Вівторок, 19.03.2024, 05:32















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 14
  «Андрію, Андрію,
 Конопельку сію…
Горботкою добре заволочу –
 сивіддавати хочу…»
 
 
    У Старому Вовчинці не обходилося це свято без вечорниць, вареників із несподіванками та ворожінь… У андріївську ніч парубки бешкетують, роблять різні збитки, а дівчата цієї ночі  випрошують хорошої долі у Святого Андрія: «Андрію, Андрію –  подаруй  надію…»  Свято Андрія – це і радість, і сум, і потаємна надія. Старші люди згадують, як святкували  колись: сходились до одної хати, жартували, співали, різні історії оповідали та в різні ігри грали, ворожили…
 
   Старововчинецький  краєзнавчий музей  в передандріївський вечір  відсвяткував чудове свято апостола Андрія… Саме у  це надвечір’я відбулося чергове передавання   світлих, добрих  традицій наших дідів-прадідів у душі молодого покоління.  Місточком між минулим і сучасним послужили   наші сільські берегині – Народний  аматорський  колектив «Вишиванка» Старововчинецького будинку творчості та дозвілля (директор Оліяна Балан) та господиня краєзнавчого музейного комплексу Ольга Вінтоник. Пісні, давні  спогади,   жартівливі дійства  у стінах селянської хати, де ще збереглося тепло  рук і незрима присутність предків, де пахло різнотрав’ям, допомогли  поринути  у дух минувшини  десятикласникам Старововчинецького ліцею.
 
      …Звечоріло…  Біля  печі порається ґаздиня, готує святкову вечерю,  ґазда десь ще завидка подався до кума і, як усе, прийде «у штири ниті»... А дочка вже коси прибрала червоною політичкою і зазирає у віконце – десь у дворі чує веселий регіт – і проситься на вулицю.  «Гай, гай!... – мати до неї.  – Іди! Іди та  ж дивиси,  аби фіртку у потоци ни шукали!..»
«…А живе джерело не нуртує,   а  б’є  і струмує до самого серця…»

 

   

 






 

 

Ой, Андрію, даруй нам надію...
     
Також напередодні свята Андрія Первозванного учні 3 класу Старововчинецького ліцею (класовод Музичук Олена Іванівна) запросили гостей на "Андріївські вечорниці". Віддаючи шану минувшині, беручи найкраще в сьогодення, на вечорницях відтворювали побут, пісню, танець, історію і традиції нашого народу. Гостей зустрічали гарні буковинські ґазди: Гриць та Одарка. У їхній оселі молодь співала, розказувала небилиці, загадувала загадки, дівчата ворожили, навіть, вареники їли.
     Сумувати на вечорницях було ніколи, бо...
Гей на наших вечорницях,
Хто сумний, - розвеселиться!
Пісні, танці, небилиці - 
Гарні були вечорниці.
      І, як годиться, наприкінці учасники дійства привітали піснею "Многая літа" всіх Андріїв, Андріївних та Андрійовичів із Днем ангела.
 
Проглядів матеріалу: 687 | Завантажив: Жанет | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

     Важливою формою патріотичного виховання учнів школи у позаурочний час є екскурсії. Вони проводяться для школярів, вимагаючи від керівників та екскурсоводів ретельної попередньої підготовки і вмілого їх проведення. Екскурсії мають великі дидактичні переваги над класними заняттями й відзначаються високою педагогічною ефективністю. Багаторічний досвід організації та проведення екскурсій у школі засвідчує їх величезну роль у навчальному і виховному процесах. На екскурсіях учителі разом із своїми вихованцями мають справу з такими об’ єктами, явищами, які наочно можна показати тільки в натурі. Екскурсії в природу й на виробництво мають велике значення для виховання в учнів почуття патріотизму: тут у всій повноті розкриваються чарівність та різноманіття рідної України.

  Під час екскурсій важливо зосередити дитячу увагу на об’єктах, які мають становити основу спостереження або дослідження. При цьому учні не повинні залишатися сторонніми особами (спостерігачами), а повинні брати активну участь у самому процесі екскурсії. Отже екскурсія не повинна перетворюватися на прогулянку. Інакше вона не має тоді ніякого сенсу і втрачає цінність.
Екскурсія як нетривалий колективний похід чи поїздка за межі звичайного оточення дає змогу безпосередньо ознайомитися з природою та діяльністю населення. Це одна з найбільш доступних форм пізнання навколишнього світу.
Екскурсії відіграють велику роль у викладанні краєзнавчих знань у школі, забезпечують найвищу форму наочності в навчанні. Вони не тільки сприяють вивченню учнями свого краю і створенню в них запасу загальних уявлень і понять, але й розвивають інтерес до навколишнього середовища, а також до господарської діяльності людей.

