Четвер, 25.04.2024, 12:12















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 18

   16 квітня 2015 року відбувся виїзний семінар вчителів трудового навчання (технічна праця). Тема семінару: «Організація та проведення профільного та допрофільного навчання на уроках трудового навчання в співпраці з ПТУ, коледжами, іншими закладами професійної освіти».

   Роботу семінару було організовано на базі Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка.

     Чому саме в цьому закладі було вибрано проведення ? Тому що наші 2 освітні заклади, а саме: Михайлівський НВК і Багринівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, в 2014 році заключили договір про співпрацю з Вижницьким коледжем прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка.

    На семінарі було показано практичну спрямованість даного договору. Один із пунктів договору говорить, наприклад, що освітні заклади працюють над тим, щоб учні освітніх закладів Глибоцького району після закінчення школи продовжували навчання в Вижницькому коледжі прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка для отримання кваліфікаційної спеціальності, яка дозволяє здобути професію з наданням відповідного документу. Для цього, на уроках трудового навчання (технічна праця) підбираються відповідні модулі варіативної частини програми з трудового навчання для учнів 5-9 класів, які відповідають напрямку роботи і підготовки Вижницького коледжу.

    На сьогоднішній день вже в районі здійснюють в Михайлівському НВК (допрофільну підготовку в 8-9 класах), а в Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів – допрофільну підготовку в 5-9 класах, профільне навчання в 10-11 класах.   

   Про те, як була організована і як проводиться робота в Михайлівському НВК – розповів директор Михайлівського НВК В.К. Каменюк. Своїми думками, присвяченими даній тематиці, поділилися вчитель трудового навчання (технічна праця) Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карпюк Іван Іванович та вчитель трудового навчання (технічна праця) Михайлівського НВК Карпюк Юрій Іванович. Перед вчителями виступив директор Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка – Козубовський Дмитро Онуфрійович, який розказав про історію коледжу та його досягнення. Велику увагу приділив він набору учнів на І курс денної форми навчання на базі базової загальної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» на 2015-2016 н.р. Розказав про основні спеціальності і спеціалізації, на яких учні можуть вчитися:

Декоративно-прикладне мистецтво:

  • Художня обробка дерева
  • Художня обробка металу (ювелірний напрямок)
  • Художнє ковальство
  • Художня вишивка, моделювання та конструювання одягу
  • Художнє ткацтво 

Образотворче мистецтво:

  • Образотворче мистецтво та креслення

Дизайн:

  • Дизайн середовища

   Для учасників семінару було проведено змістовні екскурсії по коледжу та музею виконаних робіт (дивись фото нижче).

    За підсумками семінару ухвалено рекомендації, основний напрямок яких полягає в тому, що необхідно вивчити думку учнів ЗНЗ району щодо здобуття професії в житті, покращити роботу по профорієнтаційній роботі в школі, після чого кожному загальноосвітньому закладу винайти можливість заключити подібні договори з різними ПТУ, коледжами, іншими закладами професійної освіти. Всі ці заходи спрямовані на одну єдину мету – учень поряд з закінченням школи повинен отримати професію, яка йому допоможе в житті.

    На семінарі було проаналізовано роботу методичного об’єднання вчителів трудового навчання (технічна праця) (керівник Гімчинський В.Г.) з серпня 2014 року по квітень 2015 року, виконання плану роботи по реалізації намічених заходів та накреслені шляхи по організованому завершенню 2014-2015 навчального року. Відмічено активну участь в жовтні-листопаді 2014 року в організації та проведенні Всеукраїнсько ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1044 | Завантажив: Микола | Дата: 18.04.2015 | Комментарії (1)

Предмет математики настільки серйозний, що не треба нехтувати можливістю зробити його цікавим.

Блез Паскаль.

 Кожен учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. Таке завдання ставлять  перед собою вчителі математики та інформатики Кирстюк О.М. та Костинян Ф.І. Купського НВК №2.

Одним із засобів зацікавлення учнів математикою та інформатикою є добре спланована позакласна робота. Одним із заходів позакласною роботи є проведення тижня математики і інформатики, що стало доброю традицією в Купському НВК №2.

Інтелектуальна – гра з математики в 7-му класі зацікавило учнів та присутніх. В той же день була і виставка стінгазет.

В 9-му класі був проведений урок-гра з інформатики. Мета заходу навчити учнів в першу чергу самостійно формувати мету та шляхи її досягнення.В той же день  була проведена виставка математичних моделей.

Був проведенний позакласний захід з інформатики з учнями  5-6 класів «Турнір веселих інформатиків». Мета заходу : розвиток стійкого інтересу до інформатики, формування творчої особистості, виховання поваги до суперника, стійкості, волі до перемоги, спритності, повторення й закріплення основного матеріалу в нестандартний формі.

 В 8 класі був проведений математичний бій «Найрозумніша команда». Мета заходу : розвивати увагу, логічне мислення учнів, виховувати активність, самостійність.

В останній день тижня було оголошено підсумки, найактивніші учасники були нагороджені грамотами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 482 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.04.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024