П'ятниця, 26.04.2024, 05:30















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 17

    Це свято народилося у далекій Америці. Започаткувала це свято Анна Джарвіс. 9 травня 1905 року вона втратила свою матір. Ця велика втрата надихнула її на велику подвижницьку працю: вона написала тисячі листів до державних чиновників, політиків, священиків, щоб ті прийняли державне рішення і один день на рік присвятили матерям — таким чином суспільство мало б віддати шану найдорожчій людині на світі, якою є Мати. 1910 року губернатор американського штату Західна Вірджинія видав прокламацію про святкування Дня Матері. Громадський рух поширювався усіма штатами Сполучених Штатів Америки, і у 1914 році президент Вільсон підписав резолюцію Конгресу, в якій День Матері було оголошено державним святом. Невдовзі 43 держави світу теж приєдналися до цього руху.

13 травня, напередодні Дня Матері, учні 3 класу Слобідського НВК приєдналися до традиції і провели свято для своїх матусь. Вірші, пісні, сценки з життя, підготовлені дітьми, – все це дало змогу ще раз сказати коханим матусям «Дякую» за добро, любов, терпіння, увагу, яку вони розділяють зі своїми дітьми.

 

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.05.2019 | Комментарії (0)

   16 травня 2019 року вся наша дошкільна родина відзначила День вишиванки - свято національної єдності. День, коли українці всього світу одягають вишиванку, тим самим закликають зберігати українські цінності та популяризувати їх серед молоді та населення загалом.

Вишиванка – це не просто одяг, це наша національна гордість. Всім відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси. Вона є оберегом щасливої долі та родової пам’яті.

В цей день педагоги нашого закладу провели тематичні бесіди та заняття з дітьми про традиційний одяг нашого народу. Діти молодшої групи за допомогою аплікації створили гарні вишиваночки ,а вихованці старшої групи малювали нетрадиційним методом пластиліном « Казковий візерунок» для вишиваночки.

Проведення Дня вишиванки продемонструвало, що вихованці нашого садочка відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

 

Проглядів матеріалу: 325 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.05.2019 | Комментарії (0)

   17 травня у приміщенні Глибоцького ліцею відбувся вже традиційний у Глибоцькому районі фестиваль дитячого виконавського мистецтва серед закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів «Буковинські намистинки-2019».

Головне його покликання – виховання гармонійно розвиненої, естетично й творчо спрямованої особистості дитини.

Фестивальна програма складалась із номерів естетичного напрямку: хореографія, вокальне мистецтво, фольклор, оригінальний жанр.

Свою вокальну, хореографічну майстерність та сценічну культуру демонстрували юні таланти з Турятського НВК, Чагорського ДНЗ, Камянського ДНЗ, Стерченського ДНЗ, Полянського ДНЗ, Глибоцького ДНЗ «Сонечко», Волоцького ДНЗ, Грушівського НВК, Тереблеченського ДНЗ, Купського НВК. Кожен із виступів вражав глядача своєю неповторністю, артистичністю та дитячою безпосередністю. Публіка була щедрою на оплески та активно підтримувала юні дарування.

На Фестивалі були присутні головний спеціаліст Глибоцької ОТГ Заіць Міхаела Михайлівна, завідувач РМЦ Олеся Сидорівна Намака, батьківська громадськість, педагогічні колективи освітніх закладів.

Грамотами управління освіти за активну участь дошкільників у фестивалі були відзначені усі заклади дошкільної освіти та дошкільні підрозділи навчально-виховних комплексів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 322 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.05.2019 | Комментарії (0)

    Національний центр «Мала академія наук України» у квітні-травні 2019 року вже десятий рік поспіль проводив Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Дослідник». На конкурс надсилаються науково-дослідницькі роботи школярів з усієї України .
Змагання відбувається в номінаціях «Історія», «Екологія», «Техніка» й «Астрономія» за інноваційною методикою, що передбачає об’єктивне оцінювання членами журі – відомими українськими науковцями. Згодом кращі роботи юних науковців допускаються до онлайн-захисту із залученням інтернет-технологій у форматі Skype-зв’язку. Учасники конкурсу мають змогу відчути себе дослідниками і долучитися до винахідництва та наукового пошуку незалежно від місця проживання.
У минулому навчальному році учениця Глибоцької гімназії Стрельчук Анастасія у номінації МАН –ЮНІОР ДОСЛІДНИК «АСТРОНОМ» удостоїлася диплома І ступеня.
Цьогоріч учень 10а класу Хобзей Павло з роботою "Чудеса балансування" у номінації МАН –ЮНІОР ДОСЛІДНИК «ТЕХНІК» успішно пройшов всі етапи конкурсу та здобув диплом ІІІ ступеня.
Керівником робіт був вчитель фізики та астрономії , керівник секції фізики та астрономії наукового товариства гімназії «Гіперіон» Віктор Михайлович Романюк.

Проглядів матеріалу: 288 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.05.2019 | Комментарії (0)

    У ці теплі, сонячні травневі дні, коли буяє квітом вся природа, відзначається чудове свято – День Сім’ї. Це свято дуже важливе, адже кожній людині, а особливо дитині, потрібна матуся, сім’я, домівка, де тебе завжди розуміють, підтримують, де завжди тепло і затишно…

Сім'я - це основний елемент суспільства, вона була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь.

 

Проглядів матеріалу: 332 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.05.2019 | Комментарії (0)

Вишиванка - символ Батьківщини,
Дзеркало народної душі,
В колисанці купані хвилини,
Світло і тривоги у вірші.
Вишиванка - дитинча кирпате,
Що квітки звиває в перепліт,
Материнські ласки, усміх тата,
Прадідів пророчий заповіт.
Вишиванка - писанка чудова,
Звізда ясна, співи та вертеп.
Вишита сльозою рідна мова,
Думами дорога через степ.

Вишиванка - біль на п`ядесталі,

Слава, воля, єдність, віра - ми.
Журавлем курличе, кличе далі,
Стелить вирій взорами-крильми.
Біля річки дитинча кирпате,
Кинуло віночок в часу тлінь -
В плетиві надії, мрії, злато,
Загойдалась пісня поколіннь.
Колисанки не забудь дитино,
В серці вишиванку залиши...
Не зліпити болем Батьківщину,
Як розбите дзеркало душі.
автор - Юрій Лазірко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 323 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.05.2019 | Комментарії (0)

    15 травня 2019 року відбувся виїзний семінар-практикум вчителів фізичного виховання. Підготували семінар вчителі фізичного виховання: Купського НВК № 2 (Лях М.Г.), Турятської НВК ( Блуй М.М.), Йорданештської ЗОШ І – ІІІ ст.( Волкова І.О.) , Тереблеченської ЗОШ І – ІІІ ст.(Німіджан О.К.)

Розпочався семінар на базі Методичного центру управління освіти Глибоцької РДА. Методист РМЦ Лях М.Г. ознайомив присутніх з планом роботи семінару.

Далі відбувся переїзд учасників до Кам'янець – Подільського педагогічного інституту, де вчителі відвідали Кам'янець – Подільську фортецю.

Наступним пунктом було с. Устя, де протягом двох годин подорожували на пароплаві. Учасники семінару мали можливість милуватися природою, спілкуватися з колегами.

По завершенню семінару було розроблено методичні рекомендації.

 

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.05.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024