   У процесі екскурсійної роботи стимулюються такі важливі якості особистості, як почуття дружби, взаємовиручки, взаємодопомоги, колективізму. Для розвитку навчальних умінь, комунікативних навичок велике значення має наступне обговорення результатів екскурсії.
Проглядів матеріалу: 616 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

    У Глибоцькій ЗОШ І – ІІІ ст.  розпочала роботу майстерня Діда Мороза.  Учні 6 – 7 класів виготовляли ялинкові прикраси для новорічної ялинки.  Оскільки, брендом цьогорічного свята є власноруч зроблені  іграшки, то виготовлені іграшки нашими учнями  прикрасять  зелену красуню на селищному майдані.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 547 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

    З 7 по 11 грудня в Тарашанській ЗОШ I-III ст. відбулася виставка-конкурс «Новорічна композиція», активну участь в якій взяли учні 1-11 класів. На виставці були представлені роботи, виконані учнями в довільній формі за номінаціями: «Стилізована ялинка», «Новорічний букет», «Новорічна композиція» , «Новорічний вінок», «Новорічна іграшка», «Новорічна картина чи колаж».

Всі роботи вирізняються яскравими кольорами та креативними рішеннями, адже вони виготовлені ще й із незвичних матеріалів – серветок,  шишок, спічок,  пінопласту, гілок ялини,   паперу, вати, пластмаси,  дерева і навіть з цукерок .

Ця виставка викликала жвавий інтерес учнів, батьків, вчителів і створила святковий настрій та атмосферу напередодні Новорічних свят.

                                                 ЗДВР Станіцька Яна Михайлівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 440 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

   «Від сьогодення до майбутнього» - під таким гаслом 10 грудня 2015 року пройшла  загальношкільна конференція у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. Серед учасників – учителі, батьки, учні.

  Перед присутніми виступив директор школи Блисенко Ю.Д. з доповіддю, у якій розповів про сьогодення школи та перспективи на майбутнє, зокрема у присутніх викликало зацікавлення питання про реорганізацію  школи у гімназію.

   Очільник  батьків  школи Бурла Л.Д. зупинилася на діяльності батьківського комітету, основних напрямках його роботи .

  Президент школи Лупуляк Ігор ознайомив присутніх з роботою учнівського самоврядування.

   Блисенком Ю.Д. була висловлена слушна думка про необхідність створення ради школи  для  ефективного об’ єднання  зусиль вчителів, батьків, учнів. Мета ради школи – покращення освітніх послуг,  забезпечення умов для якісного навчання та виховання школярів.

  Шляхом відкритого голосування були обрані члени ради школи, які на першому своєму засіданні обрали голову ради. Нею стала вчитель основ здоров ’я  Андрон Тетяна Олексіївна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 522 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

   13 грудня – одне з великих та улюблених свят: день святого Андрія Первозванного або, як у народі називають, свято Калити.  Народні традиції міцно переплелися з релігійними.

     Вихованці  Черепковецького ДНЗ пригадали всі народні звичаї, обряди та розваги, які влаштовували наші предки з давніх часів. Дівчатка, вмілі господині, наварили смачних, біленьких та пухкеньких вареничків, спекли рум’яну калиту, а хлопчики показали, які вони є сильні, мужні та витривалі.

     На «Андріївських вечорницях» лунали веселі пісні, жарти, проводилися  цікаві ігри.

   В садку відчувалася позитивна атмосфера, веселий та піднесений настрій передавався від учасників  дошкільнят до глядачів та гостей, якими були діти  інших вікових груп, педагоги та батьки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

            Згідно плану роботи   МО природничо - математичного циклу(керівник Станіцька Я.М. )  11 грудня 2015 року було проведено відкрите засідання за темою: «Формування психологічної компетентності педагогів».

Мета: «Розкрити питання формування психологічної культури у сучасного педагогічного працівника»

План роботи засідання

  1. «Поняття «компетенція» та «компетентність» 

(допов. ЗДВНР, вч. біології Дерменжі У.І.)

  1. «Функції психологічної компетентності в системі освіти.»

( допов. ЗДВР,вч. географії Станіцька Я.М.)

  1. «Вплив інтерактивних технологій на формування психологічної культури педагогічних працівників» (мультимедійна презентація)

(допов. практичний психолог Москалюк А.П)

  1. Тренінг «Психологічні аспекти навчально – виховного процесу»

(практичний психолог Москалюк А.П)

  1. Круглий стіл. «Обмін досвідом щодо тенденцій використання інтерактивних технологій для підвищення психологічної культури педагогів»(члени МО)

 

 

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

   Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що вироблялися протягом багатьох століть і освячені віками. Звичаї народу – це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сучасному, а і в його історичному минулому.
 
      Святого Андрія люблять святкувати і дорослі і малі, бо від нього віє чарівною староукраїнською стихією.У ніч із 12 на 13 грудня українська молодь традиційно святкує Андріївські вечорниці. Не обділили увагою це дійство і в Молодійському дошкільному навчальному закладі. 

