П'ятниця, 29.03.2024, 08:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 22 » Головні старти туристів – пішохідників Глибоцького району.
18:06
Головні старти туристів – пішохідників Глибоцького району.

      Погодній катаклізм не завадив провести чемпіонат Глибоцького району з пішохідного туризму серед школярів.

16 – 18 травня у селі Червона Діброва змагались команди із 22 закладів загальної середньої освіти: з них 16 із закладів І-ІІІ ступенів та 6 команд із шкіл І-ІІ ступенів.

Через тривалу негоду змагання вже один раз відкладались. Але бажання позмагатись у юних спортсменів – туристів перемогло негоду. Суддівська колегія підготувала цікаві насичені дистанції «Крос – походу» та «Смуги перешкод».

Щоб підтримати своїх учнів, на змагання завітала директор Михайлівського НВК Білоус Домніка Григорівна. У закладі знов запрацював спортивно – туристський гурток Глибоцького центру туризму і краєзнавства (керівник Володимир Баловсяк), де діти з радістю опановують ази туризму. Велика подяка власнику садиби Сергію Петренкові, старості села Червона Діброва Володимиру Чоботарю, який сприяв успішному проведенню вельми масового заходу.

На відкритті змагань в урочистій атмосфері в колі туристсько - спортивної громади вихованцю Центру Ткачу Дмитру було вручено посвідчення кандидата в майстри спорту України.

На «Крос – поході» учасники долали 5,5 кілометрів. Це найскладніша дистанція у пішохідному туризмі. Вона є пріоритетною в комплексному заліку на змаганнях. Вся дистанція долається за допомогою орієнтування на місцевості. Тут є технічні етапи, де учні самостійно наводять перила та долають яри, переходять річку по колоді, спускаються і піднімаються крутосхилом тощо. Учасники також демонструють туристські навички та виконують спеціальні завдання: визначення азимуту, відстані, висоти об'єкта.

Найкраще підготувались до цих випробувань команди Глибоцького ліцею (тренер Сандул Дмитро) та Червонодібровського НВК (тренер Баранюк Володимир), які вчергове вибороли чемпіонське звання. Друге місце за командами Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Шелепюк Наталія) та Грушівського НВК (тренер Вільчак Дорел). Бронзовий п’єдестал за командами Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Сандул Дмитро) та Просіцької ЗОШ І-ІІ ст. (тренер Товарницький Георгій).

Результати чемпіонату з пішохідного туризму увійдуть до шкільної спартакіади як заліковий вид за вибором.

На базі кращих спортсменів – туристів району буде сформована збірна команда. Вже 9 червня у місті Вижниця відбудеться чемпіонат Чернівецької області з пішохідного туризму серед учнівської молоді. Тож побажаємо нашій команді успішних стартів.

Анатолій Дудка

директор Глибоцького центру

туризму і краєзнавства

 

Переглядів: 353 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024