-інструкція. Інструкцію потрібно виконати.

Уявляємо й малюємо погоду. Цей комплект завдань допоможе дитині навчитися робити висновки про можливі причини тих чи інших дій або явищ, узагальнити знання про погоду. У кожному завданні дитині пропонується розглянути малюнок з ситуацією, що відбувається вдома або надворі. Далі потрібно визначити, в яку погоду можуть відбуватися зображені події, та намалювати цю погоду. Також дитині пропонується поміркувати над тим, чим особисто вона хотіла б займатися в таку погоду, і зобразити цю діяльність внизу сторінки.

Кольорові пори року: кольори літа. Це завдання допоможе формувати художньо-продуктивну компетентність дитини. Дитині пропонується розмалювати тюбики з фарбами відповідними кольорами. Також потрібно провести від них стрілочки й намалювати, що дитина бачила ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 348 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.05.2019 | Комментарії (0)

      Акція «Серце до серця» стала традиційною для всієї України та для Валякузьминської школи.

Упродовж квітня 2019 року учні нашого закладу загальної середньої освіти активно долучилися до акції, метою якої є збір коштів для дітей із вадами серця. Адже її проведення дає можливість закупити медичне обладнання у дитячі лікарні нашої області, що у свою чергу, сприяє лікуванню та діагностиці на новому та якісному рівні.

Коли діти тяжко хворіють, так важливо їх підтримати та дати їм силу витримати усі випробування. Ми хочемо, аби кожен малюк знав, що він не один, що добрі люди поруч. Адже чужих дітей не буває.

Цього року нам вдалося зібрати 1585 грн. Від усього серця щиро вдячні всім, хто долучився до збору коштів для дитячого сердечка.

 

 

Проглядів матеріалу: 348 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.05.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024