Вівторок, 19.03.2024, 10:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 21

   21 грудня 2015 року Йорданештську ЗОШ І-ІІІ ст. відвідали голова Глибоцької РДА Придій  Г.В. та начальник управління освіти Глибоцької РДА Барарюк В.І. Перебуваючи на будівництві нової школи вони спілкувалися з генеральним підрядником, директором ТзОВ «Надія» Бічером В.Г. та з директором школи Шапкою Ф.А. Начальник управління освіти переконався на власні очі про високу якість виконання робіт та про темпи їх  виконання. Наразі на будівництві працює щодня 150-160 робітників. Василь Іванович також відвідав стару школу, ознайомився  і спілкувався з учнями кожного класу. В кінці Василь Іванович спілкувався  з педагогічним колективом, побажав їм успіхів у роботі та швидкого переходу в нове приміщення школи. Також він побажав усім радісних та приємних новорічно - різдвяних свят.

Проглядів матеріалу: 564 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

      Свято Миколая -  одна із найочікуваніших дат в році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими. Вважається, що діткам, які гарно поводили себе протягом року, він кладе під подушку подарунки та солодощі, а хто не був слухняним – різочку!

   Дошкільнята Кам'янського ДНЗ теж були чемними та слухняними цілий рік, про що  і написали листа Святому Миколаю з проханням отримати бажані подарунки. А ще вони підготували та провели свято «Ой у нас на Миколая» з піснями, віршами, інсценівкою « Як звірята готувались до свята Миколая». Завітали  до малят казкові Зимонька та Нічка-чарівничка, небесна Зіронька та Пустунець, а на завершення свята – ангели,  посланці Святого з подарунками і гостинцями.

Привітала дошкільнят з цим чудовим святом методист РМЦ  Лариса Петрик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

   Творцем першого кросворду був журналіст Артур Уїнн, який емігрував до Нью-Йорка з Ліверпуля. Він винайшов новий підхід у роботі зі словом: уклав літери в клітини, клітини розмістив у смужки і назвав нову головоломку "cross-word puzzle". Автор направив свій кросворд з 32 слів в газету "Нью-Йорк уорлд", де він був надрукований 21 грудня 1913 року.

Кросворд став незмінним супутником періодичних видань. Деякі з них помітили зв’язок між публікацією кросвордів і зростанням тиражів і стали спеціалізуватися саме на хрестословах.
Вони тренують пам'ять, відточують кмітливість, підвищують грамотність, вчать працювати з довідковою літературою. Ідеальний спосіб одночасно поглибити знання та скоротати час в дорозі.
Усе це – про кросворд, з англійської – перетин слів. Найпопулярнішу гру зі словами у світі.
Праобраз кросворда було знайдено під час розкопок Помпеїв. Він датується 79-им роком нашої ери, коли відбулося виверження Везувію.
У сучасному вигляді словесні головоломки з’явилися на початку XX століття. На звання їхньої батьківщини претендують одразу Велика Британія, Сполучені Штати і Південно-Африканська Республіка.
Проте найвірогідніше батько вордкросу (саме так він спочатку називався) – журналіст Артур Уїнн.
Він виконував завдання редактора газети – розробляв сімейну забаву до різдвяних свят.
На допомогу прийшли дитячі спогади – "магічні квадрати". Таку головоломку загадував йому дідусь. Саме її модифікацією потішив читачів недільний додаток до газети New York World 21 грудня 1913 року.
Успіх новинка мала приголомшливий: читачі засипали редакцію листами.
Згодом почали видаватися збірки кросвордів по всьому світові.
Перші кросворди розгадувати було досить складно – чимало часу забирав пошук слів в енциклопедіях. Тоді на виручку прийшли довідники кросвордиста.
Прогрес не стоїть на місці: відтепер хрестівки (а це український варіант назви) можна розгадувати в Інтернеті й мобільному телефоні. При цьому користуватися електронними довідниками, що самі пропонують можливі відповіді.
А ще стало значно простіше складати кросворди: існують спеціальні комп’ютерні програми, завдяки яким навіть школяр може відчути себе справжнім кросвордистом.
Словохрестя вийшли далеко за межі чорно-білих клітинок.
Окрім загальних, є тематичні кросворди: для дітей, жінок, автомобілістів, любителів тварин, знавців окремих галузей науки.
З’явилися навіть романи, читати які можна і по горизонталі і по вертикалі без втрати сюжетної лінії чи композиційної ідеї.
Лікарі вважають: головоломки лікують від стресу та сприяють збереженню світлого розуму до глибокої старості.
А ще – любителі словесних перехресть легко знаходять вихід з будь-якої ситуації: їх не лякають порожні клітинки.
Якщо людина справляється із кросвордом, то отримує такий само заряд оптимізму, який дарує п'ять хвилин сміху.
Тож обирайте собі кросворд по силах, отримуйте задоволення від процесу та будьте оптимістами – вписуйте слова одразу ручкою!

