Четвер, 28.03.2024, 13:46















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Травень » 27 » Підсумки тижня в освіті: головні події
13:40
Підсумки тижня в освіті: головні події

    В Україні розпочалась основна сесія ЗНО-2019. Учасники ЗНО цього тижня мали можливість скласти тести з математики та української мови і літератури. Наступного тижня програма проведення ЗНО передбачає проведення тестування з іноземних мов і фізики.

В уряді визначили пріоритети держзамовлення для вишів. У Кабінеті Міністрів назвали основні принципи формування в 2019 році обсягів державного замовлення для закладів вищої освіти для молодших спеціалістів, бакалаврів та магістрів.

Оголошений конкурс на посаду освітнього омбудсмена. Добором кандидатів займатиметься спеціально створена комісія при Міністерстві освіти і науки, що рекомендуватиме кандидатури для призначення на цю посаду.

Виші можуть подати заявку для доступу до Scopus. Розпочався прийом заявок для надання бюджетним закладам вищої освіти та науковим установам доступу до баз даних Scopus та Web of Science. Доступ до баз даних здійснюватиметься за рахунок коштів держбюджету.

В Україні з'являться наукові ліцеї для талановитих дітей. Учні наукових ліцеїв та ліцеїв-інтернатів отримуватимуть стипендії та безкоштовне харчування. Також діти зможуть підвозитись до закладу або отримати місце у гуртожитку та проживати поруч зі школою.

Кожен восьмий підліток залежний від соцмереж. Такими є результати дослідження 10-17-річних українців, оприлюднені ЮНІСЕФ. Опитування також показало, що майже кожен п’ятий підліток регулярно нехтував справами через соціальні мережі.

Експерти ООН дослідять інноваційну сферу України. Дослідження допоможе виявити слабкі та сильні сторони інноваційної політики. Моніторинг проводитиметься в межах огляду інноваційної політики країн Східної Європи та Кавказу, яке проводить UNECE.

Гриневич продовжить роботу в МОН у перехідний період. Міністр освіти повідомила про плани продовжити працювати на посаді на час перехідного періоду. Також вона не виключила можливості своєї участі у дострокових парламентських виборах.

В МОН розробили порядок відбору шкільних підручників. Міністерством освіти розроблений проект нового Порядку конкурсного відбору шкільних підручників для учнів і педагогічних працівників. Проект документа оприлюднений для громадського обговорення.

Переглядів: 392 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024