Середа, 24.04.2024, 18:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 29

      26 квітня  минуло 29 років від дня найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У пам'ять про мужніх людей, які ціною свого життя та здоров’я захистили людство, у Багринівській ЗОШ  пройшов «Тиждень пам’яті».  Учні мали можливість приймати участь у конкурсі учнівських творів «Безсмертна пам'ять Чорнобиля», конкурсі малюнків «Чорнобиль – очима учнів», вечері – спогаду «Дзвони Чорнобиля». У школі було проведено  єдиний урок пам’яті,  виховні години «Радіаційна безпека і захист населення у разі виникнення надзвичайної ситуації» ( 9-11 кл.), виставки книг, присвячених пам’яті жертв Чорнобиля, перегляди документальних фільмів: «Чорнобиль», «Чорнобиль-25 років після трагедії», «За хвилину до катастрофи».

        Після вибуху на четвертому блоку станції небезпечна для здоров’я радіація поширилася на значні території України, Білорусі та інших країн Європи. Десятки людей загинули безпосередньо внаслідок участі в ліквідації наслідків аварії, обсяг шкоди десяткам тисяч людей та їхніх нащадків належно оцінити неможливо і зараз.

       У своєму виступі директор школи М.Акатріні, сказав, що ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - інтернаціональний подвиг, символ мужності і єднання людей перед лихом. На ліквідації було задіяні 40 міністерств і відомств колишнього Радянського Союзу. Вартість тільки консервації четвертого енергоблоку та будівництва об'єкта "Укриття" склала 6 млрд. Доларів США.

        «Люди, яких ми згадуємо, заплатили за цю помилку власним життям. Я сподіваюся, що це ніколи не повториться. Дай Бог, щоб нинішні керівники не повторили тих помилок, які були зроблені перед Чорнобильською аварією».

 

Проглядів матеріалу: 700 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.04.2015 | Комментарії (0)

      В Луковицькій ЗОШ І – ІІІ ст. 6 квітня 2015 року за участі педагогічних працівників відбулись педагогічні читання «В. СУХОМЛИНСЬКИЙ У ДІАЛОЗІ З СУЧАСНІСТЮ. ЗДОРОВ`Я ЧЕРЕЗ ОСВІТУ». Доповідь підготувала Федоряк Ю. В. – психолог. Йшлося про теорії й методики виховання у шкільному колективі й родині, які розробляв Василь Сухомлинський. Мультимедійна презентація допомогла нам представити вислови відомого педагога і валеологіста. Загарюк-Дамян К. С. представила перегляду такі короткометражні фільми: «В. О. Сухомлинський», «Школа Сухомлинського». Романюк В. Д. розповіла про ідею духовно-гуманістичного виховання в теорії і практиці В. О. Сухомлинського.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 622 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.04.2015 | Комментарії (0)

  Юна еліта Глибоччини знову тішить нас своїми успіхами у конкурсі «Знавці Біблії». Наш район успішно представили і вибороли призові місця наступні учні:

1. Рєпіна Анастасія В’ячеславівна – учениця Глибоцької ЗОШ – Гран-прі;

2. Плантус Дмитро Миколайович – учень – Тарашанської ЗОШ - Гран-прі;

3. Загарюк Олександр Леонідович - учень Кам’янської ЗОШ - Гран-прі;

4. Стефанесі Анастасія Дмитрівна -  учениця Глибоцької ЗОШ – І місце;

5. Герман Іван Георгійович – учень Коровійської ЗОШ – І місце;

6. Грищук  Роман  Романович – учень Глибоцького ліцею – І місце;

7. Пентелейчук Коріна Валеріївна – учениця Грушівського НВК – ІІ місце;

8. Богданова  Даніела Сергіївна - учениця Кам’янської ЗОШ – ІІ місце;

9. Баланюк Іван Ігорович - учень Кам’янської ЗОШ – ІІ місце;

10.Грижук Наталія Юріївна - учениця Кам’янської ЗОШ – ІІ місце;

11.Гуцуляк Анатолій Володимирович - учень Кам’янської ЗОШ – ІІ місце.

  Вітаємо  переможців!

Проглядів матеріалу: 696 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 29.04.2015 | Комментарії (1)

   З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків, вироблення у дітей умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій, удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників з формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя і здоров'я у Кам’янському дошкільному навчальному закладі з 20.04. по 24.04. 2015 року проходив  Тиждень безпеки дитини.

Тиждень безпеки дитини проводився за тематичними днями:

  • в день «Здорової дитини» з дошкільнятами проведено спортивні змагання, фізкультурні розваги, бесіди на валеологічну тематику;
  • в « День обережної дитини» педагоги всіх вікових груп повторили з вихованцями правила безпеки на вулиці, правила безпеки в побуті;
  • в «День самостійної дитини» створювались та обігрувались ігрові ситуації «Один вдома» , «За дверима чужа людина», «Захисти себе сам»;
  • в «День обізнаної дитини» в заклад завітала працівник ___Лариса Загарюк, яка розповіла малятам про правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, навчала,  як діяти в разі пожежі, запропонувала розмальовки з номерами служб порятунку.   Також  було проведено заняття- тренування : «Увага всім!» (евакуація дітей);
  • в останній день Тижня безпеки – «День дбайливих батьків» проведено анкетування, бесіди з батьками про правила поведінки дітей та дорослих під час надзвичайних ситуацій.

Педагоги виготовили посібники, папки-пересувки та інформаційні матеріали, які розмістили в куточках для батьків.

