Четвер, 25.04.2024, 16:53















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 22

      Погодній катаклізм не завадив провести чемпіонат Глибоцького району з пішохідного туризму серед школярів.

16 – 18 травня у селі Червона Діброва змагались команди із 22 закладів загальної середньої освіти: з них 16 із закладів І-ІІІ ступенів та 6 команд із шкіл І-ІІ ступенів.

Через тривалу негоду змагання вже один раз відкладались. Але бажання позмагатись у юних спортсменів – туристів перемогло негоду. Суддівська колегія підготувала цікаві насичені дистанції «Крос – походу» та «Смуги перешкод».

Щоб підтримати своїх учнів, на змагання завітала директор Михайлівського НВК Білоус Домніка Григорівна. У закладі знов запрацював спортивно – туристський гурток Глибоцького центру туризму і краєзнавства (керівник Володимир Баловсяк), де діти з радістю опановують ази туризму. Велика подяка власнику садиби Сергію Петренкові, старості села Червона Діброва Володимиру Чоботарю, який сприяв успішному проведенню вельми масового заходу.

На відкритті змагань в урочистій атмосфері в колі туристсько - спортивної громади вихованцю Центру Ткачу Дмитру було вручено посвідчення кандидата в майстри спорту України.

На «Крос – поході» учасники долали 5,5 кілометрів. Це найскладніша дистанція у пішохідному туризмі. Вона є пріоритетною в комплексному заліку на змаганнях. Вся дистанція долається за допомогою орієнтування на місцевості. Тут є технічні етапи, де учні самостійно наводять перила та долають яри, переходять річку по колоді, спускаються і піднімаються крутосхилом тощо. Учасники також демонструють туристські навички та виконують спеціальні завдання: визначення азимуту, відстані, висоти об'єкта.

Найкраще підготувались до цих випробувань команди Глибоцького ліцею (тренер Сандул Дмитро) та Червонодібровського НВК (тренер Баранюк Володимир), які вчергове вибороли чемпіонське звання. Друге місце за командами Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Шелепюк Наталія) та Грушівського НВК (тренер Вільчак Дорел). Бронзовий п’єдестал за командами Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Сандул Дмитро) та Просіцької ЗОШ І-ІІ ст. (тренер Товарницький Георгій).

Результати чемпіонату з пішохідного туризму увійдуть до шкільної спартакіади як заліковий вид за вибором.

На базі кращих спортсменів – туристів району буде сформована збірна команда. Вже 9 червня у місті Вижниця відбудеться чемпіонат Чернівецької області з пішохідного туризму серед учнівської молоді. Тож побажаємо нашій команді успішних стартів.

Анатолій Дудка

директор Глибоцького центру

туризму і краєзнавства

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2019 | Комментарії (0)

      Sub acest generic a avut loc sărbătoarea de rămas bun a elevilor clasei a 4-a de la CIE Cupca.

Îndrumați de buna și harnica lor învățătoare Rodica Țugui ei au prezentat un frumos concert de rămas bun de la clasele primare. Elevii au recitat poezii, au cântat, au înscenat momente din viața școlară.

În versuri și proză au mulțumit părințiloir care le-au dat viață și i-au educat, și bineînțeles primei și neuitatei lor învățătoare. Vor trece anii, se vor depăna ierni și veri, toamne și primăveri, dar prima învățătoare rămâne pentru fiecare dintre noi mereu acceeași - bună, înțeleaptă, frumoasă, răbdătoare, atentă, mereu de neuitat.

Copii le-au înmânat părințilior diplome de mulțumire și câte o floare simbolică. Părinții la rândul lor i-au înmânat doamnei Rodica Țugui un trofeu simbolic și o diplomă, mulțumindu-i pentru munca și grija de care a dat dovadă în toți acești 4 ani.

Copiii de asemenea i-au înmânat căte o floare simbolică avănd între petalele ei câte o fotografie a fiecăruia dintre ei.

Au vărsat și câte o lacrimă, or, aceste momente sunt întotdeauna încărcate de emoții.

Din numele direcției CIE Cupca le-a mulțumit tuturor și le-a dorit succese directoarea, doamna Maria Lazurca.

În prag de toamnă îi așteptăm deja în clasa 5-ea, dorindu-le vacanță plăcută!

Eleonora Schipor

Проглядів матеріалу: 330 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2019 | Комментарії (0)

     В Україні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з математики, в якому взяли участь понад 150 тисяч людей.

Про це повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Тестування пройшли 94,5% зареєстрованих учасників. У центрі зазначили, що ті, хто не зміг потрапити на тестування з поважних причин, зможуть пройти оцінювання на додатковій сесії.

“Для цього необхідно упродовж 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву”, – пояснили там.

Детальніше про умови участі у додатковій сесії дивіться за цим посиланням.

Переглянути тести ЗНО з математики, які абітурієнти проходили сьогодні, можна у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Відповіді на тестові завдання опублікують 22 травня за цим посиланням.

Нагадаємо, з 2021 року ЗНО з математики та української матимуть два рівні складності. Також з 2021 року ЗНО з математики стане обов’язковим.

Дивіться також наші матеріали “Про що свідчать деякі результати моніторингового дослідження з математики” та “Як безкоштовно підготуватись до ЗНО: 6 онлайн-рішень”.

Ілюстрація: УЦОЯО

Проглядів матеріалу: 331 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2019 | Комментарії (0)

Вивчайте географію планети,

Досліджуйте природу і країни.

