Вівторок, 19.03.2024, 13:09















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 30 » Семінар вчителів біології і хімії
16:05
Семінар вчителів біології і хімії

 28 жовтня 2014 року відбувся районний семінар – практикум вчителів хімії та біології Глибоцького району з теми «Технологічна культура планування педагогічної діяльності вчителя». Відповідальними за його проведення були вчителі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а саме : Рюхтіна Ю.В., Цехмістир А.І., Паладій Н.В.  (вчителі біології) та Худак І.І. вчитель хімії.

     У ході семінару була проведена екскурсія до музею патологічної анатомії Буковинського державного медичного університету. У музеї нараховується півтора тисячі мікропрепаратів. Це зразки печінки, легень, шлунка, людського ембріону… Експонатам, які розміщенні в музеї, понад сто років. Інформація про шкідливість куріння краще сприймається, якщо наочно продемонструвати органи, які постраждали внаслідок пагубної звички. У музеї патологічної анатомії  вчителям хімії та біології продемонстрували наслідки, до яких призводять шкідливі  звички, а саме які зміни відбуваються в легенях, якщо людина палить, в печінці – за надмірного вживання алкоголю, при вживанні наркотичних засобів – зміни в головному мозку та центральній нервовій системі.

         Також вчителі побували у Сторожине́цькому  дендропарку, у місті Сторожинці  Чернівецької  області.  Це пам'ятка природи загальнодержавного  значення площею 17,5 га, підпорядкована  Сторожинецькому  лісовому технікуму. Основне завдання і призначення заповідника після надання дендропарку статусу державного(1983р.) — науково-дослідницька робота в галузі інтродукції та акліматизації рослин

         Заснований парк (1912 р) з благословення та трудів власника панського багатого помістя, був  гордістю родини Оренштейнів. Первісно був природнім лісовим масивом. З приходом радянської влади перейшов у відання Міністерства лісової промисловості. На його базі почав діяти навчальний заклад. Парк став навчальним полігоном для студентів, адже вже тоді налічував чимало цінних порід дерев, чагарників, квітів. На території парку 980 різних видів і форм дерев чагарів. Понад 70% — екзотичних. Сьогодні відбувається постійне поновлення парку, його омолодження. Обмін насінням здійснюється за 170 адресами у різних кінцях світу. У відкритих вольєрах безпечно почуваються представники фауни.

У роботі семінару взяла участь Блисенко О.В., методист районного методичного кабінету відділу освіти, яка у своєму виступі наголосила на  важливості технологічної культури планування педагогічної діяльності вчителя. На завершення­ провели круглий стіл, де обмінялися­ досвідом природоохо­ронної роботи, поділилися­ враженнями­ від екскурсії та висловили свої побажання організато­рам, а результатом спільної роботи учасників семінарів стала розробка методичних рекомендацій.

   

  

Переглядів: 626 | Додав: ToniaRMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024