 

Проглядів матеріалу: 563 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

    Не забуває Святий Миколай кожного року відвідати дошкільний підрозділ «Ластівка» Купського НВК. Ще задовго до свята дорослі розповідали дітям про Святого Миколая, нагадували їм, щоб вони  повинні бути чемними, розумними і слухняними, що Святий Миколай слухняним дітям дарує подарунки, а неслухняним – різки. Діти з нетерпінням чекали приходу Святого Миколая. І ось у п’ятницю, 18 грудня, настав цей довгоочікуваний  момент.  Святий Миколай привітав дітей, похвалив за гарну поведінку, за віршики пісні, таночки,  за щиру посмішку. Коли Святий Миколай дарував дітям подарунки, очі малят світилися неймовірною радістю. Діти з повагою і довірою розповідали йому про своє життя в садочку, про свої добрі діла, поведінку.

Ми вдячні агрохолдингу «Мрія», сільському голові Алергуш А.М. за солодкі подарунки.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 459 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

   День Святого Миколая — свято з особливим шармом. Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

Завітав привітати  Святий Миколай  учнів Михайлівського НВК на якого діти з нетерпінням чекали. Побував Миколай спочатку в садочку де діти порадували його гарними віршиками та піснями. Був Святий Миколай  і в школі, учні декламували вірші, співали пісні про Святого Миколая, були активними учасниками свята, за гарну поведінку на протязі року Миколай пригостив дітвору солоденькими подаруночками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 517 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

 17 грудня в Кам’янському  ДНЗ (ясла-садок) відбулось традиційне свято  Святого  Миколая.  Діти розповідали віршики, співали пісень  та щиро раділи подарункам від Святого Миколая.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

   18 грудня у Слобідському НВК було проведено свято до Дня Святого Миколая. Першу частину свята підготували учні 1- 4 класів на чолі з Л. М. Воробець. Було багато конкурсів, загадок та проспіваних пісень.

Другу частину підготувала вихователь Щербановська В.В., де  разом  із дітьми дошкільного віку провели гарне свято. Дітки співали багато пісень про Миколая, розповідали безліч цікавих віршиків, а дівчатка затанцювали танець. На святі було багато батьків, всі були в захваті від побаченого.

Діти як шкільного так і дошкільного віку були дуже раді зустрічі з Святим Миколаєм, адже він прийшов не дарма – він приніс всім гостинці!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)

        З  7 грудня  по 11 грудня  2015 року  в Глибоцькій  школі  І-ІІІ  ступенів   проходив «Тиждень  правових  знань». З  метою поглиблення знань учнів з правознавства та активізації роботи  по   правовому  вихованню протягом  тижня  було проведено  ряд  заходів .

      Для  учнів  початкових  класів лекторська група клубу «Феміда», клубу «Старшокласник» провела лекторій  «Великі права маленької дитини».

             Виставка  юридичної   літератури  на  правову  тематику, зорганізована бібліотекарем школи Цуркан М.Н., розширила знання учнів про законодавство в Україні .

  Проведено  конкурс  малюнків на тему:  «Мої права»,  найкращим  серед малюнків члени журі  визначили   малюнок  учня  4 класу Мікулеску Д.  

На розширеному засіданні ради профілактики на тему «Наслідки протиправної поведінки молоді» за участю учнів,  які  потребують  особливого  педагогічного  впливу  та  схильні  до протиправної  поведінки  й начальника відділу кримінальної поліції у справах неповнолітніх   Глибоцької поліції Урсу В.М. розглядалися питання скоєння адміністративних та кримінальних правопорушень неповнолітніми,  виявлялися їх причини та наслідки.

Відбувся круглий стіл з начальником СБУ Осипчуком М.М. на тему «Що означає бути громадянином і патріотом України». Заслуговує на увагу активність школярів, яких цікавили питання, пов язані зі специфікою роботи даної структури.

    Вчителем  правознавства Скибінською Л.С. між 10 класами був проведений правовий  КВК «Закони будемо  вивчать, свої права ми будемо знать», в якому перемогу виборола команда 10-Б класу «Законознавці».

  Класними  керівниками   проведено  години спілкування «Мир і дружба не дива або знай свої права» (5 - 7 класи),  «Запобігання правопорушень і злочинності» (8 – 11 класи).

  Для  учнів  початкових  класів лекторська група клубу «Феміда» провела лек торій  «Великі права маленької дитини»

  На  робочій  лінійці  підведено    підсумки   проведення  Тижня  правових  знань, нагороджено активних учасників.

 

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.12.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024