П'ятниця, 19.04.2024, 06:27















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 30

  Громадянин, який ігнорує участь у виборах, не ходить до виборчих дільниць, не має морального права нарікати потім, що влада «не така», «все дістало», т.і. Це майже аксіома.
Стосується вона й голосування вчителів на електронному Репозитарії конкурсу рукописів підручників для 4-х та 7-х класів. Якщо ти не обираєш з-поміж багатьох «свій» підручник для своїх учнів, не голосуєш («не хочу», «нíколи», «все одно нічого не зміниться», виходить, тебе все влаштовує (?). Але чи влаштовує це учнів, їхніх батьків?
Зважмо, уперше відбір кращих підручників базується на волеєвиявленні вчителів-практиків. Звісно, все, що вперше, зі стовідсотковою публічністю та ще й охоплює всі школи й величезну кількість педагогів, відбувається непросто. «Доброзичливців» і «bystanders» при цьому не бракує. Вичікують і перешкоджають, де можуть.
Думка вчителя є визначальною. Для того, щоб ті, хто чомусь ще не проголосував, продовжили термін ще майже на місяць – по 30 квітня.
Станом на 27 квітня вже проголосували понад 70% шкіл в 5-ти областях (Івано-Франківська, Рівненська, Житомирська, Закарпатська та Львівська). Зворотній бік медалі: в 9-ти областях - 60-66%; у 5-ти - 50-60%; у 6-ти … менше 50%.
Знаючи про звичку багатьох відкладати важливі справи на останній день, сподіваюся, що за дві доби, що залишилися, кількість «абсентеїстів» скоротиться й цей пост втратить актуальність.
Колеги, проголосуйте! Будь ласка…

Проглядів матеріалу: 631 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

   «Тиждень безпеки», який проходив в Луковицькому дошкільному навчальному закладі з 20.04.2015 по 24.04.2015 р. був дуже цікавим, насиченим та повчальним. Педагоги  створили  у закладі безпечні та нешкідливі умови розвитку для дошкільнят, змістовно запланували навчально-виховний процес для того, щоб дати дітям якомога більше знань  з безпеки життєдіяльності. Протягом тижня провели і практичний тренінг з евакуації.  Завершився тиждень врученням медалей для всіх його учасників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 528 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

    На початку весняних канікул в нашій школі проводився психолого-педагогічний семінар – практикум для педагогів ЗНЗ щодо впровадження Програми розвитку психологічної компетентності педагогів та батьків навчальних закладів Глибоцького району.

На семінарі, який відбувся 6 квітня 2015 року, були присутні 20 педагогів Луковицької ЗОШ.

Тренер – практичний психолог, соціальний педагог Федоряк Ю.В.

На семінарі було розглянуто такі інтерактивні лекції – презентації: «Зміст педагогічної компетентності», «Особливості роботи з різними категоріями дітей, які мають потенційну схильність до труднощів у навчанні».

Педагоги відповідно приймали участь у вирішенні кризових, проблемних ситуацій в шкільному колективі та отримали пам’ятки профілактики та подолання стресу.

Задля збереження психічного здоров’я педагогів, профілактики емоційного та професійного вигорання, проводились вправи – презентації дихальних вправ та розвантажувальних хвилин для педагогів.

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

     Ми розуміємо, як важливо дати дитині знання про правила безпечної поведінки, сформувати вміння діяти в тих чи інших ситуаціях, допомогти дитині  виробити звичку дотримуватися заходів обережності і вміння оцінювати власні можливості щодо подолання небезпеки, сформувати досвід безпечної поведінки, який дозволить їм передбачати небезпеку, по можливості уникати її, при необхідності - діяти.
Тому з 20 по 25 квітня  в Нижньосинівецькому ДНЗ стартував тиждень безпеки дитини.

 Адміністрація дитячого закладу висловлює вдячність всім працівникам та батькам за активну участь у проведенні «Тижня безпеки дитини».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

      В рамках проведення тижня етики та психології, практичний психолог Федоряк Ю. В. з учнями 8 – 11 класів здійснювалась профорієнтаційна робота. Тема програми: «Я і світ професій». Мета:

  • ознайомити учнів зі світом професій, їх вимогами до індивідуально-психологічних особливостей особистості;
  • підготовка учнів до свідомого вибору майбутньої професії;
  • підвищення рівня психологічної компетентності учнів; розширення межі самосприйняття;
  • формування адекватно самооцінки;
  • створення умов для самопізнання, пізнання своїх індивідуальних особливостей, необхідних при виборі майбутньої професії;
  • надання необхідної інформації про шляхи оволодіння майбутньою професією;
  • формування потреби в самовдосконаленні.

