П'ятниця, 26.04.2024, 20:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 06

    З ініціативи Департаменту освіти і науки та підтримки керівництва Чернівецької облдержадміністрації, депутатського корпусу обласної ради, було започатковано фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!», який вже втретє проведено на Буковині.

Фестиваль - символ радості та возвеличення Воскресіння Христового, плекання національної ідентичності, єдності минулого і сьогодення.

3 травня усі бажаючі мали змогу оглянути 40 писанкових дерев, які розквітли перед обласною державною адміністрацією, та переглянути насичену концертну програму, взяти участь у майстер-класі з писанкарства.

Почесними гостями фестивалю-конкурсу «Розквітай, писанко!» став дует «Писанка» Чернівецької обласної державної філармонії - Народні артисти України: Оксана Савчук та Іван Кавацюк.

Глибоцький район на Фестивалі представляли учні Кам’янської ЗОШ (кер.Федорюк Н.В.), вихованці Глибоцького РБТДЮ Хобзей Варвара (кер. Федорук В.М.), Мартинюк Марина (кер. Шородок К.К.), писанкові дерева вихованців Глибоцького РБТДЮ на базі Горбівецької ЗОШ (кер.Кожокарь О.В.) та колективна робота учнів 2-4 класів Старововчинецького ліцею (кер. Костелюк Л.Г.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2019 | Комментарії (1)

Коли ви вмирали, вам дзвони не грали,

Ніхто не заплакав за вами.

Лиш в чистому полі ревіли гармати,

І зорі вмивались сльозами.

(Михайло Курах, пісня «Тим, що впали»)

      Вісімдесят років минуло з того незабутнього березневого дня 39 – го року, коли Закарпаття гордо, заявило на весь світ, що стало вільним.

15 березня 1939 року у місті Хуст на засіданні Сейму Підкарпатської Русі Карпатська Україна була проголошена незалежною державою. Однак вона проіснувала недовго, бо наступного дня була окупована гортіївською Угорщиною.

Бій відбувся на Красному полі, що неподалік Хуста. Сотні юнаків і дівчат полягли за незалежність молодої держави, а ще більше було розстріляних і закатованих у концентраційних таборах. На багатьох із них було покладено тавро «українських буржуазних націоналістів» уже в радянські часи. Такою драматичною і героїчною була доба Карпатської України та доля її учасників. Назавжди залишиться в пам’яті нащадків імена Августина Волошина і Василя Гренджі – Донського, братів Бращайків, Климпушів, Рогачів, Степана Росохи і Михайла Колодзінського, Августина Штефана і Зенона Коссака та багатьох інших, а їхні подвиги оспівані в піснях…

Вшановуючи пам'ять борців за волю, у 2009 році, у рамках відзначення 70 – річчя проголошення незалежності Карпатської України було започатковано проведення Відкритого фестивалю стрілецької пісні «Красне поле».

Цього року фестиваль святкував своє десятиріччя і зібрав поціновувачів патріотичної пісні з різних куточків України. За роки існування в ньому взяли участь сотні колективів та окремих виконавців.

Фестиваль щороку збирає та підтримує талановитих виконавців різного віку: як поважного, так і юних аматорів, - тому відіграє важливу роль у вихованні підростаючого покоління любові до рідного краю, його історичного минулого, сприяє формуванню національної свідомості, зміцненню української ідеї через українську народну пісню. І, що найголовніше, фестиваль сприяє культурній інтеграції Заходу і Сходу, Півночі і Півдня.

Сьогодні з висоти третього тисячоліття, ми можемо впевнено стверджувати, що завдяки Карпатській Україні світ більше дізнався про незламний та сильний духом український народ. Нині ми так само відстоюємо свою незалежність, як і молоді хлопці на Красному полі вісім десятиліть тому.

Р.S. Мені, як педагогу з багаторічним стажем роботи у позашкіллі, керівнику гуртків художньо – естетичного профілю, а саме: «Патріотична і туристська пісня», було надзвичайно цінно і приємно у складі дуету «Мелос» разом із викладачем теоретичних дисциплін Кам`янської музичної школи Наталею Чернухіною, двічі брати участь у такому колоритному, чудовому мистецькому заході. Адже при цьому збагачується особистий досвід, профе ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 350 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2019 | Комментарії (0)

    Учасникам ЗНО-2019 необхідно роздрукувати запрошення. На інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання розміщені запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів проведення тестування. Запрошення необхідно роздрукувати до 20 травня.

105 тисяч учителів пройдуть перекваліфікацію, - Гройсман. В уряді повідомили, що загалом, у 2018 році 41,5 тисяча українських вчителів пройшли перекваліфікацію. Планується, що в 2019 році закінчать навчання ще 105 тисяч педагогів.

Цьогорічні результати ЗНО будуть дійсні наступного року. За словами міністра освіти, відомство не планує наступного року надзвичайних змін у системі зовнішнього оцінювання і це означає, що всі сертифікати за 2019 рік можна буде зараховувати в 2020-му.

Учнів і батьків долучатимуть до аудиту школи. Під час проведення аудиту шкіл, який змінить старий механізм атестації закладів освіти, буде враховуватись думка учнів і батьків. Зокрема, експерти проводитимуть опитування батьків і учнів з метою отримання інформації про діяльність школи.

Затверджений Порядок проведення ЗНО у магістратуру. Документ визначає процедуру проведення двох іспитів для вступу в магістратуру у формі ЗНО: єдиного фахового випробування з права та загальних правничих компетентностей, а також єдиного іспиту з іноземної мови.

Середня зарплата в освіті складає 7600 грн. За даними Державної служби статистики, зростання реальної заробітної плати в Україні за останній рік склало 12,5%. Середня зарплата в Україні в березні 2019 року склала 10 237 грн, а в освіті - 7 600 грн.

Розпочалась реєстрація на додаткову сесію ЗНО. Право реєстрації для участі у додатковій сесії зовнішнього оцінювання мають декілька категорій громадян. Реєстрація для участі в додатковій сесії тестування триває до 20 травня 2019 року.

За булінг у київській школі оштрафували батьків двох учнів. Батьки підлітків однієї зі столичних шкіл, які цькували свого однокласника, нестимуть відповідальність згідно із законодавством про булінг. Суд призначив батькам неповнолітніх кривдників штраф у розмірі 850 грн.

Проглядів матеріалу: 360 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024