Вівторок, 19.03.2024, 11:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Відбувся ІІІ етап впровадження Програми розвитку психологічної компетентності керівників навчальних закладів Глибоцького району
17:23
Відбувся ІІІ етап впровадження Програми розвитку психологічної компетентності керівників навчальних закладів Глибоцького району

       На виконання наказу МОНУ від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», наказу ДОНМС від 19.09.2013 №849 «Про затвердження Програми розвитку психологічної служби Чернівецької області на період до 2017 року» та рішення  Вченої ради ІППОЧО від 13.03.2014 , у конференц-залі  управління освіти Глибоцької РДА, 31.10.2014р. відбувся  ІІІ етап реалізації Програми розвитку психологічної компетентності керівників ЗНЗ у формі семінару-практикуму.

  Відкрила семінар заступник начальника управління освіти Глибоцької РДА – І.Ю. Цуркан, з доповіддю «Психологічна компетенція директорів ЗНЗ – запорука успішності сучасного керівника», в якій наголосила проте що, професійна взаємодія психолога з директором ЗНЗ є однією з найважливіших умов успішної психологізації навчально-виховного процесу в тому числі розвитку психологічної компетентності педагогів.

Методист-психолог РМЦ – А.І. Колесник, продовжила роботу семінару-практикуму з презентації результатів діагностики керівників навчальних закладів та розповіла про подальші шляхи реалізації Програми розвитку психологічної компетентності директорів ЗНЗ.

 Наступним етапом семінару  була   інтерактивна лекція: «Нормативно-правове забезпечення працівників психологічної служби та професійна етика як ознака компетентності практичного психолога \ соціального-педагога», яка включала в себе  психологічний практикум «Моральні принципи у роботі працівників психологічної служби», яку провела соціальний педагог Старововчинецького ліцею – Каменюк В.В.

 Слід зазначити, що під час семінару – практикуму були застосовані як теоретичні так і практичні методи та форми роботи, адже основною метою реалізації даної програми є оволодіння керівниками ЗНЗ навичками та знаннями саме з практичної психології.

Соціально-психологічні проблеми, шляхи та відповідні їм стратегії психологічної допомоги  учням, батькам, педагогам, продемонструвала психолог Карапчівського ліцею – Товарницька І.Є. та спільно з директорами ЗНЗ за допомогою директорів ЗНЗ створювали структурно-функціональні моделі взаємодії психолога/соціального педагога з учасниками навчально-виховного процесу (робота в групах).

 Унгурян А.І. ознайомила учасників семінару з основними факторами, які впливають на формування стилю керівництва, а за допомогою тесту «Ваш стиль управління», директори дізналися про свій стиль управління, маючи змогу протестувати себе самостійно та обрахувати свої результати.

Психолог Купського НВК – Ванзуряк А.В. в основі свого виступу висвітлила основні фактори формування позитивного мікроклімату та розповіла про те, як уникати конфліктів в педагогічному колективі, а за допомогою ділової гри «Моделювання стилю поведінки керівника в конфліктій ситуації», директори закріпили отримані знання.

Родзинкою семінару-практикуму послугувала релаксаційна вправа «Чарівна подорож», яку провела методист-психолог РМЦ – Колесник А.І. Слід зазначити, що релаксаційні вправи завжди сприймаються в директорському колі позитивно, адже дозволити собі розслабитися і трішки відпочити керівники не завжди встигають.

Заключним етапом семінару-практикуму був зворотній зв'язок, вручення пам’яток  щодо правил розв’язання конфліктних ситуацій, а також вироблення стратегій роботи в подальших зустрічах.

 

 Методист-психолог РМЦ  управління освіти Глибоцької РДА      А.І. Колесник

Переглядів: 934 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
0  
1 merry   (23.12.2014 11:59) [Материал]
applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024