Нових бажаємо пошуків і злетів,

Нових відкриттів і сходжень на вершини!

 

   З 13 по 17 травня у Валякузьминській школі проходив тиждень Географії та

Природознавства.Завдання тижня - викликати інтерес до природничих наук, формувати пізнавальні здібності, сприяти творчому розвитку особистості, вчити застосовувати свої знання, відстоювати свою точку зору.

Участь школярів у підготовці позакласних заходів відкриває широкі можливості для формування практичних навичок роботи з різноманітними джерелами знань - картою, книгою, Інтернетом тощо.

Спільна творча робота зближує учнів та вчителів, сприяє формуванню справжнього колективу однодумців.

Заходи були спрямовані на виховання цілеспрямованості, колективізму, наполегливості у досягненні поставленої мети.

В рамках тижня були заплановані і проведені наступні заходи: загальношкільна лінійка відкриття тижня Географі та Природознавстваї, випуск газети «Цікава географія », «Географічна мозайка» інтелектуальна гра "Брейн ринг!" (6 – 9 класи), вікторина «Географічний експрес» (6 - 8 класи), захист проектів "Збережи природу рідного краю" «Червонокнижні рослини і тварини Валя Кузьмина» (5 клас),розгадування кросвордів, ребусів, загадок, виготовлення учнівських творчих робіт,участь у челенджі «Барви природи» ,загальношкільна лінійка закриття тижня Географії.

 

Надзвичайно активними були вчителі та учні школи перейнявши естафету студентів та викладачів ЧНУ ім. Ю.Федьковича кафедри фізичної географії,геоморфології та палеології долучившись до челенджу «Барви природи» #naturecolorgeo.Потрібно було знайти цей колір у природі й опублікуйте світлину з ним #naturecolorgeo.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2019 | Комментарії (0)

   З метою формування екологічної культури особистості, активізації пізнавальної, творчої та просвітницької діяльності учнів, залучення учнівської молоді до роботи із покращення зовнішнього озеленення та ландшафтного дизайну території навчального закладу з 14 до 16 травня 2019 р. в м. Києві Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді провів фінальний етап Всеукраїнського конкурсу з квітникарства та ландшафтного дизайну «Квітуча Україна». До участі у фінальному етапі були запрошені 18 команд-переможців відбіркового етапу. Втілити проекти до м. Києва приїхали 12 команд з Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Кіровоградської, Полтавської, Житомирської,Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської областей. Програмою Конкурсу було передбачено:

  • виступ-презентація представлених на конкурс проектів з квітникарства, озеленення та ландшафтного дизайну територій закладів освіти;
  • втілення презентованих проектів клумб та ландшафтних композицій.

Чернівецьку область на конкурсі представляла команда Молодійської ЗОШ у складі Павловича Іона, Андрусяк Анастасії, Куцака Дмитра, Чоботаря Олексія під керівництвом Куцак Олени Аврелівни з проектом «Зелена ініціатива»

Конкурс передбачав змагання між командами-учасниками, під час якого кожна окрема команда на виділеній їй території (2 кв. м) проектує та виконує всі роботи по створенню і художньому оформленню запланованих квітника чи ландшафтної композиції.

За підсумками журі конкурсу команду учнів 11 класу Молодійської ЗОШ посіла ІІ загальнокомандне місце та нагороджена відповідним дипломом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Крім того, Павлович Іоан, Андрусяк Анастасія, Куцак Дмитро, Чоботар Олексій отримали іменні грамоти Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за зайняте ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі з квітникарства та ландшафтного дизайну “Квітуча Україна”.

Також, надано подяку Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підготовку та втілення проекту Куцак Олені Аврелівні, вчителю біології та хімії Молодійської ЗОШ, керівнику проекту «Зелена ініціатива».

Вітаємо переможців! Щиро вдячні за співпрацю!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 591 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2019 | Комментарії (0)

     Україна зробила свій вибір на користь європейської та євроатлантичної інтеграції. За організації кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА та Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на Буковині вкотре відбулася обласна учнівська науково-дослідницька конференція «Український вимір процесів європейської інтеграції».

Власні знання про європейську систему цінностей, функціонуючі європейські стандарти та власні уявлення про європейську інтеграцію та обізнаності щодо участі України в процесах євроінтеграції щороку демонструють учні нашої школи під керівництвом вчителя англійської мови та громадянської освіти Мельничук Л.Н.

17 травня 2019 року на базі Чернівецького філософсько-правового ліцею №2 відбувся обласний конкурс учнівських робіт «Український вимір процесів європейської інтеграції», у якому взяла участь учениця нашої школи Сарафінчан Надія та виборола почесне ІІ місце. Приємно відзначити, що і у попередні роки, вихованці Любові Ністорівни займали призові місця, зокрема Гречак Ганна в 2018 році та Бойчук Анна в 2014році.

Цього ж дня у Мармуровій залі ЧНУ ім. Юрія Федьковича проведено урочистості «Випуск Буковинської Малої академії наук учнівської молоді-2019», де також нагороджено переможців ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, учнів-членів БМАНУМ, членів наукових товариств та об’єднань ЗЗСО області, випускників БМАНУМ. Серед нагороджених також Сарафінчан Надія. Вона є слухачем БМАНУМ та переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Вітаємо Надію з подвійною перемогою!

Бажаємо успіхів у подальших змаганнях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 347 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024