П'ятниця, 19.04.2024, 12:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 5 » Підсумки тижня в освіті: головні події
11:25
Підсумки тижня в освіті: головні події

    У МОН розповіли про сайт, на який витратять 54 млн. Основним інформаційним наповненням нової електронної платформи, яку планує створити відомство, стануть електронні підручники або їх електронні версії для школярів та педагогічних працівників.

МОН планує оновити наукове обладнання вишів. Кошти, що Україна отримає від програми «Горизонт 2020» як повернення частини сплаченого внеску, можуть направити, зокрема, на закупівлю обладнання для наукових досліджень в університетах.

Вступ.ОСВІТА.UA: правила прийому до вишів 2018 року. Користувачі системи мають можливість вільного доступу до умов прийому, за якими навчальні заклади організовуватимуть конкурсний відбір та зараховуватимуть вступників на навчання під час вступної кампанії.

Затверджені програми підготовки вчителів іноземної мови. Навчання вчителів, які працюватимуть з першими класами, проводитимуть заклади післядипломної освіти. Загалом, підвищення кваліфікації стосуватиметься вчителів англійської, німецької та французької мов.

МОН назвало тренерів, які навчатимуть учителів. Тренери будуть здійснювати підготовку регіональних тренерів та педпрацівників щодо навчання учнів перших класів у 2018/19 i 2019/20 навчальних роках. Усього до переліку включено 121 фахівця, які представляють усі регіони.

Фінляндія допоможе Україні реформувати освіту. Проект «Фінська підтримка реформи української школи» передбачає допомогу Україні у напрямках підвищення кваліфікації вчителів та покращення освітнього середовища. Орієнтовна вартість проекту 6 млн євро.

В Україні створять 50 навчально-практичних центрів. Міністерством освіти затверджений перелік закладів професійно-технічної освіти, на базі яких у 2018 році будуть створені навчально-практичні центри. До переліку включено 50 закладів професійної освіти.

МОН запрошує експертів для аналізу проектів підручників. Долучитись до команди експертів можуть науково-педагогічні працівники, методисти, вчителі, психологи, дизайнери та фахівці з антидискримінаційної експертизи. Конкурс планується провести у березні-червні.

МОН перейде на електронне ліцензування вишів. Після 1 червня відомство планує перейти до електронного процесу ліцензування освітньої діяльності вишів. Перехід до електронної форми ліцензування має прискорити його проведення та зменшити корупційні ризики.

МОН проводить опитування щодо груп продовженого дня. Метою опитування є вдосконалення порядку створення груп подовженого дня у школах, а його результати будуть враховані при підготовці відповідного проекту документа. Опитування триває до 1 квітня.

МОН закликали удосконалити формулу освітньої субвенції. Профспілка працівників освіти і науки наголошує на необхідності вжиття Міністерством освіти заходів для поліпшення стану фінансового забезпечення закладів і установ освіти.

Газ в країні є. Діти і студенти навчатимуться з понеділка. МОН ухвалено рішення про відновлення роботи закладів освіти на всій території України у понеділок, 5 березня. Відновлення роботи навчальних закладів пов'язане з вирішенням проблеми постачання газу в Україну.

Переглядів: 456 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024