Вівторок, 19.03.2024, 04:52















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 07

            З нагоди Дня збройних сил України, з  метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників, 4 грудня, учні 7-Б класу Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. провели урок мужності  «З повагою і гордістю до захисників Вітчизни»

            На виховний захід були  запрошені вчитель захисту Вітчизни Урсу Валентин Михайлович та батько нашого однокласника, випускник нашої школи Яковенко Валерій Володимирович, який  з березня місяця знаходиться на Сході країни, на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З глибоким сумом та болем в очах Валерій Володимирович, розповідав школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Відповідаючи на численні запитання учнів, він намагався у доступній формі розповісти школярам про життя на війні,  про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство ,і про все те, що цікавило дітей.

            Після цікавої розповіді Валерія Володимировича, вчитель захисту Вітчизни Валентин Михайлович відзначив, що вчитися захищати Україну потрібно ще з юних літ. Він ознайомив учнів з деякими видами сучасної зброї, а також провів практичні заняття і змагання між учнями за напрямками:  розбирання та складання автомата Калашникова, спорядження магазину набоями.

Запрошені гості почули від учнів щирі слова подяки і шани. Також учні побажали Валерію Володимировичу здоров’я, удачі, щастя, миру та найскорішого повернення додому  живим і здоровим.

Такі уроки мужності назавжди залишиться у пам’яті учнів та стануть справжніми уроками життя.

Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)

  4 грудня в Михайлівському НВК відбувалося свято присвячене Дню збройних сил України.

Мета нашого свята:

-сприяти патріотичному вихованню учнівської молоді; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу;       

 -пробуджувати національну самосвідомість;

-розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність;

-виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння.

Сьогодні на святі  дійсно  всі жінки, дівчата  вітають  хлопців та чоловіків, бо вони хочуть зайвий раз підкреслити у чоловіків такі якості, як мужність, надійність, сміливість, щиросердя і шляхетність. Ми пропонуємо вам здійснити цікаву подорож у дивовижний світ чоловічої сили і краси, кмітливості  і  майстерності. І сьогодні зможемо переконатися, що сильна половина людства дійсно наділена такими якостями. Тож ми провели  наші спортивно - розважальні  змагання  між  нашими юнаками. Наші лицарі показували найкращі свої якості в 14 конкурсах, які розвивають розумові і фізичні здібності.

                                              В.І. Гушул, вчитель фізкультури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)

    Армія — це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави. Тож і учні нашої школи намагалися донести до оточуючих про важливість Збройних Сил України.

    Ще зранку 04.12.2015р. у стінах Тарашанської  ЗОШ I-III ст. лунали приємні та щирі слова до Дня Збройних Сил України. Дівчата у класах вітали хлопців подарунками та приємними словами.  Пізніше учні 7 класу із класним керівником Станіцькою Яною Михайлівною  підготували для наших  ще зовсім юних захисників свято  присвячене Дню Збройних Сил, на якому були проведенні різноманітні конкурси, на яких учні проявили себе мужніми, спритними, витривалими, справжніми козаками і захисниками.

Святковий захід супроводжувався віршами, піснями та танцями. Учні 3-6 класів в супроводі вчителя музики Цуркан Жоржети Іванівни заспівали такі  пісні « Їхав козак за Дунай», «У мене вишита сорочка», « Я щаслива з роду» «Ми козаки».  Танцювальний гурт «Веселка» продемонстрував свій талант в танцях керівником яких є Шодринга Михайло Васильович. На кінець свята учні 7 класу заспівали пісню « Україна» та побажали  всім присутнім успіху та перемоги в житті.

                                                                    ЗДВР Станіцька Я.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)

    «Зупинись і подумай!  Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє  життя без поезії, мистецтва? Звісно , ні! Тоді тебе чекає сповнений цікавих пригод тиждень зарубіжної літератури !»-такими словами всіх учнів Глибоцької ЗОШ  запрошували до участі  чарівні ведучі.

 План проведення тижня був багатообіцяючим, тому всі учні  з  ентузіазмом почали підготовку.

В перший день тижня учні 10-11 класів були присутні на засіданні шкільного наукового товариства «Гіперіон», яке презентувало  конференцію, присвячену 120-річчю  заснування Нобелівської премії. Учасники конференції  ознайомили шкільну спільноту зі своїми дослідженнями про  історію Нобелівської премії, про  Альфреда  Нобеля, про номінантів премії, виходців з України, про лауреатів Нобелівської премії в галузі літератури, про лауреата  премії  2015  року Світлану Алексієвич, білоруську письменницю, яка народилася в Україні, на Івано-Франківщині. Юні дослідники працювали під керівництвом  Вороніної Л.А.

