Вівторок, 19.03.2024, 09:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 16

       Calendarul  sărbătorilor   de iarnă începe cu sărbătoarea Sfântului Andrei, când  mai  ales  tineretul    are  toate  motivele  de a se întâlni și a petrece timpul împreună  într-un mod vesel și  cultural. În vremurile de cândva, când  de existența calculatorului nici  nu se știa, tineretul se aduna la șezătoare, glumind, cântând și în același timp lucrând. În seara spre sărbătoarea Sfântului Andrei  mai exista și frumosul obicei  ca fetele să-și ghicească soarta, iar  flăcăii satului să le deschidă porțile. Cu timpul,  aceste obiceiuri au fost date uitării,  de aceea reîntoarcerea spre ele a fost  scopul principal al șezătorii organizate la școala din  Bahrinești în ajunul acestei sărbători de membrii cercului condus de profesoara Elena Andruhovici. Băieții și fetele au așteptat mult ziua aceasta, căci fiecare avea de pregătit câte o vrajă  auzită de la  mame sau bunici, dar  neștiută de ceilalți participanți. Toți   au fost veseli și bucuroși, promițând ca în fiecare an să organizeze  astfel de sărbătoare, căci  aici au învățat nu numai să păstreze  frumoasele noastre tradiții și obiceiuri, dar și să petreacă timpul liber într-un mod sănătos

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 16.12.2015 | Комментарії (0)

        15 грудня у Слобідському НВК відбулися Андріївські вечорниці, які підготували і провели учні 7-9 класу на чолі з вчителем зарубіжної літератури Олійник Т.В. Під час заходу учні потішили глядачів українськими народними піснями, гуморесками,конкурсами.

         Господиня частувала усіх присутніх смачними варениками, пампушками, узваром та паляницею з маком. Учні відтворили обряд гадання. 

 

 

 

 


 

Проглядів матеріалу: 500 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2015 | Комментарії (0)

  Кожен тематичний тиждень у школі – це можливість почути щось нове і цікаве із будь-якого шкільного предмету чи сфери життя.
З 7 по 11 грудня у нашій школі проходив ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ, під час якого відбувалися різноманітні заходи на правову тематику.

   Варто звернути увагу на кожен тематичний захід в рамках тижня, а також подякувати його організатору, вчителю правознавства та історії Габор Ганні Іванівні:
* Тиждень правових знань розпочався із ознайомлення з запланованими заходами на загальношкільноій лінійці.
* Габор Г.І. оформила стенд  «Твої права та обов’язки» та виставку правознавчої літератури.

* Провела відкритий урок з правознавства у 9-му класі на тему: «Права та обов’язки людини і громадянина.

*  До Міжнародного Дня прав людини організувала  юридичний турнір «Підліток і правопорядок» між учнями 9-11 класів.

  Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку!

                                                   ЗДВР Чупрун В.Л.

                                                  Педагог-організатор Ауріте М.С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2015 | Комментарії (1)

    Згідно плану роботи школи 14 грудня  практичним психологом Стрільчук О.В. та та вчителем права Скибінською Л.С.  в рамках декади правознавства було організовано засідання «Ради профілактики» спільно з працівником поліції у справах дітей Урсу Валентином Мірчовичем. Валентин Мірчович зупинився на питаннях про настання кримінальної  та адміністративної відповідальності, про права та обов’язки школярів, зауважив про небезпечність у  використанні піротехнічних засобів, а також про свідому та відповідальну поведінку за своє життя та життя оточуючих.
Проглядів матеріалу: 451 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2015 | Комментарії (0)

  Одним з найважливіших завдань виховної роботи є формування фізичного, психічного, духовного здоров’я дітей.  Головною метою спортивно-оздоровчої роботи в Молодійській школі є виховання особистості, яка свідомо підтримує здоровий спосіб життя, при цьому ми намагаємось створювати середовище, у якому учням вигідно вести здоровий, активний спосіб життя. І в цьому нам допомагають спортивно-оздоровчі заходи, які в школі проходять щомісяця, але грудень – найочікуваніший.

         Найприємнішим сюрпризом для учнів 10-11 класів стало  те, що спортивно-розважальний вечір до Дня Збройних Сил України, який проводився у нашій школі 4 грудня, відбувся між командами 10-11 класів: «Торнадо» та «Грифон».  Змагання було цікаве тим, що конкурси були різноманітними та цікавими, де юнаки мали можливість помірятися силами, уміннями, спритністю, винахідливістю та кмітливістю.

         Починаючи з виходу команд і під час самих конкурсів: «Стрій та стройова пісня», «Романтичний художник», «Піднімання гирі», «Перетягування канату» «Домашнє завдання» та ін.  перемога переходила від однієї команди до іншої і супроводжувалась гучними вигуками вболівальників.  Нарешті, підведення підсумків: мінлива тиша змінилася радістю і задоволенням – у складній боротьбі перемогла команда «Торнадо». Учасники відверто і щиро раділи, адже перемагати завжди приємно. Всі аплодували їм.

Заступник директора з виховної роботи Мандрек О.Г. похвалила переможців і з гордістю відмітила, що формування кращих рис, притаманних нашому народові – патріотизм, кмітливість, мужність у «козаків» нашої школи є. Побажала всім учасникам так тримати!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 573 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2015 | Комментарії (0)

   9 грудня у Слобідському НВК було проведено виховний захiд «РІДНИЙ КРАЙ, ДЕ МИ ЖИВЕМ, УКРАЇНОЮ ЗОВЕМ!», який підготувала  Мунтян Н. Р. - для учнів початкових класів.

Захiд проходив у вигляді гри, де брали участь двi команди «Веселка» та «Козачата».

Учасники команд активно відповідали на різні запитання, зачитували акровірші, а також було завдання хто перший вивчить скоромовку і швидше зачитає її.

На святі було дуже весело та цікаво. Переможцями стала команда «Козачата». Всі залишились щасливими та задоволеними отримавши масу позитивних вражень.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.12.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024