А також було проведено тренінгове заняття з учнями 11 класу «Екзаменаційний стрес – психологія подолання».

 

 

                                                                                                                    

Проглядів матеріалу: 551 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

  Перші кроки  молодих учителів у складному світі шкільного життя, їх успішна професійна діяльність значною мірою залежить від того, в який колектив попаде вчитель, як його зустрінуть, які умови праці  їм створять, якою турботою їх оточать, яку надаватимуть методичну допомогу, як стимулюватимуть до вияву ініціативи, творчості. Цікавою і результативною формою практичного навчання молодих вчителів у Багринівській ЗОШ І-ІІІ Глибоцького району ступенів в рамках роботи школи молодого вчителя «Надія», керівником якої є заступник директора з НВР Дякон В.Г., стало проведення  декади  «Ініціатива і творчість молодих»,  яка проходила  в школі з 14 по 28 квітня. Цього року свою майстерність і старанність   під час декади показали молоді вчителі Возняк М.В., Топало Ю.Г., Лазареску К.М. , які є випускниками школи молодого вчителя «Надія». Показові уроки, які проводили молоді вчителі  перетворювалися на заходи творчого зростання, педагогічного вдосконалення, ставали своєрідним майстер-класом. Молоді  вчителі не лише готували і проводили уроки, але й детально здійснювали самоаналіз проведених уроків, визначали свої досягнення та недоліки. Досвідчені вчителі-наставники  Акатріні М.М., Лазареску З.П., Андрухович Є.І. допомагали своїм стажерам готувати показові уроки, підготуватися  до самоаналізу проведених уроків, а також зробили повний аналіз уроків і поділилися деякими «секретами» педагогічної діяльності під час круглого столу «Від мудрого наставника до творчого вчителя». На занятті-практикумі «Привіт! Я-конфлікт», проведеному заступником  директора з НВР Дякон В.Г. та психологом Топало Ю.Г., було розглянуто і розв’язано конфліктні ситуації, які найчастіше зустрічаються в нашій педагогічній діяльності. А своєрідним підсумком роботи  стало свято «Випуск школи молодого вчителя «Надія -2015», яке організувала і провела Дякон В.Г. Під час свята молоді вчителі приймали  теплі та сердечні привітання  від директора школи Акатріні М.М., приємні подарунки від голови профспілки Василович Н.І., щирі і зворушливі побажаннями від своїх вихованців, а також привітання та мудрі настанови  від вчителів – колег, а кульмінацією свята було  вручення директором школи дипломів про закінчення школи молодого вчителя "Надія" і випускних альбомів.   Проведення такого свята дає можливість  створити в колективі творчу атмосферу, проявити дружню і згуртовану роботу дирекції школи, наставників, керівників методичних об’єднань, пробудити в молодих вчителів інтерес до творчості, прагнення досягти кращих результатів, отримати визнання в колективі.  Під час проведення декади «Ініціатива і творчість молодих» спостерігався  високий рівень активності молодих педагогів, їх старанність та  співпраця з досвідченими вчителями. Сподіваємось, що на цьому старання та успіхи наших вчителів-початківців не закінчаться, і вони ще з більшим ентузіазмом працюватимуть і надалі, пам’ятаючи слова К.Д. Ушинського: «Справжній вчитель – це той вчитель, який вчиться впродовж всього життя». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 559 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

       Удруге поспіль презерами буковинського фіналу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед учнів 5-6 класів «Олімпійське лелеченя», який відбувся 29.04.15 у ФОК «Олімпія», стали представники Глибоцького ліцею.
Учні Глибоцького ліцею показали гарний результат у суто спортивній частині (естафетні змагання), і конкурс презентацій. Можна зазначити, що в презентаційній номінації журі довго вагалось, кому все-таки віддати перевагу, адже дуже яскраво виступила більшість команд.
Переможці мають представляти область у всеукраїнському фіналі, який раніше гостював у таборі «Артек», а торік із відомих причин не відбувся. Цього року попередньо заплановано все-таки провести всеукраїнський фінал, але, звісно, не в «Артеку».
На урочистому відкритті обласного етапу були присутні зірковий голова обласного відділення НОК України, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський, начальник міськспортуправління Дмитро Макаренко, начальник регіонального відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОНУ Корнелій Жукотинський, голова обласного відділення Олімпійської академії України Юрій Ячнюк, його заступник і відповідальний секретар обласного відділення НОК України Ярослав Галан (він же – головний суддя), директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу.
Співорганізатори заходу: обласне відділення НОК України, управління молоді та спорту ОДА, регіональне відділення комітету фізичного виховання та спорту МОНУ, міське управління освіти, міськспортуправління, обласний центр «Спорт для всіх».