День другий став справжнім казковим дійством для п’ятикласників. Учні 5а класу на «Казковому диліжансі» стали активними учасниками  літературного квесту. Дві команди школярів («Патріот», «Діти 21 століття»)  змагалися не тільки за право  швидше дійти до пункту призначення , керуючись маршрутними листами,  а й своїми відповідями на цікаві запитання заробити побільше кольорових фішок. На  станціях згідно маршруту  п’ятикласників чекали старшокласники, які не просто віддавали їм конверти із завданнями, а випробовували їхні знання з теорії літератури, кожна правильна відповідь наближала учасників квесту до завітного конверта. Команди школярів пройшли випробовувння на 12 станціях , де показали міцні знання.

 Квест «Казковий диліжанс» підготувала і провела вчитель зарубіжної літератури Вороніна Л.А.

«Казковий серпантин» зібрав навколо себе любителів казки. Учні 5в класу разом з вчителем Янцаловською  О.В. підготували яскраве театральне дійство.  Школярі перевтілилися  у героїв казок: пані Метелицю, Рибалку, Бабу, Попелюшку, Синдбада-мореплавця, хлопчика Маляна, Мертву царівну. Вони захопили своєю грою не тільки однолітків, учителів та батьків, але і першокласників, які стали гостями свята.

У третій день тижня всіх здивували шестикласники, які презентували  свої фанфіки. Фанфік або фанфікшн – різновид творчості фанатів популярних творів мистецтва,  похідний літературний твір, заснований на якомусь оригінальному творі (як правило, літературному або кінематографічному), використовує його ідеї сюжету і (або) персонажів. Учні 6-б класу разом з вчителем  Вороніною Л.А.  створювали свої фанфіки : писали своє продовження твору; переписували його фінал; вводили  нових героїв у тканину твору; змінювали характер героїв на протилежний;  переробляли сюжет; пропонували нові пригоди літературних героїв; змінювали оповідача твору тощо. Фанфіки вийшли цікаві і незвичайні , були визначені переможці  в різних жанрах.

День четвертий  був цікавим  учнів 8-б класу, які під керівництвом вчителя  Янцаловської О.В.  провели «Літературні дебати». Школярі дискутували про давньогрецьку літературу , для цього були поділені на дві сторони: брехню та правду. На зустріч запросили працівників читальної зали бібліотеки для дорослих.

Учні 9-б класу разом з вчителем Побережною Н.О. підготували і провели «Літературний бій», де школярі змагалися у  письменницькій майстерності, презентували свої перші проби пера.

Учні 9-а класу разом з вчителем Трипадуш Д.М. підготували і провели літературно-музичну композицію «Вони могли б зустрітися в Парижі…».

День четвертий завершили учні 11-б класу . Свято поезії , проведене ними разом з Трипадуш Д.М. про поета С.Єсеніна, нікого не залишило байдужим.

День пятий  тижня зарубіжної літератури відкрив  лицарський турнір для  7 класів «Честь понад усе», проведений вчителем  Вороніною Л.А.

 Учні 7-а і 7-б класів  створили команди лицарів «Desdizado» та «Робіни  Гуди»,  які змагалися на інтелектуальному ристилищі, зброєю якого  стали знання , отримані на уроках зарубіжної літератури.

Королева турніру – восьмикласниця Настя Рєпіна, переможець районної олімпіади із зарубіжної літератури, не тільки була членом журі, але й персонально вручила вінок лицарства  переможцю турніру  – Білійчуку Станіславу.

Завершили тиждень учні 8-а класу  літературним марафоном  «Цей загадковий і неповторний світ античної літератури». На марафонську дистанцію знавців зарубіжної літератури вийшли дві команди – дівчата та хлопці, які подолали 8 етапів марафону : «Записник мудрості», «Аукціон  здобутків античності», «Конкурс ораторів» , «Піднімись на Олімп» тощо «Літературний марафон» підготувала і провела Вороніна Л.А.

Тиждень зарубіжної літератури у Глибоцькій ЗОШ нікого не залишив байдужим. Школярі з нетерпінням чекатимуть наступного року.

Всім активним учасникам тижня зарубіжної літератури було вручено  грамоти на шкільній лінійці.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)

  В умовах утвердження державності України вивчення історії рідного краю як один із елементів сучасної освіти, набуває якісно нового змісту. Воно стає дієвим засобом громадянсько-патріотичного виховання, формування національно-історичної свідомості та державницьких почуттів і якостей молодого покоління.

