Вівторок, 19.03.2024, 08:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 04

   Сьогодні святкується День інформатики. Це галузь знань без якої неможливо уявити сучасне життя.

  Історія виникнення цього свята досить цікава.

   4 грудня 1948 року - день народження радянської інформатики. Зацікавившись публікаціями про цифрові обчислювальні машини, що з’явилися наприкінці 40-х років, член-кореспондент АН СРСР по Відділенню технічних наук І. С. Брук стає активним учасником наукового семінару, який обговорював питання автоматизації обчислювальної техніки.

    Перший у світі цифровий комп’ютер з програмним керуванням - ZUSE Z3 (1941).

   У серпні 1948 року разом зі своїм співробітником молодим інженером Б. І. Рамєєвим (надалі відомим конструктором обчислювальної техніки, творцем серії «Урал») він представив проект автоматичної обчислювальної машини. У жовтні того ж року ними були представлені детально опрацьовані пропозиції щодо організації в Академії наук лабораторії для розробки і будівництва цифрової обчислювальної машини.

    4 грудня 1948 року Державний комітет Ради міністрів СРСР з впровадження передової техніки в народне господарство зареєстрував за номером 10475 винахід І. С. Бруком та Б. І. Рамєєвим цифрової електронної обчислювальної машини.

    Це перший офіційно зареєстрований документ, що стосується розвитку обчислювальної техніки в СРСР.

    Вітаю всіх вчителів інформатики освітніх закладів Глибоцького району та всіх хто пов’язаний з інформатикою з професійним святом.

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Микола | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

   6 грудня - День Збройним Силам України. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Великої Вітчизняної війни. 

   І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. Не всі нині, на превеликий жаль, розуміють значення власної армії, призначення якої захищати суверенітет та незалежність держави від зазіхань зовнішніх агресорів. Бажаєш жити в мирі - готуйся до війни, говорить мудре народне прислів’я. 

В цей день всі громадяни країни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які на сході України в важких нелюдських умовах боронять мирне життя українців . Також згадуються українські воїни-миротворці, які у складі багатьох місій ООН стоять на сторожі миру і порядку в зарубіжних країнах та своєю доблесної службою за кордоном створюють мужній образ українського солдата і сміливо виконують бойові завдання в гарячих точках по всьому світу.
Армія — це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави. 
 

З метою сприяння патріотичному вихованню учнівської молоді, пробудженню національної свідомості, розвитку фізичних здібностей, кмітливості і спритності, виховання патріотизму, дружби, взаємодопомоги та взаєморозуміння в Червонодібровському НВК учнівське самоврядування разом з педагогом організатором Арманаш О.Д. 4 грудня  провели  спортивні змагання «Сильні, сміливі, спритні» . Перемогла  дружба. 
Хлопці продемонстрували вміння, силу, ерудицію, талант.

Проглядів матеріалу: 534 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)


планове засідання педагогічної ради1. Моніторинг викладання біології, хімії та природознавства.

Доповідь директора 
Глибоцького ліцею Д. І. Глобака

2. Національно-патріотичне виховання через призму туристично-краєзнавчої роботи.
Доповідь заступника з ВР 
В.В.Максимюк
3. Про результати ЗНО-2015 і підготовка до ЗНО-2016
Інформація заступника директора 
з навчально-виховної роботи П.В. Славути

Проглядів матеріалу: 470 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

    1 грудня – Всесвітній день боротьби з СНІДом, тому практичним психологом  Купського НВК №2 Ванзуряк Анною Василівною  було проведено виховну годину з учнями старших класів «Жити в світі, в якому є ВІЛ».  Метою якого було сприяти зниженню ризику інфікування ВІЛ; формуванню толерантного ставлення до людей з ВІЛ, особистісної та соціальної компетентності дітей, які вимушені жити в умовах епідемії ВІЛ/СНІД.

Виховна година почалося з повідомленням теми та мети. Цікавою була вправа-вікторина „Міфи і факти про ВІЛ/СНІД" під час якої учні узагальнювали знання щодо ВІЛ/СНІДу, формувати в учнів розуміння власної відповідальності за ризик інфікування ВІЛ/СНІДом.

