П'ятниця, 26.04.2024, 04:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 17

     15 квітня 2015 року в Димківському НВК пройшов на високому методичному рівні районний семінар працівників психологічної служби з проблеми «Основні методи та прийоми розвитку духовної культури та патріотизму педагогів та дітей». Актуальною проблемою сьогодення є особливості і психолого – педагогічний супровід біженців, переселенців, учасників АТО та їх сімей». Про те , як вирішують це питання психологи та соціальні педагоги Глибоцького району, розповіла психолог військкомату  Сабран О.М. Психолог Димківського НВК Міхай А.П. підготувала для присутніх на районному семінарі змістовну презентацію на тему: «Духовно орієнтована стратегія діяльності психолога в НВК: теоретичний аспект». Практичний блок розпочався з представлення психодіагностичного  інструментарію , який провела соціальний педагог Димківського НВК Паламарюк М.М.  Працівники психологічної служби ДНЗ та НВК продемонстрували власні  майстер – класи на тему «Форми, методи та основні прийоми в роботі працівника психологічної служби щодо формування патріотизму та духовності у дітей дошкільного віку».  Цікавою формою роботи виявилася на семінарі «Подорож до країни духовності». На завершення відбулося обговорення побаченого і почутого, виробилися методичні рекомендації. Семінар пройшов в теплій , дружній атмосфері, його учасники отримали багато приємних вражень.

Заступник директора з навчально-виховної  роботи Світик О.Ф.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 588 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2015 | Комментарії (0)

 Прийшов до нас Великдень!

 Приніс білу паску

Дзвонять дзвони, розсипають

 Радощі і ласку.

    Великдень на Україні – це свято весняного воскресіння природи, духовного оновлення християн. Радіють йому люди, діти , все живе на землі , а Великодні дзвони доносять нашу радість до небес. Христос Воскрес!

    Про свої враження від святкування Великодня  розказали старші дошкільнята Кам’янського ДНЗ на тематичному занятті «Котилася писаночка», яке провели вихователі Галина Карлійчук та Євдокія Опаєць. Цікаві розповіді педагогів про воскресіння Божого сина Ісуса Христа, легенди про походження писанок, традиція освячувати паску та ще багато цікавого дізнались сьогодні мялята.

     Та найцікавішою була безпосередня участь дошкільнят у іграх – змаганнях : «Хто швидше збере Великодній кошик?», «Покрути писанку», «Хто далі прокотить писанку?», у весняних хороводах, водінні Кривого танцю, відгадуванні загадок.

     Тож тішмося Воскресінням Господнім! Бережімо наші звичаї , бо в них душа народу. На щастя, на долю, на віки!

                                            Вихователь – методист Домніка Балан

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 557 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2015 | Комментарії (0)

     На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», наказу управління освіти Глибоцької РДА «Про виконання заходів щодо Програми розвитку психологічної компетентності батьків та педагогів у 2015 році» під час весняних канікул практичним психологом Хаю Ольгою Василівною  Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено семінар-практикум для батьків учнів 4-6 класів. Згідно плану було проведено: показ мультимедійної презентації на тему: «Про реалізацію програми «Розвиток психологічної компетентності педагогів та батьків», показ мультимедійної презентації на тему: «Роль, місце та основні функції практичного психолога, соціального педагога в організації навчально-виховного процесу», презентація  результатів діагностики, яка проводилася в лютому місяці, проведення інтерактивної лекції на тему: «Стилі батьківського виховання. Типи неправильного виховання в сім’ї», проведено тренінгове заняття батьківської ефективності у стосунках з дітьми з метою підвищення батьківської компетентності.

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2015 | Комментарії (0)

   16 квітня у дошкільній ланці Михайлівського НВК психолог Анастасія Іванівна Унгурян провела корекційно-розвивальне заняття з дошкільниками віком 4-5 років на тему: «Цікаві малюнки». Метою заняття було забезпечити активізацію розвитку аналітико-синтетичної діяльності в дітей на основі формування логічних операцій; розвивати наочно-образне мислення. Адже завдяки пізнавальним психічним процесам дитина одержує знання про навколишній світ та про себе, засвоює нову інформацію, запам'ятовує, розв'язує певні завдання.