Підсумком Тижня безпеки  - організовано виставку дитячих малюнків «Будь обережним!»

                                                    Валентина Грижук, завідуюча ДНЗ.

Проглядів матеріалу: 532 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.04.2015 | Комментарії (0)

       На виконання наказу управління освіти Глибоцької РДА «Про виконання заходів щодо Програми розвитку психологічної компетентності батьків та педагогів у 2015 році» 21 квітня у Комунальному закладі «Карапчівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» проходив семінар-практикум щодо реалізації Програми розвитку психологічної компетентності педагогів та батьків. Працівником психологічної служби Кінащук А. М. згідно плану роботи було проведено: Педагогічний консиліум «Стрес. Профілактика і подолання», Інтерактивну лекцію « Природна система цінностей у психологічній практиці» презентацію дихальних вправ та розвантажувальних хвилин для педагогів, релаксаційну вправу «Водоспад»; показано мультимедійну презентацію  «Основні шляхи збереження психічного здоров’я педагога. Профілактика емоційного та професійного вигорання». Також в роботі використано відеоматеріали (Притча про Вчителя Суховерхова Л.П., Улюблені фрази вчителів) та роздатковий матеріал (Пам’ятка «Поради щодо подолання стресу»).

З метою зворотнього зв'язку та вироблення стратегій роботи в подальших зустрічах проведено вправу «Мішок сподівань».

 

Проглядів матеріалу: 1072 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.04.2015 | Комментарії (0)

    В дошкільному підрозділі Купського НВК №2 з 20.04 - 25.04.2015 був проведений «Тиждень безпеки дитини» в ході якого були проведені різноманітні форми організації дитячого і педагогічного колективу, використовувались різноманітні наочні, дидактичні посібники та роздатковий матеріал.

Кожний день присвячувався навчально-виховній роботі за одним із видів безпеки:     

  • «День здоров'я»;
  • «Сам вдома»;
  • «Обережно вогонь»;
  • «Ми – пішоходи та пасажири»;
  • «Світ навколо нас».

Перший день 20 квітня 2015 пройшов під гаслом: «Від стану здоров’я, життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра у свої сили В.Сухомлинський.»

Педагоги дошкільного підрозділу  проводили бесіди («Здоровими бути бажають всі діти», «Вогонь – друг та вогонь ворог»,  «Усі ми в природі – друзі») дидактичні вправи та ігри («Для чого ця річ», «Що потрібно пожежнику», «Знайди електроприладами», «Світлофор»), рухливі ігри («Корисне – шкідливе», «Кольорові автомобілі», «Зайчики», «Гуси-лебеді»), сюжетно-рольові ігри («Лікарня», «Аптека», «Юний рятувальник»), заняття  («Вітаміни, які містяться у фруктах та овочах», «Речі навколо нас», «Зустрічаймо весну!»).

У групі оформлений  інформаційний куток  та стенд для батьків, зібрано багато цікавих порад та рекомендацій щодо  безпечної поведінки дитини в довкіллі.
 

Проглядів матеріалу: 581 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.04.2015 | Комментарії (0)

     Формування у дітей стійких навичок правильної поведінки в незвичних небезпечних обставинах, усвідомлення цінності їх життя та здоров’я, навчання способів регулювання власної поведінки у довкіллі, серед людей та предметів починається з дошкільного віку.  

З 20.04.2015 по 24.04.2015 в  Молодійському дошкільному навчальному  закладі пройшов «Тиждень безпеки життєдіяльності дитини». Головною метою проведення   стало  поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми в дошкільному закладі з питань особистої безпеки та захисту життя, удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників дошкільного закладу з питань захисту і дій в умовах надзвичайних ситуаціях .

Для цього щоденно проводились спостереження, дидактичні ігри, бесіди, заняття, обговорення ситуацій, ігри-тренінги, ігри-драматизації, сюжетно-рольові ігри, спортивні розваги, дослідницька та практичні діяльність. Вихователі підготували рекомендації, поради для батьків, проводились різні види просвітницької роботи з питань безпеки життєдіяльності дитини.

Музичний керівник   та вихователі  середніх груп  підготували для своїх малят лялькову виставу «Семеро козенят». В зрозумілій, ігровій, цікавій формі вихователі повідомили та нагадали малюкам, як поводитися з незнайомими людьми. Діти не тільки з великою цікавістю спостерігали виставу, але й активно приймали участь в обговорені поведінки героїв, пропонували свої варіанти їх дій.

Також вихованці мали нагоду засвоїти правила безпеки через проведення спортивних розваг в групах старшого дошкільного віку «Правила пожежної безпеки», «Червоний, жовтий, зелений». Діти з задоволенням  відгадували загадки, вирішували складні ситуації, приймали участь в естафетах.

В останній день Тижня був проведений практичний тренінг евакуації з приміщення ДНЗ. Тренування проводили для вихованців дошкільного віку та працівників закладу. Спочатку дітям була оголошена навчальна тривога, згідно якої у музичному залі сталася пожежа, тому їм потрібно було швидко покинути приміщення дитячого садочка. За допомогою вихователів діти оперативно зібралися та швидко покинули будівлю.  

Саме так закінчився "Тиждень безпеки життєдіяльності"  в нашому дошкільному закладі. Діти, які в ньому приймали участь отримали не тільки теоретичні знання, а й практичні, що для них було дуже цікавим.  

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена "Тижнем безпеки", а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються дітям сьогодні, обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

Проглядів матеріалу: 511 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.04.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024