П'ятниця, 26.04.2024, 16:34















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Січень » 9 » Ще раз про «Сходинки до інформатики»
13:52
Ще раз про «Сходинки до інформатики»
  "Сходинки до інформатики"-навчальний предмет, введений в Україні відповідно до Державного стандарту початкової загальної освіти у 2013-2014 навчальному році для другокласників.

Основним завданням курсу є опанування молодшими школярами практичних навичок сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями, з метою розв'язування життєвих та навчальних завдань. Курс «Сходинки до інформатики» є пропедевтичним.

Життя маленького школяра стає цікавішим, а нові яскраві сучасні підручники не тільки допомагатимуть у навчанні, а й створюватимуть гарний настрій. Працювати з підручником легко і цікаво.

У Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів діти навчаються за підручником О.В.Коршунова в україномовному класі, а у румуномовному –Г.В.Ламаковська, Й.Я. Рівкінд, Ф.М. Рівкінд, Г.О. Проценко.

Структура уроку відрізняється від традиційних уроків у початковій школі. Перша частина - теоретична. Проводиться у формі бесіди, гри, обговорення ситуацій. Друга частина - це ознайомлення з новою комп'ютерною програмою, її демонстрація, робота учнів за комп'ютерами. Третя частина уроку - це цікавинки , завдання з логічним навантаженням, для розвитку пам'яті, кмітливості, ерудиції «Для розумників та розумниць». Всі частини уроку відображені у підручнику. Використання комп'ютерних технологій і програм на уроках у початковій школі є те, що за монітором дитина повинна перебувати не більше 15 хвилин. Тому учитель на уроці роботу з комп'ютером повинен поєднувати з іншими формами діяльності, які пов'язані з тематикою уроку. Вчитель повинен пам'ятати про обов'язкове виконання релаксаційних вправ (рухливі ігри , гімнастика, фізкультхвилинки).

Щоб урок пройшов вдало вчителі використовують програму «Скарбниця знань», клавіатурний тренажер та різні комп’ютерні програми, для розвитку комп’ютерної компетентності і для набуття практичних навичок.

Використовуючи навчальну комп’ютерну програму «Скарбниця знань», учні отримують навички роботи з мишею та клавіатурою. Комп’ютерна «подорож» організована для кожного класу у вигляді мапи з зупинками, назви яких відповідають темам програми. Цей ігровий елемент викликає у дітей додатковий інтерес та підвищує мотивацію до навчання.

Цікавий та гарно графічно оформлений тренажер клавіатури. Багатомовна підтримка, можна редагувати уроки, містить звуковий супровід та анімацію. Тренажер показує декілька видів статисти роботи учня. Сподобається як маленьким так і дорослим учням.

Урок у комп'ютерному класі вимагає додаткової підготовки, чіткої організації. Учителеві потрібно більше зусиль і часу, щоб його підготувати й провести на належному рівні. Та він ніколи не проходить безслідно. У пам'яті будь-якої дитини, навіть найслабшої, щось залишається. А це створює умови для подальшого засвоєння матеріалу. Тоді такі уроки будуть приносити користь дитині і велике моральне задоволення вчителеві.

Інна Вінтонік, вчитель інформатики

Багринівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Переглядів: 29004 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Ще раз про «Сходинки до інформатики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
+2  
1 Bagrunivka   (09.01.2014 21:45) [Материал]
wink applause applause applause

+1  
2 innet   (10.01.2014 12:15) [Материал]
Гарнhttp://s108.ucoz.net/sm/24/good.gifа стаття! ДЯКОЮ БАГРhttp://s108.ucoz.net/sm/24/good.gifИНІВСЬКІЙ ЗОШ!

+1  
3 innet   (10.01.2014 12:18) [Материал]

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024