Вівторок, 19.03.2024, 04:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Методичний центр управління освіти Глибоцької РДА - районна школа для вчителів
19:55
Методичний центр управління освіти Глибоцької РДА - районна школа для вчителів

     Районний методичний центр - це школа для вчителів, де успішно проводяться семінари, наради, майстер – класи, тренінги, навчання тощо.

На базі методичного центру управління освіти Глибоцької РДА протягом жовтня проведено ряд заходів, спрямованих на підвищення фахового рівня педагогів.
У рамках роботи Школи молодого фахівця психологічнї служби відбувся семінар-практикум «Особистісне зростання працівника психологічної служби – запорука професійного успіху». В роботі семінару взяли участь 20 молодих фахівців. Серед них нещодавно призначені практичні психологи та соціальні педагоги . Організували і провели засідання ШМППС – методист-психолог РМЦ Колесник А.І. та практичний психолог Тереблеченської ЗОШ№1 Аурите М.В. Основною метою семінару було введення молодих фахівців в професійне середовище, сприяння їх особистісному та професійному зростанню, допомога в подоланні проблем, з якими вони зустрілися на початку своєї професійної діяльності. Також на базі Червонодібровського НВК відбувся районний семінар практичних психологів ДНЗ, ЗНЗ та НВК, який працював над проблемою: «Психологічний супровід та організація роботи з дітьми в період переживання соціально-політичних конфліктних та постконфліктних ситуацій».
Було проведено семінар-нараду із відповідальними за роботу з обдарованими учнями з питань удосконалення системи підготовки школярів до участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін. Розпочала нараду завідувач районного методичного центру – Намака Олеся Сидорівна, котра наголосила на якісній організації І та ІІ етапів учнівських інтелектуальних змагань, проаналізувала актуальні проблеми використання варіативної складової робочих навчальних планів, ведення шкільної документації. Методист РМЦ Герчак А.І. ознайомила присутніх із результатами вступної кампанії в БМАНУМ. На нараді було розглянуто питання про організацію та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2014/2015 н.р.
Методист РМЦ Леонтій Е.М. провела засідання МО вчителів української мови, які викладають в початкових класах ( шкіл з румунською мовою навчання) з проблеми «Інноваційні технології мовленнєвого розвитку молодших школярів».
Для вчителів основ здоров'я був проведений майстер-клас на тему «Формування культури здоров’я учнів в умовах сучасної школи». Розпочала семінар завідувач РМЦ О.С. Намака, яка закцентувала увагу присутніх на ролі вчителя у формуванні здорової особистості та побажала всім учасникам плідної праці. Методист РМЦ А.І. Герчак ознайомила присутніх з планом роботи. 
Вчитель Тереблеченської ЗОШ №1 Крижак В.І. провела пристендовий урок на тему «Поживні речовини. Значення води і харчування для розвитку і здоров’я людини». Далі естафету перейняла вчитель Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ст. Чупрун В.Л., яка провела з присутніми урок-тренінг «Хвороби цивілізації». Вчителі мали змогу відчути себе учнями та виконувати завдання, запропоновані вчителем.
Технологічній культурі планування педагогічної діяльності вчителя було присвячено районний семінар-практикум вчителів англійської мови. Під час семінару вчителям англійської мови методист з іноземних мов Віра Заяц розповіла про технологічну культуру педагогічної діяльності вчителя, її складові, підготовку вчителя до уроку, ведення шкільної документації тощо; керівник районного методичного об'єднання Валентина Чобан, говорячи про професійне вдосконалення кожного вчителя, наголосила на постійній роботі над підвищенням фахової компетентності педагогів; вчителі – учасники семінару мали змогу взяти участь у тренінгу зі складання календарно-тематичного планування та розробки плану уроку. Також вчителі англійської мови Луковицької ЗОШ Вікторія Гушуляк та Юліана Сафрюк презентували відкритий відео урок на тему «Україна – єдина країна, моя Батьківщина». 
Змістовним було засідання районної «Школи становлення педагога-дошкільника». У роботі школи взяли участь: Лариса Петрик – методист РМЦ, Олена Ропчан – керівник школи, вихователь-методист Молодійського ДНЗ, Олімпія Загудалова – вихователь Глибоцького ДНЗ та молоді вихователі дошкільних навчальних закладів району. Школа молодого вихователя покликана формувати життєву компетентність у молодих спеціалістів, які мають бути гарними послідовниками своїх наставників. 
Районний методичний центр пропонує вчителям різні форми підвищення фахового рівня і працює як школа для вчителів.

 

Методичний центр управління освіти Глибоцької РДА - районна школа для вчителів

Переглядів: 699 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024