Середа, 24.04.2024, 05:16















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 2 » Підсумки тижня в освіті: головні події
12:28
Підсумки тижня в освіті: головні події

    У МОН оголосили конкурс електронних підручників. Інститут модернізації змісту освіти розпочав прийом проектів електронних підручників для розгляду на предмет надання їм грифу МОН. Підручники, що отримають гриф, зможуть взяти участь у конкурсі е-підручників, що відбудеться в 2019 році.

Участь у ЗНО-2019 візьме рекордна кількість учасників. Для участі у тестуванні цього року зареєстровано 354 осіб. Традиційно найпопулярнішими навчальними предметами є українська мова і література, історія України та математика.

МОН знизить вимоги до шкільних комп’ютерів. Міністерством освіти розроблені зміни до нормативної бази, що визначають вимоги до комп'ютерного обладнання, яким комплектуються заклади освіти. Завданням змін є забезпечення шкіл сучасною комп’ютерною технікою.

Учителі зможуть обирати місце підвищення кваліфікації. В Україні триває робота з розробки проекту постанови КМУ, яка визначить механізм реалізації норми закону «Про освіту», що надає право педагогічним працівникам підвищувати кваліфікацію в інших суб’єктах освітньої діяльності.

Дисципліна в класі впливає на успішність школярів. За даними Міжнародної програми з оцінювання освітніх досягнень учнів PISA, найкращий поведінковий клімат у класі сприяє досягненню вищих результатів у навчанні.

ДПА у початковій школі є виключно моніторингом, - Гриневич. За словами міністра освіти, результати державної підсумкової атестації у 4-му класі жодним чином не впливатимуть на успішність учня і його можливість вступати до 5-го класу.

Опублікований рейтинг вишів за показниками Scopus. Результати рейтингу університетів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його співробітниками.

Учні МАН вибороли 5 медалей на ICYS-2019. Українські учні Малої академії наук вибороли 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі на Міжнародній конференції молодих вчених ICYS, що відбулась у малайзійському Куала-Лумпурі. До заходу долучилась молодь з 32 країн світу.

Порядок проведення шкільних іспитів у 2019 році. Усе про строки, місце проведення, предмети, зміст державної підсумкової атестації та інші особливості проведення шкільних іспитів для учнів 4-х, 9-х та 11-х класів.

МОН планує реформувати систему ЗНО. Основними змінами можуть стати збільшення кількості обов’язкових тестових предметів для випускників шкіл, а також впровадження дворівневого ЗНО з української мови та математики.

Переглядів: 365 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024