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

   Практичним психологом Купського НВК №2 Ванзуряк Анною Василівною був проведений семінар з батьками щодо впровадження Програми розвитку психологічної компетентності батьків .

   Психологічна компетентність — здатність зрозуміти потреби дітей, раціонально спрямувати зусилля і засоби на уміння бачити перспективи розвитку дитини. Семінар розпочався з мультимедійної презентації «Про реалізацію програми « Розвиток психологічної компетентності педагогів та батьків». За допомогою презентації «Роль, місце та основні функції практичного психолога, соціального педагога в організації навчально-виховного процесу»,  батьки мали змогу дізнатися про роботу практичного психолога та соціального педагога.

   Батькам були представлені результати діагностики батьків(блок 1-ий даної програми 3 діагностичні методики, проведені до 01.03.2015р.)

   Цікавою та змістовною для батьків була інтерактивна лекція «Стилі батьківського виховання. Типи неправильного виховання в сім’ї»

Батьківський всеобуч «Пізнай свою дитину» дав змогу батькам краще зрозуміти психологічні та індивідуальні особливості дітей.

   Анна Василівна за допомогою мультимедійної презентації «Психолого-педагогічна профілактика суїцидальної поведінки підлітків», ознайомила батьків з профілактикою суїцидальної поведінки. В кінці семінару батькам були вручені пам’ятки.

   Дитина не тільки готується до життя — вона вже живе. Потрібно відкрити дитині саме життя. Допомогти їй проводити спостереження над явищами життя, черпати з них досвід для його поліпшення, вибрати в ньому вірний шлях.

Ш.Амонашвілі.

Проглядів матеріалу: 552 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)

      Ще донедавна для успішного батьківства цілком вистачало стихійних педагогічних знань. На cучасному етапі розвитку освіти актуальною залишається проблема психолого-педагогічної компетентності батьків. Вплив батьків на розвиток дитини надто великий. Діти, які ростуть у атмосфері кохання, і розуміння, мають менше проблем, пов'язаних із здоров'ям, труднощів із навчанням у школі, спілкуванням з однолітками і, навпаки, зазвичай, порушення дитячо-батьківських відносин веде до формування різних психологічних труднощів і комплексів. Для дитини сім'я – це цілий світ, коли він живе, діє, робить відкриття, навчається любити,  радіти, співчувати. Будучи її членом, дитина входить у певні відносини з батьками (позитивні, негативні) . У результаті дитина росте або доброзичливою, відкритою, товариською, або тривожною, грубою, лицемірною, брехливою.

З метою підвищення рівня психологічної компетентності та на виконання наказу управління освіти Глибоцької РДА «Про виконання заходів щодо Програми розвитку психологічної компетентності батьків та педагогів у 2015 році» у Грушівському НВК  23 квітня відбувся семінар- практикум для батьків 3-4 класів.

Працівниками психологічної служби Албу-Букатар Л.М. та Роговей С.А. був проведений батьківський всеобуч «Стилі батьківського виховання». Заняття включало такі соціально-психологічні методи: вправа «Бінго», вправа «Галявина виховання»,  інтерактивні лекції  «Стилі виховання», «Вплив інформаційного поля на формування внутрішнього світу дитини», моніторингове анкетування, мультимедійні презентації. На завершення роботи були врученні батькам буклети виготовленні адміністрацією НВК.

Сім’я особлива атмосфера, куди дитина несе свою радість і горе, роздуми і сумніви. Саме від сімейного спілкування віє теплотою і сердечністю, турботою про дітей, доброзичливістю і чуйністю. Психологи стверджують, що сімейне спілкування — запорука доброго настрою і душевного спокою. І з другого боку — ніде люди не ранять так боляче, як вдома, в сімейних конфліктах. Психологічний клімат родини дуже важливий для психічного здоров’я дитини, він суттєво впливає на дитину, спричиняє стан комфорту, або дискомфорту.

 Шановні батьки, сьогодні, у зрілому віці, маючи певний життєвий досвід, власні помилки й  невдачі, перемоги й поразки, ми повинні ростити й виховувати наших дітей. Це важко. Це відповідально. Головне – не нашкодити. Головне – виховати в маленькій людині Людину з великої літери.

Проглядів матеріалу: 496 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (1)

   У Багринівській ЗОШ І-ІІІ ст. питання охорони праці постійно на першому місце. Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці. Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві.     

    Традиційно до цього дня у школі проводиться  тиждень охорони праці. Планом було передбачено проведення  конкурсу на краще робоче місце працівників, бесіда з трудовим колективом, відкритий урок «28 квітня – Всесвітній день охорони праці» для учнів, конкурси дитячих малюнків «Охорона праці очима дітей» та стінгазет присвячених Дню охорони праці. 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 579 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.04.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024