З метою прилучення дітей до народної творчості, виховання у них естетичних почуттів, розвитку художнього світобачення, наповнення емоційної сфери дитини радощами у дошкільному навчальному закладі   11 грудня  у двох старших групах   було проведено свято «Андріївські вечорниці». Свято Калити в садочку пройшло весело і цікаво. Жарти,  гумор, танці та  спільна праця, випікання калити та ігри з нею супроводжували Андріївські вечорниці. На завершення  дошкільнята та гості свята  поласували смачними пампушками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

   В рамках тижня права 10 грудня в Тарашанській ЗОШ І-ІІІ ст. була проведена зустріч з представниками правоохоронних органів  Сіньковським А.В та Урсу В.М. та представником служби у справах дітей спеціалістом 1 категорії Аміхалакіоає М.С..

Було проведені профілактичні бесіди з правової тематики, а також   ознайомили дітей з новаціями сучасної поліції їх ролі в сучасному суспільстві.

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 560 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

   Кожен тематичний тиждень у школі – це можливість почути щось нове і цікаве із будь- якого шкільного предмету чи сфери життя.

З метою поширення знань серед учнівської молоді про свої права та обов’язки, правову відповідальність, а також з метою профілактики правопорушень серед підлітків у Йорданештській ЗОШ І-ІІІст. з 7 по12 грудня проходив ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ, під час якого відбувалися лінійка «Відкриття тижня права», тематична виставка «Знай та поважай свої права»(бібліотекар Ігнатуш О.І.), конкурс малюнків «Що ми знаємо про свої права» (педагог – організатор Малайку А.-М.М.), виховні години «В країну прав», «Права дитини», «Сучасна ситуація в Україні», «Людина і закон» (класні керівники 1- 11 класів), всеукраїнський  урок «Права людини» (вчитель історії та правознавства Шапка Ф.А., класні керівники 1- 11 класів).

                ЗДВР           Кирчу О.Г.

                    педагог – організатор Малайку А.-М.М.

Проглядів матеріалу: 470 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

         З 7 по 11 грудня  2015 р. в Купському НВК №2 проходив Всеукраїнський тиждень права. В рамках тижня було проведено: конкурси малюнків «Що ми знаємо про свої права», конкурс віршованих творів «Права людини», тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру (лекцій, бесід за круглим столом, правових конкурсів, ігор, змагань),  книжкова виставкак, презентація про права людини та іншої літератури правового змісту, оформлення тематичних стендів «Знай та поважай свої права».

Також під час тижня був проведений  Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини у формі:

- 1-4 класи – уроку-подорожі, уроку-казки, уроку-гри;

- 5-8 класи – уроку-конкурсу, уроку-екскурсії;

- 9-11класи – уроку-диспуту, уроку-конференції (семінару).

Стало доброю традицією в нашому навчальному закладі проводити зустрічі учнівської молоді з працівниками правоохоронних органів. Сьогодні, як ніколи зростає співпраця школи з працівниками правоохоронних органів та соціальних служб. Адже профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки. Сподіваємось, що всі присутні отримали цікаву та корисну інформацію.       

Щиро дякуємо, організаторам, за цікавий повчальний тиждень!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 470 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (1)

    З 7 по 11 грудня відбувся  тиждень правових знань . У початковій школі учні отримують перші уявлення про права людини, цінності людського життя, у них формуються навички правил поведінки. Класний керівник  2-го класу  Гушул Р.Є  провела урок-бесіду " Чи знаю я свої права?", метою якого було формувати в дітей любов і повагу до людей. 

Класні керівники організували тематичні уроки, виховні години на правову тематику, а вчителем правознавства Марчук А.І  було проведено цикл правових бесід, під час яких учні школи ознайомилися зі Статутом школи, правилами внутрішнього розпорядку, правилами поведінки учнів, їм було роз'яснено їх права та обов'язки. Також діти відвідали бібліотеку, де більш детальніше ознайомилися з правовою літературою.
Тиждень правових знань у Червонодібровському НВК  виявився інформаційним, змістовим, динамічним. Учні школи отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 488 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

   З давніх давен наша Україна славиться традиційними святами та обрядами. Одним із таких свят , яке відзначали наші діди та прадіди, було велике зимове свято – день Андрія. Тому педагоги та дошкільнята Кам'янського ДНЗ вирішили не порушувати традицій нашого народу, а теж ненадовго повернутися в минуле і відсвяткувати це свято веселими вечорницями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)

    13 грудня 2015 року на базі Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. зібралися найталановитіші знавці правознавства – діти з усіх навчальних закладів Глибоччини Тут стартував ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.

Участь в олімпіаді беруть 33 учнів 9 класу, 18 учнів 10 класу та 25 учнів 11 класу: всього 76  учнів.

   Бере участь в роботі журі олімпіади  кандидат юридичних наук, доцент кафедри правосуддя ЧНУ ім. Ю.Федьковича Паскар Ауріка Лазорівна. 

   Методист районного методичного центру управління освіти Глибоцької  РДА Швець В.Г.  та представник ЧНУ Паскар А.Л. привітали учасників олімпіади, відзначили, що вони найкращі знавці правознавства в своїх школах і побажали їм успіху на цьому етапі творчого випробовування.    

Посилання на перегляд остаточних протоколів оцінювання робіт учасників ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства:  Натисни тут

  

 

Проглядів матеріалу: 706 | Завантажив: Микола | Дата: 14.12.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024