Вівторок, 19.03.2024, 04:49















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 5 » Затверджено нові програми ЗНО на 2015 рік
10:51
Затверджено нові програми ЗНО на 2015 рік

    Міністерством освіти і науки затверджено програми зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти та у відповідності з якими мають бути розробленні та укладені тести ЗНО у 2015 році.

Відповідним наказом Міносвіти затверджено 9 програм ЗНО з навчальних предметів, що будуть конкурсними при вступі до вищих навчальних закладів у 2015 році. Зокрема, нові програми тестування затверджено з української мови і літератури, географії, біології, математики, фізики, хімії, історії України, іноземних мов, а також російської мови.

Варто зазначити, що до переліку програм, затверджених міністерством, не включено програми ЗНО з світової літератури та всесвітньої історії, тестування з яких проводилося останніми роками. Чи будуть зазначені навчальні предмети включені до програми проведення ЗНО у 2015 році стане відомо найближчим часом.

Під час розроблення та укладання тестів для проведення зовнішнього незалежного оцінювання Український центр оцінювання якості освіти має забезпечити відповідність тестових завдань змісту затверджених програм ЗНО.

Проект наказу про затвердження нових програм ЗНО був погоджений з громадськими об'єднаннями керівників вищих навчальних закладів. Попередній наказ освітнього відомства про затвердження програм зовнішнього оцінювання від 03 грудня 2013 року, визнаний таким, що втратив чинність.

Як відомо, Міністерством освіти і науки розроблено проект Умов вступу до вищих навчальних закладів України, який має бути затверджений не пізніше 15 жовтня, після процедури громадського обговорення.

Однією з найбільш очікуваних новацій є запропонована норма щодо обмеження строку дії сертифікату ЗНО. Відповідно до пропозицій МОН, вступники у наступному році матимуть право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання виданий лише у 2015 році.

Також освітнім відомством вилучено пункт, який дозволяв вступникам, які здобули повну загальну середню освіту в 2007 році або раніше вступати до вишів за результатами вступних іспитів. Відтепер ця категорія абітурієнтів вступатиме до навчальних закладів лише за результатами ЗНО.

Пропонується закріпити норму, згідно з якою у разі проведення творчого конкурсу у вищому навчальному закладі будуть зараховуватися бали сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання не менш як з двох предметів. У інших випадках зараховуються бали сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з трьох або чотирьох предметів. Обов'язковим конкурсним предметом для вступу до ВНЗ України залишається українська мова та література.

Програми зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року:

Про дати реєстрації абітурієнтів для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні у 2015 році, а також про проведення пробного тестування буде повідомлено додатково.

Для отримання інформації про проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії у 2015 році приєднуйтесь до групи Абітурієнт 2015 Вконтакте або сторінки Освіта.ua у Facebook.

Переглядів: 651 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024