Вівторок, 19.03.2024, 05:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 8 » Співпраця з дитячою установою "Сонечко"
11:50
Співпраця з дитячою установою "Сонечко"

       Глибоцька ЗОШ тісно співпрацює з дошкільною установою «Сонечко». Ось і  до Дня освітянина учні 9-10 класів організували День дублера. Мета такого дійства -  не лише виховання почуття відповідальності у старшокласників , але й профорієнтація учнів.

      Усі дублери дуже старанно готувались до зустрічі з малечою. Робочий день розпочався зі знайомства з основними віхами роботи дошкільної установи та інструктажу з техніки безпеки, які провела Букатар Валентина Григорівна. Згодом кожен з дублерів попрямував до своєї групи, де їх тепло зустріли вихователі та діти. А далі – заняття, читання казок, ігри, розваги…

     Вклавши малят у ліжечка та прочитавши їм казочку, дублери поспішили до методкабінету, де за круглим столом поділилися враженням від спілкуванням з дітьми, відзначили основні складнощі, що виникали під час роботи.

     Насамперед було відзначено науковість та насиченість програми, багатство матеріально-технічного забезпечення. Як і в попередні роки серед «плюсів» професії педагога учні виділили позитивність атмосфери, зумовленої дитячою щирістю та відкритістю, прагненням до спілкування, бажанням пізнати щось нове та незвідане, здатністю дивуватись та радіти найменшій дрібниці. Водночас, за словами дублерів, дуже важко правильно розподілити увагу, щоб і кожного вислухати і нікого не образити (а діти всі одночасно прагнуть розповісти свою історію, приклад…). Складним виявився також і процес навчання : спробуй-но одночасно показати групі з 28 дітей, як оздобити листочок чи намалювати фрукт! Дублери, яким довелося працювати з дітками молодшої групи, дивувались терпінню та наполегливості вихователів: повторюють пояснення кілька разів, щиро дивуються вп’яте розказаній історії, хвалять навіть за не дуже вірно виконане завдання . Виявило, що вихователі мають володіти ґрунтовними знаннями з географії, і фізики, і історії, адже дітям цікаво і як утворюються хмари , і чому збільшуються літери, коли дивитись на них крізь лупу… Також справжній педагог змушений іти в ногу з часом: знати героїв сучасних мультфільмів, володіти комп’ютерною грамотністю.

       Учні визнали, що професія вихователя дуже відповідальна та складна, і вимагає величезної самовіддачі, любові до дітей. Дехто виявив бажання стати в майбутньому педагогом. Учні подякували дирекції дитячої установи за надану можливість спробувати себе у ролі вихователя і пообіцяли надалі з більшою повагою ставитись до людей, які часточку свого серця віддають дітям.

 

Переглядів: 586 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024