 За допомогою карток «Креатив» діти мали змогу розвивати зорову пам'ять та увагу. Вправи «Склади малюнок з різних частин» та  «Мишка» сприяли розвитку мисленнєвих операцій, просторової орієнтації дошкільників. Для розвитку уяви, пам’яті та спостережливості діти за допомогою рухів виконували вправу «Покажи вірш». Діти намалювали гарні малюнки та подарували їх своїм друзям.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 746 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2015 | Комментарії (0)

   У Стерченській ЗОШ І-ІІІ ступенів практичним психологом  Мешак  О. М. та соціальним педагогом Данилюк Л. М. було проведено семінар-практикум для педагогів на тему: «Впровадження Програми розвитку психологічної компетентності педагогів». Основними завданнями програми було: розширення знань керівників про фактори, які впливають на формування стилю керівництва та психологічного клімату в колективі, причини виникнення конфліктів; стимулювання професійного зростання педагогів.

 Із педагогічним колективом школи було проведено лекції на теми: «Актуальність психолого-педагогічної компетентності педагогічних працівників» , «Конфлікт в педагогічному колективі і шляхи вирішення»; педагогічний консиліум  «Стрес. Профілактика і подолання»; тест «Наскільки Ви конфліктна людина»; мультимедійна презентація «Основні шляхи збереження психічного здоров’я педагога. Профілактика емоційного та професійного вигорання» та різні вправи. Заключною частиною семінару-практикуму була релаксаційна вправа «Чарівна хмаринка…».

   Педагогічний колектив Стерченської ЗОШ І-ІІІст.  отримав задоволення від проведення даного семінару-практикуму.

Практичний психолог                                   Мешак О.М.

Проглядів матеріалу: 540 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2015 | Комментарії (0)

         На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», наказу управління освіти Глибоцької РДА «Про виконання заходів щодо Програми розвитку психологічної компетентності батьків та педагогів у 2015 році» під час весняних канікул  у Черепковецькій  ЗОШ І-ІІІ ступенів практичним психологом Хаю Ольгою Василівною було проведено семінар-практикум для педагогів. Згідно плану було проведено: інтерактивну лекцію на тему: «Актуальність психолого-педагогічної компетентності педагогічних працівників», презентовано результати діагностики, яка проводилась в лютому місяці, показ мультимедійної презентації на тему: «Вплив інформаційного поля на формування внутрішнього світу дитини», проведений педагогічний консиліум на тему «Стрес. Профілактика і подолання», проведена інтерактивна лекція на тему: «Конфлікти в педагогічному колективі: шляхи вирішення», презентувалися дихальні вправи та розвантажувальні хвилини, які педагоги можуть використовувати в подальшій своїй роботі, після цього була робота в групах, де вирішувалися кризові, проблемні ситуації в шкільному колективі, показ мультимедійної презентації на тему: «Основні шляхи збереження психічного здоров’я педагога. Профілактика емоційного та професійного вигорання», після презентувалася релаксаційна вправа «Чарівна хмаринка…». На завершення семінару відбувався шерінг.

Проглядів матеріалу: 595 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2015 | Комментарії (0)

       16 квітня 2015 року на базі районного методичного центру відбувся семінар вчителів історії та правознавства з питань підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з історії України.

    В рамках семінінару Дамаскін В. І., вчитель Нижньосиньовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, підготував презентацію «Використання інформаційно-комунікаційних технологій при підготовці учнів до ЗНО з історії».

    Методист  РМЦ І. В. Білан  ознайомила присутніх із програмою ЗНО з історії України 2015 року, характеристикою сертифікаційної роботи та закцентувала увагу учасників семінару на важливості цьогорічного проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що зазнало чимало змін, особливо у визначенні результатів ЗНО (встановлення порогового балу «склав/не склав»)

    Керівник районного методоб’єднання вчителів історії К. А. Передерко презентувала  науково-методичні матеріали «Революція гідності 2013/2014 рр.», тематика яких буде включена до програми ЗНО з історії України 2015 року.

   Обмін думками з теми семінару та затвердження методичних рекомендацій стало підсумком районного семінару вчителів суспільствознавчого циклу дисциплін.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 561 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024