Вівторок, 19.03.2024, 12:52















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 18

   Доброю традицією в роботі педагогічного колективу Молодійського дошкільного навчального закладу є проведення для дітей святкових дійств, під час яких розкривається чарівний дивосвіт, периживання радості і захоплення, проявляється творчість дітей. Не виключенням стало і свято Миколая 18 грудня. У музичному залі садочка в невимушеній теплій атмосфері зібралися  діти в очікуванні чудес.
   Піснями, віршами вони прославляють Святого Миколая, покровителя всіх обездолених і бідних. Позитивним моментом слід відмітити життєвий досвід дошкільнят, сформованість і розуміння у них поняття хорошого і поганого, доброго і справедливого.

     Справді казкового забарвлення свято набуло коли в гості завітали  Ангел та  Святий  Миколай. В очах дітей засяяли іскорки надії на здійснення їхніх мрій, на появу чудес.   І чудеса не забарилися: дошкільнят пригостили солодощами від Миколая Чудотворця.

А ще всі присутні в залі дошкільнята створили композицію з маленьких паперових ангелят виготовлених власними руками на знак глибокої шани до традицій святкового дійства . Хочеться вірити в те, що кожний такий ангел стане справжнім оберегом і світилом для кожної дитини на все життя.

 Хай береже Бог усіх Вас на життєвому шляху.

Хай щаслива зірка оберігає дорослих і дітей все життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 514 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

 Все затихло надворі,

Сяють зорі угорі,

Всі чекають-виглядають

Чудотворця Миколая.

  Хто ж не знає про Святого Миколая? І малеча, і дорослі, усі, звичайно, знають. Щороку приходить він у кожну господу з миром і дарунками. Завітав Святий  Миколай у гості до Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. і не дарма, адже учні 1,4 класів разом з класоводами Іонець В.В. та Божеску М.Ф. приготували справжнє свято «Дорогий мій, Миколаю …» Діти декламували вірші, співали пісні, гарно танцювали. Святий Миколай привітав дітвору і побажав, щоб дитячі мрії збулися. Кожен учень отримав смачний подарунок від Святого Миколая. Свято завершилось але у кожного в серці залишилось приємні та незабутні враження.

Нехай Святий Миколай принесе у кожний дім, у кожну родину Боже благословення та усіляких гараздів.

 ЗДВР          Кирчу О.Г.

 педагог – організатор Малайку А.-М. М.

 

Проглядів матеріалу: 447 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

   Сьогодні, 18 грудня, в приміщенні актової зали Глибоцького ліцею  відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь голова районної ради Панчук Петро Володимирович, голова райдержадміністрації Придій Георгій Васильович, головні спеціалісти, працівники районного методичного центру, директори   загальноосвітніх та позашкільних  навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами, Сіньковський Андрій Вікторович – начальник відділу кримінальної поліції у справах дітей Глибоцького відділення Новоселицького відділу поліції.

В ході колегії Георгій Васильович представив керівникам освітніх закладів району начальника управління освіти Барарюка Василя Івановича та побажав йому професійного натхнення та плідної роботи на благо розвитку освіти району.

Новопризначений начальник управління освіти разом із керівниками району нагородили переможців конкурсу «Вчитель року-2016».

 Згідно порядку денного  розглядались питання:

  1. Про стан та перспективи розвитку позашкільної освіти в Глибоцькому районі. Доповідач Стрельчук О.К.- начальник відділу змісту виховної роботи та позашкільної освіти.
  2. Про стан проходження атестації педагогічними працівниками закладів освіти району. Доповідач Митранюк Н.А. – методист райметодцентру.
  3. Про стан злочинності й правопорушень серед школярів за  2015 рік, напрями удосконалення правовиховної роботи в навчальних закладах у 2016 році. Доповідач Стрельчук О.К. – начальник відділу змісту виховної роботи та позашкільної освіти.
  4. Про стан організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних навчальних закладах району. Доповідач Бондарчук Д.Г. – спеціаліст з організації харчування.
  5. Про стан підготовки закладів освіти району до нового 2015/2016 навчального року та осінньо-зимового періоду. Доповідач Марчук А.І. – головний спеціаліст управління освіти.
  6. Про стан розгляду звернень громадян управлінням освіти Глибоцької районної державної адміністрації. Доповідач Бирсан Д.В. – юрист управління освіти.

По закінченню доповідей були ухвалені рішення з кожного окремого питання. В ході колегії присутні обмінялися думками з приводу заслуханих питань. Рішення колегії покликані покращити діяльність ЗНЗ та ДНЗ.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 669 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

      В Карапчівському ДНЗ відбулося свято - День Святого Миколая. Напередодні свята  малята старшої  групи писали лист до  Чудотворця Миколая..

                                 Святий отче, Миколай!

                                 Мою хату не минай!

                                 Подаруй мені потіху

                                 І торбину, повну сміху,

                                 І  здоров’я  для родини,

                                             Красну долю для  Вкраїни! 

 

  Привітати всіх дошкільнят зі святом завітав і сільський голова  Скутарь М.А., та пригостив малят солодкими подарунками від Святого Миколая.

 

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

        19 грудня увесь християнський світ вшановує пам'ять Святого Миколая-Чудотворця. Щороку з особливим нетерпінням цього свята чекають діти. Адже слухняним хлопчикам й дівчаткам Миколай приносить подарунки. Так, 18 грудня 2015 року Він завітав до  учнів Багринівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів.  Після уроками учні із батьками і вчителями зібралися в актовій залі, щоб у дружній атмосфері відзначити день пам’яті святителя Миколая. Діти розповідали, які подарунки отримали; ділилися власними здогадами про те, як Миколай встигає за одну ніч побувати у кожній домівці, хто йому допомагає.  Свято Миколая – це своєрідне підбиття підсумків: зважування добрих і поганих вчинків, здобутків у навчанні, а оскільки всі учні  школи були слухняними, то Святий Миколай завітав до них на свято та вручив подарунки. Діти не розгубилися: вони продемонстрували Миколаю, що заслужили на солодощі й книжечки, які він привіз. Розповідали йому вірші, молитви, співали пісень.

       «Всі ми родом із дитинства», – писав Екзюпері. Образ Святого Миколая-Чудотворця підтверджує це. Впевнена, що більшість з нас носить спогади з дитинства про те щастя, яким було охоплене серце, коли під подушкою знаходили омріяний подарунок… Щороку і в 22, і 25, і в 33 роки в ніч перед 19 грудням ми вдаємося до самоаналізу і, як діти, засинаємо з молитвою й надією, що Святий Миколай здійснить наше бажання…

 

 

Проглядів матеріалу: 533 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

    У середу, 16 грудня 2015 року, на базі Тереблеченського ДНЗ відбувся районний семінар-практикум практичних психологів ДНЗ та НВК, який працював над проблемою: « Психологічний супровід духовно-морального виховання дітей дошкільного віку».

Відкрила семінар та презентувала роботу закладу  –  завідуюча  ДНЗ Скрипкар О.М., ознайомивши присутніх з основними напрямками роботи закладу, педагогічним колективом та висвітлила роботу психолога закладу, її здобутки та перспективи.

 Практичний психолог закладу – Бельчук Ю.Г – за допомогою мультимедійної презентації представила основні прийоми та методи роботи в напрямку духовно-морального виховання дітей дошкільного віку. Поділилася з психологами методами та прийомами практичної роботи з батьками, педагогами та вихованцями.

  Колесник А.І., методист-психолог РМЦ, у своїй доповіді висвітлила сучасні методичні форми роботи у напрямку морального виховання дошкільників та розвивальні програми, які психологи впровадять у свою практичну діяльність.

 Вихованці старшої групи ДНЗ підготували для учасників семінару виховний захід до дня Святого Миколая «Подорож у світ дитинства», продемонстрували присутнім свої творчі здібності: до співів, танців та віршів.

 Наступним етапом семінару практикуму було  корекційно-розвивальне заняття для вихованців середньої групи «Світ навколо нас і ми його частинка». Психолог ДНЗ – Бельчук Ю.Г. на високому рівні зуміла продемонструвати як за допомогою казкотерапії, розвивальних вправ та  психодинамічної медитації можна легко, просто і дієво формувати в дітей дошкільного віку духовність, доброту та інші чесноти.

  Завершився семінар-практикум груповим шерінгом, виробленням методичних рекомендацій та підведенням підсумків роботи.

Методист-психолог РМЦ  А.І.Колесник

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

  В очікуванні Свята Святого Миколая, учні 2-го класу Купського НВК №2 разом з учителем Богданюк  М.Р., прикрасили новорічну ялинку іграшками, виготовленими своїми руками на уроках трудового навчання. На гілочках красуються сніжинки, метелики, ялинки із кольорового картону і паперу. Святий Миколай привітав дітей з наступаючими святами та вручив всім подарунки. Дякуємо агрохолдінгу «Мрія» та сільській раді за турботу про дітей.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 473 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

На віконечках малюнки,

Миколай до нас іде,

Дітям він несе дарунки,

Під подушку іх кладе.

Святий Миколай – є милосердним чудотворцем, який ділиться своїм душевним теплом та турботою, захисником дітей, який допомагає всім, хто опинився у скруті, але вірить у чудо.

За традицією в Молодійській школі на свято Миколая дітям з особливими потребами та позбавленим батьківського піклування Святий Миколай дарує «Чобіток солодощів». Учні 5-х класів підготували свято «А хто, хто Миколая любить?»

Цього свята дітвора чекала і до нього готувалася. Діти підготували для гостя подарунок, виготовлений своїми руками, але найбільшою вдячністю були щасливі очі, радісні усмішки дітвори. Свято залишило в серці кожного присутнього море радості і тепла.

 

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

   17 грудня 2015 року у Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся театралізований тематичний концерт «Святий Миколай іде, чудеса свої несе».

   Свято Миколая організоване для дітей пільгових категорій  та дітей зі шкіл-інтернатів області.

   У заході взяли участь 400 дітей відповідних категорій, з них – 30 учнів нашого району.

  Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук привітав юних буковинців зі святом. «В День Святого Миколая, як і в усі інші дні, не слід забувати, що немає чужих горя та біди, наодинці зі своїми проблемами не повинна залишитись жодна дитина. Завдання дорослих – піклуватися про маленьких громадян нашої країни і разом зі Святим Миколаєм дарувати їм свою турботу, ласку і підтримку», – зазначив посадовець.

   Під час заходу  учні побачили виступи вокального гурту «Шарм» та народного художнього колективу «Україночка».

   По завершенні свята начальник управління освіти Глибоцької РДА Василь Іванович Барарюк у конференц-залі районного методичного центру привітав діток  з Днем святого Миколая, побажав їм справжньої віри у дива, здійснення найзаповітніших мрій та вручив солодкі подарунки.

Проглядів матеріалу: 550 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (1)

  «Заступник директора школи з навчально-виховної роботи-координатор реалізації Концепції  національно-патріотичного виховання»,- такою була тема розмови завучів шкіл району на районному семінарі, який підготували РМЦ, Грушівський НВК, Валякузьминська ЗОШ, Волоківська ЗОШ,- 3 навчальні заклади однієї Волоківської об`єднаної громади.

   Анжела Глопіна, завуч Грушівського НВК, ознайомила присутніх з роботою навчального закладу, провела презентацію «Грушівський НВК- осередок національно-патріотичного виховання: від дошкілля - до старшокласника»,  по завершенні презентації подарувала усім «Ключі до успіху». Учасники семінару відзначили професійний виступ колеги та запропонували розмістити доповідь у газеті «Освіта Буковини». Іван Божеску, завуч Волоківської ЗОШ, провів віртуальну екскурсію шкільними святами з національно-патріотичного виховання у школі з мовою навчання мовою нацменшин. Присутні переконались, що учні Волоківської школи - щирі патріоти України. Національно-патріотичне виховання учнів засобами патріотичної пісні, потужний виховний потенціал шкільних свят у Валякузьминській школі продемонструвала Ольга Чупак, заступник директора школи з навчально-виховної роботи.

   В ході семінару завучі обговорили актуальні питання:

-місце виховної роботи у педагогічному процесі;

-роль та місце заступника директора з навчально-виховної роботи у виховному процесі ЗНЗ;

-виховний потенціал уроку;

-національно-патріотичне виховання учнівської молоді в контексті суспільно-політичних подій; учасники семінару взяли активну участь у методичній грі.

   У роботі семінару взяв участь директор ЦТКСЕУМ Анатолій Дудка. Він пропагував краєзнавчі дослідження з історії ОУН-УПА на теренах Глибоччини, презентував діяльність туристичного наметового табору «Райдуга», який об`єднує дітей України, адже забезпечує спільне оздоровлення дітей Глибоччини та Донбасу і південних областей України.

   По завершенні семінару прийнято методичні рекомендації.

  Суспільно-політична ситуація в Україні надає нового забарвлення звичному поняттю «національно-патріотичне виховання».

    Сьогодні, щоб бути справжнім патріотом, не достатньо розмовляти українською, носити вишиванку, щиро співати гімн.

  Бути готовим до важких випробувань, активно діяти на користь суспільству, проявляти ініціативу, високу громадянську свідомість та громадську активність,-ось чого потребує сьогодні звання « громадянин-патріот».

Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

   Семінар вчителів основ християнської  етики  успішно провели на базі РМЦ керівник фонду «Живи, Буковино» Василь Бербека та науковець з Острозької Академії Світлана Вікторівна – педагог-практик, яка презентувала власні напрацювання з предмету.

   Освітяни району мають гарну співпрацю з Фондом, який щорічно практикує навчальні семінари для вчителів, проводить  конкурс «Знавці Біблії», у рамках якого учні-переможці отримують цінні подарунки: екскурсії визначними місцями України та навіть подорожі до Святих Місць у Ізраїлі.

  В ході зустрічі вчителям запропонували цілий арсенал електронних методичних матеріалів до уроків та подарували навчально-методичну літературу. Тож вчителі району матимуть методичну підтримку у процесі підготовки до нового конкурсу «Знавці Біблії», котрий незабаром стартуватиме.

 

Проглядів матеріалу: 474 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)

   Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають і дорослі, і діти. День Святого Миколая – одне з улюблених свят української дітвори. Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая.      Завітав Святий Миколай у гості до Черепковецького ДНЗ та щиро привітав дітвору, побажав, щоб здійснились всі їхні мрії. Діти декламували вірші, співали пісні про Святого Миколая, були активними учасниками веселих розваг та забав. Свято завершилось, але у малят, залишилось велике задоволення та безліч приємних та незабутніх вражень. Дитячі мрії збулися: кожна дитина отримала смачний подарунок від Святого Миколая.

Від хати до хати біленьким сніжком
Ходить Миколай із мішком,
Приносить дарунки на втіху,
Радості море, і щирого сміху!
Хай осінить своєю любов'ю,
Мудрості дасть, і сили, й здоров'я,
Ласкою серденько хай зігріває
І усі мрії заповітні здійсняє!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 440 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024