П'ятниця, 29.03.2024, 00:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 20

   Сьогодні вся країна відзначає одне з найсамобутніших свят української культури – День вишиванки. Традиційно, цього дня всі охочі приходять на роботу або навчання в українській вишитій сорочці. Крім того, заходи з нагоди свята заплановані по всій країні. Учні та вчителі Старововчинецького ліцею також долучилися до цього надзвичайно колоритного дійства - ДНЯ ВИШИВАНКИ. Крім того ліцеїсти організували  громадську акцію «Вишиванка - одяг вільних». Учасники акції прийщли на уроки  у вишиванках з фотографіями українських політв'язнів. Для старошокласників була  була проведенна тематична лекція . Після закінчення якої старшокласники, у фойє ліцею, склали і залишили для ознайомлення решти учнів, пазл-презентацію з фотоповідомлень про жертв політичних репресій. 


                                l

Проглядів матеріалу: 488 | Завантажив: Zhanna_Kozachuk | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

      21 травня понад 160 тисяч осіб розпочнуть основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року тестуванням з математики.

Допуск абітурієнтів до пунктів тестування триватиме з 10:15 до 10:50.
Зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться об 11:00.
Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволено лише за наявності таких документів:
- оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
- паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
- запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.
У разі неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката, паспорта чи іншого документа, серію та номер якого зазначено у Сертифікаті, або за умови надання копій цих документів абітурієнта до пункту проведення ЗНО допущено не буде.
Радимо учасникам ЗНО заздалегідь дізнатися адресу проведення зовнішнього незалежного оцінювання з математики, зазначену у запрошенні-перепустці на інформаційній сторінці. Маршрути до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Рекомендуємо взяти із собою дві-три ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, а також, за бажанням, прозору пляшку з питною водою.
Нагадуємо, що під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.
Учасникам ЗНО під час проходження тесту з математики заборонено користуватися лінійкою, олівцем, циркулем, калькулятором тощо.
Речі, що не передбачені процедурою зовнішнього оцінювання (верхній одяг, парасольки, сумки, книжки, калькулятори, вимкнуті мобільні телефони, інші засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друковані або рукописні матеріали, засоби, предмети, прилади) учасники ЗНО залишають у спеціально відведеному місці, на яке вкаже інструктор в аудиторії тестування.
На виконання сертифікаційної роботи з математики відведено 180 хвилин. Загальна кількість завдань у тесті — 33. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши усі завдання, — 62.
Проглядів матеріалу: 302 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

   Вже стало доброю традицією в Черепковецькому закладі влаштовувати свято Талантів. В ошатній залі відбулось наше спільне свято і цьогоріч. На ньому вітали найкращих учнів і вчителів, які гідно представили навчальний заклад на районних олімпіадах, конкурсах, змаганнях, а також батьків, котрі створюють всі умови для розвитку обдарованої молоді. На всіх присутніх за традицією чекали творчі дарунки від учасників художньої самодіяльності навчального закладу та святковий пиріг.
Тож бажаємо учням нашого закладу творчих злетів і нових висот, щоб вони завжди з гідністю долали всі труднощі, а в наступному році отримали ще більше нагород, адже життя – це гарт, життя – це шанс, і лише у праці здобувають крила!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

    16 травня 2019 року учні та вчителі Грушівського НВК відзначили День вишиванки – свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння національного вишитого одягу.

Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до свого краю, своєї держави.

Учні цього дня вдягнули вишиту сорочку – як символ єдності народу.

По класах відбулися виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію вишивки, про значення кольорів та символів, про різні традиції та звичаї пов’язані з вишивкою.

Заступник директора з ВР Зінкевич Д.В.

Проглядів матеріалу: 318 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

    Două fetițe de la CIE Cupca și anume Alexandra Bicer și Tatiana Șinderiuc, eleve în clasa 6-ea, au obținut premiul întâi la un prestigios concurs de dansuri moderne numit „Golden Cab”.

Concursul a avut loc în orașul Vinnița. Toată grupa de dansatori au evoluat cu mare succes. În rezultat grupul de dansatori din raionul Hliboca au obținut primul loc. Artistul Vlad Yama le-a înmânat personal cupa câștigătoare. Fiecare participant a primit și câte o medale și diplomă de merit.

Vara se vor odihni și evolua în Bulgaria pentru meritele obținute.

Cele două eleve ale noastre participă și pe scena școlii la diferite manifestări artistice, dând dovadă de capacități și talent.

Le dorim succese pe viitor și credem că dragostea de artă, cultură, dansuri le va fi de folos în viață, iar principalul le educă dragostea de frumos.

În imagini le vedeți pe cele două câștigătoare la sărbătoarea Cămășii cusute cu diplomele de merit câștigate la concurs. O altă fotografie este făcută împreună cu dirigintele lor de clasă Petru Marcu, profesor de educație fizică și sport, la panoul succeselor deosebite la sport pe care le are școala noastră datorită muncii depuse de domnul profesor.

Eleonora Schipor

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

  З 13 по 17 травня 2019 року у Нижньосиньовецькому ДНЗ «Промінь» був проведений Тиждень духовності.

