Четвер, 18.04.2024, 09:57















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 7 » На Буковині юні туристи змагалися одразу в двох чемпіонатах
12:57
На Буковині юні туристи змагалися одразу в двох чемпіонатах

   «Україна – єдина країна»! Це гасло вкотре підтвердили юні туристи, які з’їхалися з 20 регіонів України до Буковинського краю, на Вижниччину, для участі в 43-му чемпіонаті України серед юніорів з пішохідного туризму і 3-му чемпіонаті України серед юніорів з водного туризму. 

Чемпіонати проводилися Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з Чернівецьким обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Розпочався захід вшануванням пам’яті Героїв, які загинули на Майдані під час Революції Гідності. Далі учасників змагань вітали представники Міністерства освіти і науки України, керівництво департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Вижницької районної державної адміністрації та Вижницької районної ради.

Відповідно до програми чемпіонату відбулися командні змагання на дистанціях «Крос-похід», «Смуга перешкод» та особисто-командні змагання на дистанції «Смуга перешкод». Учасники долали підйоми, спускалися крутими схилами, переправлялися по колоді через яр, транспортували «потерпілого». Юні туристи продемонстрували високий рівень спортивно-технічної, фізичної та морально-вольової підготовки. 49 учасників змагань виконали та підтвердили звання кандидата у майстри спорту, 28 – I спортивний розряд та 13 – II спортивний розряд зі спортивного туризму.

У напруженій боротьбі команда Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді виборола перші місця в загальнокомандному заліку та на усіх дистанціях змагань. Перемога команди Херсонської області в командних та особисто-командних змаганнях на дистанції «Смуга перешкод» та у командних змаганнях на дистанції „Крос-похід” забезпечила їй ІІ місце у загальнокомандному заліку чемпіонату. III місце посіла команда Миколаївської області. А команди Полтавської області та м. Києва вибороли треті місця відповідно у командних та особисто-командних змаганнях на дистанції «Смуга перешкод».

13 команд виборювали першість на гірській бурхливій річці Черемош.  Юні туристи-водники демонстрували спортивну вправність у класах двомісних і чотиримісних катамаранів на комплексній дистанції, яка включала в свою чергу змагання на дистанціях «Спринт», «Ралі» та «Рятувальні роботи».

Злагоджена суддівська колегія визнала переможцем у загальнокомандному заліку на двомісних катамаранах команди Рівненської (І місце), Вінницької (ІІ місце) областей та  команду Глибоцького районного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Чернівецької області (ІІІ місце).

У змаганнях на комплексній дистанції кращими були команди Новоселицького районного центру спортивного туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Чернівецької області (І місце), Рівненської (ІІ місце) та Вінницької (ІІІ місце) областей.

У змаганнях на чотиримісних катамаранах переможцем стала команда Глибоцького районного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді  Чернівецької області, призерами – команди Рівненської (ІІ місце) та Житомирської (ІІІ місце) областей.

Команди-переможниці обох чемпіонатів нагороджені кубками та дипломами організаторів, їх учасники та тренери – дипломами  та медалями.  

У перервах між змаганнями діти відвідали Музей-садибу народного артиста України Назарія Яремчука, створену в батьківському домі, де пройшли дитинство і юність співака. Юні спортсмени ознайомилися з сімейними реліквіями родини Яремчуків,   побачили його листи, фотографії, вишиванки, сценічні костюми та святкову сорочку, вишиту маминою рукою старовинною технікою низинки.

Учасники чемпіонатів здружилися та повернулися додому з гарними  враженнями про мальовничу і гостинну Буковину. А ще у спілкуванні діти показали, що не байдужі до ситуації на сході країни і хочуть найшвидшого встановлення миру у нашій державі, адже дружба, єдність, спільна справа, розуміння один одного існують, незважаючи на мову спілкування.

http://mon.gov.ua/ua/news/37731-na-bukovini-yuni-turisti-zmagalisya-odrazu-v-dvoh-chempionatah

 

Переглядів: 496 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024