Середа, 24.04.2024, 01:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 28 » Ми працю любимо, що в творчість перейшла
10:50
Ми працю любимо, що в творчість перейшла

Учітесь, читайте, і чужому

навчайтесь, й свого не цурайтесь...

Тарас Шевченко

      Література – невід’ємна частина людської цивілізації. Вона виступає формою вираження людської думки, проявом фантазії, ґрунтується на гуманістичних принципах, стверджує вічні загальнолюдські цінності; цим вона і є близькою, і вкрай необхідною людям. Тож саме над цим і працюють вчителі-філологи: Генкул Р.Б., Мойсюк Н.Д. та Сусак Л.І. Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району. Вже стало доброю традицією в нашому освітньому закладі проводити предметні тижні.

З 19 по 23 березня 2018 року проходив Тиждень української літератури (далі – Тиждень), який мав на меті: донести до учнів красу і багатство української літератури; популяризувати українське слово; поновлювати словниковий запас школярів; збагачувати знання школярів, розширювати їх творчі можливості шляхом виявлення обдарованих дітей; донести до учнів красу і велич слова Т. Г. Шевченка; виховувати любов до літератури та творчості Великого Кобзаря.

Тиждень відбувся за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб краще підготуватись. Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій адміністрація школи урочисто оголосила про його відкриття, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано книжково-ілюстративну виставку «Українська література ХІХ-ХХІ». Класні керівники провели виховні години на тему «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

У наполегливій боротьбі та захоплюючій атмосфері пройшов брейн-ринг «Я – літературознавець» між учнями 8 класу, де перемогу здобула команда «Мисливці за вдачею». Найерудованішими гравцями стали Богданюк О. та Штефанович О. Літературний турнір, проведений вчителем-філологом Мойсюк Н.Д., мав на меті донести до учнів красу і багатство української літератури.

Кожен бажаючий мав можливість відвідати урок у 6 класі вчителя-філолога Генкул Р.Б. на тему «Всеволод Нестайко – визнаний у світі український дитячий письменник. Пригодницька повість «Тереодори з Васюківки». На уроці діти мали можливість: ознайомитися із життям і творчістю В. Нестайка, розкрити особливості твору, його пригодницький характер; розвивати навички виразного читання та переказу прозового твору, формувати вміння аналізувати поведінку героїв, їхні вчинки, вміння толерантно й аргументовано доводити свою думку; виховувати позитивні риси характеру, активну життєву позицію та оптимістичний світогляд.

У стінах школи були організовані літературні хвилинки для 5-9 класів «Що ми знаємо про Шевченка?» Учні мали змогу почерпнути для себе як і щось нове, так і пригадати, те що знали попередньо. Також між учнями 5-8 класів відбувся конкурс малюнків «Мій улюблений герой», під керівництвом Генкул Р.Б. та Сусак Л.І. Учні з неабияким завзяттям підійшли до поставлених цілей, оскільки вчителям-філологам було важко визначити переможців. Та все ж першість вибороли: Стругар А. (5кл.), Романюк М. (6кл.), Черней М. (7кл.), Стрілецька Ю. (8кл.). Адміністрація школи посприяла переглядові фільму «Шевченко – художник» для учнів 5-9 класів. Варто зазначити, що діти проявили зацікавленість до фільму.

«Поезії Т. Г. Шевченка торкнулися моєї душі» – так називався конкурс читців поезій про генія української літератури. Під час конкурсу учні мали змогу проявити старанність та свій талант декламатора. Переможцями стали учні 5-8 класів, а саме: Гуз А., Богданюк О., Деліцой О., Рожок А. та Тихон М.

Учні 5-9 класів мали змогу поринути у світ фантазії, оскільки вчителі-філологи провели ще один конкурс на кращий віртуальний лист літературному героєві «Я обізвуся до тебе». «Горизонт очікування» з боку вчителів виправдав себе – діти показали віртуозну майстерність слова. Кращими стали: Гуз А., Дамян В., Лабік В., Романюк М. та Штефанович О.

Під керівництвом Сусак Л.І., для учнів 9 класу була проведена літературна вікторина «Найрозумніший». Відомий і невідомий Шевченко», яка дала можливість перевірити знання, ерудицію школярів, а для когось – це була можливість дізнатись щось нове. Отож, переможцями стали: І місце – Лодба М.; ІІ – Мага Г.; ІІІ – Богданюк М.

Наприкінці Тижня української літератури Мойсюк Н.Д. було проведено «Літературний ігроленд» між учнями 8 класу. Перед учнями стояло завдання: скласти ребуси, кросворди, літературні задачі за творами письменників. Першість вибороли: Робу Я., Стрілецька Ю. та Штефанович О.

На завершення вчителями-філологами підведено підсумки проведеної роботи і кращих учасників Тижня відзначено грамотами та подяками.

Тиждень пройшов на високому рівні. Вдалося залучити до активної роботи всі учнівські колективи. Виходячи із поставленої мети, слід зазначити, що учні отримали багато нової інформації в процесі виконання поставлених завдань, зуміли продемонструвати свої творчі здібності.

 

С.Д. Паламар,

директор Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів

Глибоцького району

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 421 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024