Вівторок, 23.04.2024, 16:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Березень » 23 » «Земля у нас одна»
15:43
«Земля у нас одна»

Чого хвилюються народи

І люди замишляють зло?

Хто їм сказав: "Вінець природи"?

Хіба для них її чоло?

(Л. Костенко)

     І, здається, Земля надсилала людству вже багато застережень: Хіросима та Нагасакі, Чорнобильська катастрофа... Зараз відбувається руйнування озонового шару, людству (і всій Землі) загрожує глобальне потепління, і все це неминуче відіб'ється на кожному з нас. Ми не можемо не помічати, що з кожним роком збільшується кількість людей, які страждають на смертельні хвороби, такі, як рак та СНІД, та помирають від них, а лікарі та вчені досі не виявили причин виникнення цих хвороб і способів їх лікування. То невже і це не може припинити нашого недбалого ставлення до природи?!

З метою раціонального природокористування та збереження природи прекрасної Матінки Землі тиждень 19-23 березня у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов під назвою :«Земля у нас одна».

Ці дні були дуже цікавими та змістовними, різноманітними за своєю тематикою та змістом проведених заходів.

Дуже цікавим видався виховний захід проведений у 2-Б класі на тему: «Природа просить допомоги». На протязі заняття дітки ознайомились з весняними квітами, які занесені до Червоної Книги. Створюючи групи, вони розказували віршики про ту чи іншу квітку(пролісок, конвалія, тюльпан), презентуючи її за допомогою фотографій. Потім, вчителька ніби отримала хвилюючий лист від природи, в якому вона просить допомоги. Кожен з учнів висловив свої думки, пояснюючи яким чином зберіг би природу рідної Землі,допоміг би їй. Під час цього заходу вчителькою були використані різні інноваційні методи та форми роботи з дітьми.

Таким чином, дітки засвоїли важливий для них урок: природа – беззахисна, вона потребує нашої допомоги, ми зобов’язані любити та оберігати її всіма можливими для нас способами, і тоді вона взамін нам подарує свою красу, свою любов, свої різноманітні барви, якими ми милуємося щодня.

У вівторок (20.03) для учнів 7-х класів був організований та проведений брейн - ринг «Найкращий географ», під час якого члени обох команд були дуже активними, вони постаралися максимально використати свої знання з географії, змагаючись один з одним. Вкінці всі члени команд були нагороджені солодкими преміями.

«Ліси-легені планети» - під такою темою пройшли дні 21-22 березня. До Міжнародного дня лісів була організована інформаційна хвилинка, під час якої учні дізналися багато нової інформації, ознайомилися із статистичними даними та цікавими фактами, що стосуються лісів. Також, для них був організований перегляд відеофільму про те, як ліси зцілюють людей. Вкінці, діти зрозуміли одну дуже важливу річ: ліси – легені нашої планети, це чисте повітря та здорове майбутнє, і саме тому, ми маємо їх берегти, ми повинні посадити якомога більше дерев, бо це – наш обов’язок перед природою і перед нами самими.

7 клас взяв участь у конкурсі «Малюємо на дошці» на тему: «Земля у нас одна. День рівнодення». За допомогою крейди учні виражали на дошці свої думки, враження. Для них це було дуже цікавим та захоплюючим заняттям .

Підсумовуючим заходом тижня «Земля у нас одна» була екологічна конференція, підготовлена учнями 11-го класу на тему «Сучасні глобальні проблеми людства», під час якої учні висловили свої думки з проблем народонаселення, парникового ефекту, кислотних дощів та озонових дір, повної утилізації відходів промисловості, екологічно безпечної енергетики, дехімізації сільського господарства, екологічно безпечного транспорту, ресурсо - збереження і рекультивації літосфери.

Кожен із нас повинен чітко усвідомити, що ми не можемо просто заплющити очі на проблеми екології, які загрожують нашому життю та життю майбутніх поколінь. Свій посильний внесок може зробити кожен: хоча б не засмічувати землю, по якій ходимо, посадити принаймні одне деревце, збудувати шпаківню навесні. Звичайно, це небагато, але, можливо, якщо кожна людина почне шанобливо ставитися до навколишнього середовища, це добре відіб'ється на ньому.

Давайте зробимо все, щоб наші діти та онуки дихали пахощами квітів, чули спів птахів у лісах, ходили по м'якій травичці, милувалися сходом сонця. Давайте залишимо їм у спадок чисту та прекрасну Землю!

Переглядів: 422 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024