Середа, 08.05.2024, 07:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 16 » Шевченківські дні у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст.
11:08
Шевченківські дні у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст.

    Тарас  Григорович Шевченко. Великий українець. Великий поет. А великі поети мають два життя. Одне обмежене хронологічними рамками, а друге те, що  живе у пам’яті  нащадків.

  Доля розпорядилась так, що  день народження і день смерті поета поставила поруч: 9 і 10 березня. Між цими двома весняними датами – 47 років життя, яке стало славою і гордістю українського народу.

 Кожної весни на початку березня в нашій країні вшановують пам’ять Великого Кобзаря.- Т.Г.Шевченка.

 У Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. стало традицією відзначати Шевченківські дні. З 2 по 14 березня у нашій школі відбулися різні заходи з метою поглиблення знань учнів та вияву поваги й любові до Кобзаревого слова.

 Приємно відзначити, що учні усіх класів активно  долучились до вшанування 201 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка. У школі була організована виставка малюнків до творів Тараса Шевченка «Шевченко очима дітей». Під керівництвом вчителя української мови та літератури Романюк Н.П. було проведено конкурс із розгадування літературних ребусів.  Учні 6-10 класів переглянули документальний фільм «Дві долі», бібліотекар Цуркан М.Н. підготувала виставку «Не забуде Україна Шевченкове слово» та ознайомила читачів з новинками літератури. . Учні 11 класу розом з вчителем Крючко І.П. підготували для учнів молодших класів віртуальну екскурсію до художнього музею, де представлені картини Т.Г.Шевченка. Потім малюки відповіли на запитання вікторини «Я дізнався про…». Школярі 5-Б класу разом з учителем української мови та літератури Бошелюк А.О. підготували літературно-музичну копозицію «Дитячими стежками  поета», під час якої показали інсценівки про життя Тараса, декламували вірші поета, співали улюблені пісні поета, а також переглянули презентацію «Дитинство Т.Г.Шевченка».

  Учитель української мови та літератури Чугуєва Н.В. з учнями 9-Б класу провела інтелектуальну гру-конкурс «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Учні взяли участь у бібліографічному, літературному, творчому конкурсах, конкурсі капітанів, підготували презентації « Шевченко і Глибока» та «Шевченко любив…». Обидві команди показали глибокі знання з біографії й творчості Кобзаря, навчилися виразно й осмислено читати твори поета, формулювати головну думку, логічно мислити, ставитись з любов’ю до геніального поета і художника.

   До цікавих конкурсів були залучені і вболівальники: учні виразно декламували поезії Т.Г.Шевченка, відгадували ребуси, відповідали на запитання.

 12 березня відбувся конкурс читців Шевченкових поезій. До крилатого слова Шевченка долучились учні всіх класів. Кожен учень виразно, емоційно декламував улюблену поезію Кобзаря. Переможцем стала учениця 10-Б класу Мунтян Анна.

 Ім’я Тараса Шевченка – поета, художника – занесено до списку видатних людей. Це свідчення того, що його талант визнаний на світовому рівні, і здійснились бажання поета:

Не забудьте пом’янути незлим тихим словом.

 

Переглядів: 513 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Шевченківські дні у Глибоцькій ЗОШ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+1  
1 MN   (16.03.2015 18:30) [Материал]
applause applause applause applause applause applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024