Ще в недалекому минулому термін «духовність», «духовне» сприймалися, як поняття суто релігійні. На сьогоднішній день, за даними психологічної науки, термін «духовність» розкривається у більш широкому аспекті. Духовний розвиток - це шлях від знання до розуміння, від емоцій до співчуття, від сприймання до творчості. За словами В. О. Сухомлинського «рецепт щастя досить простий…Кожна дитина вже в роки дитинства …повинна осягнути щастя повноти свого духовного життя, радості праці й творчості».

Були проведенні щоденні заняття на тему християнського виховання для дітей усіх вікових груп, спільна молитва, перегляд мультфільмів про 10 заповідей Божих, Притчі Христові та ін., вивчення пісень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 300 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

Вишивання моє, вишивання…
Чорний – сум, а червоний – кохання.
Синій – небо, зелений – буття.
Вишиванка – це наше життя!

       Не перший рік у нашій школі, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції “Одягни вишиванку” у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів і батьків.

 

Проглядів матеріалу: 306 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

       Стартувала реєстрація на ЗНО в магістратуру. 13 травня розпочалась реєстрація для складання вступних іспитів для вступу на навчання до магістратури. Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів вищої освіти, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі.

Національні виші будуть підтверджувати свій статус. Міносвіти розроблений проект правил оцінювання закладів вищої освіти з метою надання або підтвердження статусу національного. Оцінювання здійснюватиме Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

ЗНО у магістратуру відбудеться 2 і 4 липня. Основна сесія єдиного вступного іспиту з іноземної мови буде проведена 2 липня. Проведення єдиного фахового вступного випробування з права та загальних правничих компетентностей відбудеться 4 липня.

У бюджеті відсутні кошти на підвищення зарплат освітян, - МОН. У відомстві повідомили, що у бюджеті відсутні кошти на виконання статті 61 закону «Про освіту», якою передбачено, що посадовий оклад педпрацівника найнижчої категорії встановлюються в розмірі трьох мінімальних зарплат.

У МОН розробили положення про конкурс WorldSkills Ukraine. Документ визначає порядок організації та проведення Всеукраїнського конкурсу, метою проведення якого має стати популяризація робітничих професій та професійна орієнтація молоді.

Рада зробила крок до закону Про фахову передвищу освіту. Парламент прийняв за основу проекту закону «Про фахову передвищу освіту». Метою законопроекту є визначення ключових засад, на яких має ґрунтуватися державна політика щодо фахової передвищої освіти.

На Київщині планують скорочувати вчителів-пенсіонерів. У Київській обласній державній адміністрації мають намір зменшити кількість педагогічних та керівних кадрів пенсійного віку у школах. Відповідний пункт міститься у Програмі розвитку системи освіти області.

Доступ до Scopus отримають усі бюджетні виші. Усі українські державні та комунальні виші та наукові установи незалежно від відомчого підпорядкування отримають підключення до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету.

Опублікована дорожня карта учасника ЗНО. Напередодні початку основної сесії тестування Освіта.ua пропонує учасникам тестування електронну збірку «Дорожня карта учасника ЗНО», що містить основну інформацію про проведення зовнішнього оцінювання в Україні.

Вступникам необхідно підтвердити сільський коефіцієнт. Абітурієнтам, які мають право на сільський коефіцієнт, треба буде підтвердити це довідкою про реєстрацію місця проживання. Разом з тим, МОН зняло обмеження щодо необхідного терміну реєстрації у селі для нарахування коефіцієнту.

МОН представило новий Порядок про інклюзивне навчання. Порядок визначає вимоги до організації інклюзивного навчання у школах з метою реалізації права осіб з особливими освітніми потребами на загальну середню освіту, наближену до місця проживання, їх соціалізацію та інтеграцію в суспільство.

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)

      «Її величність – книга!». Таку назву мало «Свято Книги», яке відбулося 17 травня у нашій школі. До свята учні готувалися заздалегідь: вивчали вірші та пісні, вислови та прислів’я про книгу, зображали персонажів улюблених казок та виготовляли обкладинки до книжок, готували костюми до інсценізацій, приносили до школи найкращі книги та ділилися з однокласниками своїми враженнями від прочитаного.

 

За всі віки життя на цій Землі
Знання і досвід, мрії променисті
Збирало людство у книжки малі
І берегло їх свято й урочисто.

Такими словами розпочалося свято. Одна група учнів в українських костюмах презентувала всім присутнім «сторінки» найдавніших книг: на камені та на стінах печер, на глині, на пергаменті та на папірусі. Діти розповіли, як жила книга за часів Київської Русі, як створювалась перша бібліотека за князювання Ярослава Мудрого та про першодрукаря Івана Федорова. Потім всі разом переглянути фільм «Як створюється книга».

Ще одна група дітей процитувала багато прислів’їв про книгу та розповіла про те, що книги бувають дорослі і дитячі, художні і наукові, історичні, пригодницькі, науково-фантастичні, що є багато різних енциклопедій та словників. А на закінчення юні читачі дали всім таку пораду:

Якщо хочеш поговорити з кимось – відкрий книгу.
Якщо ти занудьгував – візьми книгу.
Якщо хочеш одержати пораду – відшукай її в книзі.
Якщо прагнеш знайти друга – подружись з книгою.
Якщо мрієш стати справжньою людиною – читай книгу.
Якщо хочеш відчути безмежні можливості людського розуму – працюй із книгою.

 

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024