Під час вправи "Ситуації, в яких ми ризикуємо" учні об’єднувалися в 3 групи та обговорювали подані їм ситуації.

Учні з великим задоволенням переглядали документальний фільм про СНІД.

Вправа «Дискусія» дала змогу учням добирати аргументи щодо негативного ставлення до хворих на СНІД та толерантного  ставлення до хворих на СНІД.

Вправа: «Як можна висловити підтримку і надати допомогу ВІЛ- позитивному знайомому, другу?» допомогла учням висловити свою підтримку ВІЛ позитивному.

Проглядів матеріалу: 478 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

  У 1992 році Організація  Об’єднаних  Націй проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів з метою привернення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і добробуту.

Працівники та вихованці Глибоцького БТДЮ щорічно протягом шести років відвідують підопічних  Петричанського психоневрологічного будинку-інтернату, який  є спеціальною соціально-медичною установою, призначеною для постійного проживання людей з психоневрологічними захворюваннями, які потребують постійного стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування.

Будинок-інтернат розрахований на одночасне перебування двохсот підопічних. На даний час тут проживають 193 особи. Переважна більшість є інвалідами ІІ групи, також є інваліди І та ІІІ груп.

Цього року спільно з працівниками комунального закладу Глибоцький РБТД 03 грудня був проведений концерт присвячений Міжнародному дню інвалідів. Родзинкою свята стала участь у концерті талановитих  жінок будинку-інтернату. 

Зі святом працівників закладу та його жителів прийшли привітати – голова Глибоцької ради Панчук Петро Володимирович, перший заступник голови Глибоцької райдержадміністрації Гуменний Віталій Васильович, Сучевенський сільський голова Баш Аурел Ілліч. Директор ТОВ «Надія» Бічер Василь Георгійович  привітав зі святом та  подарував для будинку-інтернату плазмовий телевізор.

Свято вийшло  особливо гарне, всі підспівували, а ті хто не всидів на місці і танцювали.

         Не будемо забувати про головне – увагу та розуміння і не тільки   3 грудня,  а постійно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 615 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

   У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Міжнародний день інвалідів є щорічною подією тому на базі Кам’янської ЗОШ психологічною службою  було проведено години спілкування: « Милосердя й доброта», « Людина починається з добра», « Чужого горя не буває»!

Проглядів матеріалу: 492 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

Відзначення дня Гідності та Свободи    На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи», доручення Кабінету Міністрів України від 09.11.2015 №45489/1/1-15, листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації № 01-31/ 2956 від 12.11.2015 та відповідно до затвердженого плану заходів у Глибоцькому ліцеї було підготовлено та проведено ряд виховних заходів національно-патріотичного спрямування.
День Гідності та Свободи!
У листопаді 2013 року українці вийшли на Майдан з рішучим наміром відстояти своє бажання бути частиною Європи. Ця подія залишається значущою та вагомою для нашої держави. Вона вже вписана у сторінки Історії. Завдяки подіям, які розгортались в центрі столиці, український народ відчув в собі силу, яка може змінити майбутнє нашої держави. В нас прокинулось відчуття гідності, відваги, безстрашшя та самосвідомості.
У нелегкий час, який зараз, на жаль, панує в країні, хоробрі та сильні духом захищають територіальну цілісність України. Наші військові є втіленням справжньої свободи – без компромісів та меж. Вони – живий приклад героїзму, який переплавив у собі холодний розум та палкі серця.
В цей день хочеться згадати слова Тараса Григоровича Шевченка: «В своїй хаті своя й правда, І сила, і воля». Тож давайте дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина.
Бажаємо усім нам миру, благополуччя, любові та достатку!

Відзначення дня Гідності та СвободиВідзначення дня Гідності та Свободи
Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

  У середу, 02.12.2015р., на базі конференц-зали управління освіти Глибоцької РДА, відбулася інструктивно-методична нарада працівників психологічної служби – психологів та соціальних педагогів.

  На нараді методист-психолог управління освіти А.І. Колесник ознайомила присутніх з новими вимогами ведення документації, презентувала напрацювання обласного семінару методистів, які відповідають за психологічну службу області, поділилася новітніми технологіями проведення психолого-педагогічних семінарів, педагогічних консиліумів та психолого-педагогічних консиліумів.

 Голова РМО, соціальний педагог Старововчинецького ліцею – В.В. Каменюк презентувала нововведення у трудові задачі соціальних педагогів: «Картку опису соціально-побутових потреб сім’ї»,  особливості ведення документації та основні вимоги щодо циклограми діяльності психологічної служби школи до 2020р.

 Наступним етапом наради було ознайомлення працівників психологічної служби з результатами засідання Експертної комісії НМЦОІППО, згідно яких, 19.11.2015р. було затверджено до використання корекційно-розвивальні програми працівників психологічної служби Грушівського НВК, Кам’янської ЗОШ, Глибоцького ДНЗ та психодіагностичний інструментарій методиста РМЦ А.І. Колесник щодо  проведення діагностичного мінімуму – фахових тестів з педагогіки і психології та психолого-педагогічних ситуацій для педагогічних працівників усіх ланок школи.

  Заключним моментом наради було підведення підсумків, вироблення рекомендацій та шляхів реалізації трудових задач, які поставлені перед працівниками психологічної служби у 2015-2016н.р.

Методист-психолог РМЦ   А.І. Колесник.

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

     Сьогодні, класним керівником 11-го класу  Попеску О.Г. було проведено виховну годину «Майбутнє – без СНІДу».  Народна мудрість говорить: «Життя прожити — не поле перейти». Яке воно — наше життя? Минуле, сучасне, майбутнє… Кожен з нас озирається на прожиті роки, замислюється над завтрашнім днем — малює картину власного життя… Отже, сьогодні учні 11 класу говорили про майбутнє.

Під час виховної години були використані такі вправи: «Циферблат життя», «Кроки до успіху», «Калькулятор», «Морська зірка».  Учні говорили одне одному комплімент під час вправи  «Комплімент за успіх» .

Учні підготували цікаві факти про ВІЛ. Повчальним був фільм  «Сповідь наркомана».

Класний керівник 11-го класу   Попеску О.Г.

Проглядів матеріалу: 570 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

   1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Червонодібровський НВК,  також не стоїть осторонь відзначення тих дат, що стосуються здорового способу життя молоді, а саме проблеми ВІЛ-інфікованих людей. 
  
Прикро, що за темпами поширення ВІЛ-СНІД Україна посідає ледве не перше місце у Європі. Саме тому учні нашого НВК мають бути обізнаними щодо шляхів передачі інфекції, а також можливості запобігти їй. Вчитель біології та основ здоров`я         Сокирка О.В. за допомогою «Маршруту безпеки» у доступній формі ознайомила присутніх із проблемою ВІЛ-СНІДу, детально розповівши про шляхи передачі жахливої хвороби, а також методи та засоби профілактики захворювання, також розповіла про групи ризику, а також вражаючі факти, що стосуються поширення небезпечного захворювання у Чернівецькій області.

 Варто зауважити, що в Червонодібровському НВК  триває конкурс плакатів «СНІД – загроза людства», який уже незабаром визначить переможців. 
 Живімо якісно, задоволено і цікаво, а також не марнуймо життя, тобто бережімо здоров’я, не забуваймо, що його легше втратити, ніж повернути.

 

 

Проглядів матеріалу: 522 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)

    1 грудня – День  боротьби з ВІЛ/СНІДом  у старших класах було проведено захід - "Пам`ятай про СНІД".

Захід підготували та провели вчитель Радова О.І.. та учні 10 – А класу.

Багато потрібної та актуальної інформації було сказано. Ми ще раз задумались над значенням безпеки життя для кожного з нас.

Заздалегідь вихованці гуртка «Вишиванка» під керівництвом Радової О.І. виготовили символи боротьби зі СНІДом – червоні стрічки, які прикріпили учням всієї школи.

Соціальний педагог Куцак Т. Л. продемонструвала учням відеофільм про хворобу, а також разом з учнями 8 – Б класу випустили стінгазету «СНІД- чума ХХІ століття».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 572 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.12.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024