       Заняття у гуртках краєзнавчого спрямування сприяє виробленню в учнів вміння самостійно вести дослідницько-пошукову роботу з вивчення проблем регіональної та місцевої історії та культури і є одним із джерел збагачення їх знаннями про минуле і сучасне рідного краю, виховання любові до нього і формування високих громадянських якостей. Ці знання допомагають молоді усвідомити нерозривну єдність поколінь, зв'язок минулого кожного міста і села з історією усієї держави, відчути причетність до неї кожної сім'ї і вважати своїм найвищим обов'язком та честю стати гідним спадкоємцем кращих традицій рідного краю — складової частини незалежної України.

     З метою розширення знань про рідний край, розвитку інтересу до історії Батьківщини, виховання почуття гордості та гідності за свою країну  учні Глибоцької ЗОШ І-ІІІступенів, вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків, зі своїми наставниками Коваль Ю.С. та Тодеренчук А.С. відвідали краєзнавчий музей археології та етнографії імені Максиміліана Гакмана.

    В музеї зберігаються унікальні пам’ятки історії, що дослідженні на терені села, однак ілюструють історичний поступ  усього нашого краю , починаючи з палеоліту до сьогодення. Зацікавили учнів експонати палеолітичного часу з кременю, знаряддя праці, кераміка, пластика Трипільської культури IV-III тис. до н.е. , кераміка, зброя, рідкісні монети середньовічного часу VIII-XVIII ст..

Експонати не тільки радували око, але, водночас, і дивували. Серед побутових речей увагу дітей привернув зерновик кінця ХІХ століття. Директор музею Микола Боднарюк розповів, що його сплели на горищі маленької хати. З часом, коли будинок вирішили знести, про унікальний предмет побуту повідомили  до музею. Громадою підняли дах і дістати зерновик. Він надзвичайно великий - вміщує до 400 кілограмів зерна. 
       На сам кінець екскурсії  Микола Іванович презентував зброю різних часів і дозволив навіть потримати її в руках, а також закликав долучатися до пошуково-дослідницької роботи.

Всі були дуже задоволені екскурсією , бо відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу. Однак так хотілось би, щоб музей с.Опришени був не лише культурно-освітнім закладом, але й об’єктом фінансування для меценатів.

 

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)

     Наближення зимових свят - це велика радість для всіх. Цим відчуттям були окрилені і учні Йорданештської  ЗОШ №2, які  під керівництвом класних керівників та за допомогою батьків  організували галерею новорічних композицій. Всі класи, якнайкраще захотіли себе презентувати і кожен створив неймовірної краси роботу, використовуючи різні підручні матеріали. Всі проявили максимум винахідливості, за що й будуть нагороджені певними відзнаками. Найкращі роботи будуть представлені на районному етапі конкурсу новорічних композицій.

  Дякуємо батькам за підтримку, бо без підтримки та винахідливості батьків та класних керівників, дітям не вдалось би створити такі гарні роботи. Це була чудова нагода для дітей, вчителів і батьків створити щось разом, а спільна праця і спільна творчість завжди об’єднує і приносить радість. 

Опаіць М.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 379 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)

   Перші дні грудня принесли багато визначних на міжнародному рівні дат. 1 грудня всі приєдналися до Міжнародного дня боротьби з ВІЛ/ СНІДом, а  3  грудня відзначили Міжнародний день інвалідів.

         І в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів ці дні пройшли насиченими на різноманітні заходи. До Міжнародного дня боротьби з ВІЛ/СНІДом було організовано круглий стіл на тему «ВІЛ: шляхи зараження та методи захисту». На уроках з основ здоров’я  в цей день було проведено анкетування «Вірус імунодефіциту людини передається через». А ще учні написали листи адресовані людям, що живуть з ВІЛ.

          До Міжнародного дня інвалідів шкільний бібліотекар склала виставку матеріалів під назвою «Ми всі різні, ми всі рівні». Учням було задано завдання придумати різноманітні пропозиції щодо покращення життя людей з обмеженими можливостями, обговорити конкретні ситуації, що стосувалися допомоги таким категоріям людей.

         На протязі цих днів відчувалося як учні школи переймаються чужими проблемами, і чи уміють вони дійсно бути толерантними.

                                                                                   ЗДВР     Чупрун В.Л.

 

 

Проглядів матеріалу: 485 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)

    30 листопада  в дитячому садочку Купського НВК №2  Товаровська Олена Михайлівна проводила заняття з теми «Маленькі водії». Метою якого було розширити знання про працю водія, його трудові дії, інструменти,  що ними користується під час роботи. Вчити дітей співвідносити зміст вірша з його назвою, виразно передавати за допомогою інтонації характер постичного твору, розвивати вміння правильно висловлювати свої думки, виховувати повагу до праці водія, прагнення до пізнання нових професій.

Були проведені дидактичні ігри "Збери квітку", "Водії та пішоходи", «Впізнай транспорт».

Дітям дуже сподобалось заняття і думаю, що багато з них будуть хорошими водіями.